Καινουριο DAC

το spdif ειναι ενα πρωτοκολο εποικοινωνιας.

το I2s ειναι η εισοδος που εχουν τα dac chip.

επειδη το i2s εχει προβλημα με την αποσταση

μετατρεπεται σε spdif στελνεται στην επομενη συσκευη

οπου μετατρεπεται ξανα σε i2s οποτε καταλαβαινεις.
Μάλιστα για αυτό λοιπον για τα m2tech evo αναφερει στο site καλώδιο δυκτίου για συνδεση I2S το πολύ μέχρι 1m ιδανικά 50cm

οχι ειναι καινουριο απλα δεν...τα ιδια κοματια απο την usb του dac ακουγονται πολυ πιο ζεστα και αναλυτικα και με βαθυτερο μπασο,με το hiface χανουν αναλυση και ο ηχος γινεται ξερος.
Εκτος και αν εκτος λεω θελει στρωσιμο.
Τα ιδια ειχε πει και ο fragoulis να δεν κανω λαθος

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ουσική?p=1056288642&viewfull=1#post1056288642

χα σχεδον τα αντιθετα πιας το αβγο και κουρευτο γιαυτο επιμενω στις προσωπικες ακροασεις,το συστημα του καθενος ειναι διαφορετικο και τ αυτια του, τελικα ηθελε η δεν ηθελε στρωσιμο μετα απο τοσο καιρο τι λες?
εκτος βεβαια και αν ειναι λιγο για μια συσκευη οπως το bench οπως ειπε και ο back
εμενα προσωπικα μου τα πηγε ολα στο χειροτερο
τελος το off topic

Last edited:
Απάντηση: Re: Καινουριο DAC

οχι ειναι καινουριο απλα δεν...τα ιδια κοματια απο την usb του dac ακουγονται πολυ πιο ζεστα και αναλυτικα και με βαθυτερο μπασο,με το hiface χανουν αναλυση και ο ηχος γινεται ξερος.
Εκτος και αν εκτος λεω θελει στρωσιμο.
Τα ιδια ειχε πει και ο fragoulis να δεν κανω λαθος

Μην σου φαινεται παραξενο,το εχουμε γραψει πριν απο καιρο.
Καναμε μια δοκιμη αναμεσα στο audiotrak και το trends με την usb σαν εισοδο απο το p.c και απο την ομοαξονικη τους εξοδο τροφοδοτουσαμε ενα αλλο dac .Ο ηχος των 2 ηταν τελειως διαφορετικος και με σαφεστατη ηχητικη υπογραφη,εννοειται οτι ολα τα υπολοιπα ηταν τα ιδια,απλα διαπιστωσαμε ποσο διαφορετικη ηταν η μετατροπη απο usb σε ομοαξονικη στο audiotrak και trends

χα σχεδον τα αντιθετα πιας το αβγο και κουρευτο γιαυτο επιμενω στις προσωπικες ακροασεις,το συστημα του καθενος ειναι διαφορετικο και τ αυτια του, τελικα ηθελε η δεν ηθελε στρωσιμο μετα απο τοσο καιρο τι λες?

Οχι τί στρώσιμο να θέλει.... Οπως παίζει από την πρώτη μέρα παίζει και τώρα. Πάντως ανάλογα με το σύστημα οι διαφορές παίζουν. Για αυτό καλό είναι να το ακούσει κάποιος πριν το αγοράσει όπως πολύ σωστά λές.

ενταξει τωρα ντρεπεσαι να ζητησεις κατι που κανει ενα κατοσταρικο,μιλαω γενικα περι ακροασεων.
Αλλα για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται ο κανονας του οτι πληρωσεις παιρνεις

για εμενα το hiface ηταν μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει...

περι του dac συνεχεια λοιπον...

εκτος βεβαια και αν ειναι λιγο για μια συσκευη οπως το bench οπως ειπε και ο back
εμενα προσωπικα μου τα πηγε ολα στο χειροτερο
τελος το off topic

δεν ειπα αυτο αλλα οτι στο Benchmark ειναι ενσωματωμενη η Usb και γλυτωνη αρκετες μετατροπες.

σε ενα ντακ ομως που δεν εχει Usb ειναι καλυτερο απο τις περισσοτερες spdif.

για την ακριβεια μονο το hifiace evo εχω βρει καλυτερο αλλα με 3πλασιο κοστος.

την ψηφιακη εξοδο της m audio audiophile 2496 που εχω την κανη σκονη.

ok το καταλαβα αλλα εγω στα διαφορα φορουμ διαβαζα ειδικα στα ξενα οτι μαμει και δερνει και οτι φτιαχνει κατα πολυ το ηχο του μπεντσμαρκ απο την usb γιαυτο ταχω παρει.
Τεσπα τελος ειμαστε πολυ offtopic

Re: Απάντηση: Καινουριο DAC

ok το καταλαβα αλλα εγω στα διαφορα φορουμ διαβαζα ειδικα στα ξενα οτι μαμει και δερνει και οτι φτιαχνει κατα πολυ το ηχο του μπεντσμαρκ απο την usb γιαυτο ταχω παρει.
Τεσπα τελος ειμαστε πολυ offtopic

μην πιστευης οτι διαβαζεις αν δεν ξερεις αυτον
που το εγραψε.

Re: Απάντηση: Καινουριο DAC

μην πιστευης οτι διαβαζεις αν δεν ξερεις αυτον
που το εγραψε.
Πολύ-πολύ σωστά!
Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε όταν ξεκινάμε να ασχολούμαστε με την υψηλή πιστότητα, είναι να ενημερωνόμαστε, να μαθαίνουμε, αλλά στο τέλος μην επηρεαζόμαστε και να διαμορφώνουμε τη δική μας προσωπική γνώμη.

Απορίας άξιον πόσο εύκολα το ξεχνάμε! Όλοι μας χωρίς εξαίρεση έχουμε επηρεαστεί κάποτε κι' έχουμε παρασυρθεί. Αλλά κι' αυτά στο παιγνίδι της αναζήτησης είναι... :smile:

Πάντως σε σχέση με το "παντρεμα" που εχουν αναφέρει κάποιοι φίλοι... εγω αντίθετα θεωρώ οτι την Babyface θα μπορέσω να την "διωξω" αρκετά εύκολα... είναι απο τα πιο καινουρια interfaces που κυκλοφορουν, έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (είπαμε δεν χοροηδάμε πάνω στο jog), έχει όνομα (rme οχι bf εννοείται :) ), "παίζει" και σε Α/phile και σε pro κοινό, παιζει και σε πισι και σε μακ (σε αντιθεση με το duet2)...

Πάντως σε σχέση με το "παντρεμα" που εχουν αναφέρει κάποιοι φίλοι... εγω αντίθετα θεωρώ οτι την Babyface θα μπορέσω να την "διωξω" αρκετά εύκολα... είναι απο τα πιο καινουρια interfaces που κυκλοφορουν, έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (είπαμε δεν χοροηδάμε πάνω στο jog), έχει όνομα (rme οχι bf εννοείται :) ), "παίζει" και σε Α/phile και σε pro κοινό, παιζει και σε πισι και σε μακ (σε αντιθεση με το duet2)...

μάλλον στον εαυτό σου μιλάς..:)

Πάντως, όσο το ψάχνεις τόσο δεν αποφασίζεις (το χω παθει) και δεν χαίρεσαι τελικά την διαδικασία όσο θα μπορούσες..ότι κι αν πάρεις από όσα έχεις βάλει στην short list έχω την εντύπωση πως θα σε ικανοποιήσουν σε ηχητικές ακροάσεις. Αν είχες studio ηχογράφησης θα ήταν άλλα τα κριτήρια αλλά για τον σκοπό που θες το DAC νομίζω ότι έχεις καλές λύσεις ήδη

μάλλον στον εαυτό σου μιλάς..:)

Πάντως, όσο το ψάχνεις τόσο δεν αποφασίζεις (το χω παθει) και δεν χαίρεσαι τελικά την διαδικασία όσο θα μπορούσες..ότι κι αν πάρεις από όσα έχεις βάλει στην short list έχω την εντύπωση πως θα σε ικανοποιήσουν σε ηχητικές ακροάσεις. Αν είχες studio ηχογράφησης θα ήταν άλλα τα κριτήρια αλλά για τον σκοπό που θες το DAC νομίζω ότι έχεις καλές λύσεις ήδη

Πρωτίστως μάλλον έχεις δίκιο... χε χε!!

Ναι επίσης έχεις δικιο... έχω πελαγώσει κάπως!!

