Καινούργια εγκατάσταση ΟΤΕ tV. Μήπως να βάλω μεγαλύτερη κεραία;

btriad

New member
14 October 2009
31
Από εβδομάδα περιμένω να μου εγκαταστήσουν την κεραία για OTEtv. Υπάρχει ήδη για NOVA, την οποία κατήργησα.
Σκέφτομαι όμως να βάλω μια μεγαλύτερη κεραία, καθώς από ότι διαβάζω με τον δέκτη του ΟΤΕ μπορώ να πιάσω και επιπλέον δορουφόρους.
Ίσως με 2ο lnb να έπιανα και τη NOVA σε περίπτωση εβδομαδιαίας ενεργοποίησης μέσω προσφορών.

Όμως όπως έχετε καταλάβει είμαι άσχετος από δορυφορικά και θα ήθελα συμβουλές σχετικά...

Αν βάλω ένα πιάτο, ας πούμε 1 μέτρο με 2 lnb για να έχω πρόσβαση και nova σε ποιους άλλους δορυφόρους θα μπορούσα να συνδεθώ;
Η καλωδίωση που έχω υποθέτω θα μπορούσε να μείνει ως έχει, έτσι δεν είναι; Αυτονόητο ότι με την κεραία ο ένας δέκτης θα είναι συνδεδεμένος...

Μια χαρά το σκέφτεσαι για να είσαι άνετος. Το κακό είναι πως ο δέκτης του ΟΤΕ αποθηκεύει μέχρι 200 ελεύθερα κανάλια και δεν ξέρω αν θα σου φτάνουν.
Για συνεγκατάσταση otetv και nova διάβασε εδώ
Για να έχεις πόσβαση και σε άλλους δορυφόρους πρέπει να προστεθούν κι άλλα lnb. Με λίγο ψάξιμο στην κατηγορία των δορυφορικών θα δεις θέματα που αφορούν άλλους δορυφόρους και με τι διαμέτρου πιάτο λαμβάνονται.

Από εβδομάδα περιμένω να μου εγκαταστήσουν την κεραία για OTEtv. Υπάρχει ήδη για NOVA, την οποία κατήργησα.
Σκέφτομαι όμως να βάλω μια μεγαλύτερη κεραία, καθώς από ότι διαβάζω με τον δέκτη του ΟΤΕ μπορώ να πιάσω και επιπλέον δορουφόρους.
Ίσως με 2ο lnb να έπιανα και τη NOVA σε περίπτωση εβδομαδιαίας ενεργοποίησης μέσω προσφορών.

Όμως όπως έχετε καταλάβει είμαι άσχετος από δορυφορικά και θα ήθελα συμβουλές σχετικά...

Αν βάλω ένα πιάτο, ας πούμε 1 μέτρο με 2 lnb για να έχω πρόσβαση και nova σε ποιους άλλους δορυφόρους θα μπορούσα να συνδεθώ;
Η καλωδίωση που έχω υποθέτω θα μπορούσε να μείνει ως έχει, έτσι δεν είναι; Αυτονόητο ότι με την κεραία ο ένας δέκτης θα είναι συνδεδεμένος...

Δεν μπορείς να έχεις 1 δέκτη συνδεδεμένο με την κεραία. Για να παίξει η Νόβα χρειάζεται τον δικό της δέκτη άρα θα πρέπει να βιδώνεις-ξεβιδωνεις κάθε φορά το καλώδιο στα lnb. Η θα κατεβάσεις 2ο καλώδιο ή θα βάλεις διακόπτη 0/12v για να μπορείς με το ίδιο καλώδιο να έχεις και τα 2. Το κόστος θα είναι λίγο μεγαλύτερο αφού πρέπει να πάρεις τον διακόπτη.

Re: Απάντηση: Καινούργια εγκατάσταση ΟΤΕ tV. Μήπως να βάλω μεγαλύτερη κεραία;

Μια χαρά το σκέφτεσαι για να είσαι άνετος. Το κακό είναι πως ο δέκτης του ΟΤΕ αποθηκεύει μέχρι 200 ελεύθερα κανάλια και δεν ξέρω αν θα σου φτάνουν.
Για συνεγκατάσταση otetv και nova διάβασε εδώ
Για να έχεις πόσβαση και σε άλλους δορυφόρους πρέπει να προστεθούν κι άλλα lnb. Με λίγο ψάξιμο στην κατηγορία των δορυφορικών θα δεις θέματα που αφορούν άλλους δορυφόρους και με τι διαμέτρου πιάτο λαμβάνονται.

