Και πικάπ ο Κιμούρα

δηλαδή η 47 laboratories

koma1.jpg

Με πρωτότυπες λύσεις σε έδραση - ανάρτηση όσο και στον βραχίονα.

Ενδιαφέροντα και τα σχόλια του σχεδιαστή εδώ αν και έχω τις επιφυλάξεις μου...

Χώρια που δεν νομίζω να ανακαλύφθηκε στοιχείο "νεόδιο" που να φτιάχνει μαγνήτες. Νεοδύμιο μάλιστα...

:a0210:
Και μονο οτι συνεχως παρουσιαζονται καινουρια πικαπ για μενα λεει πολλα.

SAVE THE VINYL!

Ότι φτιάχνονται πολλά πικάπ, δεν σημαίνει ότι φτιάχνονται καλά πικάπ, ή έστε καλύτερα πικάπ. Δεν βλέπω κάποια νέα ιδέα σε όλα αυτά.

Ότι φτιάχνονται πολλά πικάπ, δεν σημαίνει ότι φτιάχνονται καλά πικάπ, ή έστε καλύτερα πικάπ. Δεν βλέπω κάποια νέα ιδέα σε όλα αυτά.

Σίγουρα.
Όμως από την άλλη δείχνει ότι ο κόσμος ακόμη αγοράζει πικάπ και αυτό λέει πολλά για το μέσον (βινύλιο) το οποίο αφορίζεται τα τελευταία 20 χρόνια...

Στα πικάπ υπάρχουν νέες ιδέες. Π.χ. τα μαγνητικά πηγάδια από την ClearAudio, το σφυρί του Kuzma κλπ... Και μιλάμε για ένα μέσον που θεωρητικά θα έπρεπε να μείνει στάσιμο γιατί το πικάπ σαν σχεδίαση από μόνη της έχει πεπερασμένο στόχο.
Απομονώνεις τους εξωγενείς κραδασμούς/συντονισμούς, απομονώνεις τους ενδογενείς, κρατάς την ταχύτητα περιστροφής σταθερή no matter what και τελείωσες. Έλα μου ντε που τελικά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται;

Στους ενισχυτές ίσως να πεις ότι υπάρχουν πάλι λόγω των tripath και γενικά των ψηφιακών ενισχυτών σήματος... Αλλά και πάλι δεν θα έλεγα ότι έχουμε δει κάτι το αποκαλυπτικό...

Τα ηχεία είναι αυτά που έχουν πατώσει σε θέμα τεχνολογίας και στερούνται πλήρως νέων ιδεών...

Τα CD... Σχεδόν στάσιμα. Έχουν επαναπαυθεί στις πλαστικές δάφνες τους και... red book γεννήθηκε red book θα πεθάνει... Κάτι ρυθμοί δειγματοληψίας έχουν αλλάξει, κάτι αλγόριθμοι... Που αν συγκρίνεις την ανάπτυξή τους σύμφωνα με την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στους υπολογιστές π.χ. θα πέσεις κάτω από τα γέλια...

Τώρα για τη "καινούργια super wow τεχνολογία" των High Definition αρχείων audio...
Θα σας λυπήσω αλλά αυτή υπήρχε προ πολλού... Οι ψηφιακές εγγραφές νέας τεχνολογίας υπάρχουν από το 1985... Απλά τώρα άρχισε ο ταλαίπωρος καταναλωτής να έρχεται σε επαφή μαζί τους...

Οπότε ας σταματήσουμε να κράζουμε τους λαμπάτους ενισχυτές ότι είναι τεχνολογία του παππού μας... Και τα τρανζίστορ την εποχή του παππού μας ανακαλύφθηκαν... Εκτός και αν είμαστε εμείς σε ηλικία που θα έπρεπε να έχουμε εγγόνια... -bye-

Γιατί αυτο το πράγμα κάνει δέκα χιλιάρικα??? Ξέρεις κανείς να μου πεί???

Για τον ίδιο λόγο που το pitracer κάνει 25 χιλιάρικα.

Ο Κιμούρα πουλάει ένα ιδιάζον μίγμα καινοτομιών και ζεν σε χρυσό περιτύλιγμα.

Φυσικά η τιμή είναι ανάλογη.

Εδώ πουλάει το gainclone παραγωγής του (gaincard) πάνω απο 4 χιλιάρικα όταν στοιχίζει ούτε 100 Εβρά...

