Και stereo και surround γινεται?Βοηθεια pls!!!

....Παρε ενα καλο ΔΙκαναλο με λειτουργια τελικου. Ετσι, συνδεεις ΜΟΝΙΜΑ τα ηχεια στερεο πανω του, οπως και CD, πικαπ. Οταν θες να δεις ταινια, χρησιμοποιεις τον στερεο ενισχυτη σαν τελικο με το ποτενσιομετρο (volume) του AV ενισχυτη. (συνδεεις τον στερεο ενισχυτη στα pre-out του AV ενισχυτη με ενα καλωδιο ζευγος RCA).......

Μόνο που ο Sony STR DE-585 δεν διαθέτει εξόδους προενίσχυσης..... :D

Παιδια ο ανθρωπος λεει οτι ακουει 80% μουσικη...

Να κανω μια αλλη προταση?

Παρε ενα καλο ΔΙκαναλο με λειτουργια τελικου. Ετσι, συνδεεις ΜΟΝΙΜΑ τα ηχεια στερεο πανω του, οπως και CD, πικαπ. Οταν θες να δεις ταινια, χρησιμοποιεις τον στερεο ενισχυτη σαν τελικο με το ποτενσιομετρο (volume) του AV ενισχυτη. (συνδεεις τον στερεο ενισχυτη στα pre-out του AV ενισχυτη με ενα καλωδιο ζευγος RCA).

Κατα την αποψη μου η λυση ειναι μονοδρομος. Αυτο εκανα και εγω αφου αδικως εμπλεξα με πολυκαναλα....

Τα εχουμε ξαναπει, πως να εχεις την ιδια ποιοτητα/αποδοση απο ενα ενισχυτη με 6-7 καναλια και τη μανα του και τον πατερα του σε ηλεκτρονικα έναντι σε ενα ενισχυτη ιδιας αξιας με 2 καναλια (και τιποτα αλλο πανω του, αντε ενα ποτενσιομετρο)???

Ασε που οι AV καθε εξαμηνο αλλαζουν. Φιλε, παρε ενα καλο stereo να τον χαρεις χρονια με καλη μουσικη και μη μασας με το marketing....

ΥΓ>> Και στην τελικη-τελικη, καλυτερα βλεπε και ταινιες με αριστο ΣΤΕΡΕΟ, παρα μεζοβεζικο πολυκαναλο (ωχ, προκαλω και θα τα ακουσω μαλλον...απο τους πολυκαναλακηδες :BDGBGDB55:)

Μαλλον βρηκα τον ανθρωπο μου....
Τελικα θα παρω δικαναλο και μετα εναν AV και θα τους συνδεσω ετσι οπως λες.
Προτιμω την μουσικη εννοειται.

Εχεις να προτεινεις καποιον μεχρι 350-400Ε ο οποιος μελλοντικα θα μπορεσει να σηκωσει ανετα καινουργια ηχεια κολωνες?(προσωρινα θα τον συνδεσω στα Emphasis 5).
Στα γρηγορα που κοιταξα γλυκοκοιταζω AX-497 και RX-797 απο Yamaha μερια.

Μηπως να ανοιξω αλλο thread καλυτερα να παρακολουθει κι αλλος κοσμος?

Μόνο που ο Sony STR DE-585 δεν διαθέτει εξόδους προενίσχυσης..... :D

I know i know....

Μιλαμε για καινουργιο AV ενισχυτη, ξεχναμε τα παλια, πληρη ανακαινιση

Ας καταληξουμε πρωτα στον δικαναλο και εχουμε καιρο για τον αλλον

Φιλε Billy,

Χαιρομαι εαν βοηθησα. Φυσικα η προταση μου ειναι μια απο ολες τις αλλες εξ' ισου λογικες προτασεις. Επειδη οι επιλογες ειναι σχεδον απειρες (οπως και οι αποψεις) ειναι δυσκολο να παρει κανεις ενημερωμενες αποφασεις με τιμιο κοστος. Αρα μη βιαστεις!

Βρηκα το παλιο thread που ειχα ξεκινησει και εγω προ διετιας με μια παρομοια ερωτηση - ριξε μια ματια και σε αυτο (ειδικα στις απαντησεις). Υπαρχουν και προτασεις (2 ετων πλεον) με μηχανηματα.

Ομως, αν και τις συνδεσμολογιες τις εχω καταλαβει (σε ενα βαθμο), δεν με θεωρω καταλληλο να σου προτεινω καποιο ενισχυτη. θα ηταν καλυτερο να ξεκινησεις ενα thread με αντιστοιχο τιτλο. Το μονο δυσκολο ειναι να περιγραψεις τη συγκεκριμενη λειτουργια που σιγουρα θες να εχει ο stereo ενισχυτης σου: να μπορει να δεχτει είσοδο απο προ-ενισχυτη (προ-ενισχυτη πολυκαναλο, στην περιπτωση σου*). Μερικοι το λενε "AV input" ή "γεφυρα προ-τελικου", "είσοδο απο προενισχυτη" ή "λειτουργία ως τελικού ενισχυτη¨.

* οσον αφορα το μελλον, θα πρεπει να θυμηθεις οτι ο ΚΑΙ πολυκαναλος που θα παρεις να εχει pre-out (εξοδο προ-ενισχυτη). Οι περισσοτεροι νομιζω εχουν.

//////////////////////////////////

Επι τη ευκαιρια, και για να επαναλαβω μια λογικη σειρα που πολλοι αναφερουν εντος και εκτως του forum αυτου, η σειρα με την οποια αγοραζουμε μηχανηματα τεινει να ειναι αυτη:

1. Σπιτι/δωματιο που θα ακουμε μουσικη (μικρο, μεγαλο, τεραστιο, με πατωμα, παράθυρα, ανοίγματα κ.λπ - χαρακτηριστικά που θα σου ορισουν το βημα 2). Το σπιτι δεν ειναι φυσικα "μηχανημα" αλλα σιγουρα επηρεαζει το ηχητικο αποτελεσμα.
  2. Ηχεια (που τα εχεις ακουσει με τα αυτια ΣΟΥ και θεωρητικα τουλαχιστον "καλύπτουν" το χώρο σου)
  3. Ενισχυτη (που να ταιριαζει με τα ηχεια που ακουσες και διαλεξες)
  4. Πηγή (κατι που βγαζει ηχο, cd/mp3/dac/πικαπ/tv/τοστιερα)
  5. Καλώδια (οχι, δεν ειναι θεμα βουντου ή φιγουρας ή ματαιοδοξίας - αν και φυσικα ολα αυτα παιζουν - αλλα θεμα λογικης: ρευμα ειναι ολο αυτο, και εαν εχεις χασουρα στη διαδρομη, θόρυβο θα παραλαβεις στο τελος. Χωρις υπερβολη, ξεκινα αγοράζοντας οχι το φτηνοτερο μαυρο-κοκκινο καλωδιο, αλλα τρια "κλικ" παραπανω, οσο σε παιρνει το βαλαντιο σου. ενας βασικος κακονας ειναι 10% του συνολικου κοστους να ειναι για καλωδια)

Σημειωτέον, και επειδη ολο αυτο γινεται για την ευχαρίστηση της τεχνης της μουσικης και οχι της κατανάλωσης, ολα τα παραπανω πρέπει να προσαρμόζονται στην κλίμακα και τον χρονισμό που αντεχει ο καθένας. Με αλλα λόγια, τα παιχνίδια αυτα ειναι ακριβα και ευκολα, πανω στον ενθουσιασμο, καταλήγεις με hi-fi φεσι...ή ακόμα και hi-end φεσι...

Οσο για την αγορα μηχανημάτων,να πεταξω και μερικες χρησιμες ιδεες:
  • Υπαρχουν ευκαιριες στις μικρες αγγελιες και οι πωλητες ειναι (κατα την εμπειρια μου) καλοπροαίρετοι, αλλα θελει μια βασικη εξοικείωση με τους κανονες της "μικρης αγγελιας"
  • Πωλούνται μηχανηματα απο καταστηματα σε κατασταση ex-demo, συνηθως με εγγυηση. Συχνα παιζουν τρελες τιμες και πολλοι εχουν τιμες online.
  • Οι εντυπες και online κριτικες μπορει να ειναι και ανακριβεις. Εκει βοηθαει η πολυφωνια του Ιντερνετ, που ομως ΔΕΝ μπορει να αντικαταστησει την αίσθηση της ακοης.

Φυσικα ολα αυτα ειναι εν τελει η δικη μου αντιληψη της κατάστασης και αρα καλο ειναι να μαζεψεις και αλλες αποψεις (αρα εισαι σε σωστο κομβο).

Καλο ψαξιμο!
:afro:

Στα σημεία 4 και 5 οι επαφές είναι διπλές (4 αντί για 2).
Οι 2 επαφές από τις 4 γράφουν επάνω in ή line in
και οι άλλες δύο γράφουν out ή rec
Με ένα κλασικό καλώδιο ήχου rca (όπως αυτό του πικαπ)
συνδέεις τις δυο επαφές out (ή rec)(είτε από το σημείο 4 είτε από το 5)
σε μια οποιαδήποτε είσοδο του AV.

Μια διευκρυνηση εδω:
Rec 'η Out λογικα ολοι οι δικαναλοι θα εχουν, σωστα?

Αρα αργοτερα που θα παρω AV ενισχυτη, τι υποδοχη/ες πρεπει να προσεξω να εχει ωστε να χρησιμοποιησω και τους δυο με ενα ζευγαρι ηχεια?

Σωστός ο antid0t

Billy36 αυτό ακριβώς σου είχα προτείνει χτές-προχτές, δεν θυμάμαι, στο άλλο νήμα.
Eίναι μια αρκετά οικονομική και αποδοτική λύση για όσους ακούν περισσότερο μουσική, αλλά θέλουν να απολαμβάνουν που και που πολυκάναλο στις ταινίες που βλέπουν.

:ernaehrung004: