Και ερωτώ, KDL46Z5500 ή UE46B8000;

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Ο χρόνος περνά γρήγορα (διστυχώς...) και τα δύο μοντέλα είναι αρκετό καιρό στην αγορά με αποτέλεσμα να έχει σταθεροποιηθεί (κάπως) η τιμή τους αλλά και να υπάρχουν πολλά τεστ και γνώμες σχετικά με αυτά. Μπορεί λοιπόν να απαντηθεί το συγκεκριμένο ερώτημα με σχετικά ασφαλή τρόπο δεδομένων των παραπλήσιων χαρακτηριστικών (καλά, μη φωνάζετε, η Samsung είναι led αλλά και η Sony έχει καλό μαύρο...); Με ενδιαφέρει να ακούσω γνώμες σχετικά με την κίνηση και την αυτή καθ' αυτήν την επεξεργασία εικόνας ιδιαίτερα στα 200 Hz που χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ με αποθέματα. Ποιός τα καταφέρνει καλύτερα, ο Chelsie ή το Bravia engine. Ποιά τα καταφέρνει να δείχνει τα SD σήματα καλύτερα.
Φιλικά,
Γιάννης

εφαμιλλες σε SD και HD,αλλα καλυτερη χρωματικη αποδοση κατα τη γνωμη μου,καλυτερη κινηση και φτηνοτερη

Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστούν "λαϊκά" μοντέλα αλλά θα περίμενα περισσότερες γνώμες. Είδα την Sony να παίζει SD σήματα αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Τράβηξα μάλιστα και μια φωτογραφία το λογότυπο του Mega όπου φαίνεται καθαρά το "πριονωτό" περίγραμμα των γραμμάτων κάτι σχεδόν ανύπαρκτο στην Samsung. Σε HD η Sony είναι φανταστική αν και τα 200 Hz δεν τα καταφέρνουν τέλεια αλλά πολύ καλά. Σε HD η Samsung είναι σχεδόν τέλεια με τον chelsie να δείχνει τα δόντια του. Έχω την εντύπωση ότι τα αποθέματα επεργαστικής του ισχύως είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά της Bravia Engine 3 και αυτό θα φαίνεται καθώς περνά ο χρόνος με τις αναβαθμίσεις των firmware. Ένα άλλο που δεν μου άρεσε στην Sony είναι η γωνία θέασης, απαράδεκτη κατ' εμέ γαι τηλεόραση των 2000 Ευρώ, με μια μεγάλη απόκλιση μετά τις 30-40 μοίρες από τον κεντρικό άξονα. Επιτέλους, δεν μπορούν να το βελτιώσουν ιδιαίτερα σε top μοντέλα; Και τέλος το clouding, παρόν στην επάνω δεξιά μεριά της οθόνης, ορατό σε σκοτεινό περιβάλλον βέβαια αλλά εκεί, ακάθεκτο! Α, και μια πιο σκοτεινή κάθετη μπάντα 2 περίπου εκατοστών στο αριστερό και δεξιό άκρο, banding που πρώτη φορά βλέπω σε τηλεόραση.
Αυτά τα ολίγα και οι παρατηρήσεις συνεχίζονται...
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Δεν θέλω να το βάλω στο μυαλό μου αλλά τα διθυραμβικά tests σε Ελληνικά περιοδικά σχετικά με την τελειότητα της Sony μου θυμίζουν τα "κατευθυνόμενα" αποτελέσματα προς άλλη πολύ γνωστή μάρκα...

46z5500 αλλα μονο αν εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχει clouding.
Προτεινω Sony λογω της εξαιρετικης φυσικοτητας στα χρωματα της
αλλα και γιατι την θεωρω πληρη χαρακτηριστικων και δυνατοτητων συσκευη.
Βαλε και την κινηση που ειπε ο φιλος πιο πανω.

Ασε που την ειδα προχτες να παιζει στον Κωτσοβολο και εμεινα με κρεμασμενο το
σαγονι για 5 λεπτα.

