Και τώρα τι? Δύο διαφορετικούς ενισχυτές ή έναν και καλύτερο??

wave1975

AVClub Enthusiast
27 January 2011
883
Δ. Μακεδονία
Εμεινα με τα ηχεία
Και τώρα μένω και με το δίλλημα, μετά από κάποιο λίγο χρόνο ενασχόλησης με το άθλημα
Πάμε σε έναν καινούργιο av ενισχυτή με "αυξημένη" ποιότητα για να έχουμε και ένα καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα όταν ακούμε μουσική,
Ή
πάμε σε ένα ενισχυτή με έξοδο για τα front τα οποία θα στέλνουμε σε έναν δικάναλο για να ακούμε μουσική από εκεί (ως μια ποιό future proof επιλογη;;)
Η
κάτι άλλο ως πρόταση;;
Με ενδιαφέρει πάντως να έχω και το sub μου ΚΑΙ στον δικάναλο ήχο...
Budget κοντά στα 800...

Οι σκέψεις σας??

ευχαριστώ...

Re: και τώρα τι? Δύο διαφορετικούς ενισχυτές ή έναν και καλύτερο??

Φίλε μου θα πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες όπως ποια είναι τα ηχεία που έμεινες, ποιον ενισχυτή είχες, τι ποσοστό μουσικής-ταινίες κάνεις ακρόαση, σε μουσική ποια είναι τα ακούσματά σου, τι χώρο έχεις και γενικώς τι ακριβώς θες να κάνεις για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Σωστός ο Κωνσταντίνος.Τα ηχεία που έχω είναι της tangent. Ε24 κεντρικο, Ε5 περιφερειακά και εμπρός και Ε10 subwoofer (http://www.tangent-audio.comΕπίσης έχω και 2 ηχεία στην ζώνη 2 της Μετρο (Pl 5)Είχα τον pioneer 921 και ετοιμάζομαι να τον χαιρετίσω.Ταινιες 20% και 80% μουσική, πλέον...Κυρίως ηλεκτρονική μουσική και ολίγη από.... τζάζ. ΕυχαριστώΥΓ με ενδιαφέρει η ζώνη 2 (και εάν έχει 4 ηχεία ακόμη και καλύτερα)...

Καλημέρα!

Η καλύτερη και η πιο ενδεδειγμένη είναι ένα σετ προ-τελικού όπου ο προ θα έχει passthrough για να το συνδέεις με έναν AV ώστε να οδηγεί τον τελικό ή έναν καλό τελικό μετά τον AV για τα front. Και στις δύο περιπτώσεις το κόστος μπορεί να είναι σημαντικό έως και πολύ υψηλό.

Οπως ανέφερα, σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλύτερα τώρα ένας av με έξοδο για σύνδεση με δικάναλο που μπορώ να αγοράσω και στο μέλλον..
Που ούτως ή άλλως θα είναι και καλός στον δικάναλο ήχο, καθόσον με τα specs συνήθως είναι σε ένα ψιλοικανοποιητικό επίπεδο γενικώς- και κοστολογικά ανεβαίνει το budget..

Στην παρούσα φάση.. δεν θέλω να ξεπεράσω τα 700-800...ισως λεω και πολλα ίσως και λίγα..
ΔΕΝ έχω τρελές απαιτήσεις όμως....
Εξάλου και τα ηχεία μου είναι απλά αξιοπρεπή.. εάν βάλω καλό δικάναλο θα χριεαστώ και 2 καλά μπροστινά...

Αν πάρεις av ενισχυτή, σημαίνει ότι προσανατολίζεσαι κινηματογραφικά, οπότε απλά θες κι ένα δικάναλο τελικό αν κατάλαβα για γκάζια στα κυρίως ηχεία στη μουσική; Oπως είπε κι ο φίλος πιο πάνω, ένας ενισχυτής με εξόδους προενίσχυσης για να του συνδέσεις τελικό ξεκινάει η τιμή του απ τα 800, οπότε μαζί με έναν δικάναλο τελικό ξεπερνάς για πλάκα τα 1200 ευρώ. Τώρα αν πουλήσεις τον 921 κι ό,τι βγάλεις και τα 800 που λες για μπάτζετ να προστεθούν σ αυτά, τότε ίσως να κάνεις δουλιά αλλά σε μεταχειρισμένα, για καινούρια δύσκολα, αν δε προσθέσεις κι ηχεία ξεφεύγεις. Δύο ενισχυτές πάντως που μπορείς να "χτίσεις" πάνω τους κι έχουν pre-out είναι α) αυτός και β) αυτός. Ο πρώτος έχει καλύτερη συνδεσιμότητα, ο δεύτερος θεωρείται πιο μουσικός, αλλά κι αυτό είναι θέμα γούστου.

Μιας και ο καιρός είναι... δύσκολος..
εκανα μια σκέψη, οπότε η εμπειρία σας ε´δω θα είναι πολύτιμη
Εριξα μια ματιά στην marantz που γενικώς μου αρέσει.. και εκεί είδα πως δεν είναι δύσκολο να συνδυάσω
τον Nr1604 ή τον πιο καινούργιο NR1605 που είναι και σλιμ έκδοση και έχει pre out για τα μπροστικά ΚΑΙ το sub
Και για δικάναλο τον *PM6005..
Λογικά μένω πιο κάτω από το χιλιάρικο και στους δύο..
Ερωτήματα
Πως βλέπετε τον συνδυασμό αυτόν;;;
Ο συνδυασμός τους θα μου δίνει την δυνατότητα να κάνω χρήση του sub και στον δικάναλο και στον av??
Ευχαριστώ όλους σας..

Δεν κάνει ο PM6005 για Home cinema Pass through. Το έχουμε πει πολλές φορές. Χρειάζεται σύνδεση απ' ευθείας στα τελικά στάδια ενός ολοκληρωμένου. Απορώ γιατί δεν γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορούν όλοι οι ολοκληρωμένοι να χρησιμοποιηθούν για τη δουλειά αυτή. Μια ματιά στις συνδέσεις χρειάζεται μόνο.

Συγνώμη για την άγνοια μου περί συνδεσεων.. Νομιζα ότι ο καθένας av με πρε out μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά.
Ειδα τις εξόδους του. Λεει pre out front left/right και sub και zone2.. και λεω: ΟΚ είμαστε. αρα δεν είναι έτσι
και αρα προφανώς εχω πλήρη άγνοια του πράγματος .. κανενα λινκ για να καταλάβω τελικά... τι ψάχνω??

Σε ολοκληρωμένους στέρεο ψάχνεις είσοδο Power Amp In όπως έχει ο marantz PM8005

amplificador-integrado-marantz-pm8005-toroidal-12776-MCO20066151916_032014-F.jpg

Ή ψάχνεις κάτι που να έχει γέφυρες στην χειρότερη περίπτωση

bildschirmfoto-2012-04-23-um-104512_173981.png

Μπερδεύτηκα..
Η σύνδεση είναι
ΔΙκάναλος ----> AV----> ολα τα ηχεία

Η (οπως νόμιζα)

AV ------> Δικάναλος για τα μπροστικά/sub ----->
|-----> Ολα τα υπόλοιπα ηχεία

Νόμιζα ότι θα έχω τον av και από εκει θα οδηγώ το 5.1 με σβησμενο τον δικαναλο από όπου θα περνάνε και τα μποροστινά ηχεία (ως pass through) εκτός και εάν επιθυμώ να έχω ΜΟΝΟ στερεο ήχο οπότε λειτουργεί μόνο ο δικαναλος και έτσι ο av δεν κάνει τιποτα από το να οδηγεί τις πηγές του στον δικάναλο και αυτός να παίζει τα μπροστινά..

Εκεί μάλλον χάνω κάτι στον συλλογισμό μου;;;;

Μην βαράτε όμως...

:)

Όπως και να έχει ο δικάναλος παραμένει ενεργός.

Η λογική είναι να χρησιμοποιείς τα τελικά του στάδια για τα εμπρός στο πολυκάναλο και τα προενισχυτικά και τελικά στάδιά του σε στέρεο.

Απάντηση: και τώρα τι? Δύο διαφορετικούς ενισχυτές ή έναν και καλύτερο??

................................................................................
Πάμε σε έναν καινούργιο av ενισχυτή ....................................
Ή
πάμε σε ένα ενισχυτή με έξοδο για τα front τα οποία θα στέλνουμε σε έναν δικάναλο για να ακούμε μουσική από εκεί (ως μια ποιό future proof επιλογη;;)
......
.....................................
Με ενδιαφέρει πάντως να έχω και το sub μου ΚΑΙ στον δικάναλο ήχο...
Budget κοντά στα 800...

