Καινούργιο Πάτι Σμιθ - Αντικρουόμενες απόψεις - Εσείς τι λέτε ;

Για μένα , το πιό σημαντικό και αξιομνημόνευτο στοιχείο του δίσκου , είναι πως η Πάτι Σμιθ έχει διαλέξει -για τους δικούς της λόγους - 12 τραγούδια από μιά ευρύτατη γκάμα καλλιτεχνών , πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους , ούτε ως ύφος , ούτε ως γενιά και έχει καταφέρει να βάλει την προσωπική της σφραγίδα σε όλα τα κομμάτια - ίδιον μεγάλου καλλιτέχνη αλλά και βαθιά ερωτευμένου με το καθένα -σε τέτοιο σημείο που εάν υποθέσουμε ότι βρίσκαμε σήμερα κάποιον που δεν είχε ακούσει ποτέ τα πρωτότυπα , αυτός δεν νομίζω να καταλάβαινε ότι το κάθε ένα ανήκει και σε διαφορετικό καλλιτέχνη .
Ολες οι διασκευές είναι εξαιρετικές και η προσωπική προτίμηση μας μπορεί να επηρεάζεται και να ποικίλλει μόνον ανάλογα με τα συναισθήματα μας απέναντι στο πρωτότυπο ( π.χ. για μένα το Helpless του neil Young μου είναι αδιάφορο , γιατί και ο συνθέτης του , μου δημιουργεί τα ίδια συναισθήματα αδιαφορίας ) . Πάντως το opening και το closin' track ( "Are you experienced?" και "Pastime paradise" αντίστοιχα ) είναι εκπληκτικά , με το δεύτερο να έχει αποκτήσει μιά στοιχειωμένη χροιά που δεν την είχε το πρωτότυπο , ενώ το κλαρινέτο στο κομμάτι του Χέντριξ , κάπου προς το τέλος είναι υπέροχο .
Γενικά πρόκειται για δίσκο που δεν έχει βγεί από το player τις τελευταίες 4-5 μέρες , είτε στο σπίτι , είτε στο αυτοκίνητο . Και γιατί να βγεί άλλωστε ; Οταν υπάρχει ταλέντο και αγάπη για το αντικείμενο , το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι έξοχο .

( Υ.Γ. Και όλα αυτά από κάποιον που δεν είχε σχέσεις ιδιαίτερες με την Πάτι Σμίθ - για να το θέσω κομψά . Τελικά όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν , φαίνεται πως συναντιούνται πιό εύκολα ) .

Προσωπική μου γνώμη -και θα συμφωνήσω με αρκετούς που έγραψαν στο thread- είναι ότι η Patti πραγματικά αγαπάει αυτό που κάνει και έχω επίσης την άποψη οτι ποτέ της δεν έβγαλε δίσκο απλά για να "πουλήσει". Το έκανε απλά για τη πάρτη της. Την έχω δει και Live και πραγματικά έχει μια απίστευτη ενέργεια μέσα της και ξέρει να ξεσηκώνει το κόσμο. Το τελευταίο της δισκάκι φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει best seller, αλλά γι' αυτούς που τους αρέσει το ύφος της patti σίγουρα είναι πολύ καλό κομμάτι.

Συμφωνώ με την παραπομπή του Σπύρου αλλά έχω και μία μικρή ένσταση.
Τη γράφω κάπως για να μην.

Ζιου Ζιτσου.
Η νέα πρόταση στην παραλιακή φτιαγμένη με μεράκι από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Παράγκα. Δροσερή ατμόσφαιρα, κυριαρχεί το άσπρο η πέτρα και το ξύλο. Θα τους βρείτε όλους εκεί. Οι επώνυμοι το προτιμούν για τα καθαρά του ποτά, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και την mainstream ανεβαστική μουσική του.
Φορέστε το καλό σας χαμόγελο και δοκιμάστε το.
Την Πέμπτη ελληνικό πρόγραμμα με το Dj Παρασκευά, την Παρασκευή oriental με τον Dj Τουντσάϊ . Παρασκευή και Σάββατο όλες οι επιτυχίες από τον Dj cool.
Είσοδος 15 ευρώ, ποτό 10, φιάλη 100, φιάλη κομπλέ 150 ευρώ.

Απάντηση: Re: Καινούργιο Πάτι Σμιθ - Αντικρουόμενες απόψεις - Εσείς τι λέτε ;

Ζιου Ζιτσου.
Η νέα πρόταση στην παραλιακή φτιαγμένη με μεράκι από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Παράγκα. Δροσερή ατμόσφαιρα, κυριαρχεί το άσπρο η πέτρα και το ξύλο. Θα τους βρείτε όλους εκεί. Οι επώνυμοι το προτιμούν για τα καθαρά του ποτά, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και την mainstream ανεβαστική μουσική του.
Την Πέμπτη ελληνικό πρόγραμμα με το Dj Παρασκευά, την Παρασκευή oriental με τον Dj Τουντσάϊ . Παρασκευή και Σάββατο όλες οι επιτυχίες από τον Dj cool.

Αυτό παίζει πολύ με το τρόπο που σκάνε και λανσάρονται οι διασκευές σήμερα.
Έχει παραβρωμίσει το πράμα, δεν είναι όπως παλιά που κάθε διασκευή ήταν είδηση.
Πιστεύω πάντως ότι η Patti δεν πατάει εύκολα τέτοιες πεπονόφλουδες.
Θα ακούσω πρώτα και θα δούμε. Μπορεί και ναι.

Απάντηση: Re: Καινούργιο Πάτι Σμιθ - Αντικρουόμενες απόψεις - Εσείς τι λέτε ;

Ζιου Ζιτσου.

Σκέψου όμως ρε σύ ,οτι ούτε εκεί δεν χωράει η κυρά Cranberries που εσύ ´λάτρεψες´.Μάλλον την Dolores θα την αναφέρει το Lifo που χορηγείται δωρεάν.:flipout: :flipout: -bye- -bye-
Μην μου θυμώσεις,έχω παραγγείλει χαβιάρι και φουαγκρά.:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Καινούργιο Πάτι Σμιθ - Αντικρουόμενες απόψεις - Εσείς τι λέτε ;

Για μένα , το πιό σημαντικό και αξιομνημόνευτο στοιχείο του δίσκου , είναι πως η Πάτι Σμιθ έχει διαλέξει -για τους δικούς της λόγους - 12 τραγούδια από μιά ευρύτατη γκάμα καλλιτεχνών , πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους , ούτε ως ύφος , ούτε ως γενιά και έχει καταφέρει να βάλει την προσωπική της σφραγίδα σε όλα τα κομμάτια - ίδιον μεγάλου καλλιτέχνη αλλά και βαθιά ερωτευμένου με το καθένα -σε τέτοιο σημείο που εάν υποθέσουμε ότι βρίσκαμε σήμερα κάποιον που δεν είχε ακούσει ποτέ τα πρωτότυπα , αυτός δεν νομίζω να καταλάβαινε ότι το κάθε ένα ανήκει και σε διαφορετικό καλλιτέχνη .

χμμμ τα ίδια έγιναν το 1999 με τον Carlos.
12 και παραπάνω άσχετοι μεταξύ τους καλλιτέχνες, ευρύτατης γκάμας, με την διαφορά ότι δεν υπήρχαν διασκευές αλλά φρέσκα τραγούδια τους που ο Carlos έβαλε την προσωπική του σφραγίδα.

Σημεία των καιρών?
Ας το ξανακάνουμε?
Γιατί αυτός και όχι εμείς?
Που να συνθέτουμε τώρα, ας πάρουμε από τα έτοιμα?
Σπρώξιμο παραγωγών?
Αϊντε να σαρώσουμε τα φετεινά grammy? (θυμηθείτε αυτό το τελευταίο)

σημ.
1. δεν έχω ακούσει το δίσκο ακόμα (γιατί δεν με κάλεσε ακόμα ο Ντοκ....:grandpa: )
2. Η Πάτι μου είναι συμπαθής
3. Δεν θέλω να αρχίσετε συγκρίσεις και σχόλια ότι είναι ανόμοια πράγματα
4. Αν και μου αρέσει ο Carlos, θεώρησα το supernatural του 99 εντελώς έξω από τα γούστα μου, παρ όλα αυτά πολύ καλό δίσκο και πετυχημένη κίνηση που (γιατί όχι?) μπορεί να επαναληφθεί από άλλους αλλά ΟΧΙ από τον ίδιο (πχ shamal).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καινούργιο Πάτι Σμιθ - Αντικρουόμενες απόψεις - Εσείς τι λέτε

1. δεν έχω ακούσει το δίσκο ακόμα (γιατί δεν με κάλεσε ακόμα ο Ντοκ....:grandpa: )

να σε καλέσω αύριο , να δούμε πάλι πόσα ευρώ θα γλυτώσεις :flipout: :BDGBGDB55: :BDGBGDB55: ( θα σε πάρω το πρωϊ να δούμε τι θα γίνει

Tην Πατι την γουστάρω.
Αφού έχει και τον άσπρο κούνελο θα το πάρω το κορίτσι!

Για τα περί διασκευών δεν τραβάω κανά ζόρι.
Στο φινάλε όταν ακούω ένα λάιβ άγνωστης μπάντας με κλασσικά κομμάτια, πάλι διασκευές ακούω αλλά τις γουστάρω.
Η διαφορετικότητα του ίδιου θέματος μου αρέσει.

