Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Γιατί ίσως το έχουμε δει με τα μάτια μας??

Ξέχνα την φωτογραφία. Είναι για σένα σημαντικό πρόβλημα, ναι ή όχι? Αυτό συζητάμε.

Είναι σημαντικό πρόβλημα, απλώς διαφωνώ για το μέγεθός του. Τι να πω, αν έχεις δει μία οικογενειακή σύναξη όπως αυτή που δείχνει η φωτογραφία, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, να είναι όλοι ταυτόχρονα στα κινητά τους, πάω πάσο. Εγώ δε το έχω δει. Έχω δει παρέες νέων ανθρώπων να είναι συνέχεια με το κινητό τους, αλλά έχω δει και άλλους που δε το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, είναι ευθύνη πρώτα της οικογένειας να δώσει στα παιδιά την σωστή κατεύθυνση στη χρήση της τεχνολογίας. Εγώ επιτρέπω στα παιδιά μου τη χρήση σε tablet/laptop (είναι 7 και 5 χρονών) αλλά είτε για παιδικά video στο youtube είτε για εκπαιδευτικό λογισμικό (kidmedia.gr και άλλα). Τώρα όταν αύριο μεθαύριο μου ζητήσουν δικό τους κινητό στο σχολείο και να γραφτούν στο facebook "γιατί όλα τα παιδιά έχουν" δε ξέρω ακόμα τι θα κάνω.

Πάντως κάποια παιδικά που τα βλέπουν οι συμμαθήτριες της κόρης μου (Monster High, Winx) εμείς της εξηγήσαμε ότι το περιεχόμενό τους δεν είναι καλό και μας άκουσε. Δεν επέμεινε να τα δει επειδή τα βλέπουν οι άλλοι. Οπότε αν υπάρχει καλή σχέση με τα παιδιά και τους εξηγήσεις, θεωρώ ότι θα σε ακούσουν. Αν η οικογένεια δεν ασχολείται με το τι βλέπει το παιδί στην τηλεόραση ή στο laptop ή τι κάνει στο tablet και το κινητό, προφανώς και θα υπάρξει πρόβλημα αργά ή γρήγορα.

Last edited:

...Τώρα όταν αύριο μεθαύριο μου ζητήσουν δικό τους κινητό στο σχολείο και να γραφτούν στο facebook "γιατί όλα τα παιδιά έχουν" δε ξέρω ακόμα τι θα κάνω.

Kι ούτε θα μάθεις. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Λογαριασμό fb θα ανοίξουν μέσω φίλων και δεν θα το πάρεις χαμπάρι. Κινητό θα πάρουν μαζεύοντας 50 Ε απο το χαρτζηλίκι ή θα τους χαρίσει το παλιό του κάποιος παπούς. Ξεκινας με 0-2 απο τα αποδυτήρια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

0-3 αν βάλουμε και το οτι θα φανείς κακός και θα τα κάνεις να κρύβονται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... κι έτσι αρχίσαν όλα...

Δεν ξέρω καν τι σπίτι μπορεί να είναι αυτό που ένα παιδί μπορεί να έχει smartphone χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς. Δεν ξέρω αν ονομάζονται σπίτια αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

0-3 αν βάλουμε και το οτι θα φανείς κακός και θα τα κάνεις να κρύβονται.

0-4 με τραγικό αυτογκόλ αν έχεις κορίτσι και η απαγόρευση την "αναγκάσει" να κρατάει κρυφά και φλερτ τα οποία προέρχονται απο το fb

Δεν ξέρω καν τι σπίτι μπορεί να είναι αυτό που ένα παιδί μπορεί να έχει smartphone χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς. Δεν ξέρω αν ονομάζονται σπίτια αυτά.

Αν τους κατασχέσεις το κινητό που τους χάρισε η θεία, πιθανόν σύντομα να αποκτήσεις μια ιδέα. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

0-4 με τραγικό αυτογκόλ αν έχεις κορίτσι και η απαγόρευση την "αναγκάσει" να κρατάει κρυφά και φλερτ τα οποία προέρχονται απο το fb

Bασική στρατηγική κίνηση... Know your enemy... :)))

Φυσικά και μπορεί, σε στρατώνες γίνεται επιθεώρηση κρεβατιών και ντουλάπας.. Τι θα κάνεις? θα ψάχνεις την τσάντα της κόρης σου? Τα εχουν στο silent και τα κοιτάνε στο μπάνιο, όταν έχουν πέσει για ύπνο κλπ. Μόλις βγούν απο το σπιτι τα μοστράρουν κιόλας.

Φυσικά και μπορεί, σε στρατώνες γίνεται επιθεώρηση κρεβατιών και ντουλάπας.. Τι θα κάνεις? θα ψάχνεις την τσάντα της κόρης σου? Τα εχουν στο silent και τα κοιτάνε στο μπάνιο, όταν έχουν πέσει για ύπνο κλπ. Μόλις βγούν απο το σπιτι τα μοστράρουν κιόλας.

Αυτά τα λέει κάποιος που δεν έχει ιδέα από παιδιά. Τι ακριβως κρύβατε εσείς από τους γονείς σας όταν ήσασταν 10 με 18? Kαι το χρησιμοποιούσατε και κρυφά; Μπορεί να κρυφτεί ένας άνθρωπος αν έχει smartphone σε ένα σπίτι, για πόσες μέρες; Δεν υπονοείται ότι υπάρχει μια άρρωστη κατάσταση αν γίνεται αυτό;

Eχω και κόρη και γιό και τα πέρασα αυτά. Δεν ξέρω αν είχα την καλύτερη τακτική και στο τέλος τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά επειδή το είχα παρα αναλύσει (όταν είχε προκύψει το φαινόμενο), αρκετά γρήγορα κατάλαβα οτι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απαγορευτικό παρα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, να συμμετάσχεις στο καινούργιο παιχνίδι, να τους δείξεις τι να προσέχουν (αφού σε εμπιστεύονται) και που κρύβονται οι παγίδες. Αν είναι δυνατόν να τους αγοράσεις ο ίδιος κινητό και να τους ανοίξεις λογαριασμό fb - τουλάχιστον θα μπορείς να έχεις πρόσβαση αν χρειαστεί... :)))
Aφού στo τέλος θα χάσεις, χάσε έχοντας έλεγχο, γνώση και περιορισμό των απωλειών...:)

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Eχω και κόρη και γιό και τα πέρασα αυτά. Δεν ξέρω αν είχα την καλύτερη τακτική και στο τέλος τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά επειδή το είχα παρα αναλύσει (όταν είχε προκύψει το φαινόμενο), αρκετά γρήγορα κατάλαβα οτι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απαγορευτικό παρα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, να συμμετάσχεις στο καινούργιο παιχνίδι, να τους δείξεις τι να προσέχουν (αφού σε εμπιστεύονται) και που κρύβονται οι παγίδες. Αν είναι δυνατόν να τους αγοράσεις ο ίδιος κινητό και να τους ανοίξεις λογαριασμό fb - τουλάχιστον θα μπορείς να έχεις πρόσβαση αν χρειαστεί... :)))

Aυτό λέω συζητάς με την γυναίκα σου, βρίσκεις σε ποιον έχει εμπιστοσύνη το παιδί, σε μια οικογένεια που ο άντρας λεω εγώ τώρα έχει κρυφή ζωή ή η γυναίκα το ίδιο θα αντικατοπριστεί και στο παιδί θα ψάχνεται να κάνει κρυφα πράγματα ύπουλα.

...Μπορεί να κρυφτεί ένας άνθρωπος αν έχει smartphone σε ένα σπίτι, για πόσες μέρες; Δεν υπονοείται ότι υπάρχει μια άρρωστη κατάσταση αν γίνεται αυτό;

Ναι, αλλά ποιός είναι ο άρρωστος ?

Keylogger που το αρχείο του κάνει sync αυτόματα στον ftp server που έχεις στήσει σπίτι...

Κάποια στιγμή στο δημοτικό έπεσε σύρμα από κάποιο... καλόπαιδο ότι έχει δει την Έλσα (από το frozen) γυμνή και είχα τη μεγάλη (9 χρονών) να το ψάχνει στο internet.
Απλά είχαμε μία spooky συζήτηση του στυλ "I know what you did last summer". :flipout:

Φυσικά, χωρίς απειλές για τιμωρία, καθαρά και μόνο σαν ενημέρωση σχετικά με το internet και για το πόσο επικίνδυνο και ψεύτικο είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Aυτό λέω συζητάς με την γυναίκα σου, βρίσκεις σε ποιον έχει εμπιστοσύνη το παιδί, σε μια οικογένεια που ο άντρας λεω εγώ τώρα έχει κρυφή ζωή ή η γυναίκα το ίδιο θα αντικατοπριστεί και στο παιδί θα ψάχνεται να κάνει κρυφα πράγματα ύπουλα.

Οταν όλα τα παιδιά "έχουν" δεν γίνεται το δικό σου να "μην έχει" - ειδικά όταν μπορεί να έχει. Καλώς-κακώς, έτσι έχει η κατάσταση. Πας με το ρεύμα και περιορίζεις τα αρνητικά όπου σε παίρνει.

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Aφού στo τέλος θα χάσεις, χάσε έχοντας έλεγχο, γνώση και περιορισμό των απωλειών...:)

Δεν χάνει τίποτα ένας γονιός, ισα ισα κερδίζει μια βαθύτερη επικοινωνία με εναν άνθρωπο και αρχίζει (ή προσπαθεί) να τον κατανοήσει.

Μια χαρά το χειρίστηκες. Συμφωνώ απολύτως πως όλα πρέπει να βασίζονται στην εμπιστοσύνη και στην επικοινωνία της οικογένειας. Αν δεν υπάρχει αυτό, καλά κρασιά ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Οταν όλα τα παιδιά "έχουν" δεν γίνεται το δικό σου να "μην έχει" - ειδικά όταν μπορεί να έχει. Καλώς-κακώς, έτσι έχει η κατάσταση. Πας με το ρεύμα και περιορίζεις τα αρνητικά όπου σε παίρνει.

Αυτό λέω, ψάχνεσαι δεν παίρνεις εσύ πρώτος smartpone στο παιδί, όταν έρθει και όλοι οι φίλοι του έχουν θα του πάρεις και εσύ και θα κοιτάζεις τι κάνει και θα του δείξεις τι γίνεται. Μαθαίνεις κάθε μέρα και εσύ και το παιδί.