Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Αρκεί να μην έχει clouding, ανομοιογένεια στις γωνίες του και να το κοιτάς ακριβώς απέναντι από το κέντρο του. :BDGBGDB55:

Ε καλά μέχρι να κλείσει ο κάτοχος της πλάσμα τα παντζούρια και να κάνει δέηση στον προστάτη των τηλεοράσεων να μην αφήσει ίχνος το λογότυπο απο το κανάλι με τα παιδικά που άφησε ο γιος του να παίζει όλη μέρα, θα προλάβει και ο κάτοχος της LCD να κάτσει στον καναπέ που βρίσκεται απέναντι απο την τηλεόρασή του.

Καμία τεχνολογία δεν είναι τέλεια και προσωπικά απο καμία δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Την διαφορά όμως που βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία θα την δούμε μόνο αν συγκρίνουμε μια κακή LCD με μια καλή πλάσμα. Αυτή η σύγκριση όμως δεν λέει αλήθεια. Το ίδιο κακή θα φαινόταν και μια PS50A756 δίπλα σε μια Χ4500. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι LCD είναι καλύτερες των πλάσμα.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί... Με ρυθμίσεις για θέαση αναφοράς (aka calibrated + σκοτάδι), ένα καλό SPVA μπορεί να φτάσει το μαύρο των Panasonic Plasma και χωρίς local dimming... Αρκεί να μην έχει clouding, ανομοιογένεια στις γωνίες του και να το κοιτάς ακριβώς απέναντι από το κέντρο του. :BDGBGDB55:

Παντως η δικη μου W4000 με 10 bit S-PVA δεν πλησιαζει καν οποιαδηποτε Panasonic πλασμα , απορω μαλιστα που βρηκαν κατι τιμες 0.06 cd/m2 που ειχαν ορισμενα site οταν την δοκιμαζαν (παρομοιες τιμες εχουν υποτειθεται και οι φετινες B650/750/B7000 και Ζ5500/W5500)...

Εκτος και εννοουν οτι ειναι με ενεργοποιημενο το dimming της τηλεορασης στις σκοτεινες σκηνες αλλα τοτε "σβηνει" η εικονα και δεν φαινεται σχεδον τιποτα...

Αντιθετα οι πλασμα δειχνουν και μαυρο και λευκο ταυτοχρονα χωρις προβλημα...

Ε καλά μέχρι να κλείσει ο κάτοχος της πλάσμα τα παντζούρια και να κάνει δέηση στον προστάτη των τηλεοράσεων να μην αφήσει ίχνος το λογότυπο απο το κανάλι με τα παιδικά που άφησε ο γιος του να παίζει όλη μέρα, θα προλάβει και ο κάτοχος της LCD να κάτσει στον καναπέ που βρίσκεται απέναντι απο την τηλεόρασή του.

Εγω ουτε παντζουρια κλεινω ουτε ιχνη απο λογοτυπα βλεπω παντως , το ιδιο πιστευω για το 99% οσων εχουν πλασμα (και ειδικα Panasonic)...

Αλλωστε να ηταν να κλεινουν παντζουρια θα επρεπε να τα κλεινουν και οσοι εχουν LCD με ανακλαστικα καλυματα τυπου Samsung clear panel που κανουν "προσομοιωση" εικονας πλασμα...

Ε καλά μέχρι να κλείσει ο κάτοχος της πλάσμα τα παντζούρια και να κάνει δέηση στον προστάτη των τηλεοράσεων να μην αφήσει ίχνος το λογότυπο........
Plasma θρησκεία.....:worshippy::worshippy::worshippy:

Εγω ουτε παντζουρια κλεινω ουτε ιχνη απο λογοτυπα βλεπω παντως , το ιδιο πιστευω για το 99% οσων εχουν πλασμα (και ειδικα Panasonic)...

Αλλωστε να ηταν να κλεινουν παντζουρια θα επρεπε να τα κλεινουν και οσοι εχουν LCD με ανακλαστικα καλυματα τυπου Samsung clear panel που κανουν "προσομοιωση" εικονας πλασμα...

