Καινούργιο ψυγείο !

Απάντηση: Re: Καινούργιο ψυγείο !

ξαφνικός θάνατος,
αλλά φταίω και εγω γιατί ενω όπως μου είχαν πει το καθάριζα από τη σκόνη με ηλεκτρικο σκουπάκι κάθε χρόνο ανελλιπώς
με τα τρεχάματα που είχα τελευταία δεν το καθάρισα και η σκόνη είχε επικαλύψει το μοτερ γύρω-γύρω σαν λεπτή κουβέρτα φλίς...

Αυτό σου το είπαν για να αποβάλει καλύτερα τη θερμοκρασία .
Σε κάποια παλιότερα ψυγεία υπήρχε και ενεργητική ψύξη του κινητήρα με ένα μικρό ανεμιστηράκι

Εκεί που είχα καταλήξει για καινούργιο, τελικά το GE ήταν επισκευάσιμο.
Το πρόβλημα με το μοτέρ δεν ήταν ότι χάλασε, αλλά ότι δεν έπαιρνε ρεύμα από την πλακέτα.
Άρα πρόβλημα πλακέτας που την επισκεύασε ο τεχνικός σε λιγότερο από μια ώρα.
Μου εξήγησε ότι από τότε που έβαλαν ηλεκτρονικά, για λόγους μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος, τέτοιες αστοχίες είναι πιθανές. Κατάλαβα ότι τα μηχανικά μέρη σηκώνουν κακομεταχείρηση, τα ηλεκτρονικά όχι και τόσο.

Εκεί που είχα καταλήξει για καινούργιο, τελικά το GE ήταν επισκευάσιμο.
Το πρόβλημα με το μοτέρ δεν ήταν ότι χάλασε, αλλά ότι δεν έπαιρνε ρεύμα από την πλακέτα.
Άρα πρόβλημα πλακέτας που την επισκεύασε ο τεχνικός σε λιγότερο από μια ώρα.
Μου εξήγησε ότι από τότε που έβαλαν ηλεκτρονικά, για λόγους μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος, τέτοιες αστοχίες είναι πιθανές. Κατάλαβα ότι τα μηχανικά μέρη σηκώνουν κακομεταχείρηση, τα ηλεκτρονικά όχι και τόσο.
Γι άυτο δινουν σημερα εγγυηση μεχρι και 20 χρονια στο μοτερ , αλλα στις πλακετες 1-2 χρονια...

Δεν ξερω αν υπαρχει αντιστοιχο νημα για πλυντηρια αν υπαρχει ας μεταφερθεί...
Εκανα μια αγορα ενος LG με direct drive μοτερ, εχει κανεις εμπειρια απο τετοια πλυντηρια?
Ελπιζω να αξιζε η αγορα του γτ ακομα περιμενω να μου το φεορυν...

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εκανα μια αγορα ενος LG με direct drive μοτερ, εχει κανεις εμπειρια απο τετοια πλυντηρια?

Εχω ενα τετοιο εδω και 1.5 χρονο. Κανενα προβλημα μεχρι στιγμης. Και η αδερφη μου πηρε φετος επειδη ζηλεψε :p
Α+++ αλλα δεν εχω δει ποσο καιει σε ρευμα σε πραγματικες συνθηκες (τακτικη χρηση λογω μωρου). Τα ρουχα παντως μια χαρα τα βγαζει . Θα ηθελα μεγαλυτερο καδο παντως γιατι οριακα παιρνει μια κουβερτα.

Πήρα πρίν 3 χρόνια περίπου αυτό AEG L76285FL
Κάνει ατελείωτες ώρες για να πλύνει τα ρούχα ,από την άλλη είναι οικονομικό .Μέτρησα 2 πλύσεις των 3 ωρών η καθεμία συνολική κατανάλωση περί τη 0.5 KWh .
Επίσης με τον μετρητή είδα ανώτερο σημείο τα 850 watt [προφανώς όταν δουλεύει η αντίσταση]
Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι άρχισε να ακούγεται λίγο περισσότερο όταν γυρνάει στις υψηλές στροφές

Τι πρόβλημα παίζει όταν τα πλυντήρια αρχίζουν να κουνιούνται?
Γιατί και το δικό μου το πιάνουν τα δαιμόνια κι αρχίζει το break dance τελευταία.

Αμορτισέρ. Επίσης μπορεί να αρχίσει να μαζεύει μονόπλευρα τα ρούχα και να κοπανιέται ακόμη περισσότερο.

Εχουμε εδώ και 2 χρόνια ενα παρόμοιο 9κιλο.. Υπερευχαριστημένοι.

