Και παλι από την αρχή ..

Antonios67

New member
10 December 2020
8
Καλημέρα σε ολους.

η υπαρχουσα ΤV SONY KD55 X 9005 παρεδωσε πνευμα η καλυτερα οθονη οπως ενημερωθηκα απο το service .
Ευτυχως 7 μηνες πριν να ληξει η 5ετης ασφαλεια ( τυχερος στην ατυχια μου)
εν αναμονη των διαδικασιων με την ασφαλιστικη πιθανη επιστροφη του 70% της τιμης της περιπου 900 ευρω αρχισα τη μελετη και εδω πλεον θα ζητησω την γνωμη των ειδικων :antlers:

λοιπον 4 οι μελουσες νυφες ...2 απο καθε κατηγορια Led/Qled kai OLED.

SAMSUNG QE55Q95TATXXH vs SONY KD-55XH9505ABAEP

Και να παμε σε Oled

LG OLED55B9SLA η LG OLED 55 BX6LB (δεν εχω καταλαβει τις διαφορες τους)

VS SONY OLED TV KD55A8BAEP UHD 4K SMART (εδω ξεφευγω καπως απο το budjet αλλα αν αξιζει το συζηταμε ...

Βασικα η tv θα ειναι και η μοναδικη στο σπιτι με οτι αυτο συνεπαγεται η χρηση ειναι 90% καναλια digea youtube.
Υπαρχει η σκεψη για Netflix η Cosmote \tv απο τη νεα χρονια αν φτασουν επιτελους οι οπτικες ινες στη γειτονια μας...ακομα με εως 24 παμε ...
Και να διευκρινίσω οτι η tv θα πρεπει να αγοραστει απο Media Markt λογω της ασφαλειας
Να ευχαριστησω εκ τον προτερον ολους οσους συμμετάσχουν :BDBDG54:

Απάντηση: Και πάλι από την αρχή...

Με τις υφιστάμενες τιμές, στη συγκεκριμένη αλυσίδα, η BX είναι η καλύτερη επιλογή, εκτός αν έχεις απόσταση τουλάχιστον τρία μέτρα, οπότε θα πρέπει να δεις για άνω των 55".

Με τις υφιστάμενες τιμές, στη συγκεκριμένη αλυσίδα, η BX είναι η καλύτερη επιλογή, εκτός αν έχεις απόσταση τουλάχιστον τρία μέτρα, οπότε θα πρέπει να δεις για άνω των 55".

Καλημερα και ευχαριστω για την αμεση απαντηση
οι 55αρα ειναι απολυτα ικανοποιητικη σαν μεγεθος , αποσταση θεασης ειναι τα 2,8-3 μετρα (ασε που ειχα ενα χρονο γκρινια οταν την ειχε δει η γυναικα τοτε ...τι ειναι αυτο το θηριο που εφερες ελεγε) οποτε δεν με παιρνει για παραπανω.
ΒΧ kai Β9 εχουν ιδια τιμη 1200 . Οι διαφορα τους πια ειναι δεν εχω καταλαβει...

Έχει ξαναειπωθεί αλλά θα πω πως για Digea δεν αξίζει να δώσει κάποιος τόσα πολλά χρήματα σε τηλεόραση γιατί δεν θα δει καμία διαφορά από μια τηλεόραση χαμηλότερης σειράς. Για τις ανώτερες σειρές τις Samsung όπως η Q95 υπάρχουν πολλά παράπονα για blooming, vignetting, dirty Screen Effect, μειωμένη αντίθεση λόγω φίλτρων, επιθετικό local dimming που δημιουργεί brightness fluctuations. Για αυτούς τους λόγους από Samsung προτείνετε η φθηνότερη αλλά καλύτερη Q70T. Από Sony λόγω πάλι των φίλτρων και του μειωμένου contrast και του bloomimg στη ΧΗ9505 προτείνετε η Sony XH9005 που δεν έχει τα προβλήματα της ΧΗ9505.

Στις OLED αν μπορείς να πας στην OLED της Sony που είναι ανώτερη από τη σειρά Β της LG ιδιαίτερα στο τηλεοπτικό, διαφορετικά κοίταξε και τη σειρά CX της LG η οποία σύμφωνα με τα review έχει πολύ καλό επεξεργαστή που κάνει άριστο upscaling στα HD σήματα.

Φυσικά αν βάλεις αργότερα Netflix η διαφορά υπέρ των OLED είναι αδιαμφισβήτητη.

Αρα οι ναυαρχιδες πανε περιπατο για απλη θεαση προγραμματων .
H CX της lg που αναφερεις ειναι αυτη ?? https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/4k-uhd-tv/lg-oled55gx6la/1515744
επειδη δεν βλεπω κατι αλλο στη Media ..εαν ναι ξεφευγει αρκετα στα χρηματα. Το μαξιμουμ που θα ηθελα να κινηθω ειναι τα 1.500 μιας που υπαρχει το μαξιλαρι των 900 ευρω απο την αντικατασταση.
Φυσικα αν υπαρχουν προτασεις και εκτος των αρχικων επιλογων μου ειναι ευπροσδεκτες ..

Καλημέρα σε ολους.

η υπαρχουσα ΤV SONY KD55 X 9005 παρεδωσε πνευμα η καλυτερα οθονη οπως ενημερωθηκα απο το service .
Ευτυχως 7 μηνες πριν να ληξει η 5ετης ασφαλεια ( τυχερος στην ατυχια μου)
εν αναμονη των διαδικασιων με την ασφαλιστικη πιθανη επιστροφη του 70% της τιμης της περιπου 900 ευρω αρχισα τη μελετη και εδω πλεον θα ζητησω την γνωμη των ειδικων :antlers:

λοιπον 4 οι μελουσες νυφες ...2 απο καθε κατηγορια Led/Qled kai OLED.

SAMSUNG QE55Q95TATXXH vs SONY KD-55XH9505ABAEP

Και να παμε σε Oled

LG OLED55B9SLA η LG OLED 55 BX6LB (δεν εχω καταλαβει τις διαφορες τους)

VS SONY OLED TV KD55A8BAEP UHD 4K SMART (εδω ξεφευγω καπως απο το budjet αλλα αν αξιζει το συζηταμε ...

Βασικα η tv θα ειναι και η μοναδικη στο σπιτι με οτι αυτο συνεπαγεται η χρηση ειναι 90% καναλια digea youtube.
Υπαρχει η σκεψη για Netflix η Cosmote \tv απο τη νεα χρονια αν φτασουν επιτελους οι οπτικες ινες στη γειτονια μας...ακομα με εως 24 παμε ...
Και να διευκρινίσω οτι η tv θα πρεπει να αγοραστει απο Media Markt λογω της ασφαλειας
Να ευχαριστησω εκ τον προτερον ολους οσους συμμετάσχουν :BDBDG54:

Καλησπέρα Antonios67,

Ποια Sony είχατε; 55XE9005; 55Χ9005C;

Αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :2,8m-3m

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :90% κανάλια τηλεοπτικά digea ,youtube,σκεψη για Netflix , cosmote tv

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:η tv θα ειναι και η μοναδική στο σπίτι για όλη την οικογένεια.

προϋπολογισμός :900 -1500

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:LCD FALD με VA panel ,100/120Hz με MCFI.

Στην προηγούμενη τηλεόραση υπήρχε κάτι που δεν σας άρεσε;

--------------------------------------------

Η αντικαταστάτρια της δικής σας σε LCD είναι οι:
Sony 55XH9505
Samsung 55Q90T

και για πιο οικονομικές:
Sony 55XH90
Samsung 55Q80T

Προσωπικά σε OLED θα πήγαινα αν η κύρια χρήση της ήταν θέαση σε σκοτεινό περιβάλλον και περιεχόμενο ταινίες,σειρές.

Η ΤV ειναι η 55Χ9005C γενικα η θεση θεασης ειναι καπως πλαι περιπου 30 μοιρες .
τοποθετημενη σε τοιχο σε σαλονι/καθιστηκο με μια διφυλη μπαλκονοπορτα οποτε σχετικα φωτεινο αν και οι περισσοτερες ωρες θεασης θα ειναι βραδυ.
Απο την υπαρχουσα tv δε θα ελεγα οτι ειχα καποιο παραπονο αν και οι απαιτησεις μου ηταν σχεδον μηδενικες (ελαχιστα ειχα παιξει με ρυθμισεις κλπ).
με αριστα το 10 θα ελεγα ενα 7/8 σε ικανοποιηση.
Οι oled ηταν απο τοτε που ειχα παρει αυτη μια επιλογη που ειωα στο πισω μερος τοθ μυαλου μου και παντα ειχα μια απορια σχετικα με το ποσο καλυτερα θα ηταν αν ειχα παρει μια τοτε.
Ισως η συγκυρία αυτη να ειναι και μια ευκαιρια να κανω το βημα τωρα ...

υ.γ Αυτο που εως τωρα ειναι απολυτα ικανοποιητικο ειναι η ανταποκριση της Ασφαλιστκης και του service κυριως που σε 1 εργασιμη μερα ηρθαν και εφεραν μια 40αρα ως προσωρινη λυση . Ελπιζω να συνεχιστει ως το τελος η ιδια αντιμετωπιση και να μην υπαρξουν παρατραγουδα .

Η ΤV ειναι η 55Χ9005C γενικα η θεση θεασης ειναι καπως πλαι περιπου 30 μοιρες .
τοποθετημενη σε τοιχο σε σαλονι/καθιστηκο με μια διφυλη μπαλκονοπορτα οποτε σχετικα φωτεινο αν και οι περισσοτερες ωρες θεασης θα ειναι βραδυ.
...

Είσαι σε λίγο περίεργη κατάσταση, από τα μοντέλα που ανέφερες τα παιδιά σε προσανατολίζουν προς τις φθηνότερες λύσεις (Q70T) γιατί σε digea σήμα, όντως οι διαφορές είναι τρομερά δυσανάλογα μικρές σε σχέση με το έξτρα κόστος.

Όμως οι γωνίες θέασης που αναφέρεις και η φωτεινότητα του χώρου σου, δίνουν ξεκάθαρα πάνω χέρι στα ακριβότερα μοντέλα (Q95T-Q90T, XH95).

Ίσως καλύτερη λύση για την περίπτωσή σου να ήταν να κοίταγες προς IPS panel αφού δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα έξτρα χρήματα του πιστωτικού να τα αξιοποιούσες σε κάτι άλλο, εάν σου δίνουν αυτή την δυνατότητα τα mediamarkt.

Οι OLED που αναφέρεις είναι εξαιρετικές τηλεοράσεις αλλά επίσης αναφέρεις πως έχεις μηδενικές απαιτήσεις και θα παρακολουθείς κυρίως τηλεοπτικό περιεχόμενο (με στατικά λογότυπα καναλιών), οπότε δεν είμαι σίγουρος πως στην περίπτωσή σου αξίζει το κοστος του upgrade.

Είσαι σε λίγο περίεργη κατάσταση, από τα μοντέλα που ανέφερες τα παιδιά σε προσανατολίζουν προς τις φθηνότερες λύσεις (Q70T) γιατί σε digea σήμα, όντως οι διαφορές είναι τρομερά δυσανάλογα μικρές σε σχέση με το έξτρα κόστος.

Όμως οι γωνίες θέασης που αναφέρεις και η φωτεινότητα του χώρου σου, δίνουν ξεκάθαρα πάνω χέρι στα ακριβότερα μοντέλα (Q95T-Q90T, XH95).

Ίσως καλύτερη λύση για την περίπτωσή σου να ήταν να κοίταγες προς IPS panel αφού δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα έξτρα χρήματα του πιστωτικού να τα αξιοποιούσες σε κάτι άλλο, εάν σου δίνουν αυτή την δυνατότητα τα mediamarkt.

Οι OLED που αναφέρεις είναι εξαιρετικές τηλεοράσεις αλλά επίσης αναφέρεις πως έχεις μηδενικές απαιτήσεις και θα παρακολουθείς κυρίως τηλεοπτικό περιεχόμενο (με στατικά λογότυπα καναλιών), οπότε δεν είμαι σίγουρος πως στην περίπτωσή σου αξίζει το κοστος του upgrade.

+1

Aντιλαμβανομαι τον προσανιτολισμο που μου θετετε βαση των απαιτησεων αλλα μιας και η τv ειναι κατι που δε θα αλλαξω ξανα σε 2-3 χρονια αν δε εχουμε πολι τιποτα ευτραπελα προσπαθω να σκεφτω λιγο πιο future proof λυση.
Αλλωστε ειναι ευκαιρια μιας που το ποσο που τελικα θα διαθεσω θα ειναι το 30/40% της νεας τv.

Γιαυτο και προσανατολιζομαι σε ποιο "ακριβα" μοντελα και επειδη δε θελω να μεινω παλι με την απορια αν ειχα παρει την oled ποσο πιο ωραια εικονα θα εβλεπα μαλλον η τελικη επιλογη θα ειναι καποια απο αυτη την κατηγορια.

Οποτε ημαστε αναμεσα σε lg BX / B9 και Sony A8G.

Διαφορα 400 ευρω αναμεσα τους και η ερωτηση κλειδι ειναι για καποιον "ασχετο" σαν εμενα θα ειναι κατι που θα το καταλαβω η θα ειμαι σουπερ ικανοποιημενος και με την οικονομικη λυση ?

Αν επισης μπορει καποιος να μου εξηγησει απλα ποια η διαφορα των 2 LG μεταξυ τους μιας που η τιμη ειναι ιδια .

Η B9S είναι ουσιαστικά ίδια τηλεόραση με την περσινή Β9. H BX διαθέτει πιο νέο chipset και HDMI 2.1, μεταξύ άλλων. Η A8 (και όχι A8G) είναι αρκετά ακριβή για 55" στα 1600 ευρώ.

Καλημερα σε ολους και ευχαριστω πολυ για τις εως τωρα απαντησεις σας.

Μολις ελαβα και το τηλ. απο την ασφαλιστικη για την εγκριση της αποζημιωσης.

