Καινούρια ελαστικά;

Ναι ειναι,
Απο την αλλη ομως, φιλος μεσα απο την bmw, ειναι καθετος οτι εινα μακραν καλυτερα απο τα κλασικα, εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, αλλα θελουν περισσοτερη ωρα για να ζεεσταθουν. Ετσι λεει τουλαχιστον. Ειδωμεν.

Ωραία κουβέντα. Μάθαμε αρκετά.
Πάντως για την 944 είχα διαβάσει σε φόρουμ ότι πρότειναν και τα KUMHO.
Και δεν τα είχα σε καθόλου εκτίμηση.
Mάλιστα είχαν προτείνει και Αγγλικό site για παραγγελίες.
Λόγω τρελών διαστάσεων θυμάμαι πως αν τα είχα φέρει από Αγγλία θα γλύτωνα 600 ευρώ.
Φίλος γλύτωσε 3000 μίνιμουμ όταν έκαψε φλάντζα στην 968. Έφερε όλα τα ανταλλακτικά από Αγγλία και πλήρωσε μόνο την εργασία.
Και βέβαια όχι στην Πόρσε.
Φθηνά ελαστικά είχε και το Euro car parts. Eγγυημένα. Είχαν ψωνίσει πολλοί φίλοι. Τώρα δεν ξέρω τι παίζει.

Απάντηση: Re: Καινούρια ελαστικά;

Ntinos1972 said:
Ναι ειναι,
Απο την αλλη ομως, φιλος μεσα απο την bmw, ειναι καθετος οτι εινα μακραν καλυτερα απο τα κλασικα, εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, αλλα θελουν περισσοτερη ωρα για να ζεεσταθουν. Ετσι λεει τουλαχιστον. Ειδωμεν.

Το οτι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και οτι θέλουν αρκετή ώρα για να ζεσταθούν εμένα μου δείχνει οτι είναι πολύ σκληρά(ειδικά επειδή έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής)..
Το οποίο σημαίνει οτι απο κράτημα δεν είναι καλά..
Άλλωστε μην ξεχνάμε οτι τα RFT είναι πάντα RFT τα οποία για την ώρα είναι ΜΑΠΑ!!

Δημητρη, το οτι θελουν περισσοτερη ωρα να ζεσταθουν δεν σημαινει οτι θελει ωρες.
Παντως ευχομαι να μην ειναι μαπες οπως λες.
Αυτα που φορας τωρα τι ειναι (τυπος/μαρκα)?

Τα δικά μου είναι dunlop sp sport 3000 rft και έχω φορέσει και τα pirelli euforia rft τα οποία σε σχέση με κανονικά λάστιχα είναι η μέρα με την νύχτα..(εννοείται οτι καλύτερα είναι τα κανονικά!)
Έχω δοκιμάσει τα εξής σε άλλα αυτοκίνητα(mercedes clk και E200- subaru impreza wrx-mercedes C200):
goodyear f1- michelin pilot(σχεδον όλους τους τύπους)-pirelli p zero rosso-bridgestone potenza pole position k 030-070 κ.λ.π...
Για μένα τα καλύτερα σε βρεγμένο ήταν τα f1,τα καλύτερα overall ήταν τα michelin αλλά στο στεγνό τα bridgestone ήταν άπιαστα!!τα οποία bridgestone ήθελαν επίσης αρκετή ώρα να ζεσταθούν(καταλαβαίνω πολύ καλά πότε ενα λάστιχο είναι κρύο αν ξέρω την συμπεριφορά του γενικότερα)αλλά χιλιόμετρα
έβγαζαν πολύ λίγα.. γι'αυτό λέω οτι είναι σκληρά αυτά που σου προτείνουν..
Και φυσικά κατέληξα στο συμπέρασμα οτι σαν τα κανονικά τα λάστιχα δεν έχει~!
Και κάτι ακόμα...αν μπορούσα δεν θα έψαχνα τέτοιου είδους "συμβατικά" λάστιχα να βάλω στο αυτοκίνητο μου δεδομένου οτι γουστάρω τρελά τα γκάζια..θα έψαχνα για avon και toyo..λίγα χιλιόμετρα μεν αλλά τρελό grip!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καινούρια ελαστικά;

Ntinos1972 said:
Τι εννοεις λεγοντας δεικτη?

Εννοω τον δεικτη ταχητητας , H, V κτλ. Τα ελαστικα με μεγαλο δεικτη ( εαν βαλουμε δηλαδη μεγαλο δεικτη χωρις λογο στο αυτοκινητο ), αργουν πολυ περισσοτερο να ζεσταθουν.

Ntinos1972 said:
Τελικα ο φιλος που ανοιξε το θεμα αλλαξε λαστιχα, τι εβαλε?

Ντίνο έβαλα τα BRIDGESTONE ER300 TURANZA, το'χα αναφέρει και σε προηγούμενο post, αλλά με τα πολλά post στο thread λογικό να μην το πήρε το μάτι σου :-)