Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,157
Αθήνα
Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά!

Μάλλον μεγάλο βγήκε το post οπότε μπορείτε να διαβάσετε και μόνο τα bold.

Η νέα τηλεόραση προορίζεται για το καθιστικό και θα τοποθετηθεί πάνω σε έπιπλο ύψους 65cm και πλάτους 102 cm. H απόσταση θέασης θα είναι 2,8 m, αλλά ο πιτσιρίκος μου όταν ξεφεύγει της προσοχής μας, πλησιάζει επικίνδυνα... Τα μεγέθη που “παίζουν” για την νέα τηλεόραση, λόγω περιορισμών της θέσης, είναι πλάτος έως 1,20m ούτε πόντο παραπάνω!!!

Οι συνθήκες φωτισμού είναι καλές, και την ημέρα, αφού δεν χτυπάει κανένα φυσικό φως πάνω στην τηλεόραση. Την νύκτα βλέπουμε με την χρήση LED οροφής και με κλειστά τα φώτα. Οι συνήθεις ώρες θέασης ταινιών με την γυναίκα μου είναι μετά τις 10-11 το βράδυ ενώ τα Σαββατοκύριακα παίζουν και απογευματινές προβολές με φίλους. Η μητέρα μου όμως (μένουμε μαζί) την χρησιμοποιεί και την ημέρα (όποτε της επιτρέπει ο μικρός βέβαια). Άρα είναι σημαντικό η τηλεόραση να παίζει καλά και την ημέρα.

Αυτή τη στιγμή η υπάρχουσα τηλεόραση, Samsung LE37A656 (θα μεταφερθεί στο υπνοδωμάτιο) τροφοδοτείται από ένα DVDRecorder (SamsungHR-775) όπου γράφουμε τηλεοπτικές παιδικές σειρές για τον μικρό και από το OppoBD83 για ταινίες DVD (upscaled1080p) και BluRay φυσικά. Η όλη υπόθεση υποβοηθείται από τον YamahaRX-V661 και τα FocalDome. Οπότε ο ήχος της νέας τηλεόρασης, μου είναι πρακτικά αδιάφορος. Μάλιστα ο χώρος χρησιμοποιείται περίπου 40% για ταινίες και 60% για μουσική.

Παιχνιδομηχανές δεν θα μπούν στο καθιστικό, μέχρι να πάει ο μικρός φαντάρος (:BDGBGDB55:), ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποκτηθεί στο μέλλον, είτε ένα MediaPlayer, είτε ένα HTPC για ταινίες. Άρα σημαντικό θέμα για Image Retention δεν υφίσταται.

H σύνδεση της νέας τηλεόρασης με το internet θα με ενδιέφερε, αν και δεν νομίζω να χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, οπότε μην το υπολογίσετε στις προτάσεις σας.

Δεν θα άνοιγα νέο νήμα, αφού έχω λάβει ήδη τις απαραίτητες πληροφορίες, έχω κάνει το απαραίτητο onsite research σε 5-6 καταστήματα και πάσχω από ξερολίαση, αλλά και πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω (όπως γενικότερα σε ότι αγόρασα ώς τώρα...).

Το ζήτημα είναι ότι καμία τηλεόραση, μα καμία, δεν με καλύπτει στο βαθμό που θα ήθελα.
Από τις μέχρι τώρα εντυπώσεις και αναγνώσεις έχω ξεχωρίσει την Panasonic TX-50V10 για το μαύρο, την αντίθεση, την κίνηση και την ομοιογένειά της, αλλά θα την ήθελα με το βάθος και τα χρώματα της Samsung LE46B750, την φωτεινότητα της Samsung UE 46Β7000, στο κέλυφος της LG 47SL9000 αλλά με λιγότερες αντανακλάσεις!!! Kαι φυσικά να τα πηγαίνει καλά με το phosphor lag, flickering. buzzing... Όλα αυτά σε 46-47", πλάτος έως 120cm και τιμή κάτω από 2000Ε.
Ωραίος δεν είμαι?

Αυτήν την εβδομάδα έχω άδεια και λέω να κάνω άλλη μια γύρα από τρία-τέσσερα μαγαζιά και να αποφασίσω ως την αρχή των εκπτώσεων (μου είπαν από το Πλαίσιο ότι οι τιμές θα πέσουν με την αρχή της νέας χρονιάς).

Σε περίπτωση που δεν τα “καταφέρω” εξετάζονται και άλλες δύο περιπτώσεις.

1) Αγορά πιο οικονομικής tv 40-42”, για την ίδια θέση, με προοπτική μεταφοράς της στο υπνοδωμάτιο σε 1-2 χρόνια όταν θα αποφασίσω ότι κάποια τηλεόραση μου κάνει.
2) Αγορά μιας tv 32-37” για το υπνοδωμάτιο με προοπτική να αγοράσω την μεγάλη όταν αποφασίσω ότι κάποια τηλεόραση μου κάνει.

Όποιος κατάφερε να παρακολουθήσει την πολυλογία μου και να καταλάβει τι περίπου ψάχνω και ποιοί είναι οι περιορισμοί, ας μπεί στον κόπο να κάνει καμιά πρόταση. Κάθε ιδέα ή πληροφορία σας θα είναι πολύτιμη, αφού μπορεί να μου λύσει τους όποιους ενδοιασμούς.

Εννοείται ότι ζητώ ταπεινά συγνώμη αν σας έπρηξα και πολλά ευχαριστώ σε όσους θα συμμετέχουν στο νήμα, ότι και αν προτείνουν...

:grinning-smiley-043 -bye-

Last edited by a moderator:
Panasonic 50V10 (η 50G10) απο εμενα , ειναι η μονη που θα αναδειξει τις αρετες του κορυφαιου Oppo που διαθετεις...

Απο τις υπολοιπες ψηφιζω την Β750...

Γιάννη αν κατάλαβα καλά μου προτείνεις την LE46Β750 ώς την καλύτερη για τις ανάγκες μου στις 46"?

Επίσης αν δεν κάνω λάθος η 50V10 είναι πλάτους 1,24m.
Δηλαδή 4cm περισσότερο απ' ότι είναι εφικτό.

Επισυνάπτω και δύο φωτογραφίες του χώρου μου για να καταλάβετε το πρόβλημα πλάτους που αντιμετωπίζω.

Στη 1η φωτογραφία γίνεται αντιληπτό ότι αν τοποθετηθεί τηλεόραση πάνω από 120cm τότε για να χωρέσει το dome πρέπει να γκρεμίσω το τζάκι! Επίσης Δεξιά δεν υπάρχει περιθώριο μετακίνησης του επίπλου αφού από την μία ο μικρός (3,5 χρονών) πηγαινοέρχεται σαν πύραυλος και ήδη έχει πάρει παραμάζωμα ένα dome όταν το είχα ανοιχτό στη θέση ακρόασης και όχι "ανάπαυσης" όπως φαίνεται τώρα ενώ έτσι χάνεται και η συμετρία των ηχείων...
Στη 2η φωτογραφία φαίνονται τα 2,8μ απόστασης από τον καναπέ καθώς και διάταξη των άλλων θέσεων. Αν βρείτε χωροταξική λύση χωρίς να χάνω την συμετρία των ηχείων (αυτό δεν συζητιέται) να ακούσω.

-bye-

Attachments

• new21.jpg
    new21.jpg
    129.1 KB · Views: 147
  • new22.jpg
    new22.jpg
    109.2 KB · Views: 167
χτυπα μια φτηνη 42..και διαλεγεις αργοτερα μια καλη σαν επενδυση..
και να ειχα τα λεφτα,βρισκομαι σε φαση οπου ελαχιστα μοντελα μου κινουν το ενδιαφερον..
ωραιο σαλονι btw :D

Μέσα στο μυαλό μου είσαι... Και του χρόνου με το καλό χτυπάμε κάτι που να μην μοιάζει με "αποτυχημένη προσπάθεια να μοιάζω με ευρωπαίος". Ποιά να χτυπήσω?

ΥΓ Που να το δείς το Σαλόνι όταν παίζει ο μικρός... Η ακαταστασία που βλέπεις τώρα είναι γιατί είχε πάει για ύπνο. Μία ώρα αργότερα, δεν φαινόταν από τα παιγνίδια ούτε καναπές, ούτε χαλί! Ως συνήθως δηλαδή!

Κατά τα άλλα η μαύρη γωνίτσα είναι δική μου. Για τα άλλα έχουν το ελέυθερο οι γυναίκες... (ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον :BDGBGDB55:)

-bye-

Με μία 42U10 θα είσαι απόλυτα ευτυχής βλέποντας τις ταινιες σου, δεν θα σε νοιάζει και τόσο αν την γκρεμίσει ο μικρός γιατί θα έχεις δώσει 550 ευρώ, θα ταιριάξει μια χαρά στον χώρο σου χωρίς να τον φορτώσει αφού βλέπω πως και με 37άρα είσαι σχετικά σφιχτά, και θα έχεις άπλετο μπάτζετ για μια ωραιότατη νέας γενιάς KURO 3D όταν γενικά αναμορφώσεις - αναδιατάξεις τον χώρο σε 1-2 χρονάκια με μεγαλύτερο το παιδί πλέον.

Απάντηση: Re: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Με μία 42U10 θα είσαι απόλυτα ευτυχής βλέποντας τις ταινιες σου, δεν θα σε νοιάζει και τόσο αν την γκρεμίσει ο μικρός γιατί θα έχεις δώσει 550 ευρώ, θα ταιριάξει μια χαρά στον χώρο σου χωρίς να τον φορτώσει αφού βλέπω πως και με 37άρα είσαι σχετικά σφιχτά, και θα έχεις άπλετο μπάτζετ για μια ωραιότατη νέας γενιάς KURO 3D όταν γενικά αναμορφώσεις - αναδιατάξεις τον χώρο σε 1-2 χρονάκια με μεγαλύτερο το παιδί πλέον.

Αρχίζω και κατασταλλάζω στην εκδοχή που γράφεις αλλά με 42 ή 46G10.

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Dimensions with stand (W x H x D mm), 1218 x 814 x 401

http://www.avstore.ro/en/plasma-tvs/panasonic-tx-p-50g10-full-hd-neopdp-tx-p50g10/

Για 2 εκ. λες να υπαρχει προβλημα?

Γιάννη δυστυχώς ναι, ακόμα και για δύο εκατοστά...

Πάντως από το site της Pany άλλη διάσταση λέει:
- Dimensions W/O stand (W x H x D) 1,241 x 774 x 83.5 mm (Panel depth:54.8 mm)
- Dimensions with stand (W x H x D) 1,241 x 818 x 401 mm

http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1251591_l17/index.html

Θα πάω με το μέτρο σήμερα :BDGBGDB55: !!!

-bye-

Έκανα την καρδιά μου πέτρα (ήθελα περισσότερο μια 46V10) και έκλεισα τα μάτια (απογοητευτική εμφάνιση κατα τη γνώμη μου) και αποφάσισα και εγώ για την P46S10.

Οι λόγοι ήταν ότι
- Οι TX50V10 και PS50B850 δεν χωράνε στο χώρο μου,
- Οι 42" με προβλημάτισαν (κυρίως η εικόνα της V10) αλλά τελικά αποφασίσαμε για κάτι παραπάνω.
- Η 46G10 έχει το γνωστό ανενεργό πλαίσιο και δεν μπόρεσα να προσαρμοστώ μ'αυτό, θα ήταν η ιδανική αν ήταν αλλιώς!
- Η U10 δεν υπάρχει σε 46" αλλά θα χρειαστώ έτσι και αλλιώς μια τρίτη HDMi (διαφορά στις αντανακλάσεις δεν παρατήρησα πάντως...)
- οι LCD (Β750, Ζ5500 και Β6000) σε αυτό το μέγεθος δεν με ικανοποίησαν όσον αφορά τις λεπτομέρειες σε μαύρο αλλά και την χρωματική απόδοση (μόνο η Β750 και η Ζ5500 τα ψιλοκατάφερναν).

Η αλήθεια είναι ότι θα αγοράσω για πρώτη φορά κάτι βασιζόμενος σε γνώμες τρίτων, αφού σε συνθήκες μαγαζιού η εν λόγω S10 δεν με ικανοποίησε (ενοχλητικές αντανακλάσεις, ελαφρώς πρασίνιζε και το λευκό της έμοιαζε πιο πολύ με γριζομπέζ ή κάτι τέτοιο...)

Το πολύ σε δέκα ημέρες θα την παραγγείλω οπότε αν μου έχει ξεφύγει κάτι στο συλλογισμό μου, εδώ είμαστε... Κάθε βοήθεια δεκτή!

Καλή χρονιά σε όλους!

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

- Η 46G10 έχει το γνωστό ανενεργό πλαίσιο και δεν μπόρεσα να προσαρμοστώ μ'αυτό, θα ήταν η ιδανική αν ήταν αλλιώς!

Αυτο δεν το καταλαβα...-bye-

Γιάννη τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου δεν μπορούμε να το "χωνέψουμε" ότι πέραν του πλαστικού κάδρου υπάρχει και ένα δεύτερο μαύρο ανενεργό μέσα στην οθόνη...

Γούστα είναι αυτά. Τα δικά μας τα μάτια μπορεί να μην το αποδέχονται :bigcry: αλλά σε κάποιον άλλο να φαίνεται ωραίο.

Με προβλημάτισε αρκετά το γεγονός πάντως, αφού η G10 και από εικόνα και από αντανακλάσεις μας άρεσε περισσότερο.

-bye-

Γιάννη τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου δεν μπορούμε να το "χωνέψουμε" ότι πέραν του πλαστικού κάδρου υπάρχει και ένα δεύτερο μαύρο ανενεργό μέσα στην οθόνη...

140970-panasonic-g10-owners-thread-part-5-30092009250s.jpg

Αν καταλαβα λες αυτο που ειναι εσωτερικα...

Να μπω και εγω τσοντα στη συζητηση.Εδω και καιρο ψαχνω μια 42-46 για τον χωρο μου.Προχθες πηγα και ειδα τοσο την G10,G15 ,V10,εχοντας διαβασει τοσο καλα λογια.Τις ειδα βεβαια σε συνθηκες καταστηματος,και δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε καμμια.Τους ζητησα να παιξουν με τηλεοπτικο σημα απο δορυφορικο δεκτη.Φευγοντας απο το συγκεκριμενο μαγαζι πηγα αλλου,οπου μπορεσα να δω την G10, W5500,Και 9704.Και σε αυτη την περιπτωση δεν ενθουσιασθηκα με την G10,απλα θα ξαναπαω να δω τις αλλες δυο με μεγαλυτερη ηρεμια και πιο προσεκτικα.Το να αντικαταστησω το μπαουλο της Philips που εχω ειναι επιτακτικη χωροταξικη αναγκη ,για το στερεοφωνικο,αλλα δεν ειμαι και διατεθειμενος να δωσω τοσα χρηματα επιπλεον για να βλεπω το ιδιο η χειροτερα

Last edited:
Φίλε Πέτρο έχουμε τις ίδιες αμφιβολίες...

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι απλά αδύνατον να γράφουν τόσα πολλά μέλη, από forum όλου του κόσμου το ίδιο πράγμα και να μην είναι αλήθεια...

Η G10/G15-V10 είναι οι καλύτερες τηλεοράσεις σε θέαση HD υλικού αλλά και SD upscaled.

Aν δεν έχεις άλλες αμφιβολίες (κυρίως για τις αντανακλάσεις, το design και sharpness) θα σου πρότεινα να προχωρήσεις άφοβα στην P46G10.

Aν παίζεις πολύ ώρα παιχνίδια θα συμβιβαστείς με κάποιες 5λεπτες διακοπές κάθε 1-2 ώρες για ξέπλυμα και αυτό είναι όλο.

Αν την τηλεόραση την θές μόνο για τηλεοπτικό ή για θεάσεις περισσότερο την ημέρα τότε μπορείς να δείς και φθηνότερες LCD όπως οι Sony W5500 και Samsung Β650. Δεν νονμίζω ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα σε ενοχλήσει τίποτα...

Τέλος έχε υπόψιν σου ότι η χρονιά που έρχεται αλλά και η επόμενη προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα για τις τηλεοράσεις, αφού:

1) Παιρνάμε στην ψηφιακή επόχή τηλεοπτικού σήματος (digea)
2) Αναμένονται τα νέα μοντέλα full led-direct led LCD τα οποιά δεν μπορεί παρά να είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα τωρινά
3) Αναμένονται οι νέες Panasonic Plasma με τεχνολογία Kuro
4) Oι πρώτες Oled σε μεγάλες ίντσες θα κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους.
5) Συνυπολόγισε την εμφάνιση του HDMi 1,4, αφού οι μελλοντικές τηλεοράσεις θα παίζουν "τρισδιάστατη" εικόνα και ο μόνος τρόπος να περάσει αυτή η πληροφορία μάλλον θα είναι το 1.4.

Άρα αξιολόγησε τις ανάγκες σου και κράτα κάτι στο πορτοφόλι σου και για του χρόνου τέτοια εποχή...;)

Καλή επιλογή σου εύχομαι!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Οι επιλογες ειναι οι εξης:

1-Παιρνει καποιος LCD με πραγματικα 200 Hz οπως Β750 , Ζ5500 και λυνει το θεμα της κινησης (που πλησιαζει τις πλασμα) αλλα χανει σε μαυρο, αντιθεση
2- Παιρνει LCD local dimming οπως η 9704 , LH9000 με καλο μαυρο αλλα χανει στην κινηση , γιατι και οι δυο εχουν artifacts και "ουρες" γυρω απο κινουμενα αντικειμενα (λογω scanning backlight)
3- Παιρνει την G10 με λυμενα τα προβληματα των LCD στην κινηση και επιπλεον απεριοριστη γωνια θεασης και αψογη ομοιομορφια (χωρις clouding , banding κτλ)
Η φωτεινοτητα βεβαια δεν φτανει αυτη των LCD αλλα αυτο ελαχιστους ενοχλει...

Εκεινο που με ενοχλησε στην G10 ειναι αυτο το<πεπλο> που υπαρχει στην εικονα της.Μου θυμιζει καποιους ενισχυτες αξιολογοτατους κατα αλλα,αλλα εχουν ενα πεπλο μπροστα σου.Η φωτεινοτητα ειναι και αυτη μια παραμετρος που ειναι εξαιρετικα υπολογισιμη,ιδιως στις συνθηκες φωτισμου του χωρου μας.Προσωπικα θα τοποθετηθει σε ενα μικρο σχετικα χωρο με μια διπλη μπαλκονοπορτα και ενα παραθυρο,το καλοκαιρι κατεβαζω τα στορακια για να δω απο την crt

"Πεπλο" δεν υπαρχει παρα μονο στα καταστηματα που εχουν απειρα φωτα...σε οικιακες συνθηκες ειναι αλλιως...