Και τώρα ποιά κάρτα ήχου?

Aν έχεις ή θα πάρεις ΑΜΡ με τα νέα φορμάτς, περίμενε πολύ λίγο και θα πάρεις μητρική με hdmi που περνάει και ήχο και καθάρισες. Το G35 της INTEL ήδη σε υλοποιήσεις βγάζει ήχο κομπλέ απο hdmi
HDMI 1.3;

Που το εχεις δει αυτο;

Re: Απάντηση: Και τώρα ποιά κάρτα ήχου?

Ποιά mb είναι αυτή? Υπάρχει preview? Πόσο λίγο πρέπει να περιμένω?
Είμαι με τα ευρώ στο χέρι....:FSGSFGS4:
Κράτα τα μέχρι την δευτέρα βρε, αυτή είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής και δοκιμασμένη χωρίς προβλήματα. Αν βρείς ετοιμοπαράδοτη, πέσμου.

Εχμ.. Έχω χάσει επεισόδια; Τι λέτε για καινούργιους A/V? Δεν είπαμε ότι θέλουμε HDMI 1.3 στο PC για να περάσουμε τα streams του HD ήχου στον A/V;

Αν μιλάμε για απλό πολυκάναλο LPCM μας κάνουν και οι παλιοί ενισχυτές..

Νομιζω οτι η G35 mobo εχει HDMI 1.2 και οχι 1.3 οποτε οπως λεει και ο Δημητρης, δεν μπορει να περασει να νεα HD formats (TrueHD ,DTS HD MA). Ομως μπορει να περασει μεσω του HDMI ηχο LPCM 7.1, εφοσον ο software player μπορει να κανει την αποκωδικοποιηση, κατι που φημολογειται οτι θα κανει ο νεος Player της Arcsoft Digital Media Center 2.

lol, ειχα γραψει το μεσημερι πανω κατω οτι ειπε ο Τακης και ο Δημητρης αλλα κατι δεν πηγε καλα και δεν ανεβηκε το ποστ.

Υποθετω οτι ο Κυριακος (αφου εχει ηδη επιβεβαιωσει οτι γνωριζει οτι η μητρικη εχει hdmi 1.2 και οχι 1.3) υπονοει οτι το pdvd περναει τα νεα φορμα σε lpcm;

Κατι τετοιο λεγαμε να δουμε αν γινεται με τις ΑΤΙ 2Χ00/3Χ00 (αλλα παντα μεσω pdvd) καθως λογικα αν γινεται με το g35 θα γινεται και με αυτες (αφου βασικα ειναι θεμα του pdvd και οχι της μητρικης / καρτας ηχου - εκτος αν παιζει κατι ιδιαιτερο σε επιπεδο υποστηριξης / οδηγων του g35)

Σωστά όλα οσα λέτε. Αν και δεν θα με χάλαγε με 90 ευρώ να έχω όλα τα φορμάτς ψηφιακά μεταδιδόμενα στον ΑΜΡ σύν διάφορα άλλα καλά που φέρει το 35 της ίντελ. Η πιό φθηνή και αξιόπιστη λύση απο ότι διαβάζω είναι αυτή. Οχι κάρτα 200-250 ευρώ ή και παραπάνω για αναλογικό ήχο που μέχρι τώρα μας βόλεψε αλλα τελειώνουν τα ψωμιά του. Και είναι σαφές οτι οι οδηγοί της ίντελ είναι έτοιμοι για αυτό ενώ της ΑΤΙ στο μέλλον και άν τους αφήσουν γιατι παίζονται πολλά απο πίσω απο το HDMI+ήχος. Αυτό που λείπει είναι ο πλέιερ, που σε ούτε μήνα θα υπάρχει όπως είπε και ο Τάκης.

Όλα αυτά για κάποιον που έχει νέο ΑΜΡ ή όπου να'ναι αγοράζει. Δεν υπάρχει (?) λόγος να το κάνει κάποιος που δεν έχει όρεξη για νέες αγορές βέβαια. Αλλα αν έχει σκοπό ή ΑΜΡ, τότε είναι το μέλλον.

Όσο για τους παλιούς ΑΜΡ δεν υπάρχει δυνατότητα να πάει το σήμα μέσω optical-coaxial σε τέτοια μπίτρέιτς. Το όριο για 5.1 είναι 1300κάτι νομίζω.

