Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Δεν ξέρω αν η όλη σκηνή είναι στημένη ή όχι ,αλλά ας λάβουμε υπ όψιν μας ότι πολλοί από εμάς είμαστε στημένοι μπροστά σε ένα υπολογιστή επί πολλές ώρες τής ημέρας [εκτός δουλειάς] και πιθανότατα δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας ή απλά ο <άλλος> βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο

Μπορει να ειμαστε στημενοι μπροστα απο ενα PC .... αλλα οταν ερθει η στιγμη να απομακρυνθουμε απο αυτο
και να συναντησουμε καποιον(-καποιους) .... δεν νιωθουμε ιντερνετικη στερηση. Επειδη θα λειψουμε 2-3 ωρες.

Κατι τετοιο ..... μονο ΚΑΤΑΝΤΙΑ μπορει να νοηθει ! Ο ανθρωπος πλαστηκε για physical contact οχι virtual.
Το virtual contact ειναι supplementary .... ΟΧΙ main type of contact ! Εκτος ... αν εχει χαθει η μπαλιτσα !

Και κατι ακομα ...
βλεπωντας στο παρελθον, τελικα ηταν πολυ καλο που δεν ειχα ενα γκατζετ πισω απο το οποιο
να κρυβω την αγοραφοβια και την οποια αδυναμια επικοινωνιας μου, κατα την εφηβικη ηλικια.
Γιατι αναγκαστηκα .... να την αναπτυξω και εξασκησω (αυτην την επικοινωνια). Μηπως το εμπορικο
κερδος εχει καθε συμφερον να προκυψει μια ολοκληρη γενια ... που δεν θα επιλεγει να ομιλει δια ζωσης ?

Μια σκεψη κανω .... (και τιποτε αλλο)

Last edited:
Ειναι το σωτηριο ετος 2007 οταν ειμουν στο Τοκυο.

Ως γνωστο στις τεχνολογιες των κινητων οι Ιαπωνες ειναι παντα μπροστα.

Μπαινω στο πολυθρυλλητο μετρο και αντικρυζω πρωτη μου φορα το φαινομενο αυτο. Τα ζομπι κολλημενα στις οθονες των κινητων τους.

Μετα απο ενα μηνα ειμαι Λονδινο ολα μια χαρα δεν ειχε ακομα μεταφερθει η τρελλα στην Ευρωπη.

Λιγα χρονια μετα ομως ο ιος των ζομπι ξεφυγε απο την Ιαπωνια και εξαπλωθηκε ταχυτατα . Δεν ξερω αν στην Αφρικη ακομα ειναι οκ και δεν εχουν κολλησει οπως και οι Λαπωνες ψαραδες . Παντως ολος ο "πολιτισμενος" κοσμος εχει προσβληθει.

Ζουμε αναμεσα τους :D

υγ

Θυμαστε τον wall-e και πως ειχαν καταντησει οι αποικοι ?

Ειμαστε στην ευθεια για εκει....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οτι και να λέμε, αυτό το φαινόμενο των "ζόμπυ" παιδιών δεν θα βγει σε καλό στην κοινωνία μας. Μια κοινωνία στηρίζεται κατά μεγάλο βαθμό στους υγιείς νέους της. Αυτοί είναι που θα αντιδράσουν, θα φωνάξουν, θα βγούνε πρώτοι στην "μάχη" αν και όποτε χρειαστεί. Σκεφτείτε το Πολυτεχνείο του 73 με ένα μάτσο νέους που κρατούσαν στο χέρι τους από ένα iphone και κυνηγούσαν πόκεμον, απλά φανταστείτε την συνέχεια...

Ασε που το σερφαρισμα ειναι και φθηνο.Αν εχεις λεφτα μονο για μια μπυρα η μετρας τα τσιγαρα δεν θα κανεις και πενηντα like ? Πως θα περασει δηλαδη η ωρα ? :)

Δημιουργειται και ενα σημαντικο ζητημα. Αν ο νεος τρωει τις ωρες του στο κινητο (και ειναι "ευτυχισμενος") και μερικες φορες ξεχναει να φαει, για ποιο λογο να χαλασει τη νιρβανα του δουλευοντας για ψιχουλα? Βγαλε ωρες κινητου, βγαλε ωρες υπνου, τουαλετα, κλπ. τι μενει?😊

Ολα μια ιδεα ειναι.Αν ας πουμε ο νεος ειναι γονος πλουσιας οικογενειας και ''ανεβαζει'' ολη την ζωη του στο instagram , λιγοι θα προβληματιστουν για το αν δουλευει η οχι :)

Δεν θα εχουν χρονο , γιατι θα τους τρωει η ζηλια :)

Παν μέτρον Άριστον ....

Αλλά δυστυχώς σήμερα έχει χαθεί κάθε μέτρο, στα περισσότερα πράγματα. Φυσικά δεν φταίνε τα κινητά, οι άνθρωποι φταίνε .

Τι να το κάνεις όμως όταν γνωστός μου αγόρασε για χριστουγεννιάτικο δώρο στην δεκάχρονη κόρη του iPhone. Πως θα μεγαλώσει αυτό το κοριτσάκι.....

Όλα αυτά είναι συζητήσεις γερασμένων μυαλών. Δεν μπορούν οι 40αρηδες να καταλαβάνουν τον 20άρη.

Είναι πολύ μπροστά. Tα ίδια δεν προσπαθούσαμε και εμείς να κάνουμε στην δεκαετία του 80? walkman, amstrad, comodore, κασέτες, πειρατικοί σταθμοί, φωτογραφικές.... μουσική επικοινωνία φωτογραφίες και πάλι τα παιδιά ψάχνονται έχουν ένα κινητό που τα κάνει όλα αυτά με απίστευτες ταχύτητες και πάλι βλέπω ότι ψάχνονται να πάρουν dslr, mirorless, να βρουν βινύλια, να βρουν μουσικά όργανα, να δημιουργήσουν. Τι έλεγαν οι 40άρηδες για τους μικρούς τότε ότι λεμε εμεις για αυτούς τώρα.

Χρειάζεται απλά ανοιχτό μυαλό.

Kαι γιατι δηλαδη η αποξενωση ειναι κακη ? Για ποιο λογο θεωρειται καλο να βηχεις και να το μαθαινει ολο το χωριο ? Η ολο το σοι ? :)

Όλα αυτά είναι συζητήσεις γερασμένων μυαλών. Δεν μπορούν οι 40αρηδες να καταλαβάνουν τον 20άρη.

Είναι πολύ μπροστά. Tα ίδια δεν προσπαθούσαμε και εμείς να κάνουμε στην δεκαετία του 80? walkman, amstrad, comodore, κασέτες, πειρατικοί σταθμοί, φωτογραφικές.... μουσική επικοινωνία φωτογραφίες και πάλι τα παιδιά ψάχνονται έχουν ένα κινητό που τα κάνει όλα αυτά με απίστευτες ταχύτητες και πάλι βλέπω ότι ψάχνονται να πάρουν dslr, mirorless, να βρουν βινύλια, να βρουν μουσικά όργανα, να δημιουργήσουν. Τι έλεγαν οι 40άρηδες για τους μικρούς τότε ότι λεμε εμεις για αυτούς τώρα.

Χρειάζεται απλά ανοιχτό μυαλό.

Φίλε μου καμία σχέση. Εδώ δεν "κράζουμε" τους "πιτσιρικάδες" διότι ξενυχτάνε, παίζουν, έχουν χόμπυ, ή όλα αυτά που αναφέρεις. Εδώ λέμε ότι με το σούπερ κινητό τους που διαθέτει τρομερές ταχύτητες όντως, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από το αποβλακώνονται στα like και στα παράlike. Δεν χρειάζεται ανοιχτό μυαλό για να δεις ότι παίζει αποβλάκωση, απλά μυαλό...

Παντως πειτε με παλιομοδιτη και οτι αλλο αραχνιασμενο σας ερχεται αλλα στα παιδια μου(8 & 10) απο τωρα τους απαντω στο ποτε θα παρουν κινητο.....

Στα 16 σας τους απαντω οταν αρχισετε να κανετε μαθηματα οδηγησης .

Κινητο θα παρετε τοτε και θα κυκλοφορησετε μετα τα 19 σας σε οχημα μονοι σας και αφου εχουν παρελθει 2 χρονια επιμελους ασκησης μαζι μου και με δασκαλο.

Και το ιντερνετ πολυ περιορισμενο σπιτι μονο σε σελιδες του σχολειου και σε παιχνιδια διδακτικα......και αυτα λιγη ωρα.

Φίλε μου καμία σχέση. Εδώ δεν "κράζουμε" τους "πιτσιρικάδες" διότι ξενυχτάνε, παίζουν, έχουν χόμπυ, ή όλα αυτά που αναφέρεις. Εδώ λέμε ότι με το σούπερ κινητό τους που διαθέτει τρομερές ταχύτητες όντως, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από το αποβλακώνονται στα like και στα παράlike. Δεν χρειάζεται ανοιχτό μυαλό για να δεις ότι παίζει αποβλάκωση, απλά μυαλό...

Φίλε το πόσο ανοιχτό μυαλό χρειάζεται δεν μπορείς να το κρίνεις εσύ. Η αποβλάκωση δεν χρειάζεται facebook. Γίνεται και με άλλα μέσα. Ένας βλάκας γονιός μπορεί να κάνει ένα παιδί βλάκα. Ένα βλακώδες βιβλίο οδηγεί στην αποβλάκωση.

Φίλε το πόσο ανοιχτό μυαλό χρειάζεται δεν μπορείς να το κρίνεις εσύ. Η αποβλάκωση δεν χρειάζεται facebook. Γίνεται και με άλλα μέσα. Ένας βλάκας γονιός μπορεί να κάνει ένα παιδί βλάκα. Ένα βλακώδες βιβλίο οδηγεί στην αποβλάκωση.

Φίλε μου πολύ ωραία όλα αυτά που λες. Τέτοια πλατωνική συζήτηση μπορούμε να κάνουμε άνετα σε κάποιο άλλο νήμα με τίτλο ίσως "ο γονέας και το παιδί". Εδώ συζητάμε για την αποβλάκωση που φέρνει η παντελώς άχρηστη και άσκοπη χρήση του ηλεκτρονικού μέσου που έχει πλέον σχεδόν κάθε άνθρωπος στην τσέπη του, το smartphone (υπάρχει και ορθή χρήση). Δεν νομίζω να διαφωνείς κάπου σε αυτά που είπα..

Εγω παντως αν ειχα να διαλεξω μεταξυ του προξενιου και της ξεπετας του tinder , θα την πω την ...αμαρτια μου, θα προτιμησω το δευτερο :)

Εγω παντως αν ειχα να διαλεξω μεταξυ του προξενιου και της ξεπετας του tinder , θα την πω την ...αμαρτια μου, θα προτιμησω το δευτερο :)

Παν μέτρον άριστον. Το να μη πάρεις στο 15χρονο κινητό, ενώ όλοι οι φίλοι του έχουν, είναι ένα πράγμα που μπορεί να είναι καλό μπορεί να είναι και ολέθριο για τον ψυχισμό του. Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ότι πείραμα θέλει στο παιδί του, δικό του είναι.

Ε πως όχι. Οι αντιδράσεις μίας συντηρητικής κοινωνίας είναι πάντα ενοχοποιητικές για τον τρόπο που λειτουργούν οι νέοι. Τεντιμπόις, γιεγιές την εποχή του 60, μάνα ρέιβερ τη δεκαετία του 90, σήμερα τα ποκεμόν γκόου και τα φατσομπούκια με τις σέλφις. Αύριο, σε δέκα χρόνια, κάτι άλλο.

Δε διαφωνώ πως υπάρχει το φαινόμενο που κριτικάρεις με την ακραία φωτογραφία, διαφωνώ όμως για το μέγεθός του.

edit: Συμφωνώ και μου άρεσε πολύ η ανάλυση του Werewolf

Σόρρυ αλλά θα επιμείνω σε αυτό γιατί είναι κομβικό. Το κινητό του σήμερα, δεν είναι απλά μια μόδα (οι γιεγιέδες, τα παντελόνια καμπάνες κ.λ.π.). Είναι τρόπος ζωής και δείχνει πολλά πράγματα. Αφ' ενός, δείχνει μια τέλεια αποξενωτική διάθεση. Η ειρωνεία του όλου θέματος είναι ότι τα παιδιά αποξενώνονται έχοντας γύρω γύρω τους 1000δες likes και ''φίλους''. Αφ' ετέρου δείχνει μια αποχαύνωση και αδιαφορία για το πραγματικό διαλέγεσθαι. Η νεολαία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο cyber...everything. Δεν μπορεί να μην το βλέπεις..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να συμπληρωσω οτι ισως να ειναι και μια αποδραση για τους νεους. Απο τη μια κολλανε και ξεχνουν την τριγυρω μιζερια. Τι να δουν, ειδησεις. ? ολο για απατες και σκοτωμους μιλανε. Ειναι ενας ομορφος εικονικος κοσμος το ιντερνετ. Σε αποσπα απο τα προβληματα της καθημερινοτητας, χαζευοντας στην amoled με τα ζωντανα χρωματα.

Και το LSD ακριβώς τα ίδια κάνει Τζον...

Παν μέτρον άριστον. Το να μη πάρεις στο 15χρονο κινητό, ενώ όλοι οι φίλοι του έχουν, είναι ένα πράγμα που μπορεί να είναι καλό μπορεί να είναι και ολέθριο για τον ψυχισμό του. Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ότι πείραμα θέλει στο παιδί του, δικό του είναι.

