Και εγώ θέλω λάστιχα !!!

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Πρόταση για ενα Opel Astra 1600κυβικά μοντελο 2004 με 25000χλμ (της γυναίκας) . Φοράει Continental SportContact 205/55 R16 . Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι ειδικά από το κράτημα σε βρεγμένο αλλά η καταστροφική οδήγηση της γυναίκας μου :rifle::rifle: τα έβγαλε ΠΕ μεσα σε 2 χρόνια..

Τι να βάλω ? Προτεραιότητα ένας καλός συνδυασμός άνεσης και αξιοπρεπους κρατήματος σε λογική τιμή.

Ιδέες ?

Michelin Primacy. Τα εχω στο Αudi A4 περιπου ενα χρονο (215/55 R16) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο συνδυασμο ανεσης/κρατηματος.

Ειναι βεβαια λιγο ακριβα (νομιζω 680 ευρω τα 4 τα ειχα παρει) αλλα αξιζουν.

Michelin Primacy. Τα εχω στο Αudi A4 περιπου ενα χρονο (215/55 R16) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο συνδυασμο ανεσης/κρατηματος.

Ειναι βεβαια λιγο ακριβα (νομιζω 680 ευρω τα 4 τα ειχα παρει) αλλα αξιζουν.

Γιαννη ευχαριστώ πολύ αλλά θελω κατι φτηνό (ετσι και αλλιώς η γυναίκα δεν θα τα αφήσει να ζήσουν πανω από 2 χρόνια..)

Γιώργη τόσο γκαζοφονιάς είναι η κυρά και το τρώει τόσο γρήγορα το λάστιχο?:eek:

Εγώ φοράω 205/50-16. Αρχικά είχα τα dunlop SP Sport 9000. Τρομερό λάστιχο από κράτημα, αλλά για 10.000κμ μόνο, μετά έπεσε κατακόρυφα. Τα κράτησα σύνολο 30.000 κμ περίπου, το πέλμα ήταν σχεδόν άθικτο αλλά από κράτημα μηδέν. Το έψαξα πολύ και τελικά έχω βάλει Michelin Pilot Exalto PE2. Κράτημα ένα κλικ κάτω από τα dunlop αλλά μετά από 15.000 κμ δείχνει να έχει πιο ομαλή γήρανση και όχι την απότομη πτώση όπως τα dunlop. Από Toyo μείνε μακριά γιατί είναι τρομερά καλά και αυτά στην αρχή, αλλά χάνουν μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων τους πολύ γρήγορα και απότομα. Pirelli P Zero Nero και Goodyear Eagle F1 GS D3 αποκλείστηκαν γιατί βγαίνουν μόνο με Υ δείκτη ταχύτητας και αν δεν έχεις 200 άλογα δύσκολο να τα ζεστάνεις.
Μην ξεχάσεις ότι και να βάλεις με τίποτα πάνω από δείκτη ταχύτητας V.

Έβαλα πριν μια εβδομάδα goodyear Excellence 205/55-16 στα 420 . Αρκετά καλά (all weather) αλλά ακόμη δεν τα έχω τεστάρει.

Υ.Γ. Το 420 είναι σχετικό. Το έψαξα αρκετά. Τα βρήκα και 520 ...

Re: Απάντηση: Και εγώ θέλω λάστιχα !!!

Εγώ φοράω 205/50-16. Αρχικά είχα τα dunlop SP Sport 9000. Τρομερό λάστιχο από κράτημα, αλλά για 10.000κμ μόνο, μετά έπεσε κατακόρυφα. Τα κράτησα σύνολο 30.000 κμ περίπου, το πέλμα ήταν σχεδόν άθικτο αλλά από κράτημα μηδέν. Το έψαξα πολύ και τελικά έχω βάλει Michelin Pilot Exalto PE2. Κράτημα ένα κλικ κάτω από τα dunlop αλλά μετά από 15.000 κμ δείχνει να έχει πιο ομαλή γήρανση και όχι την απότομη πτώση όπως τα dunlop. Από Toyo μείνε μακριά γιατί είναι τρομερά καλά και αυτά στην αρχή, αλλά χάνουν μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων τους πολύ γρήγορα και απότομα. Pirelli P Zero Nero και Goodyear Eagle F1 GS D3 αποκλείστηκαν γιατί βγαίνουν μόνο με Υ δείκτη ταχύτητας και αν δεν έχεις 200 άλογα δύσκολο να τα ζεστάνεις.
Μην ξεχάσεις ότι και να βάλεις με τίποτα πάνω από δείκτη ταχύτητας V.

Thank you Γιώργο

Εννοείται οχι πάνω από V... 105 αλογάκια έχει ολα και όλα το τουτού

Ωχ κατάλαβα...

οπότε Γιώργη θες λάστιχο με σκληρά πλαϊνά!

Με το οποίο δεν θα έχεις τόσο καλή πλευρική πρόσφυση, θα βαράει το αυτοκίνητο, μπορεί να γίνει και κουδουνίστρα στο τέλος, αλλά δεν θα καρουμπαλιάζουν και δεν θα σκίζονται τόσο εύκολα στις λακούβες.....

Re: Απάντηση: Και εγώ θέλω λάστιχα !!!

Moυ εχει πει γνωστος που πουλαει λαστιχα οτι πολυ ανθεκτικα στα χτυπηματα ειναι τα Bridgestone Turanza αλλα δεν ξερω ποσο εχουν.

@ Γιώργο (Κυριακαράκο): To A4 αυτα τα λαστιχα ειχε πρωτη τοποθετηση και στα 30,000 χιλιομετρα αναγκαστικα να τα αλλαξω ακριβως για τους λογους που αναφερεις. Κορυφαιο κρατημα στα πρωτα 20 χιλιαδες χιλιομετρα αλλα ειχαν αρχισει να γινονται επικινδυνα μετα τα 25 χιλιαδες. Η αποδωση τους επεσε αποτομα και κατακορυφα.

Τελικά, έβαλα στο Tucson τα Bridgestone (60-40) 215-65-16.
Εμφανησιακά είναι όμορφα (λίγο πιο άγρια από τα εργοστασιακά) και στο δρόμο νιώθω ότι είναι περισσοότερο μαλακά.

Γιώργο μακρυά από Michelin, διότι μπορεί να έχουν κορυφαίο κράτημα αλλά είναι εξαιρετικά μαλακά.
Χρησιμοποιώ τα Uniroyal το τελευταίο καιρό και μου έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις.

Last edited: