ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Σήμερα στη Μάνδρα Αττικής έχουν επιχειρήσει 3 φορές να βάλουν φωτιά, υπήρξαν 3 επιτυχημένες κατασβέσεις.

Πριν από λίγο έπεσε κυνηγητό στη ρεματιά δίπλα στο σπίτι μου, δεν τον προλάβαμε αλλά δεν θα τη γλυτώσει... μπορεί κάποια από τις άλλες ομάδες που υπάρχουν στην περιοχή να τον έχει μπλοκάρει ήδη, δεν πρόλαβα να μάθω από τον ασύρματο θα ξέρω όμως αύριο.

Μήπως είναι η ώρα κάποιοι να αφήσετε τα πληκτρολόγια και τις παχιές κουβέντες και να κοιτάξετε πως θα βοηθήσετε στα προβλήματα της περιοχής σας ?????

Έτσι γίνεται η δουλειά....

υ.γ. Μιχάλη Μελίδη δεν εννοούσα εσένα ........

αν εννοείς εμένα θα πρέπει να σου πω ότι τσακώνομαι κάθε μέρα ακόμα και με αυτόν που πετάει την ζελατίνα από τα τσιγάρα του στα τσιμέντα...ελπίζω να κατάλαβες

Αυτά περί οργάνωσης προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Οι ίδιοι άνθρωποι που αντιμετώπισαν τις φωτιές της Πελοποννήσου και της Πάρνηθας και τόσες άλλες έχουν το θράσος και μιλάνε. Ο στρατός άκουσα περίμενε με τις υδροφόρες και τις δυνάμεις του εντολές αλλά τίποτα , και έτσι ακόμη περιμένει.
Και το χειρότερο οι ίδιοι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν και την επερχόμενη πανδημία. Εκεί θα κλάψουν μανούλες. Είδη ετοιμάζονται να μπολιάσουν με τον ιο τον πληθυσμό της Ελλάδας.

ο στρατός είναι πιο ανειδίκευτος από αυτόν που καίγεται το σπίτι του....τι να σου κάνει μια πετσέτα στον λαιμό και ένας κουβάς με νερό...
μάλλον οι φαντάροι θα πρέπει να "χρησιμοποιηθούν" προληπτικά,,για περιπολίες σε τοποθεσίες που δεν έχουν καεί

Κι όμως υπάρχουν κάφροι που ρίχνουν τα τσιγάρα τους έξω από τα παράθυρα για να μην καθαρίζουν το τασάκι. Έχω κορνάρει σε πολλούς αλλά με βρίζουνε και με κοιτάνε σαν εξωτικό πουλί. Κάποιος μάλιστα κάποτε παρεξηγήθηκε τόσο που του κόρναρα πάνω στην Πεντέλη που με έκλεισε παρακάτω και κατέβηκε κάτω να με δείρει. Έκανα την κότα και ντρέπομαι αλλά ήταν πολλαπλάσιος.

Κι όμως υπάρχουν κάφροι που ρίχνουν τα τσιγάρα τους έξω από τα παράθυρα για να μην καθαρίζουν το τασάκι. Έχω κορνάρει σε πολλούς αλλά με βρίζουνε και με κοιτάνε σαν εξωτικό πουλί. Κάποιος μάλιστα κάποτε παρεξηγήθηκε τόσο που του κόρναρα πάνω στην Πεντέλη που με έκλεισε παρακάτω και κατέβηκε κάτω να με δείρει. Έκανα την κότα και ντρέπομαι αλλά ήταν πολλαπλάσιος.

έτσι είναι...τα ρεμάλια χρησιμοποιούν πάντα τον όγκο τους για να σε πείσουν..είναι κανόνας αυτό...

Σίγουρα η πρόληψη είναι σημαντική και εκεί ο στρατός θα μπορούσε να δράσει αφού δεν δρα ευτυχώς πουθενά αλλού. Αλλά έχει υδροφόρες και μηχανοκίνητα τάγματα που θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα.

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

ΥΓ. Να θυμίσω επίσης ότι και το FLIR λειτουργεί σε συνθήκες μάχης τέτοιες στις οποίες υπάρχουν καπνοί και φωτιές.

Aυτο τι ειναι ενα ειδος ραδιοφαρου ? Για πτητικα μεσα που δεν διαθετουν πληρη οργανα πτησης στο σκοταδι οπως τα super puma και τα apache ?

Τα ρωσικά θηριώδη Ιλιούσιν που είχαμε φέρει το 1998 είχαν λειτουργήσει πραγματικά καλά.

Προπερσι δεν ειχαμε φερει ενα ρωσικο και γκρινιαζαμε επειδη δεν "βουταγε" αρκετα χαμηλα και κυριως ηταν ακριβο ? (αραγε απο το σκανδαλο της μονης βατοπαιδιου και μονο ποσα αεροσκαφη θα ειχαμε εξαγορασει?)

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

To αυτό ισχύει και για τους Αμερικανούς. Ανύπαρκτοι ανοργάνωτοι αφήνουν την Καλιφόρνια να καίγεται για ένα μήνα
Αλλά που οργάνωση αυτοί;
Αμ οι Αυστραλοί; Αλλο κάρο με λεμόνια ! Κάηκε όλο το Σιδνεϋ εκεί την περασμένη χρονιά.
Οι Ισπανοί........άσε καλύτερα.