Oπως μπορει να παιζεις ενα videogame αποκομμενος τελειως απο τον κοσμο , μπορει να το παιζεις σε δικτυο με αλλους 10 πινοντας μπυρες και τρωγωντας πιτσες :)

Επισης , αμφιλεγομενη και η ορθοτητα της γνωστης αυτης ρησης.Αν ας πουμε εισαι ενας απλος 30αρης και εισαι κλεισμενος 1 χρονο παιζοντας παιχνιδια, θεωρειται μαλλον οτι χρηζεις βοηθειας .Αν εισαι ενας διασημος και πλουσιος ηθοποιος , τοτε μπορει να εισαι εισαι ενας αντισυμβατικος κουλ τυπος .Αν ας πουμε βγεις με τις πυτζαμες στο δρομο , μαλλον χρηζεις και..παρακολουθησης.Αν εισαι πλουσιος τοτε εισαι εκκεντρικος και παιρνουν φωτια τα ταμπλοιντ.Επισης αν πινεις πολυ τοτε εχεις χασει το μετρο.Αν εισαι γνωστος καλλιτεχνης εισαι επισης ενας κουλ τυπος, βυθισμενος στους δημιουργικους δαιμονες σου :)

Παντως πειτε με παλιομοδιτη και οτι αλλο αραχνιασμενο σας ερχεται αλλα στα παιδια μου(8 & 10) απο τωρα τους απαντω στο ποτε θα παρουν κινητο.....

Στα 16 σας τους απαντω οταν αρχισετε να κανετε μαθηματα οδηγησης .

Κινητο θα παρετε τοτε και θα κυκλοφορησετε μετα τα 19 σας σε οχημα μονοι σας και αφου εχουν παρελθει 2 χρονια επιμελους ασκησης μαζι μου και με δασκαλο.

Και το ιντερνετ πολυ περιορισμενο σπιτι μονο σε σελιδες του σχολειου και σε παιχνιδια διδακτικα......και αυτα λιγη ωρα.

Εμενα, η ανιψουλα μου (10 ετων) μαθαινει στην μανα μου (!!!) πως να κανει like.
Δεν φοβαμαι για την μανα μου. Βλεπω στα ματια της, ποσο αστεια της φαινονται αυτα.
Αυτη που φοβαμαι ειναι η ανιψουλα. Φυσικα ... δεν εχω ψελισει κιχ στους γονεις της.
Και τι (με παιρνει) να πω ? Εγω ο βουτηγμενος στα PCs απο το 1988 ....

Σηκωτο θα με κανουν :laugh:

Ομως, καθε αφορμη για εξοδο απο το σπιτι ... ιεραρχειται ΠΡΩΤΗ (οχι δευτερη).
Οσα χρονια και αν ημουν με υπολογιστη. Και αν πρεπει να κανω την αυτοκριτικη μου,
ειχα φαει κολλημα καποτε (ενος ετους και λιγοτερο) να κλεινομαι μεσα και να γραφω
προγραμματακια (σε Pascal) αντι να βγαινω εξω. Το περασα, το περασαν και αλλοι
και τωρα .... χαιρω ακρας υγειας. Αυτο ηταν, τελειωσε (και ημουν 24 η 25 νομιζω).

Ολοι αυτοι οι ιντερνετακηδες .... εξερχονται αυτης της φασης ..... η μενουν εκει μεσα ?
Τι αποκαλυπτει η δικη σας αισθηση και εκτιμηση ?

Εμενα, η ανιψουλα μου (10 ετων) μαθαινει στην μανα μου (!!!) πως να κανει like.
Δεν φοβαμαι για την μανα μου. Βλεπω στα ματια της, ποσο αστεια της φαινονται αυτα.
Αυτη που φοβαμαι ειναι η ανιψουλα. Φυσικα ... δεν εχω ψελισει κιχ στους γονεις της.
Και τι (με παιρνει) να πω ? Εγω ο βουτηγμενος στα PCs απο το 1988 ....

Σηκωτο θα με κανουν :laugh:

Ομως, καθε αφορμη για εξοδο απο το σπιτι ... ιεραρχειται ΠΡΩΤΗ (οχι δευτερη).
Οσα χρονια και αν ημουν με υπολογιστη. Και αν πρεπει να κανω την αυτοκριτικη μου,
ειχα φαει κολλημα καποτε (ενος ετους και λιγοτερο) να κλεινομαι μεσα και να γραφω
προγραμματακια (σε Pascal) αντι να βγαινω εξω. Το περασα, το περασαν και αλλοι
και τωρα .... χαιρω ακρας υγειας. Αυτο ηταν, τελειωσε (και ημουν 24 η 25 νομιζω).

Ολοι αυτοι οι ιντερνετακηδες .... εξερχονται αυτης της φασης ..... η μενουν εκει μεσα ?
Τι αποκαλυπτει η δικη σας αισθηση και εκτιμηση ?

Το να καθόμαστε να γράφουμε στις 1 την νύχτα σε ένα forum περί ανέμων και υδάτων κατηγορώντας τα παιδιά που γράφουν μηνύματα και κάνουν like στο facebook είναι ένα κωμικό πράγμα για έναν παρατηρητή μακριά από εμάς. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.