Καινούργιο ψυγείο !

Λίμπχερ είχα παλια, η αληθεια ειναι πως κρατησε καμια 10ετια και βαλε. Της κουνιαδας μου της χαλασε στην 3ετια. Επι του παροντος εχω AEG, 8-9 ετων.
Αν επαιρνα τωρα, μαλλον LG θα κοιτουσα. Το πλυντηριο που πηρα προπερσι, σε αντικατασταση προβληματικου miele, ειναι εξαιρετικο.

Re: Απάντηση: Καινούργιο ψυγείο !

Λίμπχερ είχα παλια, η αληθεια ειναι πως κρατησε καμια 10ετια και βαλε. Της κουνιαδας μου της χαλασε στην 3ετια. Επι του παροντος εχω AEG, 8-9 ετων.
Αν επαιρνα τωρα, μαλλον LG θα κοιτουσα. Το πλυντηριο που πηρα προπερσι, σε αντικατασταση προβληματικου miele, ειναι εξαιρετικο.

Πλυντηριο LG?
Με Direct Drive μοτερ ή με λουρι?

Re: Απάντηση: Καινούργιο ψυγείο !

Πλυντηριο LG?
Με Direct Drive μοτερ ή με λουρι?

Έχω ένα τέτοιο direct drive εδώ και μια 4ετία, μια χαρά και δεν κάνει και πολύ θόρυβο.

Και αυτό με 10 έτη εγγύηση στο μοτέρ.

Ψυγείο Samsung ή LG λέω κι εγώ. Πάντως, αν πας στον Κωτσόβολο θα δεις ότι οτιδήποτε είναι κάτω από χιλιάρικο είναι ή τούρκικο ή κινέζικο...

Έχω ένα τέτοιο direct drive εδώ και μια 4ετία, μια χαρά και δεν κάνει και πολύ θόρυβο.

Και εγώ αυτό έχω παιδιά, αλλά ας μην μπερδεύουμε το μοτερ του πλυντηρίου με τον κομπρέσορα του ψυγειου, δεν έχει πατέντα τύπου direct drive στα ψυγεία η LG ούτε έχει κάποια παράδοση σtην κατασκευή compressor

Ψυγείο Samsung ή LG λέω κι εγώ. Πάντως, αν πας στον Κωτσόβολο θα δεις ότι οτιδήποτε είναι κάτω από χιλιάρικο είναι ή τούρκικο ή κινέζικο...

Αυτό είδα και εγώ και κόλλησα με το Hitachi.

Και εγώ αυτό έχω παιδιά, αλλά ας μην μπερδεύουμε το μοτερ του πλυντηρίου με τον κομπρέσορα του ψυγειου, δεν έχει πατέντα τύπου direct drive στα ψυγεία η LG ούτε έχει κάποια παράδοση σtην κατασκευή compressor

Να παρει Mercedes που εχει παραδοση στους κομπρεσορες...:flipout:

Παντως δεν διαβασα κανεναν να λεει για ψυγειο Bosch...

Εγω εχω ενα Whirlpool απο τα φοιτητικα μου χρονια (καπου 15 χρονια) και με βαθμιδα στην ψυξη 0...7 πανω απο 3 δεν το εχω βαλει...
Οι γονεις μου εχουν ενα Miesens 10 χρονια και ειναι μεγαλο με αρκετο χωρο μεσα, δεν εχει βγαλει προβλημα και εχει και ηλεκτρονικες ενδειξεις/ρυθμισεις μπροστα στην πορτα...

Παντως δεν διαβασα κανεναν να λεει για ψυγειο Bosch...

Εγω εχω ενα Whirlpool απο τα φοιτητικα μου χρονια (καπου 15 χρονια) και με βαθμιδα στην ψυξη 0...7 πανω απο 3 δεν το εχω βαλει...
Οι γονεις μου εχουν ενα Miesens 10 χρονια και ειναι μεγαλο με αρκετο χωρο μεσα, δεν εχει βγαλει προβλημα και εχει και ηλεκτρονικες ενδειξεις/ρυθμισεις μπροστα στην πορτα...