Τι πρόβλημα παίζει όταν τα πλυντήρια αρχίζουν να κουνιούνται?
Γιατί και το δικό μου το πιάνουν τα δαιμόνια κι αρχίζει το break dance τελευταία.
Παρε ενα αλφαδι και δες αν γερνει απο καποια πλευρα. Απο τα ποδαρακια κατω το ρυθμιζεις να μην γερνει σε κανεναν αξονα.

Οποιος θέλει να μάθει πώς συμπεριφέρονται τα ψυγεία, όπως και όλες οι λευκές οικιακές συσκευές ας επισκεφθεί το www.which.co.uk . Με μια λίρα θα βρει εκατοντάδες τεστ σε ίδιους ή παρόμοιους κωδικούς με εκείνους της Ελλάδας, πολλά best buy και το σημαντικότερο αρκετά don't buy. Για τα ψυγεία ειδικότερα κρίνονται πολύ αποτελεσματικά και οικονομικά σε ενέργεια τα LG και τα SAMSUNG.

Εχοντας ενα παλιο ψυγειο οπου σαραβαλιαστηκε η πορτα , αποφασισα την αγορα ενος νεου, οπου να ειναι και λιγο μεγαλυτερο σε διαστασεις, οσο μου το επιτρεπει ο χωρος.

Το προβλημα μου ειναι πως οσον αφορα τα ψυγεια, ημουν παντα με παλαιου τυπου ψυγεια και δεν γνωριζω τη συχνοτητα βλαβων στα νεοτερα.
Σιγουρα δεν θελω με συμπιεστη inverter, αφου ναι μεν δινουν π.χ. 10 χρονια εγγυηση συμπιεστη, αλλα η πλακετα inverter οπου ειναι η συνηθης αιτια βλαβης δεν καλυπτεται απο εξτρα εγγυηση και το κοστος αλλαγης της ειναι τσουχτερο. Inverter οχι λοιπον.

Και τωρα το προβλημα οπου θελω τις αποψεις σας.
Εχω επιφυλαξεις ΚΑΙ με το no frost, αφου δεν γνωριζω συχνοτητα βλαβων εκει. (θερμιστορ, ανεμιστηρια, μπουκωματα κλπ που διαβαζω εδω κι εκει σε βλαβες χρηστων)

Δεν εχω καταλαβει ομως αν η συχνοτητα βλαβων ειναι συχνη και ποσα χρονια μπορει το ψυγειο να λειτουργησει χωρις βλαβη.
Και εδω θα ηθελα τις αποψεις οσων εχουν no frost ψυγεια, αν εχοντας κλεισει 2-3-5 χρονια με αυτα, αν αντιμετωπισαν καποια βλαβη.

Μιας και οι διαστασεις ειναι περιορισμενες λογω χωρου (60cm max πλατος, 190cm μαχ υψος) και με βαση τους παραπανω προβληματισμους, σκεφτομουν για συμβατικο ψυγειο, διοτι παρατηρω πως αυτα λογω κατασκευης, εχουν και μεγαλυτερους εσωτερικα χωρους απο τα no frost.

Oμως στο σκρουτζ που κοιταξα, βλεπω το 80-90% των ψυγειων να ειναι no frost, τα συμβατικα να αποτελουνται απο καποιες μαρκες οχι και τοσο επωνυμα αξιοπιστες (κατ εμε). Το γεγονος πως η πλειοψηφια ειναι no frost, σημαινει οτι αδικα ανησυχω για αυτα. ?
(γιατι για βλαβες διαβαζω, τη συχνοτητα δεν γνωριζω ομως)
Επειγομαι για αμεση αγορα και εχω κολλησει στο τι να επιλεξω.

Βασικα οσον αφορα τα προβληματα που διαβαζεις για το inverter και το no frost εγω θα ελεγα οτι ειναι να μην σου τυχει...

Επισης οταν συγκρινεις 2 ψυγεια που εχουν τις ιδιες διαστασεις αλλα διαφορετικα λιτρα χωρητικοτητας αυτο σημαινει οτι το ψυγειο με τη μεγαλυτερη χωρητικοτητα εχει μικροτερο παχος τοιχωματος με συνεπεια να δουλευει περισσοτερο για να κρατησει την ψυξη του...

Ολα ομως ξεκινουν απ το μπατζετ...

Εγω προσωπικα και στο πατρικο μου και οταν εμεινα μονος και τωρα που συζω ειχα/εχω no frost...
Στο πατρικο μου εχουμε Siemens (ξεχωριστη ρυθμιση για καταψυξη και συντηρηση), οταν ημουν μονος ειχα ενα αθλιο Indesit (καλη καταψυξη αθλια συντηρηση) και τωρα εχω ενα Whirlpool το οποιο ειναι πολυ καλο...

Last edited:
Εγω δεν ξερω καποιον που να του άντεξε πανω απο 7 χρονια χωρις βλαβη. Ολες οι φιρμες εχουν καλα μοντελα και κακα μοντελα. Δεν ειναι οπως παλια που υπξρχαν καλες φίρμες και κακες φιρμες. Εχω δυο γνωστους, που εχουν ακομα τα "θησαυροφυλάκια" που εβγαζε η general electric το 1958-1965 και τα εχουν ακομα. Βεβαια δεν ειναι Α+++ :flipout: . Αν δεν με πείραζε το αισθητικο κομμάτι θα εκλεβα το izola της Γιαγιας....χαλαραααα. Οπως και να χει και οτι και να διαλεξεις μην δωσεις πανω απο 600-700 e γιατι σε 5-7 χρονια θα το αλλαξεις. Τα πιο αξιοπιστα και φυσικα πανακριβα ειναι οι συντηρητές της sub zero.

τελικα εσεις τι ψυγεια εχετε. ? Νο φροστ ή συμβατικα. ? Σε νο φροστ σας εχει τυχει βλαβη. ?

Πηρα τηλ και φιλο ψυκτικο και με ξενερωσε. Οχι νο φροστ μου ειπε, ολο σε αυτα πηγαινω για βλαβες. Ειπε να παρω συμβατικο και μετα...μου αρχισε και σε αυτα...οχι αυτη τη μαρκα, χαλαει ο συμπιεστης, οχι εκεινη τρυπανε οι σωληνες μπλα μπλα

Αλλα και εσας δεν σας ειδα και πολυ ζεστους στο θεμα των no frost. :flipout:

Και δυστυχως τα συμβατικα ειναι ελαχιστα. Και περιμενω και ενα αρνι για το πασχα και δεν θα εχω που να το βαλω. :p

Re: Απάντηση: Καινούργιο ψυγείο !

τελικα εσεις τι ψυγεια εχετε. ? Νο φροστ ή συμβατικα. ? Σε νο φροστ σας εχει τυχει βλαβη. ?

Πηρα τηλ και φιλο ψυκτικο και με ξενερωσε. Οχι νο φροστ μου ειπε, ολο σε αυτα πηγαινω για βλαβες. Ειπε να παρω συμβατικο και μετα...μου αρχισε και σε αυτα...οχι αυτη τη μαρκα, χαλαει ο συμπιεστης, οχι εκεινη τρυπανε οι σωληνες μπλα μπλα

Και δυστυχως τα συμβατικα ειναι ελαχιστα. Και περιμενω και ενα αρνι για το πασχα και δεν θα εχω που να το βαλω. :p

Και τα 3 ψυγεια που ανεφερα ειναι no frost...
Οπως ειπα παραπανω ειναι να μην σου τυχει η ζημια...
Δεν υπαρχει τελειο ψυγειο ή εταιρεια...

Διαλεξε καποια που να εχει μακρα παραδοση σε ψυξη και να εξειδικευεται λιγο σε λευκες οικιακες συσκευες...

Re: Απάντηση: Καινούργιο ψυγείο !

Εγώ έχω no frost. Αλλα ειναι 1 ετους και στο σπιτι που εμένα πέρσι και εκει no frost ειχα πάρει αλλα είναι 2 ετών που πάλι δεν λέει πολλά.

Εγώ έχω κλείσει 6ετία με μια ντουλάπα LG από την κορυφαία σειρά (με γραμμικό μοτέρ). Βλάβες:
1. Το λάστιχο στην πόρτα της κατάψυξης που αλλάχτηκε εντός εγγύησης.
2. Το σωληνάκι που πάει το νερό στην παγομηχανή. Φτιάχτηκε με πατέντα του μάστορα γιατί δεν υπάρχει ανταλλακτικό (σαν ανταλλακτικό είναι όλη η μηχανή, αν τον πιστεύετε) και δεν ξαναενόχλησε.
3. Μια φορά που όταν έκλεινες τη συντήρηση άνοιγε η κατάψυξη και το ανάποδο. Ήρθε ο τεχνικός και αποφάνθηκε ότι ο αισθητήρας θερμοκρασίας είχε παγώσει. Πράγματι, αφού απομάκρυνα τα πράγματα από γύρω του και ανέβασα λίγους βαθμούς τον θερμοστάτη, μετά από 3 μέρες όλα ήρθαν στα κανονικά.

Το μεγάλο καλό είναι ότι αφήνεις λαχανικά για μέρες μέσα και δεν τους φαίνεται. Δεν έχει χαλάσει ποτέ τίποτα μέσα σε αυτό το ψυγείο, ακόμα και τα γιαούρτια κρατάνε άνετα και μετά την ημερομηνία λήξης τους.