Και το σαλέπι προστατεύει από τη γρίπη των χοίρων...

Παραθετω τη συνταγη που χρησιμοποιω για την παρασκευη σαλεπιου:

1. Βραζουμε νερο με 2 γαρυφαλλα για αρωμα (μοσχοκαρφια).

2.Γεμιζουμε με το καυτο νερακι ενα γιαλινο (μικρο) ποτηρακι. Λιγο μεγαλυτερο ας πουμε απο τα πολυ μικρα ποτηρια του λικερ.

3. Χρησιμοποιουμε τωρα δυο κουταλακια του γλυκου:

4. Με το ενα κουταλακι παιρνουμε σαλεπι στη μυτη του κουταλιου, και εδω θελει προσοχη στη ποσοτητα. Δεν χρειαζεται πολυ. Στη μυτη.

5. Ριχνουμε σιγα-σιγα το σαλεπι στο νερακι, ανακατευοντας συγχρονως το νερο με το δευτερο κουταλακι.
Προσοχη. Το σαλεπι το ριχνουμε λιγο-λιγο για να μην σβωλιασει, αλλα και για να διαλυθει ομοιομορφα.

6. Αφου ριξουμε ολο το σαλεπι ανακατευουμε μαλακά αλλο μισο λεπτο.

7. Μολις διαλυθει το σαλεπι, τοτε μονο,προσθετουμε μια κοφτη κουταλια του γλυκου ζαχαρι, ή και λιγο παραπανω αν προτιματε, και ανακατευουμε.

8. Προσθετουμε μια τσιμπια πιπεροριζα και λιγο κανελα και δωστου ανακατευουμε.

9. Τελος προσθετουμε κι αλλη κανελα, επιφανειακα.

10. Πινουμε (και απολαμβανουμε)
 
Last edited: