Καινούρια εγκατάσταση κεραίας τηλεόρασης

ntemian

New member
20 June 2006
67
Πρόσφατα αγόρασα καινούρια tv(46w5500)και με την ευκαιρία θα αγοράσω και καινούρια κεραία μιας και η παλιά εγκατάσταση είναι σε κακό χάλι. Τι κεραία-ενισχυτή μου προτείνετε? Περιοχή Καρδίτσας. Με την παλιά κεραία βλέπω χιόνια σε αρκετά κανάλια (star,μακεδονια,alter κ.α...). Σε κατάστημα που ρώτησα μου πρότειναν πλέγμα καλής ποιότητας όπως μου είπε στα 40 και ενισχυτή neco (35 )για 2 τηλεοράσεις.
Ποια είναι η γνώμη σας?Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για πλέγμα?

κοίτα στους γείτονες ... όποιος έχει την καλύτερη εικόνα , παίρνεις το τηλ του τεχνικού του ... Δεν παίζει τόσο ρόλο το υλικό , αλλά η ρύθμισή του ...

Οι γειτονικές πολυκατοικίες έχουν πλέγμα ή χελιδώνα αν αυτό βοηθάει.Στην πολυκατοικία μου οι κεραίες έχουν περαστεί εδω και 10 χρόνια και οι περισσότερες είναι σκουριασμένες/σπασμένες.

Πάνω κάτω όλοι έχουν την ίδια εικόνα,με λίγα ή περισσότερα χιόνια σε ορισμένα κανάλια κυρίως στο star και alter αλλά σε crt τηλεοράσεις λίγων ιντσών.

δλδ δεν υπάρχει κάποιος που να έχει άψογη εικόνα σε όλα τα κανάλια ... Συμβιβάζεσαι τότε με τις προτάσεις που σου έχουν γίνει ... Με την ψηφιακη εποχή να είναι κοντά , το κόστος που αναφέρεται δεν είναι ούτε ακριβό ούτε φτηνό ... αρκεί ο ενισχυτής να μην δημιουργεί προβλήματα στο ψηφιακό ( το κόβει τελείως ) ...

Απο ότι βγάζω άκρη απο την σελίδα είναι πάρα πολύ καλό με ελάχιστα τσιμπημένη τιμή.
Ρώτα στον Κωνταντακάτο για αντίστοιχα Digisat και στον Καφκά για Biokal.

Έχε στο νου σου όμως την δυσκαμψία αυτών των καλωδίων !
Πρόσφατα πέρασα 200μ απο το Digisat N85 gold (ή αλλιώς N48Cu) και μου έβγαλε την πίστη.

Θα περαστεί εξωτερικά οπότε δεν νομίζω να έχω μεγάλο πρόβλημα.
Επειδή δεν μένω Αθήνα έχεις να μπυ προτείνεις κάποιο ελληνικό online κατάστημα για να κοιτάξω και να παραγγείλω απο εκεί? Για ενισχυτή ιστού έχεις καμία γνώμη?

Δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά απο επίγεια τηλεόραση.
Το καλώδιο το έβαλα σπίτι μου για SAT κυρίως (απλά χρησιμοποίησα το ίδιο και για 2-3 μεταφορές πριζών tv).

Καυκάς
http://www.kafkas.gr/?maincat=8
Κωνσταντακάτος
http://www.akbros.gr/akbros1/contact.html

Επίσης, μπορείς να ψάξεις στο Γερμανικό e-bay που έχει εξαιρετικές τιμές για καλώδιο A αλλά και A+. Μην κάνεις bid όμως σε δημοπρασία, συννενοήσου πρώτα για την αποστολή. Εμένα μου κάνανε νερά 2 φορές (διαφορετικοί έμποροι) για 300μ καλώδιο. Δήθεν λέγανε πληρώνεις το πρώτο 15Ε και στα υπόλοιπα δωρεάν μεταφορικά. Μετά μου το αλλάξανε.