"Καινουργιες εικονες ?" η αλλιως "Μετα HD1 εποχη !"

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Καινουργιες εικονες ?" η αλλιως "Μετα HD1 εποχη !"

Σαν να μου ακούγεται πολύ ωραίο αυτό...
Και πότε με το καλό θα το έχουμε αυτό το υλικό να του τσοντάρουμε και 5-6 προβολείς 1080ρ να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και τελικά αν το "απόσταγμα" είναι ρεαλιστικό ή όχι;;;

Όταν βρεθεί "εθελοντής". :flipout:

Ας πω λοιπον και γω με την σειρα μου τι ειδα , η καλυτερα τι δεν εβλεπα τοσο καιρο και κατι δεν μου καθοταν καλα στον D-ILA.

Πρωτη φορα τον ειδαμε στην Γερμανια με τον Χρηστο. Συμφωνησαμε και οι δυο ότι εχουμε θεμα με τουτον και θα μας βαλει σε μπελαδες συντομα. Τον ξαναβλεπω στην Γερμανια μετα από καποιους μηνες αλλα παλι σε συνθηκες εκθεσης δηλ. εντελως ακαταλληλες. Υπομονη λεω θα πεσει στα χερια μας. Ετσι κι εγινε. Η πρωτη θεαση επι ελληνικου εδαφους εγινε στον Τασο.
Εντυπωσιακος ετσι κι αλλιως ,κατι όμως δεν μου παει καλα ,κατι με ενοχλει αλλα δεν μπορω να προσδιορίσω τι. Μετα από λιγο και χωρις να εχω ακουσει τα σχολια του Μπαμπη αφου εφτασα στο τελος καταληγω /ουμε ότι χρωματικα κατι δεν παει καλα , κατι βγαζει ματι και ξενιζει.
Ισως η μεχρι τωρα εμπειρια μας…….
Μετα από μερικες μερες τον βλεπω στο σπιτι του Μπαμπη. Ξανα τα ιδια αν και σ αυτό το setup μου αφηνει καλυτερη εντυπωση αλλα συνεχιζει κατι να με τρωει.

Σπιτι μου λοιπον την επομενη σε χωρο που τον ξερω καλα. Αισθητη διαφορα προς το καλυτερο σε σχεση με τα αλλα δυο setup χωρις να μπορω τεκμηριωμενα να δωσω εξηγήσεις. Παλι όμως με τρωει ο Δαιμονας ότι χρωματικα δεν είναι ενταξει το μηχανημα, παλι κατι μου δειχνει ότι είναι τουμπανο και με ενοχλει. Απεχει –ακομη και σημερα- αρκετα από την χρωματικη ισορροπία / ακριβεια του Ruby, αλλα αυτό δεν είναι της παρουσης.
Σε αναμονη λοιπον των καινούριων καταφερα και παρελαβα ένα κομμάτι (JVC αθανατη) και αρχίσανε τα οργανα. Κανα δυο μερες μετα ειμαι σχεδον βεβαιος ότι αν το μηχανακι δεν ερθει χρωματικα η δεν βρουμε τι είναι αυτό που ενοχλει θα φαει ποδι και παμε ξανα για Ruby η για 21000. Οι γνωστοι -αγνωστοι με ψιλοβριζουν για την παραξενια μου αλλα ετσι κι αλλιως δεν είναι και η πρωτη φορα.

Οι ελπιδες μου (και ολων μας) εναποτέθηκαν στο άμοιρο το pc , να δωσει λυση δηλ . εκει που ο DILA δεν μπορει. Γιατι απλα χωρις την βοηθεια του pc ο DILA για μενα προσωπικα δεν έρχεται.

Σε Χρηστο και Μανωλη εφαγε αρκετη ωρα να δουν τι φταιει και τι μπορει να γινει. Κανα τριωρο μετα ειδαμε τι μπορει να κανει αυτό το μηχανακι όταν και εφοσον ερθει εκει που οι εκαστοτε συνθηκες το επιτρεψουν. Φανταστειτε ότι το χρωμα πλεον είναι μονο –2 αν θυμαμαι καλα οποτε καταλαβαινετε τι δουλεια εχει γινει στο powerstrip.

Ηρεμησε το θηριο, ησύχασε, εγινε ανθρωπος ειπαμε ολοι μας. Σε σκηνες που ολοι γνωριζουμε παρα πολύ καλα ειδαμε πραγματα που δεν ειχαμε ξαναδει ,όχι γιατι δεν υπηρχαν αλλα γιατι απλα με τους προηγουμενους προβολεις δεν φαινοντουσαν. Δεν θα πω για τα σκοτεινα του (αν και στα χαμηλα εχει ακομη κατι θεματακια ) ότι γραφει απεριγραπτα καλα και ότι η λεξη πεπλο απλα δεν ξερει τι είναι. Αλλα και στα φωτεινα πλεον δεν παει πισω και οποιος λεει η γραφει ότι το μηχανακι δεν εχει φως είναι αλλου για αλλου.

Το μηχανημα πεταει και θα μας κανει να αναθεωρησουμε πολλα από αυτά που νομιζαμε ότι ξεραμε για λαμπες, φωτεινοτητες, ιριδες και αλλα πολλα.
Είναι στην δικη του κατηγορια, μονος του ουσιαστικα και αξιζει μεχρι τελευταίας δεκαρας τα λεφτα που ζηταει.

Θελω να πω ακομη ότι το θεμα HD / BR δεν με απασχολει για την ωρα και ότι το ζητουμενο μου είναι η καλυτερη δυνατη εικονα σημερα με το υπαρχον και ευκολα διαθεσιμο υλικο το sd δηλ. Σε κανα χρονο μπορει να αλλαξω αποψη.

Από ότι δειχνουν τα πραγματα ο χωρος παιζει ενας από τους πιο καθοριστικους ρολους στο τελικο οπτικο αποτελεσμα. Αυτό που ακομα δεν μπορω να εξηγησω είναι γιατι στο δικο μου χωρο ότι κι αν εχω δοκιμασει αποδιδει διαφορετικα και κατά γενικη ομολογια καλυτερα από αλλα σπιτια. Μπορει το μεγεθος των ηχειων που ουσιαστικα “οριζουν” τα ορια τη οθονης, μπορει οι πλευρικοι τοιχοι που είναι μακριά και οι αντανακλασεις είναι περιορισμενες ,μπορει το μαυρο επιπλο , μπορει όλα μαζι δεν ξερω.

Αυτό που ξερω σιγουρα είναι ότι μεχρι να βγει ο DILA με xenon λαμπα ο εν λογω κυριος θα είναι κρεμασμενος στο ταβανι μου.

Δηλαδή Μανώλη με το denon δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα; :bigcry:

Μανωλη , αυτο γιατι δεν το φτιαξαμε ? Ειχα την εντυπωση οτι ηταν ΟΚ .:argue:

Μην στεναχωριέσε μια χαρά ήταν. Στα χαμηλά είχαμε ´λενα πολύ καλό 2.2 ενω εντέχνως απο τα 60 έως τα 80 είχαμε ένα 2.4 για ποιο δυναμική εικόνα.-bye-

Η έλλειψη cms (color management system) κάνει πολύ δύσκολη την δουλειά του οποιοδήποτε θέλει να τον πειράξει. Εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το color saturation το γνωστό «χρώμα» που όλοι ξέρουμε σαν ρυθμιστικό, δεν επηρεάζει to saturation αλλά το lightness των χρωμάτων τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα ποιο δύσκολα.
Τα δύσκολα όμως δεν σταματούν εδώ μια και τα γνωστά ρυθμιστικά RGB gain απουσιάζουν ενώ τα RGB offset δεν ανταποκρίνονται μόνο στα χαμηλά IRE αλλά σε όλη την κλίμακα του γκρί .

Διαβάζω το manual (English) και βλέπω πως εκτός από Offset color -30 έως +30 έχει και από Image-Color temp.-User1και 2 όπου έχει 255 διαβαθμίσεις των τριών χρωμάτων.
Από κει δεν μπορεί να ρυθμιστεί;

Διαβάζω το manual (English) και βλέπω πως εκτός από Offset color -30 έως +30 έχει και από Image-Color temp.-User1και 2 όπου έχει 255 διαβαθμίσεις των τριών χρωμάτων.
Από κει δεν μπορεί να ρυθμιστεί;

Παναγιώτη το offset που συνανταμε στον Jvc όπως ανάφερα και ποο πάνω δεν μοάζει με αυτα τα ρυθμιστικά που βρίσκουμε σε άλλα προβολικά. Δηλαδή δεν επηρεάζουν τα χαμηλά ΙRΕ αλλά όλη ην κλιμακα το γκρί.
Τα user 1 & 2 έχουν να κάνουν με το color temperature και όχι στο RGB gain.

Last edited: