Καινούριο Πικαπ

Εχω και μια πρόταση για ένα Thorens TD2001 αν τελικά τα βρούμε στην τιμή με τον φίλο που το δίνει!!

Το Dual θέλει ενα πολύ καλό service χωρίς να ξέρω αν θα μπορέσει να έρθει 100% σε άψογη λειτουργική κατάσταση... οπότε δεν ξερω αν αξιζει να δωσω κάποια χρηματα να το φτιάξω και μετά να θέλω και πάλι άλλο!!!

Εχω και μια πρόταση για ένα Thorens TD2001 αν τελικά τα βρούμε στην τιμή με τον φίλο που το δίνει!!

Το Dual θέλει ενα πολύ καλό service χωρίς να ξέρω αν θα μπορέσει να έρθει 100% σε άψογη λειτουργική κατάσταση... οπότε δεν ξερω αν αξιζει να δωσω κάποια χρηματα να το φτιάξω και μετά να θέλω και πάλι άλλο!!!

Καλησπέρα,αγόρασα πρόσφατα ένα dual του 87 σε άριστη κατάσταση και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το πως παίζει μετά από τόσα χρόνια!δεν ξέρω πιο μοντέλο έχεις αλλά μπορείς να κάνεις μια ερώτηση στην ακουστική κρήτης για να δεις αν αξίζει το κόπο.Ο αντιπρόσωπος είναι πολύ εξυπηρετικός.Ίσως έτσι εξοικονομήσεις χρήματα.

Το Τhorens TD 2001 ήταν εξαιρετικό μηχάνημα, το τελευταίο μοντέλο που έβγαλε η παλιά Thorens πριν κλείσει το 2000. Είναι μετεξέλιξη της σειράς 320, η οποία έχει μιά ουσιώδη διαφορά από τις υπόλοιπες σειρές της Thorens: η ανάρτηση βασίζεται σε ελάσματα και όχι σε ελατήρια. Τι σημαίνει αυτό; Ρυθμίζεται πιό εύκολα και τα ελάσματα δεν χάνουν τις αποσβεστικές τους ιδιότητες με την πάροδο του χρόνου όπως συμβαίνει στα ελατήρια.

Τι ακριβώς πρόβλημα έχει το Dual, και ποιά είναι αυτή η συντήρηση που χρειάζεται;

Τι ακριβώς πρόβλημα έχει το Dual, και ποιά είναι αυτή η συντήρηση που χρειάζεται;

Το 621 που εχω εγω ειναι του 78 - 79! ( http://www.vinylengine.com/library/dual/621.shtml )
1) Ο βραχίονας έχει τζογους και μπρος πισω και αριστερα δεξια...
2) Η ανάρτηση είναι πάρα πολύ σκληρή και τρίζει
3) Εχει χαλάσει η αυτόματη λειτουργία (οταν το πηρα λειτουργουσε αλλά μετά απο εναν δυο δισκους σταμάτησε.

Last edited:
Φιλε μου τα dual ήταν καλά στην εποχή τους στην οποία είχαν και την φήμη τότε του "καλου-φτηνού πικάπ" που τα έβαλε σε τόσα σπίτια.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και τα πικάπ (ναι και τα προσιτά πικάπ) έχουν εξελιχθεί απίστευτα απο τότε.
Καλά τσ Dual αλλα μακράν ξεπερασμένα και επουδενί αντάξια της τιμής που πουλιούνται και καινούρια τώρα που ξαναάνοιξε η εταιρία αφού ουσιαστικά είναι τα ίδια με τότε και σε λόγο τιμής προς απόδωση του τότε...

Όταν βάλαμε το Xpression III να παίξει σε σπίτι φίλης οπού της δόθηκε ως δώρο γάμου η διαφορά σε σχέση με το dual των τέλων 80 που αντικατέστησε ήταν αστρονομική!! πράγμα που διαπίστωσε με ανοικτό το στόμα και το φιλικό ζευγάρι οι οποίοι δεν έχουν καμια σχέση με το άθλημα..

Άσε που συγκρτικά σαν κατασκευή έκανε το dual να μοιάζει με αγιοβασιλιάτικο παιχνίδι.

Αν τα pro-ject που τώρα σνομπάρουμε πουλιόντουσαν 25 χρόνια πρίν θα ήταν εξωτικά αντικείμενα του πόθου και ήδη θρύλοι απο όλους τους παλιούς που τότε θα ξεροστσλιάζανε ως άφραγοι νεανίες!

Έχε λοιπόν και αυτά υπόψιν σου

Καλημερα σας,

Φιλε DomieMic65 το αγιοβασιλιάτικο παιχνίδι - πικαπ CS 621 της DUAL που εχεις διαθετει ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΥΠΟΣΑΣΣΙ με αναρτηση ελατηριων , μοτερ DIRECT DRIVE EDS 500
με RUMBLE WEIGHTED > 65dB και WOW & FLUTER < 0,06%
και με Βραχιονα ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ULM ALLOY 300 CARDAN BEARING 4 σημειων.
Φορουσε την ελλειπτικη κεφαλη DMS 240E.
Τα προβληματα που αναφερεις οτι σου παρουσιαζει εαν δεν ειναι θεμα ανταλλακτικων μπορουν να λυθουν με ρυθμιση καθαρισμο και λιπανση.
Με ποια κεφαλη ειναι τωρα το πικ-απ?
Τον ανταπτορα για κεφαλες 1/2 " τον εχεις?

Τωρα φιλε Gort οσο αφορα τα τωρινα πικ-απ της DUAL εαν εχουν ξεπεραστει
ριξε μια ματια εδω
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_analog_systems_1k5_4.htm

Και για ενημερωση ολων των φιλων τα πικ-απ της DUAL κατασκευαζονται
ολα στο ιδιο αρχικο εργοστασιο της εταιριας στο St.Georgen πολη που βρισκετε διπλα στο ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟ στη Δ. Γερμανια.

Παντα στη διαθεση σας.

Με εκτιμηση,

Τασος Παπαγεωργιου.

Last edited:
Φίλε Τάσο.

Δεν χρειάζεται να διαβάσω την άποψη κανενός reviewer (που απο ότι δάβασα δεν ξετρελλάθηκε κιόλας) για να κρίνω αυτό που άκουσα με τα αυτιά μου και είδα με τα μάτια μου.
Και τελος πάντων άποψη δική μου είναι την οποία ούτε αυτά που αναφέρεις μπορούν να την αλλάξουν.

Εγώ σέβομαι την εκτίμηση σου για τα Dual και παραδέχομαι οτι δεν είναι άσχημα.
Δεν πάυω όμως να πιστεύω σε αυτό που είδα και άκουσα που μου λέει οτι με τα σημερινά στάνταρ τα DUAL πια "δεν" και DUAL έχουν και άλλοι φίλοι και γνωστοί.
Δεν θα έλεγα σε κανέναν που έχει DUAL να το πετάξει και να πάρει κάτι άλλο, πιστεύω ακτράδαντα όμως οτι ο φίλος αν ξοδέψει το ποσό που λέει για κατι καλύτερο θα διαπιστώσει σύντομα οτι μάλλον την πάτησε αφου θα μπορούσε και πολύ καλύτερα απο το να προτιμήσει αυτην την εταιρία.

Άποψη μου-Άποψη σου τελικός κριτής ο φίλος που άνοιξε το νήμα.

Ελπίζω να σεβαστείς και εσύ την άποψη μου όπως σέβομαι την δική σου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Καινούριο Πικαπ

Καλημερα σας,

Φιλε DomieMic65 το αγιοβασιλιάτικο παιχνίδι - πικαπ CS 621 της DUAL που εχεις διαθετει ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΥΠΟΣΑΣΣΙ με αναρτηση ελατηριων , μοτερ DIRECT DRIVE EDS 500
με RUMBLE WEIGHTED > 65dB και WOW & FLUTER < 0,06%
και με Βραχιονα ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ULM ALLOY 300 CARDAN BEARING 4 σημειων.
Φορουσε την ελλειπτικη κεφαλη DMS 240E.
Τα προβληματα που αναφερεις οτι σου παρουσιαζει εαν δεν ειναι θεμα ανταλλακτικων μπορουν να λυθουν με ρυθμιση καθαρισμο και λιπανση.
Με ποια κεφαλη ειναι τωρα το πικ-απ?
Τον ανταπτορα για κεφαλες 1/2 " τον εχεις?

Παντα στη διαθεση σας.

Με εκτιμηση,

Τασος Παπαγεωργιου.

Καλησπέρα... ευχαριστώ για την απάντηση!
Δεν ξερω αν εχει διαφορά αλλά το δικό μου ειναι το 621 όχι το CS621
Η κεφαλή που φοράει είναι ακριβως αυτη που λές! Υπάρχει μήπως ανταλακτική βελόνα;
Ο αντάπτορας 1/2" υπάρχει άλλωστε έχω δοκιμάσει και μια άλλη κεφαλή την Nagaoka JT-555 (βλ. σχετικό νημα στο φορουμ) η οποία ομως έχει πολύ χαμηλή ενδοτικότητα για τον βραχίωνα του Dual!
Αν το πρόβλημα είναι και θεμα ανταλακτικών; Μπορουν να βρεθουν για τόσο παλιό μοντέλο;
Είτε πάρω καινουριο είτε οχι το 621 θελω να το συντηρίσω κάποια στιγμή μιας και μου το χάρισαν...