Γραψε καμια κουβεντα για το mdac βρε αδερφε... -bye-

θα το ακούσω το ΣΚ και θα γράψω για το MDAC. Αλλά να πω και το άλλο, άκουσα για λίγο χθες το SqueezBox και μου άρεσε όπως έπαιζε, δεν θα μου αρέσει το MDAC? Μήπως τελικά έχουμε πέσει όλοι θύματα του Marketing το οποίο εφευρίσκει ανάγκες που δεν έχουμε..?

ορίστε για να σε μπερδέψω ακόμα περισσότερο, στα 135 λιράκια έπεσε το SQ :)

http://www.amazon.co.uk/Logitech-93...UTF8&coliid=I18YBSK2K84O9W&colid=ES9QUSR69O7C

Last edited:
Αφού ο άνθρωπος θέλει να ακούει απ' το mac ρε παιδιά. Ότι και να είναι το m-dac, δηλαδή γιατί να δώσει λεφτά και να πάρει ένα dac*24/96;

Ακούω από το υπολογιστή σημαίνει θέλω να έχω τη δυνατότητα να ακούω και τα 176,4 και τα 192 και να τ' ακούω bitperfect ρε γαμώτη μου.

Να άκουγε από κάνα sqeezbox να πω εντάξει.

Δηλαδή να δώσει κάνα 800άρι και πάλι να μην είναι ικανοποιημένος. Μετά για να ακούσει υψηλότερη ανάλυση, να βάζει το USBstick ανάμεσα στο dac και το mac και κόντρα καλώδια και κάτι δε μάτσαρε... και παπαριές και νάχει δώσει φράγκα και πάλι να μην ακούει το καινούριο πράγμα ατόφιο.

θα το ακούσω το ΣΚ και θα γράψω για το MDAC. Αλλά να πω και το άλλο, άκουσα για λίγο χθες το SqueezBox και μου άρεσε όπως έπαιζε, δεν θα μου αρέσει το MDAC? Μήπως τελικά έχουμε πέσει όλοι θύματα του Marketing το οποίο εφευρίσκει ανάγκες που δεν έχουμε..?

ορίστε για να σε μπερδέψω ακόμα περισσότερο, στα 135 λιράκια έπεσε το SQ :)

http://www.amazon.co.uk/Logitech-93...UTF8&coliid=I18YBSK2K84O9W&colid=ES9QUSR69O7C

Ωω ευχαριστώ πολύ...:smash:

στις 100 θα χτυπήσω ένα....
Συγγνώμη, αλλά τις 135 λιρίτσες που τις βλέπετε;

Στο link που δίνεις φίλε tio4711 το Logitech Squeezebox Touch έχει τιμή 226,90 βρετανικές λίρες.

Εκτός αν εννοείς το Roberts Stream 83i Stereo DAB/FM/WiFi Internet Radio with 3 Way Speaker System, που αναφέρεται προς το τέλος της σελίδας και όντως έχει τιμή 135,53 βρετανικές λίρες, αλλά πρόκειται για άλλο προϊόν.

Μιχάλη (DomieMic65), φοβάμαι πως πρέπει να συνεχίσεις στο δρόμο που ξεκίνησες!

Supersonic λυπάμαι, αλλά φαίνεται θα περιμένεις πολύ και συ και εμείς, ώσπου το Squeezebox να φτάσει τις 100 λίρες. :frown:

Συγγνώμη για τα off-topic παιδιά, αλλά οι επιθυμίες μας δύσκολα γίνονται πραγματικότητα...

Αφού ο άνθρωπος θέλει να ακούει απ' το mac ρε παιδιά. Ότι και να είναι το m-dac, δηλαδή γιατί να δώσει λεφτά και να πάρει ένα dac*24/96;

Ακούω από το υπολογιστή σημαίνει θέλω να έχω τη δυνατότητα να ακούω και τα 176,4 και τα 192 και να τ' ακούω bitperfect ρε γαμώτη μου.

Να άκουγε από κάνα sqeezbox να πω εντάξει.

Δηλαδή να δώσει κάνα 800άρι και πάλι να μην είναι ικανοποιημένος. Μετά για να ακούσει υψηλότερη ανάλυση, να βάζει το USBstick ανάμεσα στο dac και το mac και κόντρα καλώδια και κάτι δε μάτσαρε... και παπαριές και νάχει δώσει φράγκα και πάλι να μην ακούει το καινούριο πράγμα ατόφιο.

ηθελα να ειμαστε κοντα να σου βαλω καλη εγγραφη 16/44.1 24/96/192 να μου πεις ποια ειναι ποια.