Ευχαριστώ για το link. Εχω διαβάσει διάφορα, αλλά αυτό μου είχε ξεφύγει.. :)
Αξίζουν οι υπόλοιποι δορυφόροι; Φαντάζομαι μπορώ να κάνω επιλογές στα ελεύθερα κανάλια.. Δεν χρειάζονται και όλα... Αλλά για κάθε δορυφόρο χρειάζομαι και lnb;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν μπορείς να έχεις 1 δέκτη συνδεδεμένο με την κεραία. Για να παίξει η Νόβα χρειάζεται τον δικό της δέκτη άρα θα πρέπει να βιδώνεις-ξεβιδωνεις κάθε φορά το καλώδιο στα lnb. Η θα κατεβάσεις 2ο καλώδιο ή θα βάλεις διακόπτη 0/12v για να μπορείς με το ίδιο καλώδιο να έχεις και τα 2. Το κόστος θα είναι λίγο μεγαλύτερο αφού πρέπει να πάρεις τον διακόπτη.
Στο lnb γιατί; Δεν μπορεί να κατεβαίνει ένα καλώδιο και να βάζω την κεραία στο δέκτη της NOVA? Αν είναι να κατεβάσω δύο καλώδια αφήνω και το πιάτο της NOVA επάνω.. :)

Στο lnb γιατί; Δεν μπορεί να κατεβαίνει ένα καλώδιο και να βάζω την κεραία στο δέκτη της NOVA? Αν είναι να κατεβάσω δύο καλώδια αφήνω και το πιάτο της NOVA επάνω.. :)

Θα έχεις 2 lnb σωστά? Αρα θα έχεις 2 καλώδια που για να γίνουν 1 θες DiSEqC, δίνεις και άλλα 23 για αυτό http://www.hellasdigital.gr/tv-and-...sal-relay-el/spaun-sar12f-0-12v-871406/?sl=el
και δεν χρειάζεται το βάλε-βγάλε

Με πήραν από ΟΤΕ tv και θα έρθουν αύριο για εγκατάσταση. Μου δώσανε και το τηλέφωνο του τεχνικού να μιλήσω για έξτρα τι θέλει αλλά δεν απαντάει.. Βλέπω να τον αφήνω να κάνει εγκατάσταση και να έχω δύο πιάτα στη ταράτσα και μετά να μπαίνω σε άλλη διαδικασία μόνος μου... :) Από ότι διάβασα και για αγγλόφωνα κανάλια χρειάζετε 1.20 πιάτο... Θα το ψάξω λίγο παραπάνω.. :)

Ευχαριστώ για την βοήθεια ..

Καλησπέρα,

Θα σου πρότεινα να βάλεις και το δεύτερο πιάτο και να έχεις δύο, ο λόγος είναι απλός, αργότερα αν θα βάλεις μεγαλύτερο πιάτο (μέχρι 80cm – 1m) θα έχεις την βάση και το καλώδιο έτοιμα, οπότε σε συμφέρει.

Κάθε δορυφόρος θέλει και το δικό του LNB, σωστά σου γράψανε παραπάνω ότι ο δέκτης του ΟΤΕ πιάνει μέχρι 200 ελεύθερα κανάλια.
Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα δέκτη φθηνό 30 με 40euro και να βάλεις ένα δεύτερο LNB με διακόπτη στον Astra 19,2E και θα έχεις πολύ αξιόλογα Γερμανικά κανάλια και όχι μόνο, είναι πολύ εύκολος δορυφόρος και με 60cm -€“ 80cm πιάτο θα κατεβάσεις πάνω από 500 ελεύθερα κανάλια.

Καλορίζικος ο ΟΤΕ θα σου αρέσει πολύ.

Τελικά όντως έβαλα και το 2ο πιάτο. Ο ΟΤΕtv έχει πραγματικά πολύ καλή εικόνα. Το κακό είναι το 60αρι πιάτο που δίνει...
Και ότι δεν έχει το Boomerang είναι μειονέκτημα.. :) Δεν το είχα προσέξει και είχα διαμαρτυρίες.. :)

Τα Γερμανικά κανάλια, αν δεν ξέρεις Γερμανικά πως να τα δεις;
Θα το ψάξω λίγο παραπάνω σχετικά με τα κανάλια και τις επιλογές σε δορυφόρους...

Καλορίζικο.
Θα σου αρέσει πολύ.
Ευκαιρία να μάθεις Γερμανικά, εγώ έχω ξεκινήσει και να σου πω την αλήθεια μου αρέσουν.

Ευχαριστώ..

Που χρόνος για Γερμανικά... :)

Για Αγγλόφωνα κανάλια όμως δεν θα με χάλαγε να έχω επιλογές...

Ευχαριστώ..

Που χρόνος για Γερμανικά... :)

Για Αγγλόφωνα κανάλια όμως δεν θα με χάλαγε να έχω επιλογές...

Μεγάλη ιστορία τα Αγγλόφωνα και με υψηλό κόστος.

Πάντως μέσω ΟΤΕ έβαλα σήμερα FoxPlay και από ότι μου είπανε από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμο το OTE TV GO... Κρίμας που δεν το έχουν για PC... Να δούμε να θα παίζει σε emulator για Android..