Στο κάτω κάτω ποιός άλλος θα έχει πικάπ με το επάνω πλατώ να γυρνάει δεξιόστροφα και το κάτω (plinth στην ουσία) αριστερόστροφα;

Ε δεν αξίζει αυτό 10 ψωροχιλιάρικάκια;:flipout:

Re: Απάντηση: Και πικάπ ο Κιμούρα

Στο κάτω κάτω ποιός άλλος θα έχει πικάπ με το επάνω πλατώ να γυρνάει δεξιόστροφα και το κάτω (plinth στην ουσία) αριστερόστροφα;

Ε δεν αξίζει αυτό 10 ψωροχιλιάρικάκια;:flipout:

Εννοείται! Τίθεται θέμα υγείας!
Επιτέλους οι σατανιστές μπορούν να ακούνε τις "κρυφές" επικλήσεις που έχουν τα βινύλια απλά γυρίζοντας το πικάπ μπρούμυτα αντί να γυρίζουν το δίσκο με το χέρι! :BDGBGDB55:
Α στα διάλα μας έχουν ρημάξει αυτές οι τενοντίτιδες...

Δεν το νομίζω...
Αλλιώς θα είχε σπάσει η πατέντα και θα είχαν βγάλει και άλλοι μαγνητικό πηγάδι...

Ακομα και να μην υπαρχει καποια ουσιαστικη καινοτομια, ξαναλεω οτι για να κυκλοφορουν τοσα καινουρια πικαπ την εποχη της δικτυακης μουσικης αυτο αποτελει απο μονο του ενα κορυφαιο θεμα προς συζητηση σε αυτο το φορουμ.

Πάντως 10 χιλίαρικα ρε παιδιά κομματάκι ακριβό μου φαίνεται χωρίς βέβαια να το έχω ακούσει, αλλά και πάλι 10 χιλιάρικα...

Το ενδιαφερον δεν ειναι η τιμη γιατι υπαρχουν καταπληκτικα πικαπ στο 1/10 της τιμης και εμπασει περιπτωσει η τιμολογηση ειναι κατι αυθαιρετο. Το ενδιαφερον ειναι οτι το πικαπ παραμενει η πρωτη επιλογη για audiophiles 1/4 του αιωνα μετα την ελευση του cd. Αν αυτο γινει συνειδηση τοτε και οι τιμες των πικαπ θα προσγειωθουν αφου θα ανεβουν οι πωλησεις και οι μαζικες κυκλοφοριες των βινυλιων θα ξαναρχισουν και μαλιστα σε καλυτερες τιμες.

Τα ότι υπάρχουν ακριβά πικάπ δεν σημαίνει ότι πουλιούνται κιόλας. Κι εγώ μπορώ να φτιάξω ένα, να το τιμιλογήσω 10000, κι αν μου κάτσει κανένας θα κάνω πάρτυ.
Μην ξεχνάτε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις με τα πικάπ ασχολούνται οικοτεχνίες, άντε βιοτεχνίες. Τό ίδιο συμβαίνει και με τους δίσκους. Μικρές εταιρίες με λίγο προσωπικό και χαμηλές δυνατότηες παραγωγής.
Παρά την άνοδο των πωλήσεων βινυλίου, αυτές ως νούμερα είναι μικρές. Οι τιμές δεν θα πέσουν γιατί οι περισσότεροι δίσκοι βγαίνουν σε χαμηλό τιράζ, ενώ και όσοι ενδιαφέρονται για νέο πικάπ είναι όλο και λιγότεροι, αφού κανένας δεν θα ξεκινήσει τώρα συλλογή από βινύλια.

Ακομα και να μην υπαρχει καποια ουσιαστικη καινοτομια, ξαναλεω οτι για να κυκλοφορουν τοσα καινουρια πικαπ την εποχη της δικτυακης μουσικης αυτο αποτελει απο μονο του ενα κορυφαιο θεμα προς συζητηση σε αυτο το φορουμ.
Ας είμαστε ρεαλιστές το πικάπ ξαναγύρισε λόγω μόδας, και όχι λόγω ανώτερης ποιότητας, που είναι αλήθεια, υπό συνθήκες πάντα. Το ρετρό πουλάει, αλλά έρχεται και φεύγει είτε είναι φιατ 500αράκι, είτε σμέγκ ψυγείο, είτε είτε είτε... μέχρι μάικρο με λάμπες βγήκε. Ετσι για να τσιμπάνε τα φεισμπουκάκια... Ακου στροφή στα πικάπ!!! Ας γελάσω δυνατα!!!

Re: Απάντηση: Re: Και πικάπ ο Κιμούρα

Αν είχες μια αρκετά μεγάλη εμπειρία με τα πικάπ δεν θα γελούσες δυνατά...-bye-
Κατέχοντας τω γνώθι εαυτόν, ομιλώ...
Τα μη πρακτικά και δύσχρηστα, στην σημερινή εποχή δεν έχουν θέση. Ας υπερέχουν συνολικά σε όλους τους τομείς.
Είπαμε, οι φελλοί επιπλέουν...