ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ...SAMSUNG LE40M86BD Vs SONY SONY KDL 40 X2000

by_Mapas

New member
5 May 2007
15
A8hna
Παιδια καλησπερα...μετα απο το 1ο διλημμα που εχα μεταξυ sony και philips μου ειπατε να παρω sony.... Πηγα σημερα σε ενα μαγαζι και μου προτεινε ενας τυπας την Samsung LE40M86BD ... αυτο το μοντελο κυκλοφορησε πριν δυο μερες μου ειπε και επισης ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλη(ειναι και 800 φθηνοτερη)... εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με τν SONY (με 15.000:1 μαλιστα contrast(8000 παραπανω περιπου απο τν SONY)) και ειναι μια πολυ καλη προταση.... ΒΟΗΘΗΣΤΕ ρε παιδια γιατι αν το καθυστερησω κι'αλλο δν θα ειμαι σε ενα διλημμα αλλα σε 243...συνεχεια βγαινουν καινουργια μοντελα...καντε αμα ειναι την ερευνα σας ρε παλικαρια να με διαφωτισετε και εμενα... :grandpa: -bye-

Διαβασε εδω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10257

Η W2000 με την Χ2000 εκτος απο το design εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα. Μερικοι λενε οτι η Χ2000 ειναι λιγο καλυτερη σε SD αλλα η διαφορα δεν ειναι μεγαλη οποτε οτι ισχυει για την W2000 ισχυει και για την X2000.

Μην απορεις που σου προτεινουν Samsung αφου αυτη δινει τις καλυτερες προμηθειες στους πωλητες.-bye-

όταν πάς να πάρεις τηλεόραση δεν κοιτάς τα χαρακτηριστικά.γνώμη μου είναι πως όταν τις δείς δίπλα δίπλα θα μπορέσεις να αποφασίσεις.Δεν πα να χει και 30.000 αντίθεση αν δεν έχει καλή εικόνα τι να την κάνεις?Εντάξει δεν έχει καμία από τις δύο άσχημη εικόνα αλλά μην μετράς την αντίθεση.Εγώ μπορώ να πώ για την Sony που την έχω δει να παίζει HD και πραγματικά εντυπωσιάστηκα.

Η Samsung εχει πιο πολλες συνδεσεις και πιο "τρισδιαστατη" οθονη (που ομως εχει ανακλασεις). Η Sony απο οτι εχω διαβασει εχει λιγο καλυτερη εικονα σε SD.
Γενικα οι διαφορες στην εικονα ειναι μαλλον οριακες, και οι δυο παιζουν τελεια με 1080p.

η επιλογη ειναι δικη σου.

Δεν πιστεύω ότι αξίζει τα 800 παραπάνω η sony. Και στα ίδια λεφτά να έπαιζαν θα το συζητάγαμε, αλλά για τόσο μεγάλη διαφορά τιμής θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι.

Δεν πιστεύω ότι αξίζει τα 800 παραπάνω η sony. Και στα ίδια λεφτά να έπαιζαν θα το συζητάγαμε, αλλά για τόσο μεγάλη διαφορά τιμής θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι.

Και εγώ νομίζω οτι δεδομένου οτι τα 2 αυτά μοντέλα είναι άριστες αγορές και οι διαφορές τους στην απόδοση εικόνας είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, καλύτερη αγορά είναι η Samsung (καλύτερο value/money)

Και εγώ νομίζω οτι δεδομένου οτι τα 2 αυτά μοντέλα είναι άριστες αγορές και οι διαφορές τους στην απόδοση εικόνας είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, καλύτερη αγορά είναι η Samsung (καλύτερο value/money)

....Eτσι ακριβώς:afro:

Καλημερα παιδια
Πρωτα να πω πως η Χ2000 και η W2000 δεν διαφερουν μονο ως προς το design
αλλα η Χ2000 εχει τον επεξεργαστη Bravia Engine EX ενω η W2000 εχει τον απλο Bravia Engine
Συνεπως και συμφωνα με διαφορα reviews η Χ2000 ειναι καλιτερη απο πλευρας αποδοσης χρωματων και γενικα διαχειρισης εικονας
Τωρα οσο αφορα το διλημμα Samsung -Sony νομιζω δεν υφισταται
Ψηφιζω ΣΟΝΥ

Καλημερα παιδια
Πρωτα να πω πως η Χ2000 και η W2000 δεν διαφερουν μονο ως προς το design
αλλα η Χ2000 εχει τον επεξεργαστη Bravia Engine EX ενω η W2000 εχει τον απλο Bravia Engine
Συνεπως και συμφωνα με διαφορα reviews η Χ2000 ειναι καλιτερη απο πλευρας αποδοσης χρωματων και γενικα διαχειρισης εικονας
Τωρα οσο αφορα το διλημμα Samsung -Sony νομιζω δεν υφισταται
Ψηφιζω ΣΟΝΥ

Φιλε μου πέρα από τα διαφορα μαρκετίστικα κολπα που (ολες) οι εταιρείες αναφέρουν (Απλή Engine, Bravia Engine, Super plus Engine, Extra Prima Good engine klp klp) , η ουσία είναι οτι η διαφορά των 800+ ευρώ δεν δικαιολογείται από τις ελάχιστες διαφορές στην ποιότητα εικόνας που έχουν οι 2 τηλεοράσεις μεταξύ τους.. Από κει και πέρα οποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα...

Και ανάμεσα στην Samsung LE40M86BD και την SHARP Aquos 42XD1 ποια θα θεωρούσατε καλύτερη???
Το λέω γιατί στα λεφτά είναι περίπου το ίδιο .... :antlers:

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει κανενα δίλημμα...800 ευρώ διαφορά ακόμα και turbo και intercooler να έχει η sony...ακόμα και καφέ να σου φτιάχνει δεν δικαιολογούνται. Περί ορέξεως βεβαια...κολοκυθόπιττα...και ο καθένας γνωριζει τα της τσέπης του. Αλλά 800 ευρω για να μπλέξεις (κούφια η ώρα που το ακούει) και με το σέρβις της sony....δεν τα βάζεις στην τσέπη σου να πάρεις σε λιγάκι ή και τώρα κανενα εξαιρετικό μηχανάκι για να χαίρεσαι bluray ή hddvd;

Ο καθένας έχει και τα κολλήματά του....πχ αισθάνομαι πολυ χαρούμενος που απο τη sony που εξόπλιζε 10+ χρόνια το πατρικό μου σπίτι κατάφερα από πέρισυ που είμαι στο δικό μου να μην έχω τίποτα sony (αφού έκανα αναστροφή πώλησης και στο sony dvdr 1010 το οποίο δια της hdmi αρνείτο να συνεργαστεί με την Toshiba).

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει κανενα δίλημμα...800 ευρώ διαφορά ακόμα και turbo και intercooler να έχει η sony...ακόμα και καφέ να σου φτιάχνει δεν δικαιολογούνται. Περί ορέξεως βεβαια...κολοκυθόπιττα...και ο καθένας γνωριζει τα της τσέπης του. Αλλά 800 ευρω για να μπλέξεις (κούφια η ώρα που το ακούει) και με το σέρβις της sony....δεν τα βάζεις στην τσέπη σου να πάρεις σε λιγάκι ή και τώρα κανενα εξαιρετικό μηχανάκι για να χαίρεσαι bluray ή hddvd;

Ο καθένας έχει και τα κολλήματά του....πχ αισθάνομαι πολυ χαρούμενος που απο τη sony που εξόπλιζε 10+ χρόνια το πατρικό μου σπίτι κατάφερα από πέρισυ που είμαι στο δικό μου να μην έχω τίποτα sony (αφού έκανα αναστροφή πώλησης και στο sony dvdr 1010 το οποίο δια της hdmi αρνείτο να συνεργαστεί με την Toshiba).

Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε και όλα, συμφωνώ ότι ο Ιαπωνικός Κολοσσός ( sony ) , κινείται παντού, από δισκογραφικές εταιρίες, μέχρι walkman.
Αυτό ίσως λέει κάτι ίσως και να μην λέει τίποτε πάντα υπάρχουν η entry level συσκευές, αλλά και τα πιο qualify componets.
Ωστόσο κι εγώ κλείνω περισσότερο στην Samsung, μια εταιρία που κάνει άλματα σε παγκόσμιο επίπεδο

Φιλε μου πέρα από τα διαφορα μαρκετίστικα κολπα που (ολες) οι εταιρείες αναφέρουν (Απλή Engine, Bravia Engine, Super plus Engine, Extra Prima Good engine klp klp) , η ουσία είναι οτι η διαφορά των 800+ ευρώ δεν δικαιολογείται από τις ελάχιστες διαφορές στην ποιότητα εικόνας που έχουν οι 2 τηλεοράσεις μεταξύ τους.. Από κει και πέρα οποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα...

Συμφωνω πως τα 800 ευρω ειναι πολλα
αλλα η χ2000 ειναι καλιτερη απο την W2000

Δεν ισοπεδώνω απολύτως τίποτα...δεν ειπα οτι προκειται για ενα κακό προιόν ουτε για no name...απλά οι διαφορές είναι τόσο μικρες για να διαχωρίζει ανετα το ανθρώπινο μάτι και να μπορεί χωρις προσπάθεια να ξεχωρίζει συσκευές αυτού του επιπέδου, που εκτιμώ ότι σε μεσους ή και ελαφρώς πάνω από το μεσον (οικονομικώς) καταναλωτές, τα 800 ευρώ είναι υπερβολικά πολλά.
Και επιπλέον επεσήμανα οτι υπάρχουν και τα κολληματα του καθενος....
Δεν είπα εγω πουθενα οτι τα προιόντα sony είναι του πεταμού, αλλά οτι το κοστος για να αποκτησει κανεις αυτό το προιόν είναι υπερβολικά και ανεξήγητα μεγάλο σε σχεση με τον ανταγωνισμό (αλλά και με αυτά που εν τέλει προσφέρει).

Συμφωνώ με τον Χρήστο, και με βάση τα παραπάνω σου προτείνω να πάρεις την Samsung ! :antlers:
Όπως αναφέρθηκε ήδη όμως, ο καθένας μας έχει τα κολλήματά του με κάποια συγκεκριμένη μάρκα και επενδύει σε αυτήν. Για παράδειγμα εγώ είμαι κολημένος με την SHARP AQUOS 42XD1, και μόλις μαζέψω κάποια χρήματα πιστεύω ότι θα την αγοράσω.... :grandpa:

Πάντως, για τους hardcore χρήστες τηλεόρασης, καλό θα ήταν να περιμένουν να έρθουν στην αγορά και οι καινούργιες τηλεοράσεις με 100HZ και δυνατότητα 1080p /24 Hz ... :operator:

oκ παιδια...με πεισατε...τν SAMSUNG θα παρω...:operator: ...το ερωτημα ομως ειναι ποτε??.... Εγω το νωριτερο θα ειναι τον ιουλιο....αξιζει να περιμενω περισσοτερο μηπως κατεβει περισσοτερο η τιμη του?... ξερετε αν θα βγουν καινουρια μοντελα και ριξουν τν τιμη της?...

oκ παιδια...με πεισατε...τν SAMSUNG θα παρω...:operator: ...το ερωτημα ομως ειναι ποτε??.... Εγω το νωριτερο θα ειναι τον ιουλιο....αξιζει να περιμενω περισσοτερο μηπως κατεβει περισσοτερο η τιμη του?... ξερετε αν θα βγουν καινουρια μοντελα και ριξουν τν τιμη της?... :violent-smiley-030:

Πάντα θα έρχονται καινουρια μοντέλα που θα αντικαθιστούν τα παλιά, των οποίων παλιών οι τιμές θα πέφτουν...όμως αυτός είναι ο σωστός δρόμος για να πάρεις τηλεόραση σε 2-3-4 χρόνια....γιατι το καινουριο μοντελο θα ειναι κατα τι καλυτερο απο το παλιο...και θα περιμενουμε το extra νεο μοντελο που θα ριξει την τιμη του νεου....αν θελεις τηλεοραση, αποφασισέ το ...επέλεξε το καλύτερο στα ματια σου σε σχέση με τον προυπολογισμό σου τωρα, σε 7-10 μέρες...και κάνε την αγορά...τωρα.
Αν δεν σου ειναι απαραιτητη τωρα...ενόσω θα ψάχνεις το καλύτερο βλέποντας τα μοντέλα να ερχονται και να παρέρχονται..μείνε με την ηδη υπάρχουσα...

Αν τη θέλεις τον Ιουλιο...παρε την τον Ιουλιο....οχι το Δεκέμβριο...