ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Θα σας φανεί περίεργο αλλά το αποτελεσματικότερο μέσο αεροπυρόσβεσης είναι το ελικόπτερο ERICSSON (αυτό το κόκκινο κουνούπι)!
Επιχειρεί σε όλες σχεδόν τις καιρικές συνθήκες και το βασικότερο σημαδεύει και ρίχνει το νερό με ακρίβεια! Το έχω δει πάμπολλες φορές να αιωρείται να κάνει λιγο μπρος-πίσω να ζυγίζεται και να ρίχνει.
Μπορεί να πάρει νερό εύκολα ακόμη και απο πισίνα.
Και κάτι ακόμη σημαντικό, η ρίψεις του είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο, σε περίπτωση που εντοπίσει εγκλωβισμένους απο πυρκαγιά τους μπουγελώνει στην κυριολεξία.
Τέτοιο έφαγα πέρσυ τον Ιούνιο -μιλάμε για ΤΟ μπουγέλωμα.

Ολα τα μεσα θα επαιζαν τον ρολο τους αρκει να μην περιμεναμε την προμηθεια τους αναλογα την μιζα που θα πεσει για να χτισθει κανα "αναψυκτηριο" καμια βιλιτσα στο Π.Ψυχικο.....

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Την μαλακία που γράφει η καφριανή για χιλιάδες που διορίζονται και μονιμοποιούνται, ο Αντώναρος την υπαγόρευσε?
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟ..ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ? ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ "Ο ΝΤΑΝΙΛΟ Ο ΚΟΣΣΟΒΑΡΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΑΧΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

Θα σας φανεί περίεργο αλλά το αποτελεσματικότερο μέσο αεροπυρόσβεσης είναι το ελικόπτερο ERICSSON (αυτό το κόκκινο κουνούπι)!
Επιχειρεί σε όλες σχεδόν τις καιρικές συνθήκες και το βασικότερο σημαδεύει και ρίχνει το νερό με ακρίβεια! Το έχω δει πάμπολλες φορές να αιωρείται να κάνει λιγο μπρος-πίσω να ζυγίζεται και να ρίχνει.
Και κάτι ακόμη σημαντικό, η ρίψεις του είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο, σε περίπτωση που εντοπίσει εγκλωβισμένους απο πυρκαγιά τους μπουγελώνει στην κυριολεξία.
ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΠΛΑΓΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΙΟ ΣΕ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΛΟΓΩ ΤΖΕΤ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΤΑΙΡ ΠΑΡΑ ΣΕ ΣΤΕΠΕΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ.

εγώ είδα τελικά οτι τα νερά που έριχναν τα ελικόπτερα / αεροπλάνα ,όταν είχε πολύ αέρα, η φωτιά τα εξάτμιζε πριν καλα καλα φτάσουν στο έδαφος. Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι πυρόσβεσης? (ελεγχόμενες εκρήξεις?)

χωρίς αέρα κάτι γίνεται...

Γυρισα εχθες απο διακοπες στα Συβοτα Θεσπρωτιας.

Πολυ ωραια μερη θαλασσα και πρασινο μεχρι τη θαλασσα.

Τις τελευταιες μερες, στην τηλεοραση εβλεπα κλεφτα το χαμο με τις φωτιες. Φυσικα δεν εντυπωσιαστηκα, γιατι οταν βλεπεις το ιδιο πραγμα καθε χρονο, δεν μπορει να σου κανει εντυπωση καθε φορα. Αναμενομενο ειναι, και φετος αργησε.

Την Πεμπτη περνωντας απο καποιο χωριο εβλεπα στο δρομο καπνους. Τελικως η φωτια ηταν πανω στο δρομο που συνεχισα. Εκει ηταν ενα πυροσβεστικο μεγαλο και ενα μικρο (αγροτικο με μια δεξαμενη).

Επισης ηταν 4 πυροσβεστες. Η φωτια ανεβαινε την πλαγια ενω ειχε ξεκινησει διπλα στο δρομο, πιθανοτατα απο καποιου ειδους ανθρωπινη παρεμβαση.

Το πρωτο θεαμα ηταν πιδακες νερου να πεταγονται κοντα στα οχηματα. Οι σωληνες που ανεβαζαν νερο στην πλαγια ηταν τρυπιοι και το νερο χανοταν.

Οι πυροσβεστες ανεβοκατεβαιναν την πλαγια στο πλαι της φωτιας, και ηταν εμφανως πελαγωμενοι. Ρωτουσε ο ενας τον αλλον, γιατι δεν ειδε τις τρυπιες σωληνες. Ο δε επικεφαλης πιο πελαγωμενος απο ολους, εδωσε το κινητο του σε μια κοπελα που ο φιλος της ανεβηκε με σαγιοναρες να βοηθησει. Οχι για να της την πεσει, αλλα για να τον καλεσει σε περιπτωση που καποιος κλεψει τα αυτοκινητα. Εμενα αυτο μου φανηκε κουφο.

Τελικως εφυγα, γιατι με σαγιοναρες δεν ειχα προθεση να ρισκαρω πατωντας στα καμμενα. Μετα απο λιγο, δυο ακομη πυροσβεστικα ερχονταν, το ενα ομως παρα πολυ αργα (μαλλον οχι με πανω απο 20χλμ/ωρα).

Αν ερχοταν απο Ηγουμενιτσα θα πρεπει να εκανε πανω απο 2 ωρες.

Τελικως τη φωτια πρεπει να τη μαζεψαν, γιατι δεν την ακουσα πουθενα στις ειδησεις. Παντως η εικονα ηταν οτι η ομαδα ηταν πελαγωμενη, και η φωτια ηταν στην αρχη της. Τα δε μεσα που ειχαν στη διαθεση τους, ηταν σε κακη κατασταση. Σε πιο δυσκολη περιπτωση μπορω μονο να φανταστω τα αναλογα.

Τα δάση της Ελλάδας και της μεσογείου καίγονται μόνα τους και αναγεννώνται μόνα τους.

Αν θέλουμε να διατηρηθούν πρέπει:
1. να μην ανάψουν
2. αν ανάψουν να σβήσουν αμέσως (δηλαδή να μην υπάρχουν βελόνες, ξερά και να έχει αντιπυρικές).
3. Αν καούν να μην βοσκηθούν.

Δεν χρειάζεται ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Τα δάση της Ελλάδας και της μεσογείου καίγονται μόνα τους και αναγεννώνται μόνα τους.

1. να μην ανάψουν
2. αν ανάψουν να σβήσουν αμέσως (δηλαδή να μην υπάρχουν βελόνες, ξερά και να έχει αντιπυρικές).
3. Αν καούν να μην βοσκηθούν / καταπατηθουν

...

Εγώ θα το πω ξανά και ας με πείτε γραφικό.
Η Ολυμπιάδα μας μάρανε, εκεί είχαμε λεφτά να πετάξουμε ως κράτος ε;

Ε ρε ξύλο που θέλουν, ε ρε ξύλο !!!

Και το πρωτοσέλιδο της Αυριανής...τα λέει όλα!!!!!!!

sel1.jpg

Τώρα ας κάνουν το λεκανοπέδιο όλο ΧΥΤΑ να πάμε πίσω στα χωριά μας (αποκέντρωση) και να στένουμε τα σκουπίδια εδώ στην Αθήνα να τελειώνει το παραμύθι.

Κι όμως υπάρχουν κάφροι που ρίχνουν τα τσιγάρα τους έξω από τα παράθυρα για να μην καθαρίζουν το τασάκι. Έχω κορνάρει σε πολλούς αλλά με βρίζουνε και με κοιτάνε σαν εξωτικό πουλί. Κάποιος μάλιστα κάποτε παρεξηγήθηκε τόσο που του κόρναρα πάνω στην Πεντέλη που με έκλεισε παρακάτω και κατέβηκε κάτω να με δείρει. Έκανα την κότα και ντρέπομαι αλλά ήταν πολλαπλάσιος.

χτες πηγα με το αυτοκινητο μεχρι το Διονυσο να δω που ηταν η φωτια και μηπως μπορω να κανω τιποτα καθοτι μενω απο την αλλη πλευρα του βουνου και να περναγε η φωτια θα τη μαζευα στον κηπο μου.Δυστυχως δεν μπορεσα να φτασω κοντα γιατι με εδιωξε η αστυνομια.Φευγοντας σταματησα στο πρωτο φαναρι.Διπλα μου ηταν ενας"χαλαρος" τυπακος με ενα Γκολφ οποιος με την κλασσικη κινηση πεταξε το αναμενο τσιγαρο του διπλα στο πεζοδρομιο.
Η φωτια εκαιγε λιγοτερο απο μισο χιλιομετρο πιο κατω.Συνηθως δεν δινω τοση σημασια αλλα την συγκεκριμενη στιγμη μου ηρθε να κατεβω να τον αρπαξω απ το γιακα.Αλλα την ιδια στιγμη σκεφτηκα οτι ο ανθρωπος ηταν τοσο αναισθητος που το μονο που θα καταλαβαινε ειναι οτι επεσε πανω σε ενα τρελλο.

