Και άλλο ένα Γερμανοσκάνδαλο που θα "ξεχαστεί" όπως το προηγούμενο

Απάντηση: Και άλλο ένα Γερμανοσκάνδαλο που θα "ξεχαστεί" όπως το προηγούμενο

Δηλαδή, αντί να το δίνει η εταιρία πχ. 15.000 και να πωλείται 20.000, στα τιμολόγια έγραφε πχ. 13.000 και η αντιπροσωπεία το πουλούσε πάλι 20.000 ? Οι 7.000 φαίνονταν κέρδος της αντιπροσωπείας ? Αν φορολογούνται, τι πειράζει το κράτος? Ας το στέλνει 1000 Ευρώ η εταιρία και ας φορολογεί το κράτος τα 19.000 κέρδος της αντιπροσωπείας... Οτι χάσει απο τα τέλη ταξινόμησης, θα το πάρει και με το παραπάνω απο την φορολόγηση του αντιπροσώπου. Τι δεν καταλαβαίνω ?

Πιστεύω ότι έχει να κάνει περισσότερο με "διευκόλυνση" στις πωλήσεις.
Αυτό το συμπέρασμα βγάζω κρίνοντας από την πρόταση εταιρείας leasing όπου με το ίδιο μηνιαίο μίσθωμα μπορούσα να διαλέξω μεταξύ
MERCEDES A160 diesel,
BMW 116d
OPEL ASTRA 1,6 diesel και
PEUGEOT 308 1.6 diesel.

Από ιδίαν πείρα, σε εταιρικό leasing αυτοκίνητο, λιανική 32000Ε - εργοστασιακή 14000Ε. Κατά πόσον η εργοστασιακή δεν είναι πειραγμένη δεν το ξέρω...
Αλλά για φαντάσου να εισάγεται 14000E χωρίς σαλόνι, A/C, Media, απλές ζάντες και μετά να βάζουν 2000E για το σαλόνι, 2000Ε για το AC, 2000E για το Media, 2000Ε για ζάντες αλουμινίου. Ο στάνταρ εξοπλισμός σαν εξτρα ή σαν ανταλλακτικά. Και πες ότι οι μαντράδες το μπορούσαν άνετα, και στα καινούργια από το εργοστάσιο όμως?
Λέμε τώρα, επιστημονική φαντασία.

Last edited:
Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Όλες οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες προσπαθούν να έχουν παρόμοια τιμή λιανικής σε όλες τις χώρες της ευρώπης και το κάνουν αυτό αλλάζοντας την τιμή που πουλάνε το αυτοκίνητο έτσι ώστε η λιανικές να ισσοροπούν. Στις περιπτώσεις των μεγάλων που οι διανομείς σε κάθε χώρα είναι θυγατρικές τους, το κέρδος είναι εξασφαλισμένο.

Για την Toyota ξέρω - την τελευταία φορά που το κοίταξα, πριν λίγα χρόνια δηλαδή - οτι η επίσημη αντιπροσωπεία ούτε σερβις δεν κάνει. Εχει δίκτυο ανεξάρτητων αντιπροσώπων για τις πωλήσεις και τα σέρβις... Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι...