ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Διαβάζω πολλούς που λένε να κατεβούμε έξω από τη Βουλή και να τους κράξουμε. Ε και; Εγώ κατέβηκα πριν 2 χρόνια, μια μερά μετά τη φωτιά στην Πάρνηθα και τους έκραξα. Και όταν συναντήθηκα και με πολιτικό (υπουργό) μια εβδομάδα αργότερα μέσα στην ΕΡΤ στο ασανσέρ, μόνο που δεν τον έβρισα. Ε και; Έχετε πάρει χαμπάρι ότι μιλάμε για επαγγελματίες πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή τους; Για εμένα μόνο μία λύση υπάρχει. Η μαζική ψήφος στα μικρά κόμματα, κατά προτίμηση εξωκοινοβουλευτικά. Αφού ένα σύστημα είναι στην ουσία του διαλυμένο, ας το διαλύσουμε και τυπικά.

Φιλε Photis,για την απορια σου για τις νυχτερινες πτησεις.
Η απεικονιση περιβαλλοντος σε περιοχη φωτιας με NVG ειναι ακαταλληλη,παρουσιαζει δυσκολιες και ειναι πολυ επικινδυνη.
Η αντιληψη νυχτας με την μερα σε ενα μετωπο φωτιας εχει τεραστιες διαφορες,ξεκουραση,επικινδυνοτητα και αλλες παραμετρους,λεπτομερειες,για διοπτευση κ.τ.λ
Οι Ισραηλινη επιχειρουν,αλλα με αλλα μεσα.

Το θεμα ειναι να γινετε σωστη δουλεια στην αρχικη εκτιμηση και προληψη τις πυρκαγιας.
Οσα αεροπλανα και μεσα να εχουμε δεν κανουν τιποτα εαν οι υπευθηνη ειναι...................................................
Δες δηλωση κου Πρ.Παυλοπουλου,ΥΠ.ΕΣ.
"Ο κρατικος μηχανισμος ειναι ενιαιος και συντονισμενος"!!!!!
Μηπως πρεπει να μας πει πια ειναι η κατασταση του κρατικου μηχανισμου? προς τι και που ειναι προσανατολισμενος?
Εχουν κανει τιποτα για τον κεντρικο συντονισμο των πυρ.δυναμεων ολα αυτα τα χρονια?Υπηρξε οργανωση,εκσυχρονισμος.......?:nounder:

Παμε λιγο πισω.

Ξυπολυτοι στην μαχη.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=122804

Ντοκουμεντα φωτια για το εγκλημα στην πυροσβεση.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=123153

Τις πταίει
Οι πυροσβέστες που έζησαν από κοντά τις τραγικές στιγμές κρίνουν πολύ καλό το Σχεδιασμό Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών στην περιοχή ευθύνης της Υπηρεσίας τους, πιστεύουν ότι εφαρμόστηκε ικανοποιητικά, αλλά ενισχύθηκε μέτρια από τους άλλους φορείς, δηλαδή την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις δασικές υπηρεσίες και τις εθελοντικές οργανώσεις. Μάλιστα, βαθμολογούν χαμηλά τη συνεργασία της Υπηρεσίας τους με τη Δασική Υπηρεσία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα της πρόληψης, που είναι και ευθύνη των προαναφερόμενων υπηρεσιών (καθαρισμός οικοπέδων - αυλών, καθαρισμός δασών, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, διάνοιξη οδών προσπέλασης, δεξαμενές, υδροστόμια, προληπτικά μέτρα και φύλαξη χωματερών). Οπως προέκυψε από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετώπισαν είναι με σειρά σοβαρότητας:

1. Μη προσπελάσιμες οδοί για τα πυροσβεστικά οχήματα.
2. Απουσία αντιπυρικών ζωνών.
3. Απουσία τοπικών αρχών για καθοδήγηση.
4. Ελλειψη συντονισμού από τους υπευθύνους.
(ΑΝΔΡ. ΚΟΥΤΡΑΣ, ΑΦΡ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ-ΕΛ.ΤΥΠΟΣ)

Εναρξη πυροσβεστικης περιοδου 2008 για την Π.Α.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=4711&Itemid=86
Καμια ενισχυση !!

Στατιστικα και στοιχεια.....οι ωρες και η καταπονηση ανθρωπων και μεσων.
http://www.haf.gr/el/mission/socialservice/

Αναλυση-Η ολιγωρια στην αεροπυροσβεση...
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=643&Itemid=58

Επιδημια Ατυχηματων-Επταπλασιασμος απωλειων αεροσκαφων CL-415/215
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=3452&Itemid=49

Εκπαιδευση με ερωτηματα.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=4136&Itemid=49

Αναμενουν κλιμακωση των πυρκαγιων.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_07/05/2009_313686

Τι αλλαξε? :huh2:

Και για να τελειώνουμε με τη λογική ότι "μια ζωή έτσι γίνονταν τα πράγματα", και για να μην αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει κτηματολόγιο τόσα χρόνια. Η κλοπή δημόσιας γης είναι κλοπή ΚΑΙ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ γης. Εκεί που σήμερα είναι κτισμένα οικήματα, κάποτε ήταν ΓΗ ΜΟΥ. Δεν με ενδιαφέρει πως θα χωρέσουν 7.000.000 νωματαίοι στο LA, και αν νοσταλγούν τα χωριά τους και γι αυτό χτίζουν μέσα στη φύση. Ο αέρας ΜΟΥ και το οξυγόνο ΜΟΥ είναι πιο σημαντικά προβλήματα. Ας κάτσουν στα χωριά τους -ή ας γυρίσουν σε αυτά- φροντίζοντας και οι ίδιοι για τις εκεί υποδομές. Και φεύγοντας να μου επιστρέψουν και τη ΓΗ ΜΟΥ έστω και ξανα μανα καμμένη.

Ήταν ένα από τα λίγα νήματα που δεν τσακωθήκαμε και όλοι συμφωνήσαμε ότι οι υποδομές, ο προγραμματισμός και ο συντονισμός σ´αυτή τη χώρα είναι ανύπαρκτα. Ελπίζω αύριο να ξυπνήσουμε με γαλανό ουρανό και με όσο λιγότερα άψυχα και έμψυχα θύματα.

Κρίμα για τις περιουσίες που χάθηκαν αλλά και για ακόμα μια πληγή που ανοίξαμε στη φύση.

Να'ναι καλά όλοι οι πυροσβέστες μας και οι εκπληκτικοί εθελοντές, για τις προσπάθειές τους.

Σκατά σε όλους τους πολιτικούς και σ´αυτούς τους μικρόψυχους που τους στηρίζουν.

Kαλό βράδυ παίδες. Τα λέμε ξανά αύριο -bye-

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Φιλε Photis,για την απορια σου για τις νυχτερινες πτησεις.
Η απεικονιση περιβαλλοντος σε περιοχη φωτιας με NVG ειναι ακαταλληλη,παρουσιαζει δυσκολιες και ειναι πολυ επικινδυνη.
Η αντιληψη νυχτας με την μερα σε ενα μετωπο φωτιας εχει τεραστιες διαφορες,ξεκουραση,επικινδυνοτητα και αλλες παραμετρους,λεπτομερειες,για διοπτευση κ.τ.λ
Οι Ισραηλινη επιχειρουν,αλλα με αλλα μεσα.

Συμφωνώντας απόλυτα σε αυτό που λες για την πρόληψη, απλά να θυμίσω το εξής: Τα ρωσικά θηριώδη Ιλιούσιν που είχαμε φέρει το 1998 είχαν λειτουργήσει πραγματικά καλά. Είχαν το βασικότατο πρόβλημα του πολύωρου ανεφοδιασμού, αλλά μπορούσαν να ρίξουν 7-8 φορές και -το κυριότερο- συγκεντρωμένα το φορτίο ενός καναντέρ. Φανταστείτε λοιπόν να είχαμε 10 τέτοια αεροσκάφη που θα μπορούσαν να πετάξουν τη νύχτα και να έριχναν όλα μαζί το φορτίο τους. Νομίζω πως θα είχαμε μια μικρή βροχή. Όχι ικανή για να σβήσει τη φωτιά αλλά ικανή για να την περιορίσει σε βαθμό τέτοιο που να έχει νόημα η πυρόσβεση τη νύχτα με επίγεια μέσα.

ΥΓ. Να θυμίσω επίσης ότι και το FLIR λειτουργεί σε συνθήκες μάχης τέτοιες στις οποίες υπάρχουν καπνοί και φωτιές.

Ήταν ένα από τα λίγα νήματα που δεν τσακωθήκαμε και όλοι συμφωνήσαμε ότι οι υποδομές, ο προγραμματισμός και ο συντονισμός σ´αυτή τη χώρα είναι ανύπαρκτα. Ελπίζω αύριο να ξυπνήσουμε με γαλανό ουρανό και με όσο λιγότερα άψυχα και έμψυχα θύματα.

Κρίμα για τις περιουσίες που χάθηκαν αλλά και για ακόμα μια πληγή που ανοίξαμε στη φύση.

Να'ναι καλά όλοι οι πυροσβέστες μας και οι εκπληκτικοί εθελοντές, για τις προσπάθειές τους.

