Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Η εντελως δυσδιακριτη αιτια του κακου ειναι ο σημαντικα λιγοτερος χρονος
που ειναι διατεθειμενοι (η μπορουν) να αφιερωσουν οι γονεις στα παιδια τους.
Ειτε λογω δουλειας/υποχρεωσεων, ειτε λογω χαρακτηρα/νοοτροπιας.

Στηνομαι στα πεντε μετρα απο μονος μου .... αρξασθε πυρ !:rifle: :violent-smiley-030:

Ας κανω την αρχη :)

Kαι δηλαδη ποτε αφιερωναν περισσοτερο χρονο ? Οταν πηγαινες στην αλανα για μπαλα το απογευμα και γυρναγες βραδυ και σε..εψαχναν ? :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Λαθος συμπερασματα.Εγω χτες κατεβηκα για ενα απλο καφε με τον αδελφο μου και βρεθηκαμε στο τελος , λογω του ...smartphone του , απο δυο ατομα ..8 .Και του ειπα να παμε χαλαρα :))
Ποια ειναι τα λαθος συμπερασματα. ?
Οτι χρηστες ζητανε 9-10 ωρες sot. ?
Μπες σε καποια αλλα φορουμ να το δεις.
Εγω δεν ειπα οτι δεν ειναι χρησιμο το σμαρτφον.
Ανεφερες μια ευκολια που σου προσεφερε, εχω να σου αναφερω 30 δικες μου.
Και αν εχω ενα lg g4 με μπαταρια που δεν βγαζει ουτε 3 ωρες οθονη, με βγαζει στα χερια μου 2 μερες, ενω αλλοι τα φορτιζουν 2 φορες τη μερα.

Ομως δεν συμμετεχω σε fb instagram κλπ.
Κανω παρα πολλα πραγματα μεσω κινητου, ειναι εργαλειο για μενα. Και τωρα μεσω tapatalk σου γραφω.
Αλλο αυτο και αλλο αυτο για το οποιο μιλαμε.
Τα πιτσιρικια δεν θελουν να μιλανε live διπλα σου.
Ουτε καν τηλεφωνικα αν γινεται (εξαιρουνται γκομενοδουλειες)
Ολο με text messaging (αντε τωρα καθε λιγο και λιγακι να διαβασεις/στελνεις μυνηματακια σε μια ντουζινα και βαλε ανθρωπους)
Αν βαλουμε και fb κλπ να μπαινουν να ανεβαζουν διαβαζουν κανουν like κλπ....αυτο ηταν.
Και εγω αν τα εκανα αυτα τον ιδιο χρονο θα χρειαζομουν.
Αλλα δεν θελω.
Δεν θελω να εχω εκατονταδες φιλους απο fb, θελω να εχω λιγους και καλους που να μπορω να συναναστρεφομαι μαζι τους ζωντανα.

Ας κανω την αρχη :)

Kαι δηλαδη ποτε αφιερωναν περισσοτερο χρονο ? Οταν πηγαινες στην αλανα για μπαλα το απογευμα και γυρναγες βραδυ και σε..εψαχναν ? :)

Μην τα παρουσιαζεις ετσι ... γιατι δεν ηταν !
Καποια στιγμη επιστρεφαμε μονοι μας (κατακοποι και εξαντλημενοι) σπιτι.
Δεν "χανομασταν" σε καποια ουτοπικη κατασταση οπου καθε αλλη φωνη ... επαυε.
Και ενοσω ημασταν εξω, στην αλανα, οι σχεσεις ηταν αμεσες και πραγματικες.
Ακομα και αν ανοιγαν κεφαλια (που σχεδον ποτε δεν ενοιγαν, ισως καμια μυτη).

Αλλα θα μου επιτρεψεις να εξαφανιστω για αλλες δυο ωρες ?
Εχω μια ακομα "υποχρεωση" για σημερα. Επιστρεφω .... εντος ολιγου :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Ποια ειναι τα λαθος συμπερασματα. ?
Οτι χρηστες ζητανε 9-10 ωρες sot. ?
Μπες σε καποια αλλα φορουμ να το δεις.
Εγω δεν ειπα οτι δεν ειναι χρησιμο το σμαρτφον.
Ανεφερες μια ευκολια που σου προσεφερε, εχω να σου αναφερω 30 δικες μου.
Και αν εχω ενα lg g4 με μπαταρια που δεν βγαζει ουτε 3 ωρες οθονη, με βγαζει στα χερια μου 2 μερες, ενω αλλοι τα φορτιζουν 2 φορες τη μερα.

