Και stereo και surround γινεται?Βοηθεια pls!!!

billy36

New member
8 January 2010
51
Υπαρχει καμια λυση για το εξης προβλημα?

Εχω εναν ενισχυτη stereo και εναν 5.1.
Surround, centre, sub και front για τον 5.1 ολα κομπλε.
Τα ιδια ομως front ηχεια τα εχω και για τον stereo.
Ακουω 80% μουσικη και 20% ταινιες οποτε χρησιμοποιω πιο πολυ τον stereo.

Οταν ομως ειναι για ταινια αλλαζω καλωδια (βαρεθηκα).
Ακουω ομως και βινυλιο αλλα ο 5.1 ΔΕΝ εχει phono input.
Ειχα δοκιμασει και ενα phono preamp (φτηνο) επανω στον 5.1 αλλα δεν ειχα μεινει ικανοποιημενος απο τον ηχο οπως ειμαι οταν ακουω απο stereo (ουτε απο CD ουτε απο δισκους).Γι αυτο και συνεχιζω και χρησιμοποιω και τους 2.
Ελεγα να ξεφορτωθω τον stereo και να τα "ριξω" ολα επανω σε εναν 5.1 βασικα λογω χωρου.

Δεν εχω τιποτα hi end, Sony STR DE-585 ο AV, Sony TA-FE530 ο stereo.

Να παρω καποιον ενισχυτη AV 'η να συνεχισω ετσι?Ειναι σπαστικο το βαλε-βγαλε-καλωδια στα ηχεια.
Υπαρχει καποια λυση?
Πως γινετε οι συνφορουμιτες να εχουν και μουσικη και home cinema με κοινα front ηχεια?

Εχω απελπιστει.....

Με τον εξοπλισμό που διαθέτεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά μόνο να αλλάζεις τα καλώδια. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις καινούργιο πολυκάναλο ενισχυτή που να διαθέτει είσοδο phono.

Με τον εξοπλισμό που διαθέτεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά μόνο να αλλάζεις τα καλώδια. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις καινούργιο πολυκάναλο ενισχυτή που να διαθέτει είσοδο phono.

Χμ, ηχητικα ομως δε θα χασω σε σχεση με στερεοφωνικο?
Ευχαριστω

Last edited:
Nομιζω γινεται να συνδεσεις τον ολοκληρωμενο σου στη εισοδο του προενισχυτη του 5.1 κ να εχεις μονιμα τα μπροστινα στον ολοκληρωμενο κ τα υπολοιπα στον 5.1, απλα ο ελεγχος της εντασης για τα μπροστινα θα γινεται κ απο τον ολοκληρωμενο!

Nομιζω γινεται να συνδεσεις τον ολοκληρωμενο σου στη εισοδο του προενισχυτη του 5.1 κ να εχεις μονιμα τα μπροστινα στον ολοκληρωμενο κ τα υπολοιπα στον 5.1, απλα ο ελεγχος της εντασης για τα μπροστινα θα γινεται κ απο τον ολοκληρωμενο!

Δεν γίνεται αυτό.....

Αν το πρόβλημα είναι οτι στον AV δεν έχεις phono τότε μπορείς να χρησιμοποιείς τον stereo μόνο ως phono preamp συνδέοντας μια έξοδο line (rec) του stereo σε μια είσοδο του AV. To volume θα το ρυθμίζεις κανονικά οπως παντα από τον AV.
Αν θεωρείς οτι ο stereo ενισχυτής παίζει καλύτερα σε μουσικό πρόγραμμα από οτι ο AV τότε αγοράζεις ένα switcher ηχείων και κάνεις την εναλλαγή των ηχείων με έναν μόνο διακόπτη. Αν μάλιστα έχεις κολλητήρι μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ένα τέτοιο με δύο διπολικούς διακόπτες σε ένα κουτάκι.

Shit που λενε...
Λοιπον, τον 5.1 τον ξηλωσα....Τελος.
Προσωρινα ακουω μουσικη με Sony TA-FE530 με τα Roister Emphasis 5.
Το απογευμα ημουν στο Media Markt (Κηφισιας) και ειδα τον Yamaha RX-V663 ο οποιος εχει και Phono Input.
Οποτε ειπα να παω στην ολα σε ενα λυση.
Ο πωλητης ομως με εβαλε και ακουσα τον Harman Kardon 3490 με τα Kef C7 και με καποια Canton (κολωνες) ε και ψιλοεπαθα...
Τον Yamaha δεν τον ακουσα stereo,εχετε αποψη?

Τι κανω τωρα κυριοι μου λετε?
Να παω στην ολα σε ενα λυση (Yamaha) 'η να σπρωξω λεφτα και για νεο stereo ενισχυτη (καλο) και για νεο AV (αξιοπρεπη για καμια ταινια) ?

Budget AV receiver αυστηρα 500E.

Τα Emphasis καποια στιγμη αργοτερα θα πανε surround

Γι αυτο λεω ειναι απελπισια η δουλεια...

Thanx

Το απογευμα ημουν στο Media Markt (Κηφισιας) και ειδα τον Yamaha RX-V663 ο οποιος εχει και Phono Input....

Budget AV receiver αυστηρα 500E.

Billy εδώ τον έχει 389 , εάν επιμένεις στη λογική να έχεις 2 ενισχυτές...

Αν το πρόβλημα είναι οτι στον AV δεν έχεις phono τότε μπορείς να χρησιμοποιείς τον stereo μόνο ως phono preamp συνδέοντας μια έξοδο line (rec) του stereo σε μια είσοδο του AV. To volume θα το ρυθμίζεις κανονικά οπως παντα από τον AV.
Αν θεωρείς οτι ο stereo ενισχυτής παίζει καλύτερα σε μουσικό πρόγραμμα από οτι ο AV τότε αγοράζεις ένα switcher ηχείων και κάνεις την εναλλαγή των ηχείων με έναν μόνο διακόπτη. Αν μάλιστα έχεις κολλητήρι μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ένα τέτοιο με δύο διπολικούς διακόπτες σε ένα κουτάκι.

Κοιτας λιγο εδω να μου πεις?
Ειναι ο stereo

Attachments

• Amp1.jpg
    Amp1.jpg
    60.6 KB · Views: 28
Κοιτας λιγο εδω να μου πεις?
Ειναι ο stereo

Στα σημεία 4 και 5 οι επαφές είναι διπλές (4 αντί για 2).
Οι 2 επαφές από τις 4 γράφουν επάνω in ή line in
και οι άλλες δύο γράφουν out ή rec
Με ένα κλασικό καλώδιο ήχου rca (όπως αυτό του πικαπ)
συνδέεις τις δυο επαφές out (ή rec)(είτε από το σημείο 4 είτε από το 5)
σε μια οποιαδήποτε είσοδο του AV.

Παιδια ο ανθρωπος λεει οτι ακουει 80% μουσικη...

Να κανω μια αλλη προταση?

Παρε ενα καλο ΔΙκαναλο με λειτουργια τελικου. Ετσι, συνδεεις ΜΟΝΙΜΑ τα ηχεια στερεο πανω του, οπως και CD, πικαπ. Οταν θες να δεις ταινια, χρησιμοποιεις τον στερεο ενισχυτη σαν τελικο με το ποτενσιομετρο (volume) του AV ενισχυτη. (συνδεεις τον στερεο ενισχυτη στα pre-out του AV ενισχυτη με ενα καλωδιο ζευγος RCA).

Κατα την αποψη μου η λυση ειναι μονοδρομος. Αυτο εκανα και εγω αφου αδικως εμπλεξα με πολυκαναλα....

Τα εχουμε ξαναπει, πως να εχεις την ιδια ποιοτητα/αποδοση απο ενα ενισχυτη με 6-7 καναλια και τη μανα του και τον πατερα του σε ηλεκτρονικα έναντι σε ενα ενισχυτη ιδιας αξιας με 2 καναλια (και τιποτα αλλο πανω του, αντε ενα ποτενσιομετρο)???

Ασε που οι AV καθε εξαμηνο αλλαζουν. Φιλε, παρε ενα καλο stereo να τον χαρεις χρονια με καλη μουσικη και μη μασας με το marketing....

ΥΓ>> Και στην τελικη-τελικη, καλυτερα βλεπε και ταινιες με αριστο ΣΤΕΡΕΟ, παρα μεζοβεζικο πολυκαναλο (ωχ, προκαλω και θα τα ακουσω μαλλον...απο τους πολυκαναλακηδες :BDGBGDB55:)

Παιδια ο ανθρωπος λεει οτι ακουει 80% μουσικη...

Να κανω μια αλλη προταση?

Παρε ενα καλο ΔΙκαναλο με λειτουργια τελικου. Ετσι, συνδεεις ΜΟΝΙΜΑ τα ηχεια στερεο πανω του, οπως και CD, πικαπ. Οταν θες να δεις ταινια, χρησιμοποιεις τον στερεο ενισχυτη σαν τελικο με το ποτενσιομετρο (volume) του AV ενισχυτη. (συνδεεις τον στερεο ενισχυτη στα pre-out του AV ενισχυτη με ενα καλωδιο ζευγος RCA).

Κατα την αποψη μου η λυση ειναι μονοδρομος. Αυτο εκανα και εγω αφου αδικως εμπλεξα με πολυκαναλα....

Τα εχουμε ξαναπει, πως να εχεις την ιδια ποιοτητα/αποδοση απο ενα ενισχυτη με 6-7 καναλια και τη μανα του και τον πατερα του σε ηλεκτρονικα έναντι σε ενα ενισχυτη ιδιας αξιας με 2 καναλια (και τιποτα αλλο πανω του, αντε ενα ποτενσιομετρο)???

Ασε που οι AV καθε εξαμηνο αλλαζουν. Φιλε, παρε ενα καλο stereo να τον χαρεις χρονια με καλη μουσικη και μη μασας με το marketing....

ΥΓ>> Και στην τελικη-τελικη, καλυτερα βλεπε και ταινιες με αριστο ΣΤΕΡΕΟ, παρα μεζοβεζικο πολυκαναλο (ωχ, προκαλω και θα τα ακουσω μαλλον...απο τους πολυκαναλακηδες :BDGBGDB55:)

+100000