Καφετέριες και τσιγάρο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Όχι Μάνο, δεν έφτασε τα 95 λόγω του ενός τσιγάρου και της μιας ρετσίνας. Είναι υπεραπλούστευση να υιοθετήσουμε κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν πολύ περισσότεροι παράγοντες στους οποίους πρέπει να αποδοθεί αυτή η μακροημέρευση.

Διαβασες το συμπερασμα μου ? (ακριβως απο κατω) ... η με πας κοντρα απο κεκτημενη ταχυτητα ?

Μου θύμισες κάτι Έλληνες, που λένε ότι δεν φοράνε ζώνη γιατί ήταν κάποιος που δεν φόραγε ζώνη και χτυπησε και διαπέρασε η μπάρα το αμάξι και ευτυχώς δεν είχε ζώνη γιατί πετάχτηκε στο διπλανό κάθισμα και η μπάρα διαπέρασε την θέση του οδηγού, και ήταν και άλλος ένας που δεν φόραγε ζώνη και έπεσε στο νερό και ευτυχώς δεν φόραγε ζώνη γιατί θα είχε πνιγεί... Βγάζεις άκρη άμα μπλέξεις σε συνομιλία με τέτοια άτομα; Εγώ δεν βγάζω και λέω ναι ναι ναι τι να κάνω να επιμείνω;

Να υπενθυμισω οτι ΧΑΡΗΚΑ με την επιβολη του νομου.
Απλα προσπαθω να ιχνηλατησω ποιοι ΑΛΛΟΙ παραγοντες ισχυαν σε αλλες εποχες (αρκετα μακρινες).
Για τις σημερινες ΜΑΛΛΟΝ εχω μια σχετικα αντιπροσωπευτικη εικονα (και δεν ειναι καθολου κολακευτικη
για τους καπνιζοντες).

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Αλλά τι σχέση έχει ένας οργανισμός που αναπνέει καθαρό αέρα και κάνει ένα τσιγάρο την ημέρα στο χαλαρό με έναν οργανισμό που ζει στην πίεση από το πρωί μέχρι το βράδυ, αναπνέει καυσαέριο στην καλύτερη και καπνίζει 2 πακέτα την ημέρα;

+2

O παππους (μου) Μανωλης εφτασε στα 95 !!!!!
Αλλα ... καπνιζε μονο ΕΝΑ τσιγαρο την ΗΜΕΡΑ.
Ολη του την ζωη !

Δεν πεθανε απο αυτο (δεν μπορω να θυμηθω απο τι :hmmmm:
γιατι μας αφησε μεσα σε δυο βδομαδες, πολυ γρηγορα)
ομως θυμαμαι οτι οταν πηγαινε στον καφενε τους ελεγε
να ανοιξουν παραθυρα (χειμωνα καιρο !!!!) και να του
φερουν μια ρετσινα Κουρτακη, που επινε αργα-αργα
μεχρι το βραδυ.

Με ενα τσιγαρο (ουτε την μαρκα θυμαμαι, γκαμωτη μου :nounder:)
και μια ρετσινα .... εφτασε τα 95.

Συμπερασμα :
το μυστικο μακροζωιας των παππουδων μας μαλλον κρυβεται στην
πολυ σκληροτραχηλη ζωη που εζησαν ... ΚΑΙ ... σε αυτοπειθαρχιες
που ειμας τους κατοπινους θα μας στελναν σε προ-νηπιακους σταθμους.

Δεν υφισταται μακροζωια πατεραδων - παππουδων - προπαππων και διαφορα μυστικα, παρα μονο μεμονομενα περιστατικα. Οσο πιο πισω παμε χρονολογικα, τοσο πιο μικροτερο ηταν το προσδοκιμο ζωης σε σχεση με το σημερα. Κι αν εξαιρεσουμε την κατηγορια των θανατων απο τροχαια, που αποτελει μαστιγα των τελευταιων δεκαετιων σε σχεση με το 2ο μισο του 20ου αιωνα, η διαφορα αυξανεται πολυ υπερ του σημερα. Φυσικα και η τεχνολογικη - επιστημονικη εξελιξη εχει παιξει το ρολο της.

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Όχι Μάνο, δεν έφτασε τα 95 λόγω του ενός τσιγάρου και της μιας ρετσίνας. Είναι υπεραπλούστευση να υιοθετήσουμε κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν πολύ περισσότεροι παράγοντες στους οποίους πρέπει να αποδοθεί αυτή η μακροημέρευση.

Πιστευω οτι ενα σοβαροτατος λογος που οι παλιοι ζουσαν μεχρι τα 95 ειναι οτι εκανε την εκκαθαριση η ιδια η φυση.
Οσοι ηταν καλα σκαρια ζουσαν , οσοι ηταν μετρια πήγαιναν καμμια 50αρια και οσοι ηταν αδυναμοι εφευγαν μικρα παιδια για πλακα.

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Να υπενθυμισω οτι ΧΑΡΗΚΑ με την επιβολη του νομου.
Απλα προσπαθω να ιχνηλατησω ποιοι ΑΛΛΟΙ παραγοντες ισχυαν σε αλλες εποχες (αρκετα μακρινες).
Για τις σημερινες ΜΑΛΛΟΝ εχω μια σχετικα αντιπροσωπευτικη εικονα (και δεν ειναι καθολου κολακευτικη
για τους καπνιζοντες).

θα σου απαντήσουμε σε ένα χρόνο περίπου. Τώρα καταχωρούμε όλους τους θανάτους και είναι πολλοί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Διαβασες το συμπερασμα μου ? (ακριβως απο κατω) ... η με πας κοντρα απο κεκτημενη ταχυτητα ?

Πράγματι ήμουν κάπως βιαστικός και θεώρησα ότι έβγαζες ''αιρετικά'' συμπεράσματα.
Κάλλιο να σου βγει το μάτι...
Pardon me!
:ernaehrung004:

θα σου απαντήσουμε σε ένα χρόνο περίπου. Τώρα καταχωρούμε όλους τους θανάτους και είναι πολλοί.

Καλα ....
σε ενα χρονο μπορει να εχω αγορασει PS5 και Battlefront III και να χω καλωδιωθει με ορο !

Tεσπα ... καλο πραγμα η στατιστικη. Οι αμερικανοι εχουν ψυχωση μ'αυτην (και δεν τους αδικω).
Κυριως ο ξαδελφος (εν Αριζονα) ο οποιος οταν γυρισε Ελλαδα (πριν 20 χρονια) με ρωτησε
που βρισκεται η στατιστικη για το τι ειδους φιλτρα νερου προτιμουν οι ελληνες. :blink::blink::blink:
Ε ..... προσγειωθηκε αποτομα ! Τωρα, βρισκεται παλι Αριζονα. Αντιληφθηκε πολυ καλα
την ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Καλα ....
σε ενα χρονο μπορει να εχω αγορασει PS5 και Battlefront III και να χω καλωδιωθει με ορο !

Tεσπα ... καλο πραγμα η στατιστικη. Οι αμερικανοι εχουν ψυχωση μ'αυτην (και δεν τους αδικω).
Κυριως ο ξαδελφος (εν Αριζονα) ο οποιος οταν γυρισε Ελλαδα (πριν 20 χρονια) με ρωτησε
που βρισκεται η στατιστικη για το τι ειδους φιλτρα νερου προτιμουν οι ελληνες. :blink::blink::blink:
Ε ..... προσγειωθηκε αποτομα ! Τωρα, βρισκεται παλι Αριζονα. Αντιληφθηκε πολυ καλα
την ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ !

Η χρηματοδότηση είναι 0 ευρώ. Βασιζόμαστε στην προσωπική δουλειά 4 συναδέλφων και 62 φοιτητών.

Καλα ....

την ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ !

Nα τους αδικείς.
Σου προτείνω να διαβάσεις το "Χορεύοντας με την τύχη" .

Δυστυχώς για εμάς το τσιγάρο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι 15χρονοι και οι 15χρονες ως αντίδραση, ως ένδειξη χειραφέτησης. Εγώ εντυπωσιάζομαι στους παιδότοπους που πάρα πολλές μητέρες καπνίζουν. Το χειρότερο είναι ότι το κάνουν ως ένα σημειολογικό σημάδι ότι είναι ανεξάρτητες δυναμικές και τέτοια. Πόσο άρρωστα πράγματα έχουν περάσει από την τηλεόραση, τον κοινωνικό περίγυρο, είναι δυνατόν μια γυναίκα να είναι ερωτική όταν βρωμάει καπνίλα και έχει κίτρινα δόντια και αισθάνεσαι ότι χρειάζεται έναν χρόνο αποτοξίνωση να φύγει η μυρωδιά από πάνω της;
Βλέπεις να ξεκινάνε το τσιγάρο που ούτε καν ξέρουν να το χειριστούν ως ψυχοτρόπο μέσο μετά εθίζονται και στο τέλος βλέπουμε ρετάλια να τρέχουν στους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους.

είναι δυνατόν μια γυναίκα να είναι ερωτική όταν βρωμάει καπνίλα και έχει κίτρινα δόντια και αισθάνεσαι ότι χρειάζεται έναν χρόνο αποτοξίνωση να φύγει η μυρωδιά από πάνω της;

Ειχα μια (πολυ παλια) που μου λεγε οτι δεν ειναι βρωμια το καπνισμα .... ειναι μυρωδια.
Δεν μακροημερευσαμε ... :flute:... εβαζα κουραγιο καθε φορα που ηταν να την φιλησω στο στομα.
Αυτη βεβαια ειχε ετοιμη την απαντηση καθε φορα "μυριζεις τζηνιλα και μπουφανιλα" ...
Hθελε καπιτονε παντελονακι και βαμβακερο πουκαμισακι :nounder: ... everyday !

σήμερα κάθισα σε καφετέρια στην Καλαμαριά πάνω στην Παπανδρέου που ονομάζεται dyfe με γαλλικό αξάν. Ο άνθρωπος έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό καπνιστήριο, ημιυπαίθριο, επίσημων προδιαγραφών και αδειοδοτημένο. Μπράβο του...

έχω τραβήξει και φωτο

Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

:laugh: Ok, εχεις δικιο ... το εκτροχιασα ! :flipout:
Aν θελει ο Ιασωνας, ας σβησει τα ποστ 795, 796 και 799 !

-bye-

Καλά ρε Μάνο, δεν είμαστε και μοναστήρι. Αν θες να στα σβήσω να το κάνω ευχαρίστως αλλά όχι ότι χρειάζεται κιόλας.

Btw αναρωτιέμαι κι εγώ πως την παλεύουν ζευγάρια που καπνίζει μόνο ο ένας. Με τους φίλους σου βρίσκεις ισορροπίες, κάνει ο καθένας λίγο κράτει και εντάξει. Με τον άλλο που ζεις στο ίδιο σπίτι πως γίνεται; Για να μην πάμε στα υπόλοιπα.