Πλυντηριο και εγω Bosch οπως εχω πει εχω και ειναι πιο παλιο απο το ψυγειο που παραδιδει το πνευμα σιγα σιγα....

σκυλι πραγματικο ομως εχουν αλλαξει οι χωρες κατασκευης πλεον. Κομματι απο τουρκια δεν.......

Επισης τουρκια πλεον συναρμολογουνται και τα Whirlpool οποτε πανε και αυτα .

Θα τσεκαρω και τα electrolux παντως αν εχουν καμια ανταγωνιστικη εγγυηση.

υγ

Εχει η πεθερα μου ενα κλασικο αμερικανικο Αmana και δεν λεει να μου το ξεφορτωσει ρε γμτ :flipout: Θεικα ψυγεια οντως.

Αρα οι γονείς σου Βοsch έχουν :flipout:

Eχουν ψυγειο Miesens, κουζινα Pitsos και πλυντηριο Bosch και τωρα συνειδητοποιησα οτι ειναι ολα απ την ιδια εταιρεια...:flipout::flipout:

Παντως γενικα οι ηλεκτρικες συσκευες ειναι και λιγο λαχειο, μπορει να ακουσεις απο 10 ατομα γνωστους ή μη οτι η ταδε μαρκα ειναι πολυ καλη, να πας να παρεις κι εσυ την ιδια μαρκα και να σου χαλασει στα 2-3 χρονια...

Ειναι να μην σου τυχει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καινούργιο ψυγείο !

"δεν κάνει και πολύ θόρυβο"; Δεν ξέρω εάν έχω μείνει πίσω στην τεχνολογία των πλυντηρίων, πάντως σε σύγκριση με το Miele που αντικατέστησε, μας φάνηκε όσο αθόρυβο θα ήταν λογικό να αναμένουμε. Κραδασμοί μηδέν.
8 κιλά Α+++ αν θυμάμαι μας βγήκε μόλις 380 ευρώ! (το miele το είχαμε πάρει 1100... και 5κιλο).

Direct drive βεβαιως βεβαιως...Εκει ειναι ολη η κορεατικη τεχνολογια. Τεραστεια διαφορα.

Καλα δεν ειναι και κατι νεο...
Η Enercon (γερμανικη) στις ανεμογεννητριες της χρησιμοποιει εδω και δεκαετιες παρομοιο συστημα αλλα γεννητρια οχι μοτερ...

Κοιταξτε τη διαφορα Direct Drive και μοτερ με λουρι...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

H LG στα ακριβά της ψηγεία έχει γραμμικά μοτέρ στον συμπιεστή. Και από συμπιεστές ξέρει, το ψυγείο έχει την ίδια αρχή λειτουργίας με το αιρκοντίσιον.
Η αλήθεια είναι ότι τα Hitachi που είδα κι εγώ είναι κορεάτικα, ακόμα και σε πιο φθηνά μοντέλα.
Αν είναι να πάρουμε τούρκικο, αγοράζουμε και γνήσιο τούρκικο Blomberg!
Πάντως ρίχνοντας μια ματιά σε τούρκικα και πολωνέζικα πλυντήρια πιάτον Bosch, το τούρκικο μου φάνηκε πιο καλοφτιαγμένο. Το πολωνέζικο είχε πλαστικό πάτο στον κάδο, όχι ανοξείδωτο!

Αυτό είδα και εγώ και κόλλησα με το Hitachi.
Ducksong μηπως μπορείς να μου πεις ποιο hitachi εχεις?

Καλα δεν ειναι και κατι νεο...
Η Enercon (γερμανικη) στις ανεμογεννητριες της χρησιμοποιει εδω και δεκαετιες παρομοιο συστημα αλλα γεννητρια οχι μοτερ...

Κοιταξτε τη διαφορα Direct Drive και μοτερ με λουρι...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν λέει απολύτως τίποτα, απλά μαρκετινίστικη τακτική είναι. Θυμάμαι όταν είχαν έρθει από την Miele για το πλυντήριο ρούχων το είχαν βάλει να στύβει στις 1800 σαλ και ισορρόπησαν κέρμα απο πάνω.

