Καινούργιο Σύστημα

the_wire

New member
13 December 2012
34
Καλησπέρα,λοιπόν εχω σκοπό να στήσω ενα αναλογικό συστηματάκι με budget της ταξης των 1000ευρω πάνω κάτω.
Αυτά που έχω κατα νου ειναι τα εξής

TT: Project Debut Carbon 2M red
Amp: Denon PMA 520AE ή Marantz PM 6004
Ηχεία: Monitor Audio BX 2

Τώρα μετά απο ψάξιμο ειδα οτι τα phono pre των παραπάνω ενισχυτών δεν ειναι ιδιαίτερα ok,θελω να μου πείτε αν ειναι καλυτερα να παρω τον denon που ειναι σχετικά φθηνος + ενα pre πχ project phono box.
Εχω μπερδευτεί αρκετά οποτε όποια απάντηση δεκτή.
Τέλος ειμαι αρχάριος οπως ηδη καταλάβατε.. :2thumb22sup:

Καλώς όρισες στην παρέα μας! :smile:
Διαβάζοντας τα νήματα που έχουμε εδώ στις επί μέρους κατηγορίες και προπαντός τα sticky θα βρείς πολλές πληροφορίες για τα θέματα που σ' ενδιαφέρουν.

Δώσε μας κάποιες πληροφορίες ακόμα, ώστε να μπορούμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

-Σε ποιό χώρο και πόσης επιφάνειας θα μπει το συστηματάκι που θες να φτιάξεις;

-Πόση θα είναι η απόσταση των ηχείων από τη θέση ακρόασης που προβλέπεις;

-Το σύστημα αυτό που περιγράφεις πιο πάνω, το έχεις ακούσει κάπου;

-Γιατί διάλεξες στο ξεκίνημα σου σαν κύρια πηγή σου το πικ-άπ; Έχεις στην κατοχή σου δίσκους βινυλίου που θες να αξιοποιήσεις;​

Σε χαιρετώ και θα τα ξαναπούμε... -bye-

Γεια χαρά,βασικά σκοπεύω να το στησω στο υπνοδωμάτιο μου που ειναι αρκετα μικρό, τα ηχεία θα ειναι γύρως στα 4 μετρα. Τώρα οσον αφορά το σύστημα δεν το έχω ακόυσει αλλα τουλάχιστον εχω διαβασει καλά reviews και σχόλια,πρέπει να τα ακούσω παντως.Τελος έχω μερικα βινύλια και γενικά ψάχνομαι κ ακούω αρκετά παλια πραγματα που δεν έχουν κυκλοφορησει καν σε CD όπως garage,punk κτλ. γενικότερα στη μουσική που ακούω ανέκαθεν "έπαιζαν" τα βινυλια.

Re: Απάντηση: Καινούργιο Σύστημα

Οχι δεν χρειάζεται να δούμε για ενεργά ηχεία.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει,να πει την γνώμη του ρε παιδί μου ας το κάνει.
Όσο για τα μούμπλε μουμπλε και λοιπές χαζομαρίτσες τι να πώ...

Για τον χωρο σου οι ενισχυτες που αναφρεις ειναι μια χαρα,οσο και το ηχειο.Απλως δεν γνωριζω προσωπικα τον χαρακτηρα του ηχειου για να σε βοηθησω περισοτερο.Η καλυτερη λυση ειναι να πας να ακουσεις με την μουσικη σου τα μηχανηματα που σε ενδιαφερουν ωστε να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη αποψη.Θα σου προτεινα επισης τους pioneer A-10-K και yamaha a-s300.

Μην παρεξηγείσαι ... μούμπλε κάνει ο Ντόναλντ Ντακ όταν προβληματίζεται / διαλογίζεται... αστείο είναι, δεν είναι κακό ... και τα ενεργά ηχεία είναι τις περισσότερες φορές πολύ καλή λύση ...

οκ μου φάνηκε κάπως το μουμπλε τεσπα οι ενισχυτές που έβαλα τι λένε? Σκέφτομαι να πάρω τον ντενον + ενα phono pre αντι για τον marantz διότι θα μου βγεί τα ίδια φράγκα.
Φοβάμαι οτι τα bulit in phono stage δεν θα ειναι καλής ποιότητας ε και δεν θελω να ξεφύγω απο το budget. Στην ουσία bulit in phono στο amp vs external phono :D

To καθε ηχειο εχει διαφορετικο ηχητικο χαρακτηρα.Μπορει καποιο να εχει τονισμενα χαμηλα και παιζει πιο καλλα σε 1 συγκεκριμενο ειδος τραγουδιου,οπως τα σημερινα που τα ονομαζουν R&B!!!Ενα αλλο με μεγαλυτερη διαυγεια στα μεσαια και ψηλα να παιζει καλυτερα σε ροκ-μεταλ μουσικη.Εαν ακους αποκλειστικα αυτο το ειδος μουσικης ψαξε και ακου το καλυτερο setup για τα γουστα σου!

Κατάλαβα τι λες,το θέμα ειναι οτι ακούω πολλά και διαφορετικά πράγματα (συγγενικά μεν με αρκετα διαφορετικό ήχο δε) οπότε θέλω ηχεία ουδέτερα. Κάτι που να μην τονίζει ιδιαίτερα κάποια περιοχή,προτιμώ να ακούω την original μίξη χωρίς να παρεμβαίνω με EQ κτλ οπότε τα ουδέτερα ειναι οτι πρέπει.

Οσο αναφορά τα ηχεία αν μπορείς πάρε τα RX2 αντί των BX2, ή ακόμα και τα RX1. Θα παίξουν πολύ καλύτερα για τη μουσική που θέλεις.

Λοιπον μετά απο αρκετό ψάξιμοειμαι μεταξυ ΒΧ 2,Dali Zensor 1 και Q-Acoustics 2020i απο ηχεία,απο οσα διάβασα και τα 2 πρώτα ειναι αρκετά bright οπότε με τι ενισχυτή θα ταιριάξουν καλύτερα για να έχω ενα κάπως ποιο ισσοροπημένο αποτέλεσμα? Ο Marantz που αναφέρω παραπάνω ειναι bright οπότε πιθανόν δεν θα μου κανει,σωστά? Υπόψην οτι η μουσική που ακούω ειναι σε όλο το φάσμα του rock
punk,rock λίγο metal κτλ.

Λοιπον μετά απο αρκετό ψάξιμοειμαι μεταξυ ΒΧ 2,Dali Zensor 1 και Q-Acoustics 2020i απο ηχεία,απο οσα διάβασα και τα 2 πρώτα ειναι αρκετά bright οπότε με τι ενισχυτή θα ταιριάξουν καλύτερα για να έχω ενα κάπως ποιο ισσοροπημένο αποτέλεσμα? Ο Marantz που αναφέρω παραπάνω ειναι bright οπότε πιθανόν δεν θα μου κανει,σωστά? Υπόψην οτι η μουσική που ακούω ειναι σε όλο το φάσμα του rock
punk,rock λίγο metal κτλ.

Για τον χωρο που εχεις ενας Yamaha A-S500 πιστευω θα ειταν υπεραρκετος...ειναι λαμπρος ενισχυτης και ταιριαζει στα ακουσματα σου.Εχει και εξοδο για subwoofer εαν το χρειαστεις στο μελλον!Ο marantz εχει γλυκο ηχο σε αντιθεση με τον yamaha,αλλα πιστευω σαν συνολο ειναι ανωτερος ο δευτερος.

Re: Απάντηση: Καινούργιο Σύστημα

Γιατί όχι και ένας Nad;;

Ενοειτε...απλως επειδη ο συγκεκριμενος εχει εναν ουδετερο χαρακτηρα μου ηρθε πρωτος αυτος.Οτι θελει ο φιλος δικη του ειναι η τσεπη!

Δεν θα πηγαινα κατευθειαν σε εξωτερικο φονο αν δεν ακουγα πρωτα το ενσωματομενο των ενισχυτων ???

Μικρός χώρος μεγάλα προβλήματα...
(4 μέτρα πάντως απόσταση των ηχείων, θέλουν μία διάσταση δωματίου 5+...... αν θες ξαναμέτρα την απόσταση αυτιά-τουίτερ δίνοντας και κάποιο αέρα απο τους τοίχους πίσω απο τα ηχεία και το το κεφάλι)

Ενισχυτές να διαβάσεις/ακούσεις HK3490, nad326, Marantz PM7003, Pioneer A-A6MK2
ηχεία quad L11, Dali Zensor 1, Q2020, psb alpha B1, Tannoy Mercuri V1

Συνυπολόγισε βέβαια την είσοδο phono που έχουν, αλλά και πιθανότητα για ψηφιακή, καθώς και έξοδο για sub, ώστε να είσαι έτοιμος για μελλοντική αναβάθμιση - αλλαγή χώρου - ανησυχίες στη πηγή κτλ
Ποτε δεν ξέρεις, ίσως να γλιτώσεις χρήματα στο μέλλον.

Καλή επιλογή μετά από προσεκτικές ακροάσεις εύχομαι.