Το 621 που εχω εγω ειναι του 78 - 79! ( http://www.vinylengine.com/library/dual/621.shtml )
1) Ο βραχίονας έχει τζογους και μπρος πισω και αριστερα δεξια...
2) Η ανάρτηση είναι πάρα πολύ σκληρή και τρίζει
3) Εχει χαλάσει η αυτόματη λειτουργία (οταν το πηρα λειτουργουσε αλλά μετά απο εναν δυο δισκους σταμάτησε.

Μιχάλη κρίνοντας από την περιγραφή μάλλον πας για άλλο πικάπ. Με όλο το σεβασμό στον κύριο Παπαγεωργίου δε μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να διορθωθεί ο τζόγος του βραχίονα με "ρύθμιση, καθαρισμό και λίπανση". Ακόμα κι αν βρεις ανταλλακτικά τα έξοδα επισκευής μάλλον θα είναι υψηλότερα από την αγορά ενός φτηνού μεταχειρισμένου.

γνωμη μου ειναι να το φτιαξεις, να το ακουσεις οπως πρεπει και να το εχεις ως αναφορα για την επομενη επιλογη σου, αν θα υπαρξει, γιατι εκτιμω οτι αν το ακουσεις σωστα και εχεις προσγειωμενες απαιτησεις το dual θα μεινει μαζι σου.

Φιλε μου τα dual ήταν καλά στην εποχή τους στην οποία είχαν και την φήμη τότε του "καλου-φτηνού πικάπ" που τα έβαλε σε τόσα σπίτια.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και τα πικάπ (ναι και τα προσιτά πικάπ) έχουν εξελιχθεί απίστευτα απο τότε.
Καλά τσ Dual αλλα μακράν ξεπερασμένα και επουδενί αντάξια της τιμής που πουλιούνται και καινούρια τώρα που ξαναάνοιξε η εταιρία αφού ουσιαστικά είναι τα ίδια με τότε και σε λόγο τιμής προς απόδωση του τότε...

Όταν βάλαμε το Xpression III να παίξει σε σπίτι φίλης οπού της δόθηκε ως δώρο γάμου η διαφορά σε σχέση με το dual των τέλων 80 που αντικατέστησε ήταν αστρονομική!! πράγμα που διαπίστωσε με ανοικτό το στόμα και το φιλικό ζευγάρι οι οποίοι δεν έχουν καμια σχέση με το άθλημα..

Άσε που συγκρτικά σαν κατασκευή έκανε το dual να μοιάζει με αγιοβασιλιάτικο παιχνίδι.

Αν τα pro-ject που τώρα σνομπάρουμε πουλιόντουσαν 25 χρόνια πρίν θα ήταν εξωτικά αντικείμενα του πόθου και ήδη θρύλοι απο όλους τους παλιούς που τότε θα ξεροστσλιάζανε ως άφραγοι νεανίες!

Έχε λοιπόν και αυτά υπόψιν σου

Προσωπικά όταν άκουσα το παλιό dual 503 II audiophile edition , θέλησα να πετάξω το project από το παράθυρο, μαζί με το διαφανές πλάττερ.

Το πρώτο είναι ολόκληρο σύστημα, όσο και αν δε φαίνεται εξωτερικά, το δεύτερο είναι ένα κομμάτι ξύλο, κακά τα ψέμματα. Όχι ότι δεν είναι
αξιοπρεπές,αλλά ο ηχος του dual ήταν σε άλλη κλάση.

Προσωπικά όταν άκουσα το παλιό dual 503 II audiophile edition , θέλησα να πετάξω το project από το παράθυρο, μαζί με το διαφανές πλάττερ.

Το πρώτο είναι ολόκληρο σύστημα, όσο και αν δε φαίνεται εξωτερικά, το δεύτερο είναι ένα κομμάτι ξύλο, κακά τα ψέμματα. Όχι ότι δεν είναι

Οι αντιρρήσεις μου δεν αφορούν τον ήχο του Dual, τον οποίο δε γνωρίζω για να εκφέρω γνώμη, αλλά την κατάσταση του πικάπ του φίλου μας. Από όσο κατάλαβα το πικάπ του έχει υποστεί κακή μεταχείριση και χρειάζεται επισκευή, όχι συντήρηση. Αυτό πολύ αμφιβάλλω αν μπορεί να γίνει σήμερα με κάποιο λογικό κόστος, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο ΔΕΝ παράγεται πλέον.

Οι αντιρρήσεις μου δεν αφορούν τον ήχο του Dual, τον οποίο δε γνωρίζω για να εκφέρω γνώμη, αλλά την κατάσταση του πικάπ του φίλου μας. Από όσο κατάλαβα το πικάπ του έχει υποστεί κακή μεταχείριση και χρειάζεται επισκευή, όχι συντήρηση. Αυτό πολύ αμφιβάλλω αν μπορεί να γίