Και κάτι άσχετο.........

Ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει. Το οτι εγω πιστευω πως υπαρχει Θεος, δε σημαινει οτι υπαρχει κιολας.

Παρακαλώ οι ειρωνείες και τα αστειάκια με τα πιστεύω του καθ ενός να σταματήσουν εδώ.
Είναι λεπτές οι ισορροπίες σε τέτοια θέματα.

Μου αρέσει που θίχτηκε η διαχείρηση για το αστείο του συμφορουμίτη μας και κατά πόσο αληθινό ήταν.

Οταν θίγονται καταστάσεις ..κωφεύει !

Υ.Γ.Το θέμα της "Αναρχίας" γιατί σας ενόχλησε τελικά ?

Last edited:
Κανείς δεν έθιξε ή ειρωνεύτηκε τα πιστεύω κανενός στα παραπάνω μηνύματα.
Όλοι είμαστε ελεύθεροι να λέμε τη γνώμη μας εφόσον δεν προσβάλλουμε κανέναν.
Ας μη δημιουργούμε πρόβλημα εκ του μη υπάρχοντος.

Re: Απάντηση: Re: Και κάτι άσχετο.........

Πού αναφέρεσαι ακριβώς, Δημήτρη?

Παρακαλώ οι ειρωνείες και τα αστειάκια με τα πιστεύω του καθ ενός να σταματήσουν εδώ.
Είναι λεπτές οι ισορροπίες σε τέτοια θέματα.

Μου αρέσει που θίχτηκε η διαχείρηση για το αστείο του συμφορουμίτη μας και κατά πόσο αληθινό ήταν.

Οταν θίγονται καταστάσεις ..κωφεύει !

Σε αυτό χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας, απλά διάβασα το thread 3 φορές προσπαθόντας να δω που γράφτηκαν αστειάκια και ειρωνίες για τα πιστεύω και δεν τα κατάφερα.

Last edited:

Ο Βλάσης, ως επιστήμονας, θέλει πάντα να ξέρει αν μια πληροφορία είναι βάσιμη ή απλώς φήμη. Κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας πριν οικειοποιηθούμε κάτι που έτυχε να ακούσουμε/διαβάσουμε.
Ειδικότερα στο "σπίτι" αυτό που στεγάζει χιλιάδες άτομα - φορείς και λήπτες ιδεών και πληροφοριών - καλό είναι να συνηθίσουμε να κάνουμε αυτόματα την παραπάνω διεργασία πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Και κάτι άσχετο.........

Σε αυτό χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας, απλά διάβασα το thread 3 φορές προσπαθόντας να δω που γράφτηκαν αστειάκια και ειρωνίες για τα πιστεύω και δεν τα κατάφερα.

Ο Δημήτρης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε τέτοιου είδους θέματα, πράγμα απόλυτα σεβαστό. Όμως, πέρα απότις ευαισθησίες μας, πρέπει να είμαστε και αντικειμενικοί.
Ας μη δώσουμε συνέχεια.

ούτ' εγώ είδα κάτι επιλήψιμο, μέχρι τούδε τουλάχιστον. η δε "άποψη" που εξέφρασα παραπάνω, είναι κάτι που με απασχολεί από τα πρώιμα εφηβικά μου χρόνια και καθόλου "αστειάκι και ειρωνεία". και τοποθετήθηκε σ' ένα thread που τιτλοφορείται "Και κάτι άσχετο ............". πού είναι λοιπόν το κακό;

Φίλε cmspot ευχαριστούμε για το ωραίο κείμενο:grinning-smiley-043

Προσωπικά θα συνταχθώ με τη γνώμη του φίλου BIOS και τα ''πιστεύω'' του Δημήτρη Ιωάνου...
Νομίζω ότι καλά κάνει η διαχείρηση του φόρουμ ή ο κάθε ενδιαφερόμενος να σπεύδει προς αποκατάσταση της ''ιστορικής αλήθειας''. Βέβαια, ποσώς με ενδιαφέρει αν το είπε ο Αινστάιν, ο Δαρβίνος ή ο Μάο Τσε Τουνγκ...
Μέσα στην απλότητα/απλοϊκότητα της περιγραφής του περικλείονται πολλές αλήθειες οι οποίες υπερκαλύπτουν τις όποιες του αδυναμίες και δίνουν αρκετή ''τροφή'' για μια κουβέντα που δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει ποτέ...
Προφανώς ήμουν από τους ελάχιστους που δεν είχαν λάβει με mail το παραπάνω, γι'αυτό και ευχαριστώ τον cmspot για την παράθεσή του....

Απάντηση: Re: Και κάτι άσχετο.........

Έλα βρε, αστειεύομαι! Πάντως, πολύ θα το γούσταραν, να καπελώσουν τη θεωρία της σχετικότητας. Θυμήσου το κλισέ του μορφωμένου και ευκατάστατου Ιούδα, όπου, προσάπτοντάς του τη χείριστη κατηγορία του προδότη, εξοβελίσθη η επιστημονική γνώση και ολόκληρος ο μέχρι τότε αναπτυχθείς ελληνικός πολιτισμός, βυθίζοντας στο σκοτάδι το μισό πλανήτη για 16 αιώνες.

Για ποιούς ακριβώς μιλάτε και σε τι αναφέρεστε κ. Κόγια????

θεωρώ ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε την πίστη από το πώς αυτή "επιβλήθηκε" δια μέσου των αιώνων ...

Ναι ε ?:chinscratch: :grandpa:
Και τον άνθρωπο ποιός τον δημιούργησε τότες ??-bye-

ο..... κροκοδειλας ......:flipout: :flipout:

ρε παιδια μη ..... δεν βγαζετε ακρη .......με τις θεωριες των φιλοσοφων και των επιστημονων ....

η Αγια γραφη για ΟΣΟΥΣ την ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ εχει την απαντηση εδω και 1600 περιπου χρονια .....

και οταν οι Επιστημονες ανακαλυπταν οτι η Γη ειναι στρογγυλη το θεωρησαν ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !!!!!

αυτο ομως ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ εδω και 1600 χρονια στην Αγια Γραφη ......

οπως και ο κυκλος της Βροχης !!!

οπως και το οτι η Γη κινειται και δεν ειναι σταθερη .........

οποιος διαβαζει τη Γραφη ανακαλυπτει πραγματα που δεν τα μαθαινει μονο με το κυρ ελεησον και δεηθωμεν ....και τελειωσε !!

Last edited:
Για ποιούς ακριβώς μιλάτε και σε τι αναφέρεστε κ. Κόγια????

Ομιλώ για όλους αυτούς, οι οποίοι επί μακρόν δημιούργησαν εκείνες τις συνθήκες σκότους, ώστε η έξοδος από αυτή την κατάσταση να αποκτήσει έννοια και να καταγραφεί Ιστορικά με την ονομασία Διαφωτισμός.

Καλησπέρα σε όλους!!

Κατ'αρχην ζητώ συγνώμη αν το post μου προκάλεσε τη παραμικρή σύγχηση στο site.
Δεύτερον θα ήθέλα να ανακοινώσω οτι σκόπος της δημοσίευσης μου αυτής ήταν το μοίρασμα μαζί σας μιας ευχάριστης για μένα πληροφορίας πηγάζουσα απο κάποιον άνθρωπο όπου εμπιστεύομαι σε ένα φορουμ επιστημών www.multiforums.gr/sciences/viewthread.php?tid=1724 και ουδέποτε αποσκοπούσε στην παραπληροφόρηση οποιουδήποτε αναγνώστη!

Βαθιά αναλογιζόμενος λοιπόν τις περισσότερες θέσεις σχετικά με το ποστ μου οδηγήθηκα στο εξής προς εσάς ερώτημα:
Πως είναι δυνατό να πιστέψουν στο θεό κάποιοι που ξεχειλισμένοι με τόση αχαριστία και ειρωνεία επιτίθονται με ενα στύλ παντογνωσίας σε έναν άνθρωπο ο οποίος θέλησε να τους μοιράσει κάτι ευχάριστο και αξιόλογο για αυτόν.

Θεωρώ υποχρεωσή μου να αναφέρω οτι δε προσπαθώ να προσποιηθώ το καλό χριστιανό ή τον πιστό υπήκοο στο λόγο του θεού,ειμαι κι εγω ένας απλός άνθρωπος που φέρει το τίτλο του Χρ.Ορθόδοξου στο θρήσκευμά του χωρίς καμία υπερπροσπάθεια να κερδίσω την "εύνοια" του Θεού! Ζω απλά ακολουθώντας τις συνειδησιακές μου υποδείξεις.
Παρ'ολα αυτά και θέλωντας συνάμα να απάντησω σε όσους αναρωτιούνται ή αντιπαρέσκονται στην ύπαρξη του Θεού θα πώ το εξής:
Θα πλήγωνε περισσότερο αυτά που μέσα μου ονομάζονται τύψεις και συνείδηση αν ερχόταν η μέρα της απάντησης του μεγάλου ερωτήματος (Υπάρχει Θεός?) και ενω εγώ υποστήριζα όχι η απάντηση ήταν Ναι απ'το να υποστήριζα Ναι και η απάντηση να ήταν Όχι.Η δεύτερη περίπτωση θα ήταν για μένα ένα απλό λάθος η πρώτη, ανεπανόρθωτο σφάλμα!
Δεν έχω λοιπόν σκοπό στη ζωή μου να σκοτώσω,να κλέψω,να βιάσω,να θίξω,να εκμεταλλευτώ,να ειρωνευτώ, ένας θετικός ψήφος στο ύπαρξιακό ζήτημα του Θεού δε νομίζω οτι θα έθιγε ούτε τη νοημοσύνη μου ούτε τον εγωισμό μου παρα μόνο θα συνέβαλλε στήν άξια απονομή του φέρων τίτλου "Χριστιανός".