Last edited:
Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστούν "λαϊκά" μοντέλα αλλά θα περίμενα περισσότερες γνώμες. Είδα την Sony να παίζει SD σήματα αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Τράβηξα μάλιστα και μια φωτογραφία το λογότυπο του Mega όπου φαίνεται καθαρά το "πριονωτό" περίγραμμα των γραμμάτων κάτι σχεδόν ανύπαρκτο στην Samsung. Σε HD η Sony είναι φανταστική αν και τα 200 Hz δεν τα καταφέρνουν τέλεια αλλά πολύ καλά. Σε HD η Samsung είναι σχεδόν τέλεια με τον chelsie να δείχνει τα δόντια του. Έχω την εντύπωση ότι τα αποθέματα επεργαστικής του ισχύως είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά της Bravia Engine 3 και αυτό θα φαίνεται καθώς περνά ο χρόνος με τις αναβαθμίσεις των firmware. Ένα άλλο που δεν μου άρεσε στην Sony είναι η γωνία θέασης, απαράδεκτη κατ' εμέ γαι τηλεόραση των 2000 Ευρώ, με μια μεγάλη απόκλιση μετά τις 30-40 μοίρες από τον κεντρικό άξονα. Επιτέλους, δεν μπορούν να το βελτιώσουν ιδιαίτερα σε top μοντέλα; Και τέλος το clouding, παρόν στην επάνω δεξιά μεριά της οθόνης, ορατό σε σκοτεινό περιβάλλον βέβαια αλλά εκεί, ακάθεκτο! Α, και μια πιο σκοτεινή κάθετη μπάντα 2 περίπου εκατοστών στο αριστερό και δεξιό άκρο, banding που πρώτη φορά βλέπω σε τηλεόραση.
Αυτά τα ολίγα και οι παρατηρήσεις συνεχίζονται...
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Δεν θέλω να το βάλω στο μυαλό μου αλλά τα διθυραμβικά tests σε Ελληνικά περιοδικά σχετικά με την τελειότητα της Sony μου θυμίζουν τα "κατευθυνόμενα" αποτελέσματα προς άλλη πολύ γνωστή μάρκα...

το θεμα ειναι οτι και την Β8000 να παρεις,εχεις τις ιδιες ακριβως πιθανοτητες clouding,οποτε δεν αλλαζει κατι.Οσον αφορα τις επεξεργαστικες ικανοτητες και την αποδοση σε SD,θεωρω και παλι οτι ειναι εφαμιλλες,αρκει βεβαια να μην κρινεται η σονυ με τις αρχικες ρυθμισεις που την αδικουν καταφορα

Συμφωνω με τον GEO GEO GEO. Ειχα την ευκαιρια να δω διπλα διπλα την Ζ5500 και την 8000 στο Σατουρν. Τις συγκρινα σε HD , δεν διεκρινα σημαντικες διαφορες που να δικαιολογουν την χρηματικη διαφορα.Στο αναλογικο σημα η Ζ5500 επαιζε καλυτερα και δεν ημουν μονος για να το παρατηρησω αλλα και αλλοι που ειμασταν εκει. Το περιεργο ειναι οτι επειτα απο 5 ημερες ειχε μεταφερθει η Ζ5500 σε αλλο διαδρομο και ειναι πλεον διπλα στην 750 και την 7000 ενω την 8000 την εχουν αφησει μονη της, εαν λει κατι αυτο. Συμπτωματικα το ιδιο εγινε και στο media markt της Αργυρουπολης οπου ενω αρχικα ηταν αντικριστά τωρα ειναι τοποθετημενες ωστε να απεχουν μεταξυ τους και να μην μπορεις να τις βλεπεις ταυτοχρονα.

Αυτό τωρα είναι υπερ για την Sony η την Samsung; Όταν τις είδες και τις δύο μαζί ποια σου άρεσε περισσότερο;Τις είδες να παίζουν HD;
Γιάννης

Η πιο σωστη συγκριση ειναι B750 vs Z5500 , η δευτερη κατα την γνωμη μου εχει λιγο καλυτερη αναπαραγωγη χρωματων και λιγοτερα artifact απο τα 200 Hz...

H B8000 ριχνει το βαρος στο design και υστερει λιγο της B750 σε ομοιομορφια , η διαφορα αυτων των δυο ειναι ελαχιστη στα χρωματα ενω η κινηση ειναι ιδια...

Συνολικα δηλαδη μιλαμε για πολυ οριακες διαφορες μεταξυ των τριων...

Απάντηση: Re: Και ερωτώ, KDL46Z5500 ή UE46B8000;

Η πιο σωστη συγκριση ειναι B750 vs Z5500 , η δευτερη κατα την γνωμη μου εχει λιγο καλυτερη αναπαραγωγη χρωματων και λιγοτερα artifact απο τα 200 Hz...

H B8000 ριχνει το βαρος στο design και υστερει λιγο της B750 σε ομοιομορφια , η διαφορα αυτων των δυο ειναι ελαχιστη στα χρωματα ενω η κινηση ειναι ιδια...

Συνολικα δηλαδη μιλαμε για πολυ οριακες διαφορες μεταξυ των τριων...

Ο Υπεριον το βαζει σε σωστα πλαισια, η Ζ ειναι πιο κοντα σε 750 λογω τεχνολογιας, κλπ, κλπ.

Στο φιλο jpaudio να απαντησω οτι σε HD οι διαφορες μεταξυ Ζ και 8000 ειναι πολυ μικρες, αλλα σε τηλεοπτικο σημα ειδα την Ζ να εχει καλυτερη αποικονηση.

Στο Saturn εδω και τρεις εβδομαδες εχουν την Ζ διπλα με την 750, οποιος ενδιαφερεται ας ριξει μια ματια.