ΚΑΗΚΕ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?

αν δεν σε ενοχλεί ο παραπάνω θόρυβος είναι μια λύση

υ.γ
μπορεί να γίνετε και disable απο το BIOS αυτό το warning που σου βγάζει

αν δεν σε ενοχλεί ο παραπάνω θόρυβος είναι μια λύση

υ.γ
μπορεί να γίνετε και disable απο το BIOS αυτό το warning που σου βγάζει
Αυτο μου το ειπαν απο διπλανo forum , αλλα στο bios αυτης της μητρικης asus p5b-vm , διακρινω μονο μια επιλογη
Μονο εκει που γραφει για cpu fan rpms
το εκανα disabled , αλλα τιποτε

H μνημη απλα πρεπει να ειναι δεσμευμενη απο το συστημα.
Με ctr+alt+del και διαχειριση εργασιων-επιδοσεις, κατω αριστερα στον πινακα θα σου δειχνει ποση ειναι το συνολο, ποση ειναι στην cache, ποση ελευθερη κλπ.
Αν βλεπει ολη σου τη μνημη ως συνολο, εσαι οκ.

Για τον ανεμιστηρα ναι, οποιοδηποτε ανεμιστηρα μεσα στο κουτι συνδεσεις τι φισακι του στη θεση cpu fan θα σταματησει η ενδειξη σφαλματος.

Στο BIOS βρες την επιλογη "disable the Wait for "F1" if error selection" για να μην σου εμφανιζει πλεον το μυνημα για το F1.

Last edited:
Δες αν το memory remaping ειναι ενεργοποιημένο στο BIOS/Advanced/Chipset/Northbridge Chipset Configuration αν όχι ενεργοποίησε το και θα δεί τα 4GB ram

;1057078937]Δες αν το memory remaping ειναι ενεργοποιημένο στο BIOS/Advanced/Chipset/Northbridge Chipset Configuration αν όχι ενεργοποίησε το και θα δεί τα 4GB ram[/QUOTE]

Μπραβο φιλε μου
Εχεις δικηο
Υπαρχει η επιλογη memory remap feature , ηταν disabled, την εκανα enabled , και τωρα και στα WIN και στο Bios φαινονται τα 4 GB
Eσυ μαλλον εχει μητρικη ASUS
Μπορεις να μου πεις , που να κοιταξω στο bios , για να αποφευγω την εντολη F1-cpu fan?

Ερωτησις προς ολους
Γιατι οι μνημες ειναι πιο ζεστες απο τα 4 heat pipes της ψυκτρας?
Ειναι λογικο?

Eσυ μαλλον εχει μητρικη ASUS
Μπορεις να μου πεις , που να κοιταξω στο bios , για να αποφευγω την εντολη F1-cpu fan?

Είχα μπόλικες στο παρελθόν και τη δική σου για κανα 2μηνο. Βρες το Q-FAN Control και καντο disable και μετα Monitor -> Fan Speed Monitor -> CPU fan -> Ignore

Last edited:
Υποθετω οτι χρησιμοποιησες θερμοαγωγιμη παστα.
Γενικα παντως απο ψυκτρα χωρις fan προσωπικα δεν εχω καθολου καλη εμπειρια.
Ειδες καθολου την θερμοκρασια της CPU ?

Καλημερα σ'ολους σας

@ Ducksong
Θα το κοιταξω στο επομενο reboot/bios/Q-Fan

@ skysound
Υποθετω οτι μιλας για παστα στον επεξεργαστη?
Βεβαιως και βαλαμε , αφου βαλαμε αλλη ψυκτρα , οπως επισης βαλαμε και στο North Bridge
Η Silverstone προτεινει την ψυκτρα Nitrogon Nt-06 για το συγκεκριμενο κουτι , και επειδη σχεδον εφαπτεται ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου, εξαγει τον θερμο αερα , και γραφει fanless μεχρι 120 TDP

Αυτη την στιγμη το μηχανημα δουλευει για μιση ωρα με το XBMC να παιζει το Braveheart 1080 , και η θερμοκρασια του επεξεργαστη ειναι 39C , και του συστηματος 51C

Δειχνει οτι ολα ειναι stabilized , αφου να σκεφθεις οτι απο προχθες, μεχρι χθες το απογευμα φοβομουν οτι χαλασε η μητρικη

Καλημερα σ'ολους σας
Το μηχανημα δουλευει ρολοι
Θελω να ευχαριστησω ολους που με τις συμβουλες και οδηγιες τους , καταφερα να επαναφερω το ολο συστημα

Σου άξιζε η βοήθεια γιατί είσαι τόσο ευγενικός.
Άσχετα αν δεν μπόρεσα να βοηθήσω, το ήθελα.