Κάηκε ο ενισχυτής, ερώτηση για νέο !!

mdgeorge

New member
10 May 2015
23
καλησπέρα,
είχα ( γιατί πλέον κάηκε ) έναν samsung HT-X250 κ μου έμειναν τα μεγάφωνα και το woofer, το μηχάνημα έδινε 100watt σε κάθε κανάλι ( ηχεία τριών δρόμων)
τι ενισχυτή μπορώ να βάλω έτσι ώστε να αξιοποιήσω και τα μεγάφωνα μου ( και να γλιτώσω και τα γκρεμίσματα!- έχουν κρυφτεί όλα τα καλώδια )

Ευχαριστώ θερμά!!!

Γιώργος

speakers.jpg
Τα ηχεια τι αντισταση εχουν και τι ευαισθησια εχουν ?

speakers.jpg

Οπως το βλεπω δυσκολα θα ταιριαξεις τα ηχεια σου με καποιον ενισχυτη θα πρεπει η αντισταση του να κατεβαινει κατω απο τα 4 Ω

Μιλάμε για αυτό?
http://www.samsung.com/us/support/owners/product/HT-X250
Αν ναι, νομίζω πως οποιοσδήποτε ενισχυτής πολυκάναλος όπως ο yamaha που παρέθεσες θα τα παίξει πολύ εύκολα παρά τα "παράξενα" specs που δίνουν καθώς αποκλείω ότι θα είναι χειρότερος από τον μαμίσιο. Το πρόβλημα που προκύπτει συνήθως από τέτοια all in one είναι πως ο sub woofer τους είναι παθητικό ενώ όσοι avr ξέρω συνδέονται μόνο με ενεργό. Υπό αυτό το πρίσμα, ίσως πέρα από ενισχυτή να χρειαστεί να αγοράσεις και νέο sub woofer. Εναλλακτικά ίσως να πάρεις κάποιο φτηνό επαγγελματικό τελικό μονοκάναλο και να χρησιμοποιήσεις το υπάρχον sub αλλά μου φαίνεται τζάμπα αλχημεία.

Όποτε να τον πάρω τον ενισχυτή της Yamaha που παράθεσα; Κ να τον συνδέσω με τα ήχεια της Samsung ;

Το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις το Νάκα που είναι αντιπρόσωπος της Yamaha αν ηχεία μ αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να συνδεθούν στο συγκεκριμένο μοντέλο ώστε να έχεις μία υπεύθυνη κι έγκυρη απάντηση και να σαι καλυμμένος αν κάτι πάει στραβά. Επίσης θα πρέπει να αναζητήσεις την αιτία που κάηκε ο δικός σου ενισχυτής, αν για παράδειγμα νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις πάρτι με το ποτενσιόμετρο στο τέρμα μ αυτά τα ηχεία, πολύ σύντομα θα τον κάψεις κι αυτόν. Ποιο είναι το διαθέσιμο μπάτζετ σου, ώστε να δούμε διάφορες επιλογές, είτε σύστημα all in one είτε ενισχυτή με ξεχωριστά ηχεία που είναι σαφώς καλύτερη λύση; Οπως και να χει, όπως είπε και ο φίλος Panoramix, το σίγουρο είναι ότι θες οπωσδήποτε υπογούφερ ενεργό σε περίπτωση που πας στη δεύτερη λύση που σου προτείνω, η οποία όμως έχει προοπτικές αναβάθμισης στο μέλλον σε σχέση με τα all in one τα οποία τα παίρνεις και τέλος.

Ο ενισχυτής κάηκε γιατι κόλλησε ο ανεμιστήρας ( έβλεπα ταινία το βράδυ - χαμηλή ένταση παντα ) κ ξαφνικά ειδα κάμπους ! Απο παντού !
Θα μιλήσω με τον νακα, κ αν ειναι παίρνω υπογουφερ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

*καπνους

Απο οτι μου είπαν δεν κάνουν τα 3 ohms ηχεία όποτε η πάω σε νέο σύστημα Yamaha + ms-p20 speakers , η ποια ήταν η δεύτερη λύση με κομμάτι κομμάτι ;

Απο οτι μου είπαν δεν κάνουν τα 3 ohms ηχεία όποτε η πάω σε νέο σύστημα Yamaha + ms-p20 speakers , η ποια ήταν η δεύτερη λύση με κομμάτι κομμάτι ;

Για τη δεύτερη λύση δε σου έδωσα συγκεκριμένα κομμάτια γιατί δεν ξέρω πόσο είναι το μπάτζετ σου. Πες μας πόσα μπορείς να διαθέσεις συνολικά για ενισχυτή, ηχεία και υπογούφερ και μετά υπομονή σιγά σιγά μέχρι να δουν το νήμα σου να σου πει ο καθένας τις προτάσεις του.

Επειδη πρόκειται για οικιακό home cinema σύστημα με htpc (φτιαγμένο απο μένα ) μέχρι 350-400 πιστεύω ειναι καλα! Δεν έχω κ το χρόνο για να τα χαρώ άλλωστε :)

Το συγκεκριμένο μπάτζετ δυστυχώς δε φτάνει για τη δεύτερη λύση κομμάτι κομμάτι, θα σου συνιστούσα να πας στην πρώτη λύση με το Yamaha + ms-p20 speakers που σίγουρα θα ακούγεται καλύτερα απ αυτό που είχες, αλλά κάνε υπομονή να πάρεις κι άλλες γνώμες και προτάσεις πριν καταλήξεις οριστικά.

Για ποια ηχεια πρόκειται τους εξηγήσεις;

Ναι εννοώ αν το κατάλαβαν αυτοι στο Νάκα οτι το τριωμο ηχείο το τριδρομο το περί ου ο λογος είναι ενα κουτάκι που βγάζει peak 15 watt στην πραγματικότητα και η μαμά εταιρία το οδηγούσε με ενα ντιζαινατο κουτάκι με μέγιστη κατανάλωση 100w

Όχι !!! Δε το κατάλαβαν θα πρεπει να άπω αύριο απο εκεί με το ηχείο !

Ηχεία τριών δρόμων? Σιγά μην είναι και ηλεκτροστατικά :P Ούτε καν tweeter δεν έχουν.

Φιλαράκι το μόνο που μπορείς να κρατήσεις από το samsung δίχως να προσβάλλεις ιδιαίτερα τον AV είναι η καλωδίωση των ηχείων.