Παιδιά υπάρχουν φωτιές που είναι αδύνατον να ελεγχθούν.
Παρασκευή βράδυ εβλεπα τη φωτιά στο Γραμματικό απο απέναντι, όταν ακόμη δεν υπήρχε καμμία αναφορά στα ΜΜΕ.
Υπαξ/κος της ΠΥ που ήταν μαζί μας στη βάρδια ξέρετε πως τη σχολίασε:
"Αυτή η πυρκαγια δεν πιάνεται "!
Και το μέτωπο ήταν ακόμη σχετικά μικρό!
Στο μέγεθος που μας αναλογεί ως χώρα, φωτιές τέτοιου μεγέθους είναι υπεράνω δυνάμεων και ανθρώπων!!

Σωστος
Για αυτο λεμε οτι δεν την σταματας στην πρωτη γραμμη και πας 500-1000 μετρα πισω να φτιαξεις αντιπυρικες ζωνες ,αλλα θα τους φανε ζωντανους αν αφησουν το μετωπο οι "ρεπορτερς" προτιμουν να καιγονται ολα να εχουν να δειχνουν,και καποια στιγμη η φωτια αφου τα καψει ολα θα σβησει απο μονη της

Απορια εγω οταν μαζευω να καψω τα ξερα γυρω απο το σπιτι και πεταξω μεσα στον σωρο απο τα ξερα το αναμενο τσιγαρο μου γιατι δεν αρπαζουν φωτια και χρειαζεται να αναψω χαρτια με τον αναπτηρα μου η δαδι για να αρπαξουν;

Πάλι στη πολιτική το πήγαμε όμως είδες φίλε Dalanik;
Προσωπικά χέσ@@κα ανάποδα γι αυτούς και για την ανύπαρκτη υπόστασή τους.
Δεν με ενδιαφέρουν, δεν τους γνωρίζω, δεν ξέρω πως τους λένε! (αυτοί που με γνωρίζουν στο φόρουμ καταλαβαίνουν)
Αυτό που γράφω είναι για την πυρκαγιά και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν γίνεται βέβαια με την κάποια-έστω μικρή- εμπειρία που έχω.
Και γράφω ως εθελοντής πυροσβέστης που ξενυχτά, δεν πάει στη δουλειά του και πως να το κάνουμε, έχει σβήσει κάποιες φωτιές, έχει σώσει το σπίτι του και βοήθησε να σωθούν και σπίτια συντοπιτών του.
Ουτε μπράβο επιδιώκω απο κανένα ούτε προσδοκώ σε διορισμό. Φωτογράφος τοπίων είμαι, η φύση με γεμίζει, τη φύση αγαπώ, στη φύση ζώ.
Όσο για τους πολιτικούς, τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Όλους όμως!!

Είναι τιμή για το forum η παρουσία σου, όπως και πολλών άλλων απλών μελών.

Προσωπικά ασπάζομαι και τις απόψεις σου! Απλά εγώ είμαι μπουκωμένος και σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται "τσιμπάω" και τα χώνω... :grinning-smiley-043 -bye-

Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

_1010754.jpg

αυτός ο δρόμος οδηγεί στο Πόρτο Γερμενό...είχα την τύχη να επισκεφτώ τα μέρη αυτά πριν λίγο καιρό..
Το δάσος που συνάντησα ήταν εκπληκτικής ομορφιάς...
Το δάσος αυτό μαθαίνω σήμερα ότι έχει παραδοθεί στις φλόγες και η θλίψη μου είναι μεγάλη...
ΑΠΑΙΤΩ λοιπόν να αποδοθεί δικαιοσύνη για μια φορά σε αυτήν την χώρα...
ΑΠΑΙΤΩ να πιάσουν για μια φορά τους δράστες και να τους χώσουν για τα καλά στην φυλακή...(τόσα μέσα υπάρχουν,,ας χρησιμοποιήσουν τους δορυφόρους για καλό μια φορά)...
Αυτού του είδους η εσκεμμένη καταστροφή είναι χειρότερη από φόνο..
Όλα αυτά τα ζώα που είχαν σαν καταφύγιο τα δάση αυτά δεν υπάρχουν πια..
Σαν γεγονός είναι άπειρες φορές χειρότερο από το κάψιμο μερικών σπιτιών κάποιων καταπατητών...
Στο διάολο να πάνε όλοι αυτοί που έχουν διαλύσει τα πάντα...

Ο Ελληναρας ο τιποτας ο φοροφυγάς που θέλει και προστασία...

Προστασία θέλει το δάσος από σένα βλακόμουτρο και όχι εσύ από τις φλόγες..

Και λίγα είπες... :grinning-smiley-043

πολλοι το λενε.....ξεκινησε ως μια προειδοποιηση μερικων(για να μην γινει η ΧΥΤΑ) και κατεληξε σε τραγωδια

αν εννοείς εμένα θα πρέπει να σου πω ότι τσακώνομαι κάθε μέρα ακόμα και με αυτόν που πετάει την ζελατίνα από τα τσιγάρα του στα τσιμέντα...ελπίζω να κατάλαβες

Μέρα Σπύρε, όχι βέβαια εσένα.......-bye-

Αν καταλαβα καλα κατηγορει Γραμματικιωτες για εμπρησμο ωστε να μην γινει ο ΧΥΤΑ?

αυτό ακούγεται στην περιοχή τις τελευταίες μέρες....

Αυτό το ρωσικό που μας φαινόταν ακριβό είχε τρομερά χαρακτηριστικά όπως ότι το νερό που κουβαλάει είναι πάνω από 20 φορές του καναντερ επιχειρεί παντού και πάντα ακόμη και βράδυ ρίχνει ελεγχόμενα και είναι ουσιαστικά λίγο ακριβότερο από ένα καναντερ. Βασικά όπου επιχειρεί …..τέλος
Αλλά έκλεινε τότε η καναντερ και έπρεπε κάποια θύματα να πληρώσουν για να σωθεί.