Το κράτος δεν φταίει που ανάβουν φωτιές.
Το κράτος φταιει που οι υπηρεσίες και μηχανισμοί για την κατάσβεσή τους είναι ανεπαρκείς.
Φταίει που τα ελάχιστα άλση/δάση εντός της Αττικής ειναι υπο συνθήκες που η έναρξη μίας πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά έυκολη (ακαθάριστα, βάτια, ξερά χόρτα και σκουπίδια)
Φταίει που δεν λειτουργουν οι μονάδες πυροφύλαξης.
Φταίει που αφού καεί το άλσος/δάσος δεν προστατέυται και διαφυλάσεται στο ακέραιο. Όταν και εφόσων ξαναγίνει δάσος, θα είναι κατα πολλά στρέματα μικρότερο.
Φταίει που τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είναι απαρχαιωμένα και επικίνδυνα για την ζωή των ηρωικών πιλότων τους.
Φταίει που στις περιπτωσεις που δεν ειναι σαφές αν είναι δάσος ή όχι θα γύρει προς την επιλογή του μή δάσους
Φταίει που όταν είναι σαφές οτι είναι δάσος και προστατευόμενη περιοχή, αν βρεί παράθυρο θα το αποχαρακτηρίσει, η απλως αγνοήσει.
Φταίει που ξοδεύει 1-2εκατομύρια για το πάρτυ μερικών στην Eurovision, μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για διήμερα στο Παρίσι, μερικά εκατομύρια για να βλέπουμε τον Ολυμπιακό, αρκετα δισεκατομύρια για επιπλέον εξοπλιστικά προγραμματα (είχαμε και αλλαγή του αμυντικού δόγματος...)
Αλλά δεν έχουν λεφτά και χρόνο να οργανώσουν και να εξοπλίσουν ένα σώμα για να αντιμετωπίσει ένα σταθερό, γνωστό και ετήσιο πρόβλημα, όπως οι πυρκαγίες.
Και βεβαίως φταίμε όλοι οι μ*****ς οι Έλληνες γιατί αυτοί είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του λάού μας. Τέτοιο σίχαμα είμαστε και μας αξίζουν να μας τα κάνουν αυτά και τους λέμε και ευχαριστώ.
Εδώ θα είμαστε σε μερικούς μήνες και θα βλέπουμε πάλι την μισή ελλάδα να πανυγυρίζει πάλι για την "νικη". Όπως πριν απο 2 χρόνια που πανυγύριζαν και γιορτάζαν μερικές βδομάδες μετά του στρατηγού ανέμου και των θυμάτων του.