...........

..........

έναν ενισχυτή θα πάρεις.

α καλααα. τώρα καταάλαβα το λαθος στη σκέψη μου
Νόμιζα οτι ο 8005 του παρδείγματος σου είναι av..
αντε αντε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θεωρείς δηλαδή ότι παίρνοντας ξεχωριστά κομμάτια ΔΕΝ θα πάρω κάτι καλύτερο, εφόσον μείνω σε αυτό το εύρος τιμής αγοράς, σωστά?

Άποψή μου ότι αν ακούς 80% μουσική από το σύστημά σου κακώς ασχολείσαι με πολυκάναλο. Πούλα τα Tangent και αγόρασε έναν καλό δικάναλο ενισχυτή και δύο ηχεία δαπέδου, ή μεγαλούτσικα βάσης. Με μιά δαπάνη κάτω από 1200 ευρώ θα έχεις αποτέλεσμα κλάσεις ανώτερο από οτιδήποτε πολυκάναλο (για μουσική πάντα).

Nομίζω ότι πιο ορθολογικό θα είναι να αγοράσω προς το παρόν έναν av ενισχυτή για χρήση των υφιστάμενων ηχείων, με απαραίτητη της ύπαρξη της εξόδου που αναφέρει ο pleo. Αλλωστε, δεν έχω παράπονο κανένα απο τα συγκεκριμένα ηχεία ακόμη και για την μουσική που παίζω. Οπότε στο μέλλον μπορώ να προχωήσω στην αγορά ενός δικάναλου και ηχείων για να ολοκληρωθεί το πράγμα.

Ο 921 πουλήθηκε και είμαστε σε αναζήτηση νέου ενισχυτή.
Κράτησα τα λίνκ και τις απόψεις σας και μετά από σκέψη κατέληξα στην παραπάνω πιο ορθολογική μου άποψη
Υποψήφιοι λοιπόν, αφού έκανα μια έρευνα και είδα ότι μέχρι και 700 ευρώ (ΜΕ τα μεταφορικά)

1) Από Denon μεριά μπορώ να αγοράσω μόνο τα περισυνά avr x 3000 και 4000, καθόσον ο φετινος 3100 ξεπερνάει τα 850 εξωτερικό και είναι στο χιλιάρικο στο εξωτερικό. Λογικότερη ίσως επιλογή ο 3000 δεδομένου ότι δεν χρειάζομαι τόση μεγαλη συνδεσιμότητα ηχείων. Εκτός και εάν υπάρχουν και άλλοι λόγοι να προτιμηθεί ο 4000. Τιμή του 3000 ΜΟΝΟ από Ελλάδα, δεδομένου ότι στην Γερμανία/amazon τα βρίσκω πιο ακριβά: 620 ευρώ, ενώ 100 ευρω ακριβότερος βγαίνει ο 4000. Στη ζυγαριά λοιπόν και τα δύο αυτά περυσινά μοντέλα με σαφώς χαμηλότερη τιμή εντός budget και στα χαρτιά περισσότερα "καλούδια".

2) Από Marantz η μόνη επιλογή ο slim NR1605 ή ο παλιότερος αυτού 1604 αφού έχει pre out για τα μπροστικά ηχεία και το sub. Η τιμή του είναι ίδια στην Ελλαδα (!) και στο εξωτερικό όπου έχει 680 ευρώ ενώ ο παλιότερος έχει 560 στην Ελλαδά και στο εξωτερικό ξεκινάει από τα 460 περίπου.

3) Η Yamaha δίνει τον RXV 777 στα 734 ευρώ στην Ελλάδα και 650 ευρώ στην Γερμανία. Τα reviews γενικώς τον επαινούν..
Δυστυχώς ο πολύ καλός 677 δεν έχει pre out!!

4) H Sony... στα λεφτά αυτά ΔΕΝ νομίζω να δίνει κατι.. Ο 1050 που φέτος παει πολύ καλα, ΔΕΝ έχει καν pre out... Ενώ διαπιστώνω (!) ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μέχρι το επόμενο και μοναδικό μοντέλο της sony.. Δηλαδή ο 1050 είναι το μόνο καλύτερο all arounder της sony??? χμμμμ

Εχετε απόψεις/ενστάσεις/προτιμήσεις;;;
Τι λέτε;;