Λοιπόν έχετε απόλυτα δίκιο τα ηχεία θα πάνε στην άκρη, όποτε μιλάμε για νέο ενισχυτή surround και μεγάφωνα ! Το πακετάκι που μου βγάζει η Yamaha είναι στα 440 euro για τον 377 me set ηχείων ns-p40
Όποτε τι μου προτείνετε ? την επιλογή της Yamaha η της Kardon ( η μόνη μου εμπειρία από αυτή την εταιρεία είναι από το laptop μου που τα ηχεία του και το λογισμικό είναι της Kardon και πραγματικά η ακουστική του για laptop είναι το κάτι άλλο )
Ο ενισχυτης της harman/kardon ειναι πιο δυνατος απο τον 377 εχει και dlna,τα ηχεια ειναι 2 δρομων της yamaha οχι και τελος το subwoofer ειναι 8" ενω της yamaha 6,5" εγω θα αγοραζα της harman/kardon.
Voila !!
Έχω χαθεί λιγο με τις ρυθμίσεις ! Διάβασα διάφορα, πηρα και ποτενσιομετρο έβαλα κ προγράμμα για τόνους test 120 hZ πως ρυθμίζονται όμως δαύτα ;
Έβαλα στα 120 τα μπροστινά δεξιά αριστερά κ center k γουφερ !
Χρειάζεται κατι άλλο αν κάνω ;
Ποτενσιόμετρο; Μάλλον εννοείς ντεσιμπελόμετρο. Θα κατεβάσεις ροζ ήχο, είναι ένα test tone μπορεί να έχει και στο μενού του ο ενισχυτής, θα πηγαίνεις σε κάθε ηχείο ξεχωριστά και με αυτό το τεστ θα μετρήσεις το πρώτο ηχείο, αν σου λέει για παράδειγμα 60db, βάζοντας ένα ένα όλα τα ηχεία θα ανεβάζεις ή θα κατεβάζεις ξεχωριστά το κάθε ηχείο ώστε όλα να δείχνουν 60db για να χεις ομοιομορφία στην ένταση του ήχου. Βέβαια εννοείται ότι η μέτρηση θα γίνει με το ντεσιμπελόμετρο στη θέση ακρόασης σε σταθερό σημείο. Το σημείο κρος αν εννοείς ότι έβαλες στα 120 είναι μια χαρά. Βασικά μην αγχώνεσαι, ούτε ό,τι σου λέμε εμείς να κάνεις υποχρεωτικά, σ αυτά τα πράγματα θα χρειαστεί να πειραματιστείς, να ψαχτείς με τον ενισχυτή και τις δυνατότητές του γιατί εν καιρώ θα ανακαλύπτεις και καινούρια πράγματα και γιατί το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον ήχο είναι υποκειμενικό. Μπορεί να συμφώνησα για παράδειγμα στα 120 που έβαλες τα ηχεία και το υπογούφερ και να δοκιμάσεις στο 100 ή στο 150 και να σ αρέσει περισσότερο, φυσικά και θα το βάλεις όπου σου ακούγεται καλύτερα στο αυτί σου. Οι οδηγίες που σου δίνει ο καθένας εδώ είναι η βάση απλά για να ξεκινήσεις από προσωπικές εμπειρίες, δεν είναι ο κανόνας οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι.
Να κατεβασεις τον ενισχυτή στο κάτω ράφι για να αερίζεται σωστά! Και το woofer αν γίνεται να φύγει από το έπιπλο. Έτσι όπως είναι τοποθετημένο θα μπουκώνει και θα συντονίζει αρκετά.
O harman δεν έχει αυτόματη ισοστάθμιση? Κατα τ'άλλα συμφωνώ με τον KROMPOTIS
ο harman δεν εχει αυτοματη ισοσταθμιση.Αυτο που ειναι πανω απο το playstation ειναι το κεντρικο ηχειο και τερμα πανω ειναι η τηλεοραση?Αν ναι ανεβασε το στο επανω το ραφι και κατεβασε το sony(που δεν ξερω τι ειναι) κατω.Βαλε και το pc(το thermaltech) στο κατω το ραφι να αναπνεει να μην σου ανεβαζει τις στροφες στους ανεμιστηρες.
Παρε ενα μετρο και μετρα τις αποστασεις μεταξυ θεση ακροασης και ηχειων και τις περνας στον ενισχυτη,μετα κατεβαζεις ενα dbmeter στο κινητο και βαζεις να παιζουν ενα-ενα τα ηχεια ροζ θορυβο αυξομειωνεις την ενταση σε καθε ηχειο μεσα απο το μενου του ενισχυτη Speaker Setup=>Output Adjust.