Απλά η προηγούμενη υλοποίηση της LG ήταν ανεπαρκής προφανώς.

Οπως έχουν τα πράγματα, προσωπικά έχω καταλήξει στο οτι στις λευκές οικιακές συσκευές - και όχι μόνο - δεν έχει σημασία πλέον η εταιρεία που απεικονίζεται στην πρόσοψη της συσκευής αλλά αυτή που είναι η "πραγματικά" κατασκευάστρια. Παίρνεις ψυγείο Amana, και απο πίσω είναι η Whirlpool, παίρνεις AEG και απο πίσω είναι η Electrolux. Παίρνεις άλλο "γερμανικό" και είναι κινέζικο. Oχι οτι οι εταιρείες αυτές δεν μπορούν να βγάλουν κορυφαία μηχανήματα, ή οτι οι γραμμές παραγωγής δεν είναι καλές, αλλά σε καμμία περίπτωση τα στάνταρντ τους, η αξιοπιστία τους, και το τελικό αποτέλεσμα δεν ακουμπάει την φήμη και την παράδοση του ονόματος που βάζουν στην πρόσοψη. Κάποτε (αν θυμάμαι καλά) τα Kuppersbusch ήταν απο τις κορυφαίες συσκευές όπως τα Miele και τα Neff. τώρα είναι απο τις φθηνότερες κουζίνες που μπορεί κανείς να αγοράσει και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ποιότητα της συσκευής.
Τα κορεάτικα και τα γιαπωνέζικα έχουν το καλό οτι φέρουν το όνομα αλλά και την ουσία μεγάλων εταιρειών που λανσάρουν συνεχώς νέες τεχνολογίες και δεν ρίχνουν την ποιότητα κάτω απο το οικονομικό επίπεδο στο οποίο απευθύνονται. Οι μεγάλες εταιρείες ξέρουν οτι αν το ψυγείο στο οποίο έχουν κρεμάσει το όνομά τους βγει μάπα, αυτό θα τους κόψει πωλήσεις και απο το aircondition - και απο την τηλεόραση ακόμα... Η Εlectrolux, αν το Zanussi βγεί φόλα, το πολύ-πολύ να στρέψει τον αγοραστή σε AEG ή Κelvinator που είναι πάλι της Electrolux. Το οτι μια εταιρεία κυκλοφορεί το ίδιο σχεδόν προιόν με 10 διαφορετικές επωνυμίες στην ίδια αγορά, δεν μου αρέσει.

Δεν λέει απολύτως τίποτα, απλά μαρκετινίστικη τακτική είναι. Θυμάμαι όταν είχαν έρθει από την Miele για το πλυντήριο ρούχων το είχαν βάλει να στύβει στις 1800 σαλ και ισορρόπησαν κέρμα απο πάνω.

Απλά η προηγούμενη υλοποίηση της LG ήταν ανεπαρκής προφανώς.

Δεν σημαινει οτι ηταν ανεπαρκης, ηταν η παλια τεχνολογια, οπου οσες μαρκες λειτουργουν με λουρι εχουν πλεον επαγωγικο μοτερ inverter...
Εχει διαφορα στον θορυβο αυτο ειναι σιγουρο κι επισης λειτουργει σε σχεδον διπλασιες στροφες και με μεγαλυτερο τυμπανο που σημαινει περισσοτερα κιλα απο οτι το μοτερ με λουρι...

Για την BSH (Bosch Siemens Haugeraete) που είναι κοινοπραξία μόνο για οικιακές συσκευές

"Κεντρικό ρόλο στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου κατέχουν οι μάρκες Bosch και Siemens. Με τις οχτώ εξειδικευμένες μάρκες (Gaggenau, Neff, Thermador, Constructa, Viva, Ufesa, Junker και Zelmer), η BSH διασφαλίζει ότι ικανοποιούνται οι ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε πελάτη. Συγχρόνως, τέσσερις περιφερειακές μάρκες (Balay, Pitsos, Profilo και Coldex) εξασφαλίζουν ευρεία παρουσία στις αντίστοιχες αγορές.
Απο το ίδιο συναρμολογητήριο βγαίνουν όλα. Το ένα όμως το πληρώνεις Pitsos, και το άλλο Neff...

