Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο καυγάς

Επίσης ένα ακόμη πράγμα που μου τη σπάει τρελά είναι όταν μπλέκομαι σε συζήτηση στα όρια της κλασσικής μουσικής και με ρωτάνε τι προτιμώ να ακούω και τους λέω κάτι σαν το παρακάτω που με ξεκινάνε ότι αυτό δεν είναι μουσική, είναι προσβολή στη μουσική κλπ κλπ κλπ.
Πιο εύκολα αποδέχονται το Punk από την ατονική...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σας προσκαλώ μια καλοκαιρινή βραδιά να πάτε στο Σούνιο και να ακούσετε το παραπάνω...απίστευτη εμπειρία!!!

Νταλάρα Νταλάρα Νταλάρα! Σύνολο 30κ Ευρώ!

Υ.γ. στην μνήμη του Πανούση.... κάθε φορά που έλεγε το όνομα αυτό θα πρεπε να πληρώνει 10κ ευρώ στον Νταλάρα πρόστιμο. Κάτι τέτοιο θυμάμαι είχε πει σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις σε τηλεόραση στην Τρέμη.
1 εκατομμύριο σε δραχμές ήταν το πρόστιμο, αν θυμάμαι καλά..

ναι, καλά θυμόμουν, το γκούγκλαρα για να σιγουρευτώ...

• Like
Reactions: vsklav
Επίσης ένα ακόμη πράγμα που μου τη σπάει τρελά είναι όταν μπλέκομαι σε συζήτηση στα όρια της κλασσικής μουσικής και με ρωτάνε τι προτιμώ να ακούω και τους λέω κάτι σαν το παρακάτω που με ξεκινάνε ότι αυτό δεν είναι μουσική, είναι προσβολή στη μουσική κλπ κλπ κλπ.

Σας προσκαλώ μια καλοκαιρινή βραδιά να πάτε στο Σούνιο και να ακούσετε το παραπάνω...απίστευτη εμπειρία!!!

E και εσύ ζητάς πολλά!
Εδώ δεν αποδέχονται απλούστερες μορφές τέχνης όπως το Butoh.

Ξέρω τα ταπεινά σου ελατήρια:p
Στο Σούνιο στις καβοκολωνες με τέτοια μουσική = σίγουρη βουτιά σαν τον Αιγαια:LOL:

1 εκατομμύριο σε δραχμές ήταν το πρόστιμο, αν θυμάμαι καλά..

ναι, καλά θυμόμουν, το γκούγκλαρα για να σιγουρευτώ...

Έκανε καλό promo ο Πανούσης με αυτή την ιστορία πάντως. Αλλά σαν την ατάκα του Χαρρυ Κλυνν με τον μεθυσμένο στο πίσω κάθισμα του ταξί που τα ξεκίνησε όλα, καμία. :LOL:

• Haha
Reactions: vlad66

Δε μου άρεσε η ερμηνεία, την βρήκα εντελώς πλαδαρή, οι συντελεστές δεν είχαν καλό συντονισμό, άσε που ο τσελίστας έκανε συνέχεια φάλτσα.
😝

Δε μου άρεσε η ερμηνεία, την βρήκα εντελώς πλαδαρή, οι συντελεστές δεν είχαν καλό συντονισμό, άσε που ο τσελίστας έκανε συνέχεια φάλτσα.
😝
Κώστα κάνεις λάθος, ακουσέ το ξανά και θα καταλάβεις πως η χρονικότητα του τσελίστα είναι ψευδαίσθηση, απάτη, διάσπαση, εξαλλαγή, διαστολή υποκειμένου και αντικειμένου, κατακερματισμός και αλλοτρίωση, γι’ αυτό κύριο μέλημά του είναι να την εξοστρακίσει αναζητώντας την πρωτογένεια μιας νέας ονοματοθεσίας, μιας ιδιωματικής μορφής, που θα του επιτρέψει την αναδόμηση, ενός κόσμου όπου μέσα του, ερωτικά συγκλίνουν τα πάντα, ικανοποιούνται και αποκαθίστανται.

Κώστα κάνεις λάθος, ακουσέ το ξανά και θα καταλάβεις πως η χρονικότητα του τσελίστα είναι ψευδαίσθηση, απάτη, διάσπαση, εξαλλαγή, διαστολή υποκειμένου και αντικειμένου, κατακερματισμός και αλλοτρίωση, γι’ αυτό κύριο μέλημά του είναι να την εξοστρακίσει αναζητώντας την πρωτογένεια μιας νέας ονοματοθεσίας, μιας ιδιωματικής μορφής, που θα του επιτρέψει την αναδόμηση, ενός κόσμου όπου μέσα του, ερωτικά συγκλίνουν τα πάντα, ικανοποιούνται και αποκαθίστανται.
Γειά σου Μπίλλυ! :)
Δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω, άρα είμαι σίγουρος ότι γράφεις κάτι σπουδαίο! 👏👏👏
Πάντως, αποδεδειγμένα τα λες καλύτερα από το Βέλτσο. 🔎👓🕶️🔍

[VIDEO]

• Haha
Reactions: Billy the Kid
Και που να δείτε στις ταινίες τι έχω να γράψω.....
Πχ ταινία του Αγγελόπουλου, στο πρώτο μέρος είναι δύο που κοιτιούνται μέσα σε ένα απέραντο λιβάδι αμίλητοι!
Στο δεύτερο μέρος, τρώγοντας τα πατατάκια που αγόρασες στο διάλειμμα, ακούς τον έναν από τους δύο να λέει "Γειά"

Κλασσική περίπτωση όπου ο σκηνοθέτης καλέιται κι αυτός με τη σειρά του να αποδείξει πως δεν είναι μια μικροβινιέτα της νομενκλατούρας ενός λούμπεν προλεταριάτου!!

Α και για να μην ξεχάσω, απαγορεύεται η αναφορά των συγκροτημάτων U2 & Scorpions, σε απόσταση τουλάχιστον 500μ από μένα σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση και απόφαση του Αρείου Πάγου!

.......
Κλασσική περίπτωση όπου ο σκηνοθέτης καλέιται κι αυτός με σειρά του να αποδείξει πως δεν είναι μια μικροβινιέτα της νομενκλατούρας ενός λούμπεν προλεταριάτου!!
Πώωωωω! Έγραψες Μεγάλε!
Τι έγραψες δεν ξέρω, αλλά πάντως έγραψες! :rolleyes: :cool:
(Κατά βάθος -πολύ βάθος- ξέρω, αλλά παριστάνω τον ανήξερο)! 😜
Α και για να μην ξεχάσω, απαγορεύεται η αναφορά των συγκροτημάτων U2 & Scorpions, σε απόσταση τουλάχιστον 500μ από μένα σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση και απόφαση του Αρείου Πάγου!
Πολιτικολογείς αγαπητέ Μπίλλυ! 🤨Κρυφίως και υπογείως, αλλά πολιτικολογείς! 🙃
Καταλαβαίνω βέβαια. "Τα λόγια του παπά, λόγω της ημέρας!"
Αλλά δεν το λέω πουθενά. Σσσσσς! 🫢

Αλλά πάλι έχεις δίκιο. Γίνεται οι Αρεοπαγίτες να έχουν καλό γούστο στη μουσική; Πεστε μου, γίνεται; 😉

Υ.Γ. Το καραξεσχίσαμε το νήμα με τα Off-topic. Μη μου στενοχωριέστε, υπόσχομαι να το επαναφέρω στο σωστό δρόμο με το επόμενο μήνυμα! 🧐.

• Haha
Reactions: Billy the Kid
Επειδή υποσχέθηκα να επαναφέρω το νήμα εις τον ορθόν δρόμον, εντός θέματος.

Επειδή το θέμα μας αφορά μουσικές που αντιπαθούμε βαθειά, που απεχθανόμαστε.

Δια Ταύτα
Ακούστε:

[VIDEO]
[VIDEO]
Αποσπάσματα από την Ψυχώ του Άλφρεντ Χίτσκοκ. (Soundtrack).

Υπάρχει κανείς που να μην αναστατώνεται, να μην ανατριχιάζει, να μην παγώνει το αίμα του ακούγοντας αυτή τη μουσική;
Υπάρχει κανείς που να πίνει τη μπυρίτσα του, ή το ουϊσκάκι με τα ξηροκάρπια του και να βάζει αυτή τη μουσική τέρμα στο στερεοφωνικό του για να γουστάρει και "να κάνει κεφάλι";
Όχι, αλλά αν υπάρχει, ήθελα να τον ξέρω!

Αφιερώνω αυτή τη μουσική σε όλους τους φίλους της κλασσικής μουσικής. Όχι τυχαία. Διότι οι συνθέτες της λεγόμενης "σοβαρής", ή "έντεχνης", ή "κλασικής", ή όπως αλλιώς την πούμε μουσικής, δεν σταμάτησαν στο 19ο αιώνα. Αλλά εξακολούθησαν να δημιουργούν και να γράφουν μουσική στον 20ο αιώνα, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα. Μόνο που τα έργα τους δεν απευθύνονταν πια στο κοινό των 18ου και 19ου αιώνα που ήταν η αριστοκρατία και οι ανώτερες μορφωμένες και πλούσιες κοινωνικές τάξεις, αλλά ευρύτερα.

Και αυτοί ακολούθησαν δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη κατεύθυνση συνέχισε την παράδοση του 19ου αιώνα με τα μέσα, τα όργανα και τις φόρμες που είχαν ως τότε αναπτυχθεί, όμως όχι για τις αίθουσες της όπερας και των συμφωνικών συναυλιών. Αλλά για τον κινηματογράφο. (Και για το θέατρο, αλλά από τον κινηματογράφο μπόρεσαν να γίνουν περισσοτερο γνωστοί). Ένας πολύ μεγάλος αριθμός σημαντικών συνθετών που όλοι έχουμε ακούσει τα έργα τους μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε τα ονόματα τους.

Η δεύτερη κατεύθυνση πήρε άλλο δρόμο. Αυτόν της πειραματικής μουσικής. Ή αλλιώς "Σύγχρονης Μουσικής". (Τώρα πόσο σύγχρονη μπορεί να είναι μουσική που μετράει ήδη 80 χρόνια ζωής περιπου, είναι άλλο θέμα. Τα 80 χρόνια προκύπτουν αν θεωρήσουμε ως ορόσημο το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολεμου).
Και είναι πολύ περισσότερα, αν συμπεριλάβουμε τον Arnold Schoënberg και την ατονική μουσική.
Θα πω ευθαρσώς ότι ο Σένμπεργκ προσωπικά δε μου αρέσει. Δηλαδή ούτε κρύο, ούτε ζεστη εδώ που τα λέμε. Αλλά δε θα κάτσω ποτέ να ακούσω Σένμπεργκ, παρά μόνο από ιστορική περιέργεια.

Τέλος πάντων πρόκειται για τη μουσική που όλοι δηλώνουν:
-"Μα είναι μουσική αυτό το πράγμα";

Η πειραματική μουσική, ειδικά η μεταπολεμική γενιά εκπροσώπων της, όμως παρήγαγε ένα μεγάλο αριθμό έργων, εκ των οποίων άλλα αρέσουν και άλλα καθόλου.
Ορισμένα ονόματα αναφέρθηκαν πιο πριν: Στοκχάουζεν, Γιάννης Χρηστου, Ξενάκης, Άλφρεντ Σνίτκε, Ολιβιέ Μεσιάν, κ.ά.
Στην Ελλάδα εμείς οι αδαείς χρωστάμε αυτά τα λίγα σπυριά γνώσης για τη σύγχρονη μουσική σε ένα Έλληνα σύνθετη και σημαντικό εκπρόσωπο της. Τον Θόδωρο Αντωνίου. Οι εκπομπές του στο Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι για τη σύγχρονη μουσική και την ιστορία της ήταν θησαυρός. Όποιος τις βρεί κάπου και μπορεί, αξίζουν να τις παρακολουθήσει.

• Like
Reactions: christos56
Να σε βοηθήσω Μιχάλη, βρες και διάβασε Πρώτα πριν ακούσεις, τους Zero Kama, εκεί να δεις φρίκη.... Διάβασε όμως καλά πριν τους ακούσεις, ειδικά για τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν....

Να σε βοηθήσω Μιχάλη, βρες και διάβασε Πρώτα πριν ακούσεις, τους Zero Kama, εκεί να δεις φρίκη.... Διάβασε όμως καλά πριν τους ακούσεις, ειδικά για τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν....
Και μετα εμεις ειμαστε οι δρακουλιαρηδες με τα death/black metal....

Δε τους μπορω. Τους ειχα ακουσει πολυ παλια οταν ημουν νιος και ψαχνομουνα! Τωρα εχω κατασταλαξει! Μονο μεταλ ρε @*#&ια!

Παντως εδω στο νημα εχουν μπει "ακραια" πραγματα που για μενα δεν ειναι καν μουσικη. Αλλα ποιος ειμαι γω να κρινω τι ειναι και τι δεν ειναι μουσικη.... Χαχαχχα.

Καλημερες

• Like
Reactions: FINIX
E ναι τώρα το murder από το psycho δεν το λες και μουσική.
Ηχητική επένδυση για μια σκηνή σε ταινία είναι.

• Like
Reactions: vlad66
Εγώ όποτε ακούω αυτή την Τρομπ που ακούνε οι πιτσιρικάδες και νομίζουν για μουσική,
θέλω να εναποθέσω εν τω πρωκτό του το καρασαμπγουφερ του κάθε κάγκουρα που μου θυμίζει θέλω δεν θέλω την ύπαρξη της

Last edited:
Σωστά.

Ενώ η ατονική που ειπώθηκε πιο πάνω την λες μουσική. :p

Τουλάχιστον αυτή δημιουργήθηκε για να είναι μουσική και να ακουστεί σαν μουσική, άσχετα αν αρέσει ή όχι.

• Like
Η ατονική είναι μουσική.
Γιατί; Σε Jazz club δεν έχετε πάει ποτέ;
Που νομίζεις ότι ο κάθε μουσικός απλά τζαμάρει μόνος του; :D
Κάποια στιγμή θα συνηθίσει το αυτί, θα καταλάβεις ότι κάποιος έχει πιάσει ένα θέμα και οι άλλοι ακολουθούν όπως τους έρθει, χαλαρώνεις και απολαμβάνεις το υπόλοιπο ποτό (που χρειάστηκε για να το καταλάβεις αυτό).
Ή έχετε την εντύπωση ότι αν πάτε σε συναυλία των Dead can dance θα ακούσετε π.χ. το Yulunga όπως το παίζουν στο δίσκο τους; :ROFLMAO:

• Like
E ναι τώρα το murder από το psycho δεν το λες και μουσική.
Ηχητική επένδυση για μια σκηνή σε ταινία είναι.
E ναι, και μάλιστα μόνο μια ταινία, για άλλες ταινίες ο Bernard Hermann έγραφε πολύ διαφορετική μουσική ενίοτε. Ας μην πιάσουμε τη συμφωνική μουσική του, που ήταν αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

• Like
Reactions: Mi_ka