Ολα καλα εως εδω αλλα η προσπαθεια επικοινωνιας με Media Markt απο οτι καταλαβα στην προσπαθεια που εκανα εως τωρα μαλλον θα ειναι γολγοθας .....κανενας πωλητης στο τηλεφωνικο κεντρο και οποιος απαντησει απλα δεν ξερει τι να μου πει ....

Η επικοινωνία με την συγκεκριμένη αλυσίδα είναι προβληματική το λιγότερο, έχω ακούσει ιστορίες τρόμου από φίλους και γνωστούς.

Από την στιγμή όμως που σε καλύψαν με την 5ετή, τα υπόλοιπα για σένα είναι ψιλά γράμματα.

Τελικα ο κυβος ερριθφη και το ονομα αυτης SONY OLED A8 :2thumb22sup:

Με την Extra Plus εγγυηση της Allianz σχεδον δωρο αφου απο 1880 που εβγαιναν μαζι φτασαμε στα 1670 τελικη τιμη.

Αληθεια ειναι οτι η ασφαλεια επαιξε ουσιατικο ρολο στην τελικη επιλογη μιας που καλυψε περιπου τα 900 ευρω απο την παλια tv.

Ζαληστικα να διαβαζω reviews και να βλεπω συγκριτικα τις τελευταιες μερες αλλα πιστευω οτι η επιλοη θα με διακαιωσει τελικα..

Αληθεια μια ερωτηση στους γνωστες ....Ειναι αληθεια οτι η ασφαλεια μεσω ασφαλιστικης ειναι ανωτερη απο αυτες που δινουν αλλες αλυσιδες πχ Κωτσο που ειναι εγγυηση του καταστηματος ?? Καπως ετσι μου το πασσαρε ο υπ/λος στη Media oταν του ανεφερα οτι την δινουν δωρο.

Re: Απάντηση: Και παλι από την αρχή ..

Τελικα ο κυβος ερριθφη και το ονομα αυτης SONY OLED A8 :2thumb22sup:

Με την Extra Plus εγγυηση της Allianz σχεδον δωρο αφου απο 1880 που εβγαιναν μαζι φτασαμε στα 1670 τελικη τιμη.

Αληθεια ειναι οτι η ασφαλεια επαιξε ουσιατικο ρολο στην τελικη επιλογη μιας που καλυψε περιπου τα 900 ευρω απο την παλια tv.

Ζαληστικα να διαβαζω reviews και να βλεπω συγκριτικα τις τελευταιες μερες αλλα πιστευω οτι η επιλοη θα με διακαιωσει τελικα..

Αληθεια μια ερωτηση στους γνωστες ....Ειναι αληθεια οτι η ασφαλεια μεσω ασφαλιστικης ειναι ανωτερη απο αυτες που δινουν αλλες αλυσιδες πχ Κωτσο που ειναι εγγυηση του καταστηματος ?? Καπως ετσι μου το πασσαρε ο υπ/λος στη Media oταν του ανεφερα οτι την δινουν δωρο.

Καλοθέατη,

όταν παραλάβετε, αν θέλετε μπορείτε να ανοίξετε νήμα κατόχων με τίτλο :

Sony KD A8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια στην κατηγορία OLED TV,

και να γράψετε και δύο λόγια.

Περί ασφαλιστικής, χρειάζονται διευκρινίσεις και ανάλυση των όρων για να γίνει σύγκριση τι προσφέρει η κάθε μία ασφάλεια.

Ο κάθε εργαζόμενος παινεύει την επιχείρηση που απασχολείται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Και παλι από την αρχή ..

Καλοθέατη,

όταν παραλάβετε, αν θέλετε μπορείτε να ανοίξετε νήμα κατόχων με τίτλο :

Sony KD A8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια στην κατηγορία OLED TV,

και να γράψετε και δύο λόγια.

Περί ασφαλιστικής, χρειάζονται διευκρινίσεις και ανάλυση των όρων για να γίνει σύγκριση τι προσφέρει η κάθε μία ασφάλεια.

Ο κάθε εργαζόμενος παινεύει την επιχείρηση που απασχολείται.

Καλημερα εχεις απολυτο δικιο οτι με τις εγγυησεις ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρος.

Αλλα τουλαχιστον η εμπειρια μου με την συγκεκριμενη ηταν απολυτα ικανοποιτικη , σε λιγοτερο απο μια εβδομαδα το θεμα ειχε λυθει χωρις κανενα παρατραγουδο.

Ισως και η δημιουργια ενος νηματος με εμπειριες απο την αντιμετωπιση που εχει αντιμετωπισει ο καθενας σε παρομοιες περιπτωσεις να ηταν μια καλη ιδεα (αν φυσικα δεν υπαρχει ηδη η δεν το εχω βρει )