http://www.bsh-group.info/laender/gr/index.php?page=105152

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οταν είχα πάρει το ψυγείο μου (Bosch), πριν 10+ χρόνια, τότε που δεν ήξερα, μου είχε κάνει εντύπωση που η διαφορά του με το διπλανό Πίτσος ήταν στην χειρολαβή και στο χρώμα της αυγουλοθήκης - στο Πίτσος ήταν διαφανής και στο Bosch άσπρη... Bέβαια ο έξυπνος πήρα το Bosch πληώνοντας "κατιτίς" παραπάνω αν και η χειρολαβή του Πίτσος μου άρεσε περισσότερο... :))

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό παντού. Για bosh-siemens-pitos όντως τα φτιάχνουν φασόν σχεδόν. Τα Neff φαίνεται ότι έχουν διαφορετική ποιότητα υλικών, τελείως διαφορετικές τεχνολογίες που δεν υπάρχουν στα άλλα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε άμεσα το εάν υπάρχουν διαφορές και στα υπόλοιπα εξαρτήματα. Η δε Gaggenau θεωρείται κορυφαία, θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με Miele, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα φθηνά του ''ομίλου'' τους.

Απάντηση: Re: Καινούργιο ψυγείο !

Ειχα εναν διπορτο ψυγειοκαταψυκτη της whirlpool αλλα εδω και κανα χρονο πιανει παγο...
Ηρθε ο τεχνικος της εταιρειας του εκανε μια επισκευη (του εβαλε μια ενα χαλινο συρμα γυρω απο ενα σωληνακι απο κατω ) ξαναπιασε , ξαναρθε εβαλε μεγαλυτερο μιας και το ξανακανε αλλα το κανει πλεον συνεχεια μολις γεμιζει λεει το λεκανακι εσωτερικα και ειτε ξυνω παγο και τον βγαζω απο την καταψυξη ειτε τρεχουν νερα απο κατω.
Whirlpool δεν ξαναπαιρνω μιας και απο οτι μου ειπαν πλεον τα φτιαχνουν Τουρκια.....με οτι αυτο συναπεγεται για την ποιοτητα του πλεον.
siemens-bosch το σκεφτομαι μιας και μου ειναι απεχθες το ονομα :D αν και το πλυντηριο ρουχων ειναι η μακροβιοτερη συσκευη του σπιτιου μου και δεν εχει ακομα φταρνιστει....
Samsung ή LG σκεφτομουν και γενικως οτι εχει μεγαλυτερη εγγυηση.
Εχουν τρομερη διαφορα τα ενεργειακης κλασης Α++ με τα Α+++ ??

Πριν 21 χρόνια είχα πάρει ένα ψυγείο Amana ντουλάπα εντοιχιζόμενο το οποίο πριν ένα χρόνο χάλασε, κόπηκε ο μεντεσές της πόρτας και έκοψε τα καλώδια που πέρναγαν από το touch panel της πόρτας….
Ήμουν μεταξύ LG – SAMSUNG και τελικά κατέληξα στο SAMSUNG RH57H90707F το οποίο είναι Made in Korea και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος…

http://www.samsung.com/de/refrigerators/food-showcase-rh57h90707f/

Επέλεξα samsung (αν και η lg έχει πολύ καλύτερο service) και όχι lg γιατί το samsung ήταν πολύ καλύτερο ποιοτικά, ειδικά το εξωτερικό φινίρισμα ήταν σε άλλο επίπεδο…

Όλα αυτά τα χρόνια έχω καταλάβει ότι όσο μεγάλο ψυγείο και αν έχεις έρχεται η ώρα που είναι πολύ μικρό και δεν φτάνει…

Δες το LG GTB583NSHM το οποίο αγόρασα (από κοτσόβολο με δωροεπιταγή 80 ευρώ) για την πεθερά μου πριν 4 μήνες και είναι πάρα πολύ καλό και αθόρυβο….

http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/fridges/fridges/148400-lg-nf-gtb583nshm