Ομως δεν συμμετεχω σε fb instagram κλπ.
Κανω παρα πολλα πραγματα μεσω κινητου, ειναι εργαλειο για μενα. Και τωρα μεσω tapatalk σου γραφω.
Αλλο αυτο και αλλο αυτο για το οποιο μιλαμε.
Τα πιτσιρικια δεν θελουν να μιλανε live διπλα σου.
Ουτε καν τηλεφωνικα αν γινεται (εξαιρουνται γκομενοδουλειες)
Ολο με text messaging (αντε τωρα καθε λιγο και λιγακι να διαβασεις/στελνεις μυνηματακια σε μια ντουζινα και βαλε ανθρωπους)
Αν βαλουμε και fb κλπ να μπαινουν να ανεβαζουν διαβαζουν κανουν like κλπ....αυτο ηταν.
Και εγω αν τα εκανα αυτα τον ιδιο χρονο θα χρειαζομουν.
Αλλα δεν θελω.
Δεν θελω να εχω εκατονταδες φιλους απο fb, θελω να εχω λιγους και καλους που να μπορω να συναναστρεφομαι μαζι τους ζωντανα.

Ναι θελουν μπαταρια μεγαλη.Ενταξει υπερβολες αυτα,εκτος αν με το πιτσιρικια εννοουμε τα μωρα πιο πανω στο video

Tωρα αν βγαζουν κ φωτο το...φαγητο η τα ποτα και το ανεβαζουν στο instagram αλλο αυτο.Ανακυκλωση κανω τωρα αλλα το ανεφερα αυτο.Και σιγα την διαφορα απο δυο ενηλικες φιλους-ζευγαρι που δεν εχουν τι να πουν και απλα κοιτανε δυο ωρες τον κοσμο να περνα .Αυτον ειναι πρεπον ,ενω αν χαζεψεις το fb ειναι αποξενωση...

Κλεινει και το διωρο,ο κοινωνικα αποδεκτος ξερω γω χρονος, και η ''εξοδος'' ελαβε τελος

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν εισαι στο κλαμπ και γελας ποσταροντας στο fb εισαι καπως.Αν πινεις αργα αργα το ποτο σου , βυθισμενος στις σκεψεις σου , γιατι βασικα δεν εχεις τι να πεις , εισαι οκ :)

Ο μεγαλος αν ειναι μονος του ας πιασει ενα σμαρτφον, ενα κομπολοι, ας ριξει μια πασιεντζα, δεν εχει σημασια. Αν δεν θελει να κατσει επειδη δεν εχει τιποτε να κανει ας σερφαρει απο το κινητο του ή το pc.
Πιτσιρικια εννοω ηλικιες απο 16-17 και κατω.
Που τα κοιτας στην ηλικια που ειναι που επρεπε να βραζει το αιμα τους και μοιαζουν σαν ζομποποιημενα οπως λεει και ο χατζ και σπανιως γελανε κι ολας.
Δεν θα κατηγορησω το σμαρφον για αυτο, ισως απλα ειναι οι εποχες τετοιες λογω συγκυριων.

Αλλα βρε αδελφε δεν γινεται να μην καταλαβαινεις τι εννοω.
Να μην καταλαβαινεις την διαφορα του να μιλας με καποιον και να τον εχεις απεναντι σου να βλεπεις την γλωσσα του σωματος, τις εκφρασεις του.
Και η ουσια του θεματος που συζηταμε νομιζω ειναι πως τα σημερινα παιδια απεχοντας απο τις ζωντανες συναναστροφες νιωθουν κομπλεξικα οταν σου μιλανε live, δυσκολευονται να εκφραστουν.
Ασε που οταν πανε καπου (οπουδηποτε) αντι να νιωσουν την στιγμη, το αερακι να τα χτυπα, τον ηλιο στο προσωπο τους τον κοσμο τρυγυρω να τον παρατηρησουν, εστιαζουν στο να απαθανατησουν την σκηνη ως εκκολαπτομενοι φωτογραφοι/σκηνοθετες για να τα ανεβασουν καπου.

Προσοχη δεν αναφερομαι σε ολους, αλλα σε μια εθισμενη μεριδα οπου ολη τους η συγκεντρωση ειναι στην οθονη και απο τριγυρω...οτι πιασει η περιφεριακη τους οραση ως...θορυβο.

Ο μεγαλος αν ειναι μονος του ας πιασει ενα σμαρτφον, ενα κομπολοι, ας ριξει μια πασιεντζα, δεν εχει σημασια. Αν δεν θελει να κατσει επειδη δεν εχει τιποτε να κανει ας σερφαρει απο το κινητο του ή το pc.
Πιτσιρικια εννοω ηλικιες απο 16-17 και κατω.
Που τα κοιτας στην ηλικια που ειναι που επρεπε να βραζει το αιμα τους και μοιαζουν σαν ζομποποιημενα οπως λεει και ο χατζ και σπανιως γελανε κι ολας.
Δεν θα κατηγορησω το σμαρφον για αυτο, ισως απλα ειναι οι εποχες τετοιες λογω συγκυριων.

Αλλα βρε αδελφε δεν γινεται να μην καταλαβαινεις τι εννοω.
Να μην καταλαβαινεις την διαφορα του να μιλας με καποιον και να τον εχεις απεναντι σου να βλεπεις την γλωσσα του σωματος, τις εκφρασεις του.
Και η ουσια του θεματος που συζηταμε νομιζω ειναι πως τα σημερινα παιδια απεχοντας απο τις ζωντανες συναναστροφες νιωθουν κομπλεξικα οταν σου μιλανε live, δυσκολευονται να εκφραστουν.
Ασε που οταν πανε καπου (οπουδηποτε) αντι να νιωσουν την στιγμη, το αερακι να τα χτυπα, τον ηλιο στο προσωπο τους τον κοσμο τρυγυρω να τον παρατηρησουν, εστιαζουν στο να απαθανατησουν την σκηνη ως εκκολαπτομενοι φωτογραφοι/σκηνοθετες για να τα ανεβασουν καπου.

Προσοχη δεν αναφερομαι σε ολους, αλλα σε μια εθισμενη μεριδα οπου ολη τους η συγκεντρωση ειναι στην οθονη και απο τριγυρω...οτι πιασει η περιφεριακη τους οραση ως...θορυβο.
Αν τα θεωρειτε υπερβολικα αυτα και δεν συμφωνειτε ουτε καν με τον τιτλο του νηματος, πειτε την δικη σας αποψη για το ποσες ωρες ξοδευουν στην οθονη του σμαρτφον οι νεαρες (και βαλε) ηλικιες και αν δικαιολογειτε αυτον τον χρονο, γιατι εχω την εντυπωση πως υπαρχει διασταση αποψεων.

Tι να βραζεις το αιμα τους ? Ολα τα μπιτσομπαρα και τα κλαμπ με 16-17 χρονα γεμιζουν.Μηπως εχεις χασει επεισοδια με τους 17χρονους ? Και στο νετ καφε μεχρι τις 3 τα ξημερωματα να κατσουν ,μετα θα βγουν.Οι τριανταρηδες-σαρανταρηδες την βγαζουν με ταινιες σπιτι :)

Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Στηνομαι στα πεντε μετρα απο μονος μου .... αρξασθε πυρ !:rifle: :violent-smiley-030:

Ευτυχώς που τα βρίσκεις βρε μάστορα, αλλιώς τι θα κάναμε!!!:Banane0:

Σαν πιτσιρικάς, έβλεπα και 'γω τους δικούς μου λίγες ώρες...δεν έγινα τζάνκι.

Παύσασθε πυρ!!:flipout:

Tι να βραζεις το αιμα τους ? Ολα τα μπιτσομπαρα και τα κλαμπ με 16-17 χρονα γεμιζουν.Μηπως εχεις χασει επεισοδια με τους 17χρονους ? Και στο νετ καφε μεχρι τις 3 τα ξημερωματα να κατσουν ,μετα θα βγουν.Οι τριανταρηδες-σαρανταρηδες την βγαζουν με ταινιες σπιτι :)

Ναι, ναι...πάνε να ανταλλάξουν αρχεία από τα κινητά τους!!

Ναι ενω εμεις στην ηλικια τους σε μοναστηρι ημασταν κλεισμενοι και για αυτο ημασταν γεματοι ενεργεια και κατα τη διαρκεια της μερας.

Ο σαρανταρης δουλευει και εχει να θρεψει και καποια στοματα μην τα εξισωνουμε.

Ισως λαθος μου που εστιαζω στις νεαρες ηλικιες το φαινομενο ειναι πιο γενικο και πιστευω οτι αφορα ολες τις ηλικιες.
Μολις τωρα ο πατερας μου βλεποντας με να σου απαντω απο το smartphone μου λεει....αντε παρατα το λιγο απο τα χερια σου να μιλησουμε. :flipout:

Τωρα εχουν γινει πραγματικο λαστιχο οι γονεις.Αθλητικες δραστηριοτητες , ξενες γλωσσες, φροντιστηρια,γυμναστηρια , ωδεια, τι θα κανουν με τα παιδια και το ιντερνετ :)

Μολις τωρα ο πατερας μου βλεποντας με να σου απαντω απο το smartphone μου λεει....αντε παρατα το λιγο απο τα χερια σου να μιλησουμε. :flipout:

Καλα ειπε , χαχα

Αληθεια πως φανταζεστε τον κοσμο μας κατα τη διαρκεια και κυριως μετα απο παγκοσμια διακοπη του διαδικτυου για 6 ωρες (χωρις να γνωριζει κανεις ποτε θα γινει η επαναφορα)?😊

Οσοι επικοινωνειτε μεσω ιντερνετ με αλλους θα συνεχιζατε να το κανετε αν ξερατε οτι ειστε και οι δυο διαθεσιμοι να τα πειτε τετ α τετ. ?
Θεωρειτε δηλαδη πως η αλληλεπιδραση με το περιβαλλον και τους ανθρωπους εχει το ιδιο quality μεσω μιας οθονης εξ αποστασεως με το να εχεις το φιλαρακι σου απο διπλα να τα λετε με εναν καφε. ?

Μερα με τη νυχτα...

...αλλα η πραγματικη "εξοδος" κοστιζει σε χρημα ενω η εικονικη οχι. Να αλλη μια παρενεργεια της κρισης!

Ναί, γυρνούσαμε σπίτι και πιάναμε διάλογο με τους δικούς μας ...
Η κάπου στα 18+ εξαφανιζόμασταν και εμφανιζόμασταν το ξημέρωμα ...
Και βέβαια όλα αυτά σε όσους ζούσαν στα μεγάλα αστικά κέντρα ,γιατί για αρκετούς η μόνη τους και πρώτη τους έξοδος από τον μικρόκοσμο του χωριού τους ήταν η κατάταξη τους στο στρατό [τα κορίτσια δεν είχαν αυτή τη τύχη ]

Οσοι επικοινωνειτε μεσω ιντερνετ με αλλους θα συνεχιζατε να το κανετε αν ξερατε οτι ειστε και οι δυο διαθεσιμοι να τα πειτε τετ α τετ. ?
Θεωρειτε δηλαδη πως η αλληλεπιδραση με το περιβαλλον και τους ανθρωπους εχει το ιδιο quality μεσω μιας οθονης εξ αποστασεως με το να εχεις το φιλαρακι σου απο διπλα να τα λετε με εναν καφε. ?

Πόσες πιθανότητες θα υπήρχαν να πιάσουμε ,όλοι εμείς ,αυτή τη κουβέντα χωρίς το ίντερνετ;
Κάνουμε χρήση του μέσου ,το οποίο στη συνέχεια <δαιμονοποιούμε>

Μερα με τη νυχτα...

...αλλα η πραγματικη "εξοδος" κοστιζει σε χρημα ενω η εικονικη οχι. Να αλλη μια παρενεργεια της κρισης!

Το πρόβλημα ,Σταύρο, δεν είναι πάντα το χρήμα ,αλλά η ίδια η φυσική παρουσία πού μερικές φορές γίνεται αποτρεπτική για περαιτέρω συζήτηση

Κυριοι, την επιδραση των κινητών και της επικοινωνίας μέσω αυτών καθώς και των media που βασίζονται σ'αυτά, μπορούμε να την δούμε στην μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος το 2011, όπου το facebook και οι νέοι τρόποι επικοινωνίας των νέων κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες αυτό που δεν καταφέρνουν τα κλασσικά media δεκαετίες ολόκληρες. Φάνηκε οτι υπάρχει μια συλλογική εμπιστοσύνη, ειδικά των νέων, στην επικοινωνία, την οργάνωση, την πληροφόρηση και κυρίως χρήση των μέσων αυτών. Βέβαια, μέχρι εκεί - γιατι απο εκεί και πέρα ανέλαβαν οι συνηθισμένοι δίαυλοι να καπελώσουν οτι καλό προέκυψε.
Μπορούμε να γκρινιάζουμε για το τι δεν είναι σωστό, αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ας συμβιβαστούμε κι ας δούμε πως μέσω σωστής και θετικής σκέψης και κυρίως ωφέλιμης πρακτικής μπορούμε να περιορίσουμε τα αρνητικά που - έστω για εμάς - είναι αναπόφευκτα.
Θυμάμαι όταν η κόρη μου κι ο γιός μου σε μικρή ηλικία τότε, μου ζήτησαν κινητό - άλλωστε οι φίλοι τους είχαν - σκέφτηκα οτι τα όποια ωφέλη θα είχα απο την παρατεταμένη καθυστέρηση απόκτησης, ήταν λιγότερα απο τα αρνητικά και τα οποία θα είχαν σαν στόχο κυρίως τους γονιούς και την εμπιστοσύνη σ'αυτούς. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά δεν νομίζω στην αντίθετη περίπτωση να είχα καταφέρει κάτι καλύτερο.