ΥΓ: Για τους Όζεντεκ λάτρες, ετοιμάζουν καρτούλα με hdmi φούλ, αλλα έχουν προβλήματα με διάφορα που παίζονται όπως είπα και πιό πάνω. Και σε κάθε περίπτωση, χαμένο παιχνίδι είναι αφού η μεταφορά θα είναι ψηφιακή και πάπαλα οι όζεντεκ και οι λοιπές εταιρίες καρτών ήχου. Η καταστροφή τους πλησιάζει ......... και λέγεται HDMI.

Πολύ γενικό σε βλέπω Κυριάκο και αναρωτιέμαι μήπως κάνεις παρέα με τον argi τελευταία :p

Άρα μιλάς για μετατροπή σε LPCM στον player γεγονός όμως που δεν ξέρουμε τι σημαίνει από άποψη ποιότητας – δεν είναι η πιο ‛καθαρή’ λύση δλδ….

Απάντηση: Re: Και τώρα ποιά κάρτα ήχου?

Πολύ γενικό σε βλέπω Κυριάκο και αναρωτιέμαι μήπως κάνεις παρέα με τον argi τελευταία :p

Άρα μιλάς για μετατροπή σε LPCM στον player γεγονός όμως που δεν ξέρουμε τι σημαίνει από άποψη ποιότητας – δεν είναι η πιο ‛καθαρή’ λύση δλδ….
με φωναξε κανεις

Σύριε argi θέλεις;

λοιπόν, ειτζντιεμάι 1.2=LPCM, ειτζντιεμάι 1.3=όλα κωδικοποιημένα ή ΚΑΙ LPCM, LPCM-TrueHD=καμμία μα καμμία διαφορά, αλλα καμμία λέμε. μεταφορά HDMI(any) - analogue=1-0 και με πληρωμένη την διαιτησία απο το αναλογικό. μετά απο 2-3 μήνες, άνθρωπος με HDMI system - με αναλογικό/spdif σύστημα = 1-0 . oι αποδώσεις στα παραπάνω μάτς είναι 1,05 και στα δύο (είναι απόλυτα σίγουρα) οπότε μην τα παίξετε δεν αξίζουν.
--------- τέλος argi style ---------------

Ο argi είναι απο τους αγαπημένους μου για όσους δεν γνωρίζουν, έχει δικό του στύλ γραφής και τον ζηλεύω ταμάλα.

Επαναλαμβάνω, οτι αυτή είναι η γνώμη μου και μπορεί να είναι και λάθος αλλα την εκφράζω για σκέψη απο άλλα μέλη. Πιστεύω μου είναι οτι όποιος δώσει χρήματα για κάρτα ήχου ΤΩΡΑ είναι λάθος. Μεγάλο μάλιστα. Τρομερή αλλαγή μπροστά μας. Το αναλογικό έχει πάρα πολλά χρόνια τρομερής και ποιοτικής υπηρεσίας. Το s/pdif έχει πάνω απο 20 χρόνια πολύ καλής απόδοσης. Τώρα, έχουμε σε πολύ λίγο αλλαγή φυσικά προς το καλύτερο.

Επίσης, καλό είναι όλοι οι επίδοξοι αγοραστές MBs με chipset G35 να γνωρίζουν ότι HD DVD / BluRay θα μπορούν να βλέπουν μόνο από Vista, λόγω περιορισμού των σχετικών drivers της Intel (σύμφωνα με το site της Asus).

Να σημειώσω οτι το HDMI της ίντελ (ονμπόρντ) μπορείς να το χρησημοποιήσεις μόνο για τον ήχο και με την καρτούλα της επιλογής σου να βλέπεις άνετα ότι έβλεπες και όπου έβλεπες και πρίν. Όλοι έχουμε κάρτες αυτη την στιγμή, αυτές θα βάλουμε και στην ίντελ ........

αι ολσο λαικ γιου εντ ρισπεκτ γιου, εντ γιου αρ νοτ δε ονλυ ουαν ραιτ χιαρ
:SFGSFGSF::worshippy::2thumb22sup:

τελικα ποιά κάρτα μπορει να βάλει 7.1 κανάλια αναλογικά προς τον ενισχυτή μας για να ακούσουμε τα νέα φορματ ήχου HD?