White Rabbit από άλλη φωνή εκτός της Grace; Ακόμα κι αν πρόκειται για την Patti, με συγχωρείτε, αλλά δεν...

Re: Απάντηση: Καινούργιο Πάτι Σμιθ - Αντικρουόμενες απόψεις - Εσείς τι λέτε ;

προσπαθώ να φανταστώ την Πατι να τραγουδάει και λέω τι πετυχαίνω

Are You Experienced? (Jimi Hendrix).Με τίποτα
Εδώ έχασα. Πολύ αλλού εκτέλεση. Μπράβο της.
Everybody Wants To Rule The World (Tears for Fears). Μπρρρ
Μπρρρ... Όσο πεζό ήταν πεζό έμεινε. Μάλλον το ορίτζιναλ καλύτερο...
Helpless (Neil Young). Ίσως.
Ναι ίσως. μάλλον το πέτυχε.
Gimme Shelter (stones). Χμμμμμμ ίσως.
χμμμ ίσως. Αν και πάλι ευτυχώς που ήταν τόσο κοντά στο κανονικό
Within You Without You (George Harrison). Αυτό ίσως πολύ.
Ναι. Το πέτυχε. Αλλά λείπει το sitar..... Δυστυχώς διάλεξε και δύσκολα...
White Rabbit (Jefferson Airplane). Σορρυ ...μπορεί να έβαλε 40 κιλά η Grace αλλά θα την προτιμήσω.
Grace και πάλι Grace. Γιά μένα το ...καθάρισε...
Changing Of The Guards (Bob Dylan). ίσως.
Κοντά στο στυλ της. Λόγω βαριάς υπογραφής έμεινε πιό πολύ Dylan.
The Boy In The Bubble
(Paul Simon). μπααα.
Γενικώς το Smithωσε....
Soul Kitchen (The Doors). γουιθ νάθινγκ.
Του άλλαξε το ύφος. Εγινε λίγο soul και θύμιζε την διασκευή του Lola....
Smells Like Teen Spirit (Nirvana). Καλά...μπορεί
Ναι. και εδώ έχουμε επιτυχία smithoποίησης.Midnight Rider (Gregg Allman). μπρρρ τρίζουν κοκκαλάκια. (και θα ανοίξουν τάφοι)
Με τίποτα. με τίποτα...
Pastime Paradise (Stevie Wonder). Αποκλείεται
άλλη μιά βαρειά υπογραφή. Προτιμώ σαφώς τον Stevie...

Χτες τελικά βρέθηκε η ευκαιρία και με τον σχετικό καφέ να μας παρηγορεί γιά την μιά ώρα που έφαγα σχεδόν στον περιφερειακό εξ αιτίας ενός βλακώδους τροχαίου, που έκοψε στα δυό τη Θεσσαλονίκη...ακούσαμε

Δίσκος που σαφώς φάινεται να πέρασε μέσα από το μαγικό φίλτρο της Πάτι.
Παλιά καραβάνα πλέον και τώρα άξια να διασκευάσει και Stones Beatles Dylan και δεν συμμαζεύεται.
Η ποιότητα είναι δεδομένη.
Βέβαια η άποψή μου που μάλλον την μοιράστηκα με το Ντοκ είναι ότι όσα τραγούδια είχαν βαρειά υπογραφή δεν μπόρεσε να τα αγγίξει. αυτά φωνάζανε, είμαι Stones, είμαι Beatles....
Κάποια άλλα γίνανε Smith. Και καλή μάλιστα.
Κάποιες εκτελέσεις δεν μου είπαν.

Καλός δίσκος - αξίζει.

Και μιά και έβαλα προγνωστικά επάνω, δείτε με κόκκινο τα σχόλια μετά την ακρόαση να δείτε αν έπιασα το 12άρι...

:offtopic:
Ατύχημα ήταν τελικά αυτό χτες στον περιφερειακό; Εγώ έφτασα σχετικά αργά και μας έδιωξαν οι τροχαίοι από την έξοδο της Ευκαρπίας. Τι έγινε;

Οτι περιμενα, τελικα αυτο και ήταν...

Γουσταρα την φωνη της, δηλωσε παρουσα, τα κομματια που μου αρεσαν από πριν συνεχισαν να μου αρεσουν, αλλα τα ειπε καλυτερα, αλλα λιγοτερο καλα (κανενα ασχημα ομως)...
Το white rabbit δεν νομιζω να μπορει ΚΑΝΕΙΣ να το πει καλυτερα, αρα δεν φταιει η Πατι...

Απουσιασε το νεο, αυτο που θα μας κανει να νιωσουμε ερωτοχτυπημενοι...
δεν ήταν δυνατον να υπάρξει με διασκευες.
Ενας δισκος που τουλαχιστον στις μικρες μου διαδρομες με το αυτοκινητο θα μου κανει παρεα για αρκετο καιρο!