Σκατά σε όλους τους πολιτικούς και σ´αυτούς τους μικρόψυχους που τους στηρίζουν.

Kαλό βράδυ παίδες. Τα λέμε ξανά αύριο -bye-

To αυτό ισχύει και για τους Αμερικανούς. Ανύπαρκτοι ανοργάνωτοι αφήνουν την Καλιφόρνια να καίγεται για ένα μήνα
Αλλά που οργάνωση αυτοί;
Αμ οι Αυστραλοί; Αλλο κάρο με λεμόνια ! Κάηκε όλο το Σιδνεϋ εκεί την περασμένη χρονιά.
Οι Ισπανοί........άσε καλύτερα.

Παιδιά υπάρχουν φωτιές που είναι αδύνατον να ελεγχθούν.
Παρασκευή βράδυ εβλεπα τη φωτιά στο Γραμματικό απο απέναντι, όταν ακόμη δεν υπήρχε καμμία αναφορά στα ΜΜΕ.
Υπαξ/κος της ΠΥ που ήταν μαζί μας στη βάρδια ξέρετε πως τη σχολίασε:
"Αυτή η πυρκαγια δεν πιάνεται "!
Και το μέτωπο ήταν ακόμη σχετικά μικρό!
Στο μέγεθος που μας αναλογεί ως χώρα, φωτιές τέτοιου μεγέθους είναι υπεράνω δυνάμεων και ανθρώπων!!

Εντάξει φίλε billy the kid.

Να ανασκευάσω.

Συγχαρητήρια στους πολιτικούς μας που τόσα χρόνια χτίζουν τις κατάλληλες υποδομές, προγραμματίζουν και συντονίζουν τόσο αποτελεσματικά και με αυταπάρνηση το πυροσβεστικό έργο αλλά και την πρόληψη.

Σκατά στο ριζικό μας και την άδικη τη μοίρα μας.

Δε θα τα χαλάσουμε στα λόγια. Έχουμε και μάτια και δόξα το θεό ακόμα βλέπουμε...

Θα ήθελα επι την ευκαιρία να αναδείξω το θέμα των αμερικλάνων αλλά και των ισπανών παραθέτοντας μία ιστοριούλα για τον καθένα αλλά δεν θέλω να χαλάσω το θέμα.

Απλά να θυμίσω την Κατρίνα και την έλειψη νερού στα τουριστικά θέρετρα της Ισπανίας. Επειδή έχω ιδία άποψη και πληροφόρηση από ντόπιους και στα δύο μέρη, αύριο αν σας ενδιαφέρει ας το συνεχίσουμε...

Πάντα κόσμια και φιλικά όπως σήμερα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Φιλικά Νίκος :grinning-smiley-043-bye-

Πάλι στη πολιτική το πήγαμε όμως είδες φίλε Dalanik;
Προσωπικά χέσ@@κα ανάποδα γι αυτούς και για την ανύπαρκτη υπόστασή τους.
Δεν με ενδιαφέρουν, δεν τους γνωρίζω, δεν ξέρω πως τους λένε! (αυτοί που με γνωρίζουν στο φόρουμ καταλαβαίνουν)
Αυτό που γράφω είναι για την πυρκαγιά και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν γίνεται βέβαια με την κάποια-έστω μικρή- εμπειρία που έχω.
Και γράφω ως εθελοντής πυροσβέστης που ξενυχτά, δεν πάει στη δουλειά του και πως να το κάνουμε, έχει σβήσει κάποιες φωτιές, έχει σώσει το σπίτι του και βοήθησε να σωθούν και σπίτια συντοπιτών του.
Ουτε μπράβο επιδιώκω απο κανένα ούτε προσδοκώ σε διορισμό. Φωτογράφος τοπίων είμαι, η φύση με γεμίζει, τη φύση αγαπώ, στη φύση ζώ.
Όσο για τους πολιτικούς, τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Όλους όμως!!

Last edited:
Παντως αμα ετσι ειναι πληρως συντονισμενος ο κρατικος μηχανισμος, ουτε που θελω να φανταζομαι πως θα ειναι ασυντονιστος...

Κλείνουν οι πυροσβεστικοί σταθμοί εθελοντών

Έκλεισαν οι πυροσβεστικοί σταθμοί του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών σε Νίσυρο και Κάρπαθο.

Θα ακολουθήσουν 7 σταθμοί στην Κομοτηνή, 2 στην Ξάνθη και οι σταθμοί στην Ήπειρο.

Αιτία όπως είπε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του εθελοντικού σώματος Νίκος Σαχινίδης η απαξίωση του έργου τους από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτη Μουζά.

Σημείωσε ότι αντί να αναδείξει το έργο των εθελοντών ασχολείται με την δυσφήμισή τους. Λασπολογεί και αφήνει υπονοούμενα προκειμένου να μην φανεί η ανικανότητα της υπηρεσίας του.

Ο κ. Σαχινίδης γνωστοποίησε ότι έως τη Δευτέρα θα κατατεθεί μήνυση σε βάρος του κ. Μουζά.

Διευκρίνισε ότι τα 428 πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει το Εθελοντικό σώμα είναι από δωρεές ξένων κρατών όπως Αυστρία και Γερμανία.

Αντίθετα ο εξοπλισμός που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στους πυροσβέστες εθελοντές είναι της τάξεως των 7.000 ευρώ ετησίως για 3.500 εθελοντές δηλαδή 2 ευρώ για τον καθένα.

Άγνοια για την ύπαρξη εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτης Μουζάς και αμφισβήτησε ότι διαθέτουν 428 οχήματα.

Billy the Kid, ισχυει αυτο,αν ξερεις κατι?
Ειναι απο τον skai.gr,δεν μου βγαινει το link.

Απο τα δύο πυροσβεστικά που έχουμε, το πρώτο αγοράστηκε το 2008 απο τα χρήματα των μελών του Συλλόγου,το δεύτερο φέτος το Μάϊο και είναι δωρεά του Δήμου Στυρέων στο Σύλλογο.
Για τις προσφορές ξένων κρατών δεν έχω ιδέα. Το μόνο που ξέρω είναι η δωρεά απο μεγάλη τράπεζα ενός επιπλέον πυροσβεστικού οχήματος στο Δήμο όμως, όχι στους εθελοντές.

Τώρα με την έννοια "πυροσβεστικοί σταθμοί" τί εννοούν?
Εδρα μήπως?
Πάντως ο Δήμος μας έχει παραχωρήσει κτίριο για έδρα και ενδέχεται να μας παραχωρήσει και δεύτερο.

_1010754.jpg

αυτός ο δρόμος οδηγεί στο Πόρτο Γερμενό...είχα την τύχη να επισκεφτώ τα μέρη αυτά πριν λίγο καιρό..
Το δάσος που συνάντησα ήταν εκπληκτικής ομορφιάς...
Το δάσος αυτό μαθαίνω σήμερα ότι έχει παραδοθεί στις φλόγες και η θλίψη μου είναι μεγάλη...
ΑΠΑΙΤΩ λοιπόν να αποδοθεί δικαιοσύνη για μια φορά σε αυτήν την χώρα...
ΑΠΑΙΤΩ να πιάσουν για μια φορά τους δράστες και να τους χώσουν για τα καλά στην φυλακή...(τόσα μέσα υπάρχουν,,ας χρησιμοποιήσουν τους δορυφόρους για καλό μια φορά)...
Αυτού του είδους η εσκεμμένη καταστροφή είναι χειρότερη από φόνο..
Όλα αυτά τα ζώα που είχαν σαν καταφύγιο τα δάση αυτά δεν υπάρχουν πια..
Σαν γεγονός είναι άπειρες φορές χειρότερο από το κάψιμο μερικών σπιτιών κάποιων καταπατητών...
Στο διάολο να πάνε όλοι αυτοί που έχουν διαλύσει τα πάντα...

Ο Ελληναρας ο τιποτας ο φοροφυγάς που θέλει και προστασία...

Προστασία θέλει το δάσος από σένα βλακόμουτρο και όχι εσύ από τις φλόγες..

Σήμερα στη Μάνδρα Αττικής έχουν επιχειρήσει 3 φορές να βάλουν φωτιά, υπήρξαν 3 επιτυχημένες κατασβέσεις.

Πριν από λίγο έπεσε κυνηγητό στη ρεματιά δίπλα στο σπίτι μου, δεν τον προλάβαμε αλλά δεν θα τη γλυτώσει... μπορεί κάποια από τις άλλες ομάδες που υπάρχουν στην περιοχή να τον έχει μπλοκάρει ήδη, δεν πρόλαβα να μάθω από τον ασύρματο θα ξέρω όμως αύριο.

Μήπως είναι η ώρα κάποιοι να αφήσετε τα πληκτρολόγια και τις παχιές κουβέντες και να κοιτάξετε πως θα βοηθήσετε στα προβλήματα της περιοχής σας ?????

Έτσι γίνεται η δουλειά....

υ.γ. Μιχάλη Μελίδη δεν εννοούσα εσένα ........

ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!

όχι βρε δεν θέλουμε να γίνουμε αγροφύλακες !!!!:grinning-smiley-043