Και κει που ήμουν έτοιμος...

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
να την "πέσω" στον Panasonic AX100 που έχει γύρω στα 1400 στα ιντερνετομάγαζα βλέπω τον "αντίπαλο" epson tw700 να πέφτει στα 900 ευρώ! :beatnik2:

Και ρωτάω κυρίες και κύριοι. 500 ευρώ διαφορά αξίζουν για το μηχανάκι της Panny που αντικειμενικά είναι λίγο καλύτερο από της epson? Πόσο καλύτερο είναι δηλ.? Εμείς οι άσχετοι που δεν έχουμε ξαναβάλει προβολέα στο σπίτι θα καταλαβαίναμε καμιά διαφορά αν είχαμε δει και τους δύο? Γιατί είναι κομματάκι δύσκολο να τους δούμε πριν τους πάρουμε. 500 ευρώ είναι πολλά λεφτά! Πάρνεις και μια καλή οθόνη και έχεις και ρέστα!

Είναι ο Epson ο bargain Projector 720p? ΝΑΙ Η ΟΥ? :operator:

Και το συζητας ? Εφοσον η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη στα χρηματα τοτε με κλειστα ματια στον EPSON 700 Με γεια.... !!!!

Σε πληροφορώ, ότι μετά τις 110' ο Έπσον δεν έχει αντίπαλο, λόγω πολύ καλών οπτικών στον φακό.

Εάν ψάξεις τα πιο ψαγμένα ανάλογα σάιτς στο εξωτερικό (και όχι μόνον τον εγχώριο ειδικό τύπο) θα δεις ότι προκρίνουν τον Έπσον στους σημαντικότερους τομείς .

Δαγκωτό Έπσον

Δημοκηδή, απο την εμπειρια μας, ο φακος των Epson ειναι απο τους χειροτερους της αγορας, οχι απο τους καλύτερους!

Αν δεν έχεις πρόβλημα με το rainbow, θα σου έλεγα να δεις και τον Optoma HD70. Με λιγότερο από 100 παραπάνω από τον 700 παίρνεις DLP 720p... Νομίζω ότι είναι τρελή ευκαιρία.

Δυστυχώς δεν ξέρω τι να κάνω για να δω αν έχω πρόβλημα με το rainbow...Που να παω να δω και πόση ώρα χρειάζεται για να το καταλάβω? Και ο χώρος μου δεν είναι πολύ μεγάλος (απόσταση θέασης 3-3,5 μέτρα) και δεν έχω σκοπό να τον κρεμάσω σε ταβάνι. Μήπως είναι καλύτερα ο LCD που έχει περισσότερη ευκολία στην τοποθέτηση...?

Δυστυχώς δεν ξέρω τι να κάνω για να δω αν έχω πρόβλημα με το rainbow...Που να παω να δω και πόση ώρα χρειάζεται για να το καταλάβω? Και ο χώρος μου δεν είναι πολύ μεγάλος (απόσταση θέασης 3-3,5 μέτρα) και δεν έχω σκοπό να τον κρεμάσω σε ταβάνι. Μήπως είναι καλύτερα ο LCD που έχει περισσότερη ευκολία στην τοποθέτηση...?

Όσο αφορά το rainbow, αν έχεις ευαισθησία θα το καταλάβεις πρακτικά αμέσως. Ειδικά σε φωτεινές σκηνές, είναι εύκολα ορατό. Απλά πρέπει να δεις τον προβολέα (ή κάποιον όμοιό του) σε λειτουργία. Λογικά δεν θα δυσκολευτείς να τον βρεις σε κάποιο κατάστημα. Ίσως τα υπόλοιπα παιδιά να έχουν να κάνουν και συγκεκριμένες προτάσεις.

Όσο αφορά την ευκολία τοποθέτησης, είναι καθαρά δικό σου θέμα. Αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις παραχωρήσεις στον τομέα της εικόνας για χάρη της ευκολίας, πας σε LCD με τα γνωστά "καλούδια".

Τάκη, δεν αμφιβάλλω για την κρίση σου, σε σχέση όμως πάντα με το κομμάτι που είδες ...

Ωστόσο, οι κριτικές στο διαδίκτυο τονίζουν ως ισχυρό σημείο τον φακό, που ήταν και το ουσιαστικό σημείο βελτίωσης σε σχέση με τον 600.

Εγώ σε σύγκριση Optoma 70 με τον 700, και ενώ μέχρι τις 100' ίντσες υπήρχε γενικώς μια ισορροπία / ισοβαθμία μεταξύ, μετά τις 110' είδα μεγάλη διαφορά υπέρ του Έπσον, πράγμα που πιστεύω ότι οφείλεται στον φακό του.

Δημοκηδή, σε οσους Epson εχω δει (του 1000ρη συμπεριλαμβανομενου), ο φακος δεν ηταν το δυνατο σημειο. Για την ακριβεια δεν εχω δει κανεναν Epson με καλο φακο..
Τωρα αν ολα ηταν ελλατωματικα κομματια δεν γνωριζω..

Μήπως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα ποσά για τα οποία μιλάμε και την ασχετοσύνη (δεν έχω δει μεγάλα μοντέλα και ούτε πρόκειται γιατί δεν θέλω να μπω στον πειρασμό να χαλάσω μια περιουσία)? Εδώ μιλάμε για 900 ευρώ! Δεν περιμένω να πάρω κανένα μηχανάκι θαύμα!

Απάντηση: Re: Και κει που ήμουν έτοιμος...

Μήπως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα ποσά για τα οποία μιλάμε και την ασχετοσύνη (δεν έχω δει μεγάλα μοντέλα και ούτε πρόκειται γιατί δεν θέλω να μπω στον πειρασμό να χαλάσω μια περιουσία)? Εδώ μιλάμε για 900 ευρώ! Δεν περιμένω να πάρω κανένα μηχανάκι θαύμα!

Κι όμως είναι θαύμα! Και χωρίς φίδια! :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Και κει που ήμουν έτοιμος...

Ρε φιλαράκ. εγώ φίδια δεν έχω. :grinning-smiley-043

αχ, πόσο εύκολα ξεχνάς!

Πλάκα-πλάκα θα χρειαστώ τα πλήρη στοιχεία σου, τι νούμερο παπούτσι φοράς, πως λένε την πεθερά σου κλπ γιατί θα τη στείλω κι εγώ τη φιδιάρα.

χεχε

-bye-

Και η δική μου γνώμη είναι ότι ο επσον στα 900 ευρώ δεν έχει αντίπαλο.
Η εικόνα του είναι άριστη, χωρίς rainbow, με μεγάλο ζουμ, με οριζόντιο και κάθετο Lens shift και μια αντιπροσωπεία υπόδειγμα. Η ευκολία τοποθέτησης δε, είναι από τις καλύτερες.

Τάκη, στο αντικείμενο είσαι πολύ εμπειρότερος από εμένα και δεν θα επανέλθω. Εγώ έχω δηλώσει πολλάκις πρωτόπειρος και άκρως ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα που έχω με τον συνδυασμό 700 + pioneer 696.

Θέλω όμως να προσθέσω, ότι έχω την εντύπωση (δεν το ορκίζομαι κιόλας) ότι κάπου διάβασα ότι ο DILA έχει τον ίδιο φακό (της FUJICON) με τον Epson 700. Πιθανότατα να μην θυμάμαι πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι έχω δει κανα -δυό αντίστοιχες αναφορές. Κάποιος άλλος μήπως θυμάται ;

Κ εγώ κάνω λίγη υπομονή ακόμα...λίγους μήνες...ίσως λίγες εβδομάδες...μέχρι να 'χτυπήσω´ τον 700άρι της Epson...είναι ότι καλύτερο πιστεύω αυτήν την εποχή...

Re: Απάντηση: Και κει που ήμουν έτοιμος...

Κ εγώ κάνω λίγη υπομονή ακόμα...λίγους μήνες...ίσως λίγες εβδομάδες...μέχρι να 'χτυπήσω´ τον 700άρι της Epson...είναι ότι καλύτερο πιστεύω αυτήν την εποχή...

Βλέπεις να πέφτει κι άλλο?????