Καινούργιο HTPC

Aoratos77

New member
14 October 2010
40
Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα την βοήθεια σας μιας και ήρθε η ώρα να φτιάξω και το δικό μου HTPC...μαζί με ένα φίλο διαλέξαμε τα παρακάτω κομμάτια αλλά επειδή δεν είμαστε και οι πιο ειδικοί θα θέλαμε τα φώτα σας και τις συμβουλες σας...

Παραθέτω τις επιλογές μας και περιμένω τα σχόλια σας...

CASE Zalman HD503 Series Home Theatre PC Cases CPU Intel Core i3 550 (s1156, 3,2 GHz, 4 MB L3 Cache, Box) MB Gigabyte GA-H55-UD3H (s1156, DDR3, H55) RAM Kingston KHX1600C9AD3B1K2/4G 4GB HYPERX BLU (2X2GB) DUAL CHANNEL KIT VGA ATI Radeon HD5670 512MB DDR5 PCI-E VGA DVI HDMI (Sapphire) PSU Chieftec A-135 Series PSU Modular 650W 80+ SSD Corsair CSSD-F40GB2 SSD 40GB FORCE SERIES HDD Western Digital Caviar Black WD2001FASS 2TB HDD 3.5" KEYBORD/MOUSE Logitech Dinovo Mini

Last edited:
ο i3 πάνω σε Η55 νομίζω οτι σε καλύπτει για full HD (δεν ξέρω για HD sound). Ίσως να θές να το δοκιμάσεις πριν πάρεις εξτρα κάρτα, οχι μόνο για τα λεφτά αλλά και για θέμα θορύβου.

Αυτό είναι από την επίσημη σελίδα του κατασκευαστή...άρα μάλλον βγάζει HD ήχο, για είκόνα δεν ξέρω όμως...ϊσως κάποιοι πιο κατατοπισμένοι θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν..

Audio
  1. Realtek ALC889 codec
  2. High Definition Audio
  3. 2/4/5.1/7.1-channel
  4. Support for S/PDIF In/Out
  5. Support for CD In

Ήχο και μάλιστα και HD θα πάρεις απότην Hdmi της Ati οπότε μην σε ανησυχεί αυτό.Τα υλικά που διάλεξες είναι υπέρ αρκετά για χρήση HTPC.

Re: Απάντηση: Καινούργιο HTPC

Ήχο και μάλιστα και HD θα πάρεις απότην Hdmi της Ati οπότε μην σε ανησυχεί αυτό.Τα υλικά που διάλεξες είναι υπέρ αρκετά για χρήση HTPC.

Απο την VGA σίγουρα θα πάρω ήχο είναι κάτι που το γνωρίζω ο krunar είπε μήπως ενεργοποιήσω την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που έχει ο επεξεργασης και δεν χρειαστεί να πάρω την ati.

εγω στην θέση σου, πέρα απο τα review, θα έστηνα το pc χωρίς GPU να παίξω να δω ι κάνει, και αν δεν ήμουν ευχαριστήμένος με το αποτέλεσμα θα αγόραζα την κάρτα.
Το να μην έχεις κάρτα έχει τα πλεονεκτήματα του, ειδικά για HTPC (φασαρία, power consumption)
Δεν χάνεις τίποτα να πειραματιστείς :D

Η αλήθεια είναι πως όχι δεν χάνω τίποτα και μάλιστα θα το κάνω...θα δω τι ψάρια πιάνει η κάρτα που έχει επάνω και μετά βλέπουμε..

εγω στην θέση σου, πέρα απο τα review, θα έστηνα το pc χωρίς GPU να παίξω να δω ι κάνει, και αν δεν ήμουν ευχαριστήμένος με το αποτέλεσμα θα αγόραζα την κάρτα.
Το να μην έχεις κάρτα έχει τα πλεονεκτήματα του, ειδικά για HTPC (φασαρία, power consumption)
Δεν χάνεις τίποτα να πειραματιστείς :D
Καλησπερα σε ολους.
Εχεις απολυτο δικηο. Εχω ακριβως την ιδια ΜΒ και CPU χωρις GPU και ολα πανε ρολοι δυο μηνες τωρα. Πολυ καλη εικονα χωρις σπασιματα.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι, οτι επειδη εχω την μαμισια ψυκτρα ο ανεμιστηρας κατα τακτα διαστηματα αρχιζει και μαρσαρει για 10 δευτ.
Και λεω μηπως ειναι ζορισμα απο την ενσωματωμενη GPU.
Φιλικα Βαγγελης.....................

Καλησπερα σε ολους.
Εχεις απολυτο δικηο. Εχω ακριβως την ιδια ΜΒ και CPU χωρις GPU και ολα πανε ρολοι δυο μηνες τωρα. Πολυ καλη εικονα χωρις σπασιματα.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι, οτι επειδη εχω την μαμισια ψυκτρα ο ανεμιστηρας κατα τακτα διαστηματα αρχιζει και μαρσαρει για 10 δευτ.
Και λεω μηπως ειναι ζορισμα απο την ενσωματωμενη GPU.
Φιλικα Βαγγελης.....................

Δεν θα βάλω την μανίσια την ψύκτρα...ήδη είμαι σε διαδικασία αγοράς άλλης...

Πάντος θα το δοκιμάσω κι εγώ και θα επανέλθω...