Οποτε οτι οι πλασμα υποφερουν απο ανακλασεις και οτι ο φωσφορος "γερναει", για εσενα ειναι μυθος. Οκ. Εγω παντως στα μαγαζια που δεν τις προσεχουν εχω δει ενα καρο καμμενες πλασμα (και φυσικα και πανασονικ). Για το αν μια Samsung με crystal clear πανελ "φοβαται" το φως οσο μια πλασμα, σε παραπεμπω στα βιντεο του ισοκρατη. Για το αν το image retention υπαρχει ή ειναι μυθος, σε παραπεμπω σε ολο το διαδικτυο.

Σε οποιους παιζουν πολλα παιχνιδια η θελουν monitor για και εγω LCD προτεινω , καλυτερα να παρεις μια τηλεοραση LCD με χειροτερη εικονα απο μια πλασμα αλλα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

Ο φωσφορος οντως γερναει αλλα και στις CRT γερνουσε αλλα μια χαρα εδειχναν επι μια 20ετια ασε που αν το παμε ετσι και οι λαμπες CCFL η τα LED που εχουν οι LCD χανουν τις ιδιοτητες τους μετα απο καποιες χιλιαδες ωρες και μαλιστα νωριτερα...

Σε οποιους παιζουν πολλα παιχνιδια η θελουν monitor για και εγω LCD προτεινω , καλυτερα να παρεις μια τηλεοραση LCD με χειροτερη εικονα απο μια πλασμα αλλα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

Ο φωσφορος οντως γερναει αλλα και στις CRT γερνουσε αλλα μια χαρα εδειχναν επι μια 20ετια ασε που αν το παμε ετσι και οι λαμπες CCFL η τα LED που εχουν οι LCD χανουν τις ιδιοτητες τους μετα απο καποιες χιλιαδες ωρες και μαλιστα νωριτερα...

Το οτι ο φωσφορος γερναει δεν το εγραψα για να υποστηριξω οτι οι πλασμα εχουν μικρη διαρκεια ζωης. Το εγραψα επειδη ειναι η αιτια του burn in το οποιο εσυ μου ειπες οτι δεν το θεωρεις προβλημα. Ο μονος τροπος να μην θεωρει καποιος προβλημα το burn in ειναι να μην πιστευει οτι ο φωσφορος γερναει.

Τελος παντων εγω ημουν ξεκαθαρος στον λογο που παρενεβη στο νήμα, δεν με ενδιαφερει να υπερασπιστω καμια τεχνολογια, εκανα ενα σχολιο για το κατα ποσο η φωτογραφια που παρατεθηκε πιο πανω ειναι χρησιμη η οχι, μενω σε αυτο και ευχομαι σε ολους καλο βραδυ.

Αν δεν κάνω λάθως στις πρώτες 100 - 200 άντε για κάποιους 500 ώρες υπάρχει μεγαλύτερος κύνδυνος burn-in. Μετά ελαχιστοποιείται ή όπως κάποιοι άλλοι λένε μετά τις 1000 ή 1500 ώρες σχεδόν δεν υφίσταται σαν θέμα! Και το ερώτημα μου: Ο φώσφορος γενιέται γέρος και όσο περνάει ο καιρός γίνεται νεότερος; ή όλα αυτά περι burn-in όσο ο φώσφορος είναι ''νέος'' είναι παραμύθια;:grinning-smiley-043

Αν δεν κάνω λάθως στις πρώτες 100 - 200 άντε για κάποιους 500 ώρες υπάρχει μεγαλύτερος κύνδυνος burn-in. Μετά ελαχιστοποιείται ή όπως κάποιοι άλλοι λένε μετά τις 1000 ή 1500 ώρες σχεδόν δεν υφίσταται σαν θέμα! Και το ερώτημα μου: Ο φώσφορος γενιέται γέρος και όσο περνάει ο καιρός γίνεται νεότερος; ή όλα αυτά περι burn-in όσο ο φώσφορος είναι ''νέος'' είναι παραμύθια;:grinning-smiley-043

Όχι..αυτό γίνεται μόνο στην ταινία The curious case of Benjamin Button.

Το ακριβός αντίθετο από αυτό που είπες γίνεται...

Το οτι ο φωσφορος γερναει δεν το εγραψα για να υποστηριξω οτι οι πλασμα εχουν μικρη διαρκεια ζωης. Το εγραψα επειδη ειναι η αιτια του burn in το οποιο εσυ μου ειπες οτι δεν το θεωρεις προβλημα. Ο μονος τροπος να μην θεωρει καποιος προβλημα το burn in ειναι να μην πιστευει οτι ο φωσφορος γερναει.

Τελος παντων εγω ημουν ξεκαθαρος στον λογο που παρενεβη στο νήμα, δεν με ενδιαφερει να υπερασπιστω καμια τεχνολογια, εκανα ενα σχολιο για το κατα ποσο η φωτογραφια που παρατεθηκε πιο πανω ειναι χρησιμη η οχι, μενω σε αυτο και ευχομαι σε ολους καλο βραδυ.

Όχι..αυτό γίνεται μόνο στην ταινία The curious case of Benjamin Button.

Το ακριβός αντίθετο από αυτό που είπες γίνεται...
Fan της ταινίας μάλλον!-bye-:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Eδώ η φωτογραφία της Plasma, Νίκο:
...
Αυτή που έβαλες είναι της LCD...

Σωστά! αυτά παθαίνει όποιος βιάζεται...:slapface:

Οι παρατηρήσεις πάντως ισχύουν και το μαύρο της πλάσμα έχει καλύτερη πληροφορία, όπως και γενικότερα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και ξεκούραστη.

Οι φωτογραφίες (επίσης κατά τη γνώμη μου) επιβεβαιώνουν τόσο την έλλειψη οξύτητας της plasma σε σχέση με την LCD όσο και ότι οι panasonic ελαφρώς πρασινίζουν!

Είναι πασιφανές πλέον και όποιος αμφιβάλει μπορεί να δεί το χρώμα του δεξιού ματιού (φωτεινή πλευρά). Στην LCD είναι καφέ ενώ στη plasma πράσινο!!!

Kαι μη βγεί κανένας να πεί πως το ξέρω ότι δεν είναι πράσινο γιατί και το αριστερό φρύδι στη πάνω αριστερή πλευρά (σκοτεινή πλευρά) πρασινίζει και αυτό!!!

Τελικά η συγκεκριμένη σύγκριση, καθώς και ο φίλος Inspiron ενισχύουν τον προβληματισμό μου και δικαιώνουν τον αναποφασιστικότητα που έθεσα στον τίτλο...

Τί κανουμε τώρα??? :nounder: :rifle::rifle::rifle:

Re: Απάντηση: Re: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Η ελλειψη οξυτητας παντως πλεον δεν υπαρχει (οπως παλιοτερα)...θα δανειστω ενα αποσπασμα απο το FullHD.gr ...

Και μην γελιόμαστε... Όταν ήδη έχεις μετρήσει μηδενικό μαύρο, με φωτεινότητα κοντά στα 130 nits, πράγμα που σημαίνει αντίθεση με λόγο στο 130000:1, τότε τι να πεις και τι να δεις. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το gamma, ακλόνητο στο 2 και άψογο σε διάγραμμα. Πέρα από την κλίμακα του γκρι, τα χρώματα είναι εκείνα που εντυπωσιάζουν ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα να σημειωθεί ότι στην αρχή, φαίνονται κάπως άτονα, όμως γρήγορα συνειδητοποιείς ότι είναι όπως πρέπει, άψογα τονικά, χωρίς υπερβολές, με τον σωστό κορεσμό και με άριστη σχέση μεταξύ τους, βάσει του εξαιρετικά χαμηλού συντελεστή deltaE. Το χρωματικό εύρος έχει δύο όψεις. Ευρύ και κανονικό. Προτιμώ το δεύτερο, δεν το συζητώ.

Η εικόνα της TX-P42V10E έχει μία οξύτητα και ζωντάνια που θυμίζει LCD. Ναι, δεν υπερβάλλω. Το μυαλό σου πάει αμέσως στην πλατφόρμα Viera, η οποία ενσωματώνει έναν εξαιρετικό scaler και ένα άλλο τόσο ικανό τμήμα απόπλεξης. Όμως είναι και το intelligent frame creation. Αυτό ευθύνεται για την κρυστάλλινη αίσθηση, ειδικά σε σκηνές με έντονη κίνηση, χωρίς το παραμικρό ίχνος θολώματος ,ή του γνωστού ‛πέπλου'

Τα δύσκολα είναι ψωμοτύρι για την 42άρα από την σειρά V10. Kαι αυτά έχουν να κάνουν με τις σκοτεινές σκηνές. Εκεί η λεπτομέρεια αναδύει πληροφορία που απλά πριν δεν έβλεπες. Βοηθά και η θερμοκρασία που με την κινηματογραφική της υφή αυξάνει στο έπακρο την ζεστή αίσθηση.

Τα 130 nits, με ήπιο περιβάλλοντα φωτισμό είναι υπέρ αρκετά για να αποδοθούν τα λαμπερά πλάνα με αληθοφάνεια, ενώ το τεράστιο εύρος της αντίθεσης εγγυάται την βέλτιστη διαβάθμιση από το ένα άκρο στο άλλο. Το Sin City και οι 300 μαρτυρούν του λόγου το αληθές, με την πληροφορία που αναδύεται.

Ο σωστός κορεσμός των χρωμάτων, αποποιείται κάθε ίχνος πουσαρίσματος και αυτό το αντιλαμβάνεσαι περισσότερο στην απόδοση φυσικών πλάνων.
Και όλα αυτά χωρίς ίχνος τραχύτητα ή ψηφιακής παρέμβασης. Το ‛εργοστάσιο' δουλεύει από πίσω αλλά ούτε ίχνος καπνού από τις καμινάδες του...

Η γωνία θέασης και η κατανομή της φωτεινότητας είναι εκ φύσεως άριστες. Εντάξει μην ευλογούμε και τα γένια μας. Είπαμε οι plasma υπερτερούν... και σε αυτό.

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/plasma-tvs/1248-panasonic-tx-42pv10e.html

Παντως θα σου προτεινα να παρεις οτι ταιριαζει καλυτερα στο ματι σου ειτε πλασμα ειτε LCD.....-bye-

Re: Απάντηση: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

........
Στην πράξη δεν μπορώ να το κρίνω αφού δεν έχω εμπειρία από plasma σε φυσιολογικές συνθήκες......

Ελα σπίτι να κεράσω ποτό και να αποκτήσεις εμπειρία από plasma σε normal συνθήκες...... -bye-

Re: Απάντηση: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Ελα σπίτι να κεράσω ποτό και να αποκτήσεις εμπειρία από plasma σε normal συνθήκες...... -bye-

Θα τον καταστρεψεις τον ανθρωπο...θα ψαχνει να βρει Kuro για αγορα....-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

...
Το Sin City και οι 300 μαρτυρούν του λόγου το αληθές, με την πληροφορία που αναδύεται.

Ο σωστός κορεσμός των χρωμάτων, αποποιείται κάθε ίχνος πουσαρίσματος και αυτό το αντιλαμβάνεσαι περισσότερο στην απόδοση φυσικών πλάνων.
...

Ιδιέταιρα όταν έχουμε θάψει Ηitech και ήχος και εικόνα τη στιγμή που θεωρούν κορυφαίες τις Pany νομίζω ότι δεν μπορούμε να επικαλούμαστε κανέναν εντός Ελλάδος...
Σέβομαι απόλυτα κάθε επαγγελματία, αλλά δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι είναι αδύνατον να κρίνεις την απόδοση μιας τηλεόρασης σε "φυσικά πλάνα" βλέποντας Sin City και 300... :BDGBGDB55:

Οι ταινίες αυτές είναι "καραπειραγμένες" και το ξέρουμε όλοι!

Δεν αμφιβάλω φυσικά για την φωτεινότητα και οξύτητα της V10, πρός θεού. Στέκεται εύκολα δίπλα στις B750, B7000 και Z5500 που θεωρώ κορυφαίες στα λεφτά τους ακόμα και σε δύσκολο περιβάλον καταστήματος (κάτι που κάνει και η G10 αλλά σε καμία περίπτωση η U10 kai S10).

Kώστα με την πρώτη ευκαιρία θα το κανονίσουμε (αλλά κυρίως για τον "Πρωτοπόρο" και την "Ακουστική ενέργεια" ;)).

Θα τον καταστρεψεις τον ανθρωπο...θα ψαχνει να βρει Kuro για αγορα....-bye-

Το ότι θα με καταστρέψετε είναι σίγουρο.
Πρίν 2 μήνες ξεκίνησα για UE46Β6000! Aν άφού έβγαλα τα σκώτια μου, στο ψάξιμο και το διάβασμα, ξαναεπιστρέψω μετά δύο μήνες στην ίδια... έ τι να πώ!!! :frusty:

Πάντως αν κυκλοφορεί Κuro 46" το συζητάμε :BDGBGDB55:

-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Σωστά! αυτά παθαίνει όποιος βιάζεται...:slapface:

Οι παρατηρήσεις πάντως ισχύουν και το μαύρο της πλάσμα έχει καλύτερη πληροφορία, όπως και γενικότερα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και ξεκούραστη.

Οι φωτογραφίες (επίσης κατά τη γνώμη μου) επιβεβαιώνουν τόσο την έλλειψη οξύτητας της plasma σε σχέση με την LCD όσο και ότι οι panasonic ελαφρώς πρασινίζουν!

Είναι πασιφανές πλέον και όποιος αμφιβάλει μπορεί να δεί το χρώμα του δεξιού ματιού (φωτεινή πλευρά). Στην LCD είναι καφέ ενώ στη plasma πράσινο!!!

Kαι μη βγεί κανένας να πεί πως το ξέρω ότι δεν είναι πράσινο γιατί και το αριστερό φρύδι στη πάνω αριστερή πλευρά (σκοτεινή πλευρά) πρασινίζει και αυτό!!!

Τελικά η συγκεκριμένη σύγκριση, καθώς και ο φίλος Inspiron ενισχύουν τον προβληματισμό μου και δικαιώνουν τον αναποφασιστικότητα που έθεσα στον τίτλο...

Τί κανουμε τώρα??? :nounder: :rifle::rifle::rifle:

Θα με τρελάνεις Νίκο... :grinning-smiley-043

Βλέπεις πρασινίλα στην Plasma και σε ενοχλεί ενώ δεν βλέπεις τη μπλεδίλα της LCD κι ούτε σε ενοχλεί, που είναι δεκάδες φορές πιο έντονη... :nounder:

Τώρα, όσον αφορά την έλλειψη ευκρίνειας, πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα, εκτός και αν η φλαταρισμένη εικόνα θεωρείται ευκρινής...

Κύριοι, νομίζω πως παρα-ασχοληθήκαμε με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και η συζήτηση βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, ειδικά όταν φτάνουμε να διυλίζουμε λεπτομέρειες, που είναι αδύνατον να τις συμπεράνει κανείς από φωτογραφίες, παρά μόνο αν έχει τις συσκευές δίπλα-δίπλα και τις βλέπει με τα ίδια του τα μάτια και σε ελεγχόμενες συνθήκες...

@Yperion: Για τη 46άρα δεν γνωρίζω, η 40άρα πάντως, σωστά ρυθμισμένη έρχεται απίστευτα κοντά σε μαύρο και χρώματα, η κίνηση σε βίντεο και η γωνία θέασης, αποτελούν βέβαια άλλο κεφάλαιο...

Έχεις καταλάβει λάθος...

Τόσο η μπλεδίλα όσο και η έλειψη αντίθεσης ή πληροφορίας σε σκοτεινές εικόνες,ακόμα και η πέραν του δέοντος έντονη φωτεινότητα και οξύτητα των LCD με ενοχλούν και μάλιστα πολύ. Aν δεν ήταν έτσι θα είχα αποφασίσει!

Για έλειψη ευκρίνειας δεν έγραψα για έλειψη οξείτητας έγραψα που έχω διαπιστώσει τόσο στα καταστήματα όσο και στις παραπάνω φωτογραφίες (δες για παράδειγμα τον ιδρώτα που γυαλίζει στην LCD, ενώ στην plasma είναι πιο "στεγνός" και αφύσικος.

Δεν ξέρω αν τα λέω καλά, δεν την κατέχω την ορολογία, οπότε για κάποιον που την κατέχει πιθανόν να φαίνονται παράλογα ή ακόμα και αντιφατικά αυτά που γράφω.

Επίσης όταν λές ότι βλέπω πρασινίλα εννοείς ότι μόνο εγώ την βλέπω? :nounder:

:grinning-smiley-043 -bye-

Νίκο νομίζω ότι τελικά διυλίζεις τον κώνωπα....

Πάρε μία από τις best seller τηλεοράσεις του φόρουμ και είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσεις. Άλλωστε η συσκευή είναι απλά το μέσο και όχι η ουσία!

Απάντηση: Re: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Νίκο νομίζω ότι τελικά διυλίζεις τον κώνωπα....

Έτσι έιναι όπως το λές!

Με τη διαφορά ότι το έχω επιλέξει αυτό...

Τώρα αν σε ένα forum αυτό φαίνεται υστερικό ή οτιδήποτε άλλο... my apologies for the inconvenience :damnyou:

:grinning-smiley-043 -bye-