Και μετά την τηλεόραση, περνάμε και στον ήχο

stefx

New member
15 January 2010
33
Καλημερίζω και από δώ..
Αφού το σαλονάκι μου πλέον κοσμεί μια 42άρα G10, καιρός να στραφούμε στο θέμα του ήχου, μια και απο πηγές (wd player + ps3 )και tv έχουμε κλείσει.

Έχω κλειδώσει για ενισχυτή τον 465 της Yamaha, και θα αγοραστεί σε μήνα.
Τα ηχεία τα υπολογίζω μετά το Πάσχα, μην πω και το καλοκαίρι.
Οπότε αυτό που μας καίει είναι τα ηχεία.
Οι απαιτήσεις αρχικά και σχετικά με το τι ακούω είναι οι εξής :
- Χωρίς τεράστιες χαϊφιντελίστικες απαιτήσεις ήχου στη μουσική και στις ταινίες, σημειώνω ότι ακούω κυρίως συμφωνική και μεταλ ή συμφωνικό μέταλ :p.
- Οι ταινίες που βλέπω έχουν συνήθως πολύ φασαρία, εκρήξεις, ουρλιαχτά κλπ. Κινούμαι 99% σε θρίλλερ-φαντασία-scifi.
Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και για μπροστά χωράει στήλες μια χαρά, αρκεί να μην είναι και ΓΟΜΑΡΙΑ.
Πίσω έχουμε το θέμα τώρα. Πίσω οι στήλες αποκλείονται αν και υπάρχει χώρος. Παρ'όλα αυτά επειδή έχω κάτι σαν πατάρι, δημιουργείται ένα νοητό "αίθριο" από το σαλόνι, το οποίο περιτριγυρίζεται από μεταλλική δοκό, σε ιδανικό σημείο για να βιδωθούν δορυφόροι. Οπότε για πίσω ψάχνουμε δορυφόρους.
Το σαμπ τώρα, να δούμε που θα το βάλω..απλά λόγω μουσικών και κινηματογραφικών προτιμήσεων το θέλω καλούλι. Χαϊφιντελίστας δεν είμαι αλλα οκ, όταν ακούς Sabbath, ε...
Χμμμ, τι άλλο.. α ναι προϋπολογισμός.. χμμμ δύσκολα και εξαρτάται από το τι στραβή μπορεί ή μπορεί και να μη σκάσει σε αυτό το διάστημα. Ξεκινάω από μια επιεικέστατη εκτίμηση για 500 στη χειρότερη και δε νομίζω να ξεπεράσω τα 1000 για όλα.
Υπόψην ότι μου άρεσαν αρκετά τα Dali Concept όταν τα είχα ακούσει..

Συγγνώμη για το σεντόνι που έγραψα,
θα εκτιμούσα δυο-τρεις προτάσεις γιατί ηχεία υπάρχουν τόσα πολλά που δε γίνεται να τα ακούσω όλα.
Σας ευχαριστώ πολύ

Tα dali τα ειχα και ειναι παρα πολυ καλα. Θα σου προτινα concept 6, concept 1 & κεντρικο. Απο εκει και περα για το σαμπ μπορεις να δεις και αλλα οπως τα earthquake. Ποιο οικονομικα αλλα πολυ πιο δυνατα.

τα dali concept 6 που τα εχει πολύ καλος μου φιλος, μου λέει ότι είναι κουραστικά όταν τα ακούς για καποία ώρα. είναι αρκετά μελωδικά...και γω προσωπικά την ίδια αποψη μετο φίλο μου έχω. Μπόρει για τα δικά μου ακουσματα να συμβαινει αυτό...ο καθένας έχει διαφορετικό αυτί όμως...