Σιγουρα εντος ή εκτος κρισης, το να μπορεις να ανταλλαξεις πεντε κουβεντες μεσω ιντερνετ με μυνηματα, βιντεο κλπ, σε βγαζει απο την κατασταση να ντυθεις, μετακινηθεις και να συναντησεις καποιον να μιλησεις.
Γινεται η δουλεια γρηγορα, ευκολα, ανεξοδα χωρις να ειναι χρονοβορα.
Μηπως ομως αυτη η ευκολια επηρρεαζει τελικα την κοινωνικη σγναναστροφη. ?
Αφου μπορω να στα πω κι απο δω γιατι να βρεθουμε. ?
Υπο αυτη την αποψη σιγουρα μας αποξενωνει λιγακι.
Αλλα οτι κερδιζεις σε ταχυτητα ευκολια το χανεις σε ποιοτητα πιστευω.

Το θεμα δεν ειναι αν τον ελευθερο μας χρονο τον ξοδευουμε ιντερνετικα οταν ειμαστε μονοι μας, αλλα οτι τον ξοδευουμε ιντερνετικα οταν ειμαστε μαζι με μια παρεα. (Σε καφε κλαμπ βολτες κλπ)
Αντι να χαρουμε τους φιλους μας που ειναι διπλα μας και να αλληλεπιδρασουμε με το περιβαλλον, κοιταμε την οθονη ενος κινητου.
Απο αυτο δεν ξεκινησε και ολη η κουβεντα. ?

Αλληλεπιδραση κυριοι.
Την τελευταια φορα που ηρθε σπιτι μου τεγκονικ με χατζ, μια χαρα αλληλεπιδρασαν με τα εκλερακια.
Καντο αυτο online, μπορεις. ?

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Καντο αυτο online, μπορεις. ?

Eννοειται οτι μπορει να κερασεις γλυκο τον αλλο στο φατσοβιβλιο.Υπαρχει εμοτικον.Τι τον περασες τον Ζουντεμπεργκ ? Φροντιζει να υπαρχει σπιτικη ατμοσφαιρα :))

Το ακους χατζ. ?
Θα σου στελνω εμοτικο-παστες απο εδω και περα και θα τα τρωω ολα μονος μου.

Αλλο πράγμα να πας εκδρομή κι άλλο να την δεις σε βίντεο. Και στις δυο περιπτώσεις θα "δεις" αλλά δεν θα "νοιώσεις". Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ φυσικής και ιντερνετικής διασκέδασης, επικοινωνίας ή συζήτησης.
Ακόμα κι εμείς εδώ, πολύ συχνά είμαστε έξω απο το πνεύμα του κάθε συνομιλητή - αλλά - οτι λέγεται το ακούν όλοι - πράγμα που δεν γίνεται in rl...

Το σύνθημα πάντως, είναι "Go out, get a life, dude"... κι όχι "Go home get a line"... ¨)

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Αλλο πράγμα να πας εκδρομή κι άλλο να την δεις σε βίντεο. Και στις δυο περιπτώσεις θα "δεις" αλλά δεν θα "νοιώσεις". Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ φυσικής και ιντερνετικής διασκέδασης, επικοινωνίας ή συζήτησης.
Ακόμα κι εμείς εδώ, πολύ συχνά είμαστε έξω απο το πνεύμα του κάθε συνομιλητή - αλλά - οτι λέγεται το ακούν όλοι - πράγμα που δεν γίνεται in rl...

Το σύνθημα πάντως, είναι "Go out, get a life, dude"... κι όχι "Go home get a line"... ¨)
Ανάλογα..
ζωή εργάτη σε ανθρακωρυχεια...;
Η μια-δυο "γραμμές" για να βγει όμορφα η νύχτα;