Όσο για έσας τους πανέξυπνους και ατρόμητους ανθρώπους που σας ικανοποιεί η ιδέα να προέρχεστε από μία βραχύχρονη εξέλιξη ενός μορίου της φύσης και οχί η ιδέα του να είστε το τέλειο δημιούργημα ενός Παντοδύναμου Θεού κάντε λίγο κράτει ρε παιδιά, δε μας πότισε όλους η φύση με αυτή την υπερβολίκη νοημοσύνη και με ένα τόσο ανοιχτό μυαλό όσο το δικό σας.Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ανθρώπων..Γιατι δεν φτιάχνετε ένα φόρουμ "Διάνοιες" και να συζητάτε εκεί μόνοι σας ώστε να μη θίγεστε απο αποψείς χαμηλοτέρας νοημοσύνης βιολογικών υπάρξεων?

Α!και κάτι τελευταίο...Ο άνθρωπος που μου υπέδειξε να διαβάσω αυτό που εσφαλμένα θέλησα να δείξω και σε έσας τυχαίνει να είναι χημικός ερευνητής στη CIA και υπήρξε καθοδηγητής και συμβουλάτορας μου σε κάθε στάδιο των σπουδών μου.Τον ευχαριστώ όπου και αν βρίσκεται..

Re: Απάντηση: Και κάτι άσχετο.........

Φίλε cmspot ευχαριστούμε για το ωραίο κείμενο:grinning-smiley-043

Προσωπικά θα συνταχθώ με τη γνώμη του φίλου BIOS και τα ''πιστεύω'' του Δημήτρη Ιωάνου...
Νομίζω ότι καλά κάνει η διαχείρηση του φόρουμ ή ο κάθε ενδιαφερόμενος να σπεύδει προς αποκατάσταση της ''ιστορικής αλήθειας''. Βέβαια, ποσώς με ενδιαφέρει αν το είπε ο Αινστάιν, ο Δαρβίνος ή ο Μάο Τσε Τουνγκ...
Μέσα στην απλότητα/απλοϊκότητα της περιγραφής του περικλείονται πολλές αλήθειες οι οποίες υπερκαλύπτουν τις όποιες του αδυναμίες και δίνουν αρκετή ''τροφή'' για μια κουβέντα που δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει ποτέ...
Προφανώς ήμουν από τους ελάχιστους που δεν είχαν λάβει με mail το παραπάνω, γι'αυτό και ευχαριστώ τον cmspot για την παράθεσή του....

Άλλη φορά φίλε μου θα σου στέλνω οτι θεωρώ αξιόλογο σε PM..ok?

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω
όταν από την στιγμή που σε αυτό το forum
έχουν γραφτεί άλλα και άλλα,
ξάφνικά ορισμένοι θίχτηκαν και δημιούργησαν
θέμα πραγματικά από το πουθενά.:nounder:

Cmspot..........Ouaou........

Εχω μείνει άφωνος με όλα....ειδικά με το ζήτημα του θεού

Εχεις απόλυτο δικιο....... καθώς και ένα τέλειο τρόπο περιγραφής

Παρ'οτι μεγαλυτερος σου Δηλώνω ταπεινά θαυμαστής σου.....
Σε ευχάριστώ γι αυτά που διάβασα!!!!

"Ευχάριστώ και το site που φιλόξενει άτομα τα οποία που μου δώσαν την ευκαιρία να βρεθώ αναγνώστης σ'ενα λόγο ισάξιο του οποίου είχα να ακούσω απο το 1ο έτος μου στο πανεπιστήμιο..."

Cmspot..........Ouaou........

Εχω μείνει άφωνος με όλα....ειδικά με το ζήτημα του θεού

Εχεις απόλυτο δικιο....... καθώς και ένα τέλειο τρόπο περιγραφής

Παρ'οτι μεγαλυτερος σου Δηλώνω ταπεινά θαυμαστής σου.....
Σε ευχάριστώ γι αυτά που διάβασα!!!!

"Ευχάριστώ και το site που φιλόξενει άτομα τα οποία που μου δώσαν την ευκαιρία να βρεθώ αναγνώστης σ'ενα λόγο ισάξιο του οποίου είχα να ακούσω απο το 1ο έτος μου στο πανεπιστήμιο..."

Επαλλείφω τα λόγια μου εως και με την τελευταία σταγόνα σεβάσμού και ευγένειας που εκκρίνεται απο τη συνείδηση μου για να δηλώσω πρώτον ευχάριστώ για τα καλά σου λόγια και δέυτερον την άποψη μου ότι μια καλοσυνταγμένη στάση σε μιά μικρή λογομαχία ενος forum δε με κάνει άξιο για τον θαυμασμό κανενός συνανθρώπου μου.
Σε Ευχαρισρτω θερμά!