Ολοι αυτοι οι οικισμοι που τα ανοματα τους για πρωτη φορα οι περισσοτεροι ακουσαμε ποτε εγιναν?Ειναι νομιμοι,αν οχι πως εχουν παρει νερο τηλεφωνο και ηλεκτρικο.
Εκει που δημιουργηθηκαν μηπως ηταν πιο πριν δασος που ειχε καει πριν 10-15-20 χρονια.

1. να μην ανάψουν
3. Αν καούν να μην βοσκηθούν.

Ποσο πιθανο το βλεπεις να συμβει εστω και ενα απο αυτα?

Νομίζω και εγώ ότι το Έρικσον είναι το πιο αποτελεσματικό όσον αφορά τις ακριβείς ρίψεις. Έχω την αίσθηση όμως για μεγάλα σε μήκος μέτωπα μάλλον δεν θα κανει τη διαφορά.

1. δύσκολο και ανέλεγκτο
2. Εφικτό με σωστό προγραμματισμό
3. Εφικτό με σωστή αστυνόμευση.

Ο Αντωναρος κάνει εκτίμηση της κατάστασης αυτή τη στιγμή...
τα λόγια του είναι τόσο αέρινα και του βγαίνουν με μεγάλη ευκολία...
Να του αφιερώσω ένα κολάζ με κάτι που δεν θα ξαναδεί...

κρίμα..

-1-1.jpg

Ποσο πιθανο το βλεπεις να συμβει εστω και ενα απο αυτα?

Πολύ εύκολο αρκεί να κάνουμε τα αυτονόητα.

Στην περιοχή της Ολυμπίας αυτό γίνεται και οι περισσότεροι βοσκοί κατάλαβαν ότι πρέπει να μείνουν μακρυά τα ζώα τους από τα καμμένα.

Εκτός από κάποιους λίγους οι οποίοι έφαγαν τρελά πρόστιμα.

Αυτό που χρειάζεται είναι η "συμμετοχή" και όχι το δε βαριέσαι θα το κάνει ο επόμενος....

Ολοι αυτοι οι οικισμοι που τα ανοματα τους για πρωτη φορα οι περισσοτεροι ακουσαμε ποτε εγιναν?Ειναι νομιμοι,αν οχι πως εχουν παρει νερο τηλεφωνο και ηλεκτρικο.
Εκει που δημιουργηθηκαν μηπως ηταν πιο πριν δασος που ειχε καει πριν 10-15-20 χρονια.

Hταν αυτοί που έκαψαν τους άλλους τις δεκαετίες 80 και 90... Τώρα γύρισαν οι απόγονοι των καμμένων και καίνε τους προηγούμενους...
Και δεν απαλλάσσονται της ευθύνης όσοι "δεν ήξεραν", όσοι "βρήκαν το σπιτάκι ευκαιρία", οσοι "κοιτάζουν την τσέπη τους" και το "μέλλον τους". Ακόμα κι αν δεν είναι αυτοί οι προηγούμενοι εμπρηστές, οι καταπατητές ή αυτοί που έχτισαν πάνω στο ρέμα, ακόμα κι αν ήταν "απλά αγοραστές", όταν δίνουν ένα τέτοιο ποσόν (μιλάμε για πραγματικά μεγάλα ποσά είτε πρόκειται για οικόπεδο είτε για έτοιμη κατοικία), θα πρέπει να ξέρουν τι παίρνουν, τι ήταν πρώτα, τι είναι δίπλα τους, ποιοί άλλοι έχουν συμφέροντα στην περιοχή και απο τι κινδυνεύουν οταν τα δέντρα ξυστά στη μάντρα τους είναι ψηλότερα απο το ίδιο το κτίσμα...
Θέλετε να σταματήσουν οι πυρκαγιές αυτού του είδους ? Σταματήστε να αγοράζετε τέτοια οικόπεδα και κατοικίες... Ισως έτσι σταματήσουν οι άλλοι να "παράγουν" οικόπεδα με αυτόν τον τρόπο... Στη συνείδηση του κόσμου, και αγοραστής να είσαι του πρώην καμμένου, είσαι ηθικά και ο εμπρηστής του... Δεν είδα καμένο σπίτι μέσα σε χωριό, όλα αυτόνομα μέσα στα δέντρα ήταν ή περιμετρικά των χωριών "μέσα στο πεύκο" (το τονίζει με καμάρι ο ιδιοκτήτης), και σχεδόν όλα αυθαίρετα... Πότε θα καταλάβουμε ότι σπίτι και δάσος δεν πάνε κολλητά ?

Last edited: