Και κάτι άσχετο.........

Καλησπέρα σε όλους!!

Κατ'αρχην ζητώ συγνώμη αν το post μου προκάλεσε τη παραμικρή σύγχηση στο site.

Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με το πρώτο Post που έκανες. Απλά διατύπωσα κάποιο σκεπτικισμό. Καλά έκανες και το δημοσίευσες. Δικαίωμα σου όπως και να δημοσιεύεις ότι θέλεις. Δικαίωμα μου είναι όμως και να διατυπώνω σκεπτικισμό

Δεύτερον θα ήθέλα να ανακοινώσω οτι σκόπος της δημοσίευσης μου αυτής ήταν το μοίρασμα μαζί σας μιας ευχάριστης για μένα πληροφορίας πηγάζουσα απο κάποιον άνθρωπο όπου εμπιστεύομαι σε ένα φορουμ επιστημών www.multiforums.gr/sciences/viewthread.php?tid=1724 και ουδέποτε αποσκοπούσε στην παραπληροφόρηση οποιουδήποτε αναγνώστη!

Επίσης συμμερίζομαι τις καλές προθέσεις σου

Βαθιά αναλογιζόμενος λοιπόν τις περισσότερες θέσεις σχετικά με το ποστ μου οδηγήθηκα στο εξής προς εσάς ερώτημα:
Πως είναι δυνατό να πιστέψουν στο θεό κάποιοι που ξεχειλισμένοι με τόση αχαριστία και ειρωνεία επιτίθονται με ενα στύλ παντογνωσίας σε έναν άνθρωπο ο οποίος θέλησε να τους μοιράσει κάτι ευχάριστο και αξιόλογο για αυτόν.

Γιατί χαρακτηρίζεις αχάριστους, είρωνες και παντογνώστες, όποιους διαφωνούν μαζί σου; Γνωρίζεις την έννοια της λέξης μισαλλοδοξία; Νομίζεις ότι με προσωπικές επιθέσεις δυναμώνουν οι θέσεις που πρεσβέβεις; Που είναι τα επιχειρήματα σου; Γνωρίζεις πραγματικά τα άτομα στα οποία επιτίθεσαι για να έχεις τέτοια άποψη; Αν πραγματικά κάπου είδες ειρωνία δημοσίευσε την για να καταλάβουμε. Πάντως προσωπικά από μένα δεν υπήρχε διάθεση ειρωνίας

Θεωρώ υποχρεωσή μου να αναφέρω οτι δε προσπαθώ να προσποιηθώ το καλό χριστιανό ή τον πιστό υπήκοο στο λόγο του θεού,ειμαι κι εγω ένας απλός άνθρωπος που φέρει το τίτλο του Χρ.Ορθόδοξου στο θρήσκευμά του χωρίς καμία υπερπροσπάθεια να κερδίσω την "εύνοια" του Θεού! Ζω απλά ακολουθώντας τις συνειδησιακές μου υποδείξεις.
Παρ'ολα αυτά και θέλωντας συνάμα να απάντησω σε όσους αναρωτιούνται ή αντιπαρέσκονται στην ύπαρξη του Θεού θα πώ το εξής:
Θα πλήγωνε περισσότερο αυτά που μέσα μου ονομάζονται τύψεις και συνείδηση αν ερχόταν η μέρα της απάντησης του μεγάλου ερωτήματος (Υπάρχει Θεός?) και ενω εγώ υποστήριζα όχι η απάντηση ήταν Ναι απ'το να υποστήριζα Ναι και η απάντηση να ήταν Όχι.Η δεύτερη περίπτωση θα ήταν για μένα ένα απλό λάθος η πρώτη, ανεπανόρθωτο σφάλμα!
Δεν έχω λοιπόν σκοπό στη ζωή μου να σκοτώσω,να κλέψω,να βιάσω,να θίξω,να εκμεταλλευτώ,να ειρωνευτώ, ένας θετικός ψήφος στο ύπαρξιακό ζήτημα του Θεού δε νομίζω οτι θα έθιγε ούτε τη νοημοσύνη μου ούτε τον εγωισμό μου παρα μόνο θα συνέβαλλε στήν άξια απονομή του φέρων τίτλου "Χριστιανός".

Καμιά διαφωνία εδώ

Όσο για έσας τους πανέξυπνους και ατρόμητους ανθρώπους που σας ικανοποιεί η ιδέα να προέρχεστε από μία βραχύχρονη (εδώ χωρίς να θέλω να σε θίξω προσωπικά, φαίνεται πως αγνοείς εντελώς τι σημαίνει φυσική επιλογή και εξέλιξη, για αυτό θα σου σύστηνα να το διαβάσεις, είτε αν σε ενδιαφέρει, είτε αν θέλεις να το επικαλείσαι σαν επιχείρημα) εξέλιξη ενός μορίου της φύσης και οχί η ιδέα του να είστε το τέλειο δημιούργημα ενός Παντοδύναμου Θεού κάντε λίγο κράτει ρε παιδιά, δε μας πότισε όλους η φύση με αυτή την υπερβολίκη νοημοσύνη και με ένα τόσο ανοιχτό μυαλό όσο το δικό σας.Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ανθρώπων..Γιατι δεν φτιάχνετε ένα φόρουμ "Διάνοιες" και να συζητάτε εκεί μόνοι σας ώστε να μη θίγεστε απο αποψείς χαμηλοτέρας νοημοσύνης βιολογικών υπάρξεων?

Εδώ προφανώς ειρωνεύεσαι, κάτι που κατηγορείς εμάς ότι το κάνουμε. Πάλι δε βλέπω κανένα λογικό επιχείρημα που να ενισχύει τις θέσεις σου παρα μόνο προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Δε νομίζω να σου απέδωσε κανείς κανένα μειωτικό χαρακτηρισμό. Προσωπικά νιώθω μέσος άνθρωπος από νοημοσύνη και όχι διάνοια. Δε βλέπω το λόγο που δεν μπορώ να συζητώ αυτά τα θέματα εδώ. Με ενδιαφέρουν και απόψεις διαφορετικές από τη δική μου, αλλοιώς δε θα έμπαινα στον κόπο να κουβεντιάζω. Μπορεί και να με πείσεις κάποτε και να αλλάξω άποψη, αλλά προσωπικά προτιμώ να βασίζω τη ζωή μου στις αποδείξεις, εσύ καλά κάνεις και βασίζεις τη δική σου στην πίστη.

Α!και κάτι τελευταίο...Ο άνθρωπος που μου υπέδειξε να διαβάσω αυτό που εσφαλμένα θέλησα να δείξω και σε έσας τυχαίνει να είναι χημικός ερευνητής στη CIA και υπήρξε καθοδηγητής και συμβουλάτορας μου σε κάθε στάδιο των σπουδών μου.Τον ευχαριστώ όπου και αν βρίσκεται..

Επαναλαμβάνω ότι κατά τη γνώμη μου καλώς το δημοσίευσες. Θα σε συμβούλευα να ηρεμήσεις και να σκέφτεσαι πριν χαρακτηρίσεις κάπως κάποιους ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Έχω ολισθήσει στο παρελθόν σε τέτοια συμπεριφορά και το έχω μετανοιώσει. Είμαστε αληθινοί άνθρωποι και όχι avatars και user names, και έχουμε το δικαίωμα να λέμε την άποψη μας, άσχετα με το αν συμφωνείς ή διαφωνείς, όπως έχεις και εσύ δικαίωμα να λες τη δική σου.

Όπως έχεις δικαίωμα να πιστεύεις στο Θεό και την Ορθοδοξία, έχουν το δικαίωμα και οι συνάνθρωποι σου να είναι αλλόθρησκοι, άθρησκοι, άθεοι και αγνωστικιστές.

Last edited:
Πραγματικά πολύ θα ήθελα η παραπάνω ιστορία να ήταν αληθινή. Όπως και πολλές άλλες άλλωστε. Όμως εκείνο που διαχωρίζει την πραγματικότητα από το παραμύθι, είναι η δυνατότητα να μπορεί κανείς να αποδεικνύει αυτό που συμβαίνει. Γι αυτό και ζητούμε την πηγή της κάθε αξιόλογης πληροφορίας. Ότι αποδεικνύεται είναι πραγματικότητα. Ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, του ιδεατού ή της σχέσης θεού-πιστού.

Πάντως το να γράφονται αντιεπιστημονικές απόψεις όπως περί 16 αιώνων σκοταδιού ειναι εξ ισου επικίνδυνο με την θρησκοληψία.Ειναι ο τυφλός σκοταδιστικός φανατισμός,τής ´προόδου´που αρνείται οπιαδήποτε εξέλιξη στούς αιώνες,τον ρόλο τών θρησκειών,τίς κοινωνικές αλλαγές.και που θεωρεί ότι οι άνθρωποι ετρωγαν μπανάνες μέχρις τής εμφανίσεως
τού Καρτέσιου.
Επειδή όντως το παρόν φόρουμ δεν μπορεί να επιλύσει τέτοια ζητήματα,ας πιάσει ορισμένους ο δάσκαλος να τούς στείλει για διάβασμα,και επειδή η μελέτη 16 αιώνων θέλει πολύυυ διάβασμα σε καμιά δεκαριά χρόνια τα ξαναλέμε.
Σιγά που η ανθρωπότητα περίμενε τον 18ο αιώνα για να αναπτυχθεί.
Κατά τα άλλα ´εκτός θέματος´είναι ας λεει ότι θέλει ο καθένας,μέσα σε κάποια πλαίσια,και εάν γίνεται-γιατί δεν γινεται πάντα-ας αναφέρονται και οι πηγές.
Εάν ο Δαρβίνος πάντως υπέθετε ότι η θεωρία του θά γινόταν άθυρμα απο μουτζαχεντίν τού Διαφωτισμού θα την είχε σκίσει.
Αντε γειά.

Φίλτατε,

Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με το πρώτο Post που έκανες. Απλά διατύπωσα κάποιο σκεπτικισμό. Καλά έκανες και το δημοσίευσες. Δικαίωμα σου όπως και να δημοσιεύεις ότι θέλεις. Δικαίωμα μου είναι όμως και να διατυπώνω σκεπτικισμό

Συμφωνώ απόλυτα με την ελέυθερη διατύπωση οποιοδήποτε σκεπτικισμού ακόμα και αντιπαράθεσης απόψεως με την βασική προυπόθεση όμως τού ανάλογου σεβασμού προς το πρόσωπο που εκφέρει πρωταρχικά την άποψη του.
Σύμφωνα με τα λεγομενά σου διακρίνω έναν άνθρωπο μορφωμένο και έξυπνο ο οποίος έχει την απόλυτη ικανότητα να καταλάβει οτι τα λεγομενά του παρ'ολο που συντακτικά αποτελούνται απο κάθε άλλο παρα προσβλητικούς όρους καλύπτονται απο ένα φανταχτερό μανδύα ειρωνείας του στυλ:
(Ποιός εισαι συ ρε φίλε που έρχεσαι στο site μας να γράφεις αλλα ντ'αλλων?
Το βιβλίο που το διάβασες που είναι να το δούμε κι εμείς?
Α και αμα θέλετε να μάθετε γι αυτό πάρτε αυτό το βιβλίο του τάδε...)
Κατ'εμέ ένας σοβαρός άνθρωπος ο οποίος διαβάζει κάτι το οποίο το θεωρεί ψεύτικο ή άτοπο ή οτιδήποτε που του αναιρεί την επίσημη υπαρξιακή του υπόσταση απλά αδιαφορεί πατώντας το back του internet explorer.
Είναι σημαντικό για μένα να σου αναφέρω πως αντιθετα όλων όσων σου έχω προαναφέρει είμαι φορέας τής άποψης πώς κάθε τι εγγραφο είναι απρόσωπο και μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί απο οποιονδήποτε αναγνώστη δεδομένου οτι έκαστος εκλαμβάνει κάθε τι που διαβάζει με διαφορετικό τροπο.
Δε θεώρω οτι σε παρεξήγησα πιστεύω όλα τα παραπάνω όμως δεν το αποκλείω!

Επίσης συμμερίζομαι τις καλές προθέσεις σου
...Τώρα

Γιατί χαρακτηρίζεις αχάριστους, είρωνες και παντογνώστες, όποιους διαφωνούν μαζί σου; Γνωρίζεις την έννοια της λέξης μισαλλοδοξία; Νομίζεις ότι με προσωπικές επιθέσεις δυναμώνουν οι θέσεις που πρεσβέβεις; Που είναι τα επιχειρήματα σου; Γνωρίζεις πραγματικά τα άτομα στα οποία επιτίθεσαι για να έχεις τέτοια άποψη; Αν πραγματικά κάπου είδες ειρωνία δημοσίευσε την για να καταλάβουμε. Πάντως προσωπικά από μένα δεν υπήρχε διάθεση ειρωνίας

Βλέπω εφοπλίζεσαι με τόξα και αρχίζεις να σημαδεύεις φιλότιμο..Σηκόνωντας λοιπόν ασπίδα θα σου πω οτι κάνεις λάθος.Δεν έχω κανενα μα κανένα απολύτως πρόβλημα με τη διαφωνία.Αντιθέτως οπως βλέπεις είναι κάτι που μου αρέσει. Υπάρχουν αρκετών ειδών διαφωνίες.Ειναι εμφανές πιστευώ οτι υποστηρίζω την άποψη οτί μια διαφωνία ειναι δεκτή όταν περικλείεται απο τον ανάλογο σεβασμό πράγμα που με οδηγει να αναφέρω ξανά τα προηγούμενα περί ειρωνείας κλπ...

Έχεις απόλυτο δίκιο οτι δε γνωρίζω τα άτομα και ζητώ συγνώμη απο όσους θίχτηκαν αδίκως. Αυτοί όμως που δικαίως σφυρηλατηθήκανε απο εμένα φάνηκε απο το πόσο σπεύσαν να απαντήσουν..
(Και πάλι με κάθε επιφύλαξη γιατι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και το ακριβώς αντίθετο)

Καμιά διαφωνία εδώ
Δεν υπάρχουν περιθώρια διαφωνίας εδώ...εφ'οσον αναφέρομαι στον εαυτό μου

Εδώ προφανώς ειρωνεύεσαι, κάτι που κατηγορείς εμάς ότι το κάνουμε. Πάλι δε βλέπω κανένα λογικό επιχείρημα που να ενισχύει τις θέσεις σου παρα μόνο προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Δε νομίζω να σου απέδωσε κανείς κανένα μειωτικό χαρακτηρισμό

Όπως προανέφερα κανείς μα κανείς δεν απέδωσε κανέναν μειωτικό χαρακτηρισμό.Απλά ειρωνεύτηκα την ειρωνεία. Πρότεινα μια κατηγοριοποίση σύμφωνα με την υπεροψία..

Επαναλαμβάνω ότι κατά τη γνώμη μου καλώς το δημοσίευσες. Θα σε συμβούλευα να ηρεμήσεις[B]Πραγματικά είμαι ήρεμος.[/B] και να σκέφτεσαι πριν χαρακτηρίσεις κάπως κάποιους ανθρώπους που δε γνωρίζειςΧαρακτήρισα σύμφωνα με αυτό που αντίκρυσα. Έχω ολισθήσει στο παρελθόν σε τέτοια συμπεριφορά και το έχω μετανοιώσειΜάλλον ξαναολίσθησες αλλα δε το κατάλαβες. Είμαστε αληθινοί άνθρωποι και όχι avatars και user names, και έχουμε το δικαίωμα να λέμε την άποψη μας, άσχετα με το αν συμφωνείς ή διαφωνείς, όπως έχεις και εσύ δικαίωμα να λες τη δική σου.Δε διαφωνώ και το σέβομαι εις βάθος

Όπως έχεις δικαίωμα να πιστεύεις στο Θεό και την Ορθοδοξία, έχουν το δικαίωμα και οι συνάνθρωποι σου να είναι αλλόθρησκοι, άθρησκοι, άθεοι και αγνωστικιστές.
Είπε κανείς το αντίθετο?Ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει..Δεν ειμαι εγώ αυτος που εναντιώθηκα στο πιστευώ κανενός..Σε λάθος πρόσωπο απευθύνεσαι

Απάντηση: Re: Και κάτι άσχετο.........

Ομιλώ για όλους αυτούς, οι οποίοι επί μακρόν δημιούργησαν εκείνες τις συνθήκες σκότους, ώστε η έξοδος από αυτή την κατάσταση να αποκτήσει έννοια και να καταγραφεί Ιστορικά με την ονομασία Διαφωτισμός.

Ξανά..μανά

Ποιοί είναι όλοι αυτοί????????

Γιάννη ,μόνον που οι ιδέες τού διαφωτισμού προκάλεσαν δυο παγκόσμιους πολέμους,στον 20ό αιώνα.Οπως και παιδιά τού διαφωτισμού είναι ο φασισμός και η σταλινική παραμόρφωση
Είπαμε,μήν το ψάχνεις τζάμπα χαλιέσαι,όσο επικίνδυνος είναι ο θρησκόληπτος-όχι ο πιστός-άλλο τόσο επικίνδυνος είναι ο φανατικός ´φωταδιστής´-όχι ο αγνωστικιστής ή άθεος-,που δείχνει στοιχειώδη έλλειψη σεβασμού σε κάποιον που πιστευει,αλλά και βασικές ελλείψεις τής ιστορικής γνώσης.
Η Ιερά Εξέταση πάντα είχε και έχει δύο πλευρές.

cmspot, να σε ευχαριστήσω και εγώ για την ευγένειά σου. Τιμά τον τόπο αυτό και τον κάθε έναν μας ξεχωριστά.

Καμία μομφή, από εμένα τουλάχιστον, στο πρόσωπό σου. Και εγώ αναδημοσίευσα και προώθησα πολλά πράγματα πριν μάθω για φάρσες, αστικούς μύθους και άλλα τέτοια φαινόμενα. Πλέον προσπαθώ να κάνω τουλάχιστον μία στοιχειώδη έρευνα πριν στείλω κάτι ή στην χειρότερη περίπτωση να διατυπώσω επιφυλάξεις. Όλοι όμως πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε (ακόμα θυμάμαι το ρεζίλι μου με τα bonsai kittens).

Από εκεί και πέρα, την πιο έντονη επίθεσή μου στο κείμενο, ελπίζω να μην την εκλαμβάνεις προσωπικά. Στο κάτω-κάτω, δεν το έγραψες εσύ. Η διαφωνία μου με τον αρχικό συγγραφέα συνίσταται στους παρακάτω λόγους:
α. Το να δίνονται "αποστομωτικές" απαντήσεις σε ένα από τα σημαντικότερα φιλοσοφικά ερωτήματα αποτελεί γελοιοποίηση της ανθρώπινης σκέψης.
β. Γίνεται εκμετάλλευση ενός σεβαστού ιστορικού προσώπου για να προωθηθεί μία άποψη.
γ. Το συγκεκριμένο ιστορικό πρόσωπο δε συμμεριζόταν καν τις ιδέες που φέρεται να υποστηρίζει!
δ. Παρατηρώ αυξημένη "κυκλοφορία" τέτοιων κειμένων τελευταία. Δυστυχώς, όχι για να προκαλέσουν κάποιο ενδιαφέρον στη φιλοσοφία, αλλά για να τονώσουν το θρησκευτικό φανατισμό, του οποίου παρατηρείται παγκόσμια έξαρση.

Re: Απάντηση: Και κάτι άσχετο.........

Πάντως το να γράφονται αντιεπιστημονικές απόψεις όπως περί 16 αιώνων σκοταδιού ειναι εξ ισου επικίνδυνο με την θρησκοληψία.Ειναι ο τυφλός σκοταδιστικός φανατισμός,τής ´προόδου´που αρνείται οπιαδήποτε εξέλιξη στούς αιώνες,τον ρόλο τών θρησκειών,τίς κοινωνικές αλλαγές.και που θεωρεί ότι οι άνθρωποι ετρωγαν μπανάνες μέχρις τής εμφανίσεως
τού Καρτέσιου.
Επειδή όντως το παρόν φόρουμ δεν μπορεί να επιλύσει τέτοια ζητήματα,ας πιάσει ορισμένους ο δάσκαλος να τούς στείλει για διάβασμα,και επειδή η μελέτη 16 αιώνων θέλει πολύυυ διάβασμα σε καμιά δεκαριά χρόνια τα ξαναλέμε.
Σιγά που η ανθρωπότητα περίμενε τον 18ο αιώνα για να αναπτυχθεί.
Κατά τα άλλα ´εκτός θέματος´είναι ας λεει ότι θέλει ο καθένας,μέσα σε κάποια πλαίσια,και εάν γίνεται-γιατί δεν γινεται πάντα-ας αναφέρονται και οι πηγές.
Εάν ο Δαρβίνος πάντως υπέθετε ότι η θεωρία του θά γινόταν άθυρμα απο μουτζαχεντίν τού Διαφωτισμού θα την είχε σκίσει.
Αντε γειά.

Προς επίρρωσιν των γραφομένων σου, δεν μπορώ παρά να αποκαλύψω τμήμά τι των καταχθονίων σχεδίων τα οποία απεργάζομαι, τουλάχιστον όσον αφορά τις παγκοσμιοποιητικές τάσεις που επικρατούσαν στο γιορτινό τραπέζι μας στις εφετινές εορτές. Πρώτον και κύριον - σημειώνεις, ε; - δεν έφαγα καθόλου ψωμί, αλλά απωανατολίτικο, ειδωλολατρικό ρύζι μπασμάτι, εξ Ινδίας προερχόμενο. Στο ρύζι υπήρχαν διάφορες προσμίξεις, από αυτές στις οποίες αρέσκονται οι ασιάτες ειδωλολάτρες, προεξαρχούσης της σάλτσας σόγιας, (προτίμησή μου είναι η Kikoman). Επίσης, δεν ήπια καθόλου ελληνικό ορθόδοξο κρασί, και αντ’ αυτού προτίμησα κόκκινο, εμφιαλωμένο, καθολικό κρασί από την Τοσκάνη, ξέρεις, εκεί κοντά, βορείως της καρδιάς του Θηρίου. Επίσης, το πιπέρι προερχόταν κι αυτό από την Ασία. Έκανα όμως τις σχετικές παραχωρήσεις, καθώς η κότα ήταν αλανιάρα από ελληνικό χωριό ορθοδόξων, (όχι από τη Σύρο δηλαδή), ενώ οι πατάτες ήταν κλασικά Νευροκοπίου. Δεν σου λέω πώς ήταν μαγειρεμένη η πάπια, για να έχει το πράγμα και λίγο σασπένς.
Εκτός του οίνου, και όσον αφορά τα σκληρότερα πνευματώδη που εντάσσονται στο φάσμα των προτιμήσεών μου, όχι, ούτε το Jameson μου αρέσει, ούτε το Irish Mist, αλλά αυτό δεν αποτελεί υποστήριξη της Αγγλικανικής εκκλησίας. Απλώς, τα βρίσκω κομμάτι απαλά για τα γούστα μου. Προτιμώ το Oban και το Drambuie. Επίσης, μπροστά στη διαμαρτυρόμενη Wahrsteiner, τύφλα να έχει η καλύτερη ορθόδοξη μπύρα. Δεν σε μπλέκω με άλλες, έτι περισσότερον λουθηρανές μπύρες, γιατί φοβάμαι ότι θα διαρρήξεις τα ιμάτιά σου, και δεν είναι σωστό.
Περνώντας στα γλυκά, πραγματικά έχω βαρεθεί τη βυζαντινή γεύση του μελομακάρονου, ενώ - οποία έκλυσις ήθους! – δεν με συγκινεί πλέον ούτε ο κουραμπιές. Προτιμώ να αφήνομαι στην αγκαλιά της μαύρης υγείας - μαγείας του Παυλίδη, όπως επίσης και στα Ferrero Rochet. Από ξηρούς καρπούς, το μενού ήταν επίσης κλασικό, με πρώτα και καλύτερα τα φυστίκια Αιγίνης, κι ας κατοικείται η Αίγινα από ορθοδόξους – τί να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Όπως βλέπεις, έχω κάποιες ελπίδες να γλιτώσω την πυρά, και προς αυτήν την κατεύθυνση ίσως να μπορούσες να κάνεις κι εσύ κάτι, αν θέλεις, βέβαια.

Α! Ξέχασα να σου πω, ότι στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν έκανα μια παρασπονδία και ήπια ορθόδοξο κρασί, κόκκινο Σκούρα, μιας και στο wine list δεν είχαν προβλεφθεί παγκοσμιοποιητικά περιθώρια ξεστρατίσματος. Ο ιδιοκτήτης της αίθουσας είναι χριστιανός ορθόδοξος, αλλά αφού επέτρεψε να υπάρχει στο μπαρ γνήσιο, ιταλικό, καθολικό λιμοντσέλο, αποκλείεται να ψηφίζει Καρατζαφέρη. Στο τέλος της βραδιάς ξέμειναν δυό μπουκάλια ανοιγμένα κι απείραχτα, (κρασί, όχι λιμοντσέλο), οπότε τα πήραμε μαζί και τα τσακίσαμε τις επόμενες μέρες – σιγά μην τους τα άφηνα. Υπ’ όψιν, ότι το συγκεκριμένο κρασί προέρχεται από την Πελοπόννησο, κοντά στην περιοχή που κήρυξε την Επανάσταση η Παλαιών Πατρών Γερμανός. Γι’ αυτό σου λέω, τρέφω βάσιμες ελπίδες.

αμα μιλαμε για "Σκουρα" τιποτα λιγοτερο απο Viognier Eclectique του 2005
τα κοκκινα του δεν ειναι τα καλυτερα του,επισης φτιαχνει και 2 πολυ καλα Chardonnay

παντως απαντηση φιλε Κωστα δεν πηραμε στο ερωτημα ποιοι και πως?
εκτος αν αποφασισες να "παιξεις" μπαλα μονο με τον Σπυρο οποτε ή γυριστε το σε ΠΜ ή βγειτε παρεα για κανα κρασακι και θα την βρειτε την ακρη

Oi τρείς ´Δειπνοσοφιστές´τού Χρήστου-όχι Κώστα-Ζουράρι έχουν πολύ περισότερο γαστρονομικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.Θα ακολουθήσω τίς δικές του συμβουλές μάλλον.
Προσωπικά μπορώ να τρώω και να πινω ότι μού κάνει κέφι μετά απο δοκιμές και αναγνώσεις ετών.Το μόνον που δεν συμπεριλαμβάνω στήν τράπεζά μου είναι σφουγκοκωλάριους-Βυζαντινός τίτλος ήταν,πρός αποφυγήν παρεξηγήσεων-που χειροκροτούν πάντα τούς Αρχοντες και τούς δημίους που τούς υπηρετούν.
Αλλως τε οι καμπινέδες στην δύση ήταν ανακάλυψη τού Διαφωτισμού.
Μετά απο καμιά εικοσαετία συζητάμε ξανά.Απαιτείται όμως αναλυτική και εμβριθής μελέτη πρό της νέας συζητήσεως.
Να μάς έχει ο Θεός και η εξέλιξη καλά έως τότε και βλέπουμε.

Απάντηση: Re: Και κάτι άσχετο.........

Ξανά..μανά

Ποιοί είναι όλοι αυτοί????????

οι Θρησκειες !!
η ολο το συστημα των Θρησκειων ....

και κυριως οι μεγαλες Θρησκειες που χρησιμοποιησαν και χρησιμοποιουν την πιστη των ανθρωπων για να φερουν εις περας τα σχεδια τους !!
αλλοτε επεκτατικα , αλλοτε ως μεσω υποταγης της ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΗΣ μαζας του πλυθησμου και αλλοτε ως εργαλειο εθνικησμου ......