Και η Verve....

Τελικά πήρα και ένα αλμπουμ σε 88/24 αλλά για να μπορέσω να το ακουσω απο το foobar με Asio4All ή Wasapi χρειάστηκε να ενεργοποιήσω το resampler (pphs) αλλιώς δεν το έπαιζε... αλήθεια τι κάνει αυτό;
Χρειάζεται μηπως να γίνουν και κάποιες άλλες ρυθμίσεις για αναπαραγωγή HD;

Ναι με το απλό DS παίζει αλλά σάν να έχει μια ελαφρά παραμόρφωση στα ψηλά το πιάνο ακουγεται λιγο κουδουνιστό να πω;... θα ξανακουσω αυριο γιατι τωρα πλεον ειναι αργά...
Εχω την εντυπωση οτι με το resampler δεν το άκουγα αυτό αν και άκουγα σιγά λόγω ώρας...

Τι κάνει ακριβως το pphs;

Πάντως το HD δεν ακουγεται σωστά... σαν να έχει θορυβο-παραμόρφωση στα ψηλά οχι υπερβολικό αλλά σαφως ακουστό...
Μεχρι στιγμής ακουω απο τα ηχεία του υπολογιστή (Μ-Audio) μηπως είναι θεμα hardware; Η μηπως δεν έγινε σωστά το download;

To άλμπουμ είναι αυτό:
https://www.hdtracks.com/index.php?file=catalogdetail&valbum_code=HD692863058023

Επειδή μάλλον έχω ξεφυγει απο το θέμα αν ο Captain θεωρεί σκόπιμο ας μεταφέρει τα posts

Ναι με το απλό DS παίζει αλλά σάν να έχει μια ελαφρά παραμόρφωση στα ψηλά το πιάνο ακουγεται λιγο κουδουνιστό να πω;... θα ξανακουσω αυριο γιατι τωρα πλεον ειναι αργά...
Εχω την εντυπωση οτι με το resampler δεν το άκουγα αυτό αν και άκουγα σιγά λόγω ώρας...

Τι κάνει ακριβως το pphs;

Το DS παίζει σκέτο χωρίς resampler.
Δοκίμασε και χωρίς Asio4All

Το DS παίζει σκέτο χωρίς resampler.
Δοκίμασε και χωρίς Asio4All

Ακριβώς... και με σκέτο το DS πάλι δεν ακουγεται σωστά!

Στο παραπάνω link που εβαλα για το άλμπουμ που δεν παίζει καλά, ακόμα και το preview on line ακουγεται περίεργα αλλά θεώρησα οτι αυτό πιθανώς να έχει να κάνει με το παρακάτω (απο εδώ: https://www.hdtracks.com/index.php?file=staticpage&pagename=audiophile_96khz ) :
"Please note that some of the preview audio for the Hi-Res store are in 48 kHz/16 bit . If your computer's sound card does not support this sampling rate, the previews may not play properly or they may sound distorted. Please be assured that the actual Hi-Res files are perfectly fine and we are working to replace all the previews with 44.1kHz / 16 bit samples.

Μηπως τελικά τα Hi-Res files δεν είναι όλα τόσο "perfectly fine" ;;

Μπορεί να είναι εντελώς άκυρο αυτό που λέω αλλά αυτό το preview που δεν ειναι HD ακουγεται μια χαρά...

https://www.hdtracks.com/index.php?file=catalogdetail&valbum_code=692863058023

σε αντίθεση με αυτό που (το οποίο τελικά κατέβασα) που δεν...

https://www.hdtracks.com/index.php?file=catalogdetail&valbum_code=HD692863058023

Ας σκουσει και κάποιος άλλος τα δυο links να δουμε αν συμφωνούμε! Ακουω κυρίως το 2 track. To piano στο HD είναι εμφανως παραμορφωμένο ψηλα...

Τελικά επικοινώνησα μαζί τους και αφου μου επέτρεψαν να ξανακατεβάσω εκ νέου το αλμπουμ τελικά προέκυψε οτι έχει πρόβλημα το αρχείο HD!!!
Περιμένω να το ψάξουν και αν δεν ενοπίσουν-λύσουν το πρόβλημα θα μου επιτρέψουν να κατεβάσω άλλη δουλεια απο τον κατάλογό τους!

Πάντως και μου απάντησαν άμμεσα και η γενικότερη στάση τους είναι πολύ σωστή!

Ο Δημοκηδής με είχε προειδοποιήσει και εμένα για αντίστοιχα προβλήματα σε διάφορες μεταφορές σε flac.

Ακόμα τίποτα...

Πριν λίγε μερες τους ξαναέστειλα mail αλλά δεν έχουν απαντήσει!
Επισημαίνω οτι με mail (διαθέσιμο στους διαχειριστες) τους παραδέχονται οτι το αρχείο έχει πρόβλημα και οτι αν δεν το λυσουν θα μου επιτρέψουν να κατεβάσω κάτι άλλο δωρεαν εννοείται...

Η αρχική πολύ καλή εντύπωση αρχίζει να χαλάει...:huh2:

Τελικά ΟΚ!
Κατέβασα καινούριο αλμπουμ! Βέβαια σε πρώτη φάση μου έλεγαν "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" αλλά όταν τους έστειλά ένα αρκετά "ενοχλημένο" mail μου επέτρεψαν να επιλέξω άλλο, δωρεαν εννοείται!!

Μου είπανε οτι η παραμόρφωση που ακουγεται στο προβληματικό αλμπουμ είναι "DSD noise"

Το DSD noise είναι σε υπερηχητικές συχνότητες, και είναι θόρυβος κι όχι παραμόρφωση!

"...We checked with the label and the file and they have confirmed that the noise in the upper frequencies appears to be DSD noise, in addition they have both confirmed to us that both the original source and file are indeed high resolution..."

Αυτό μου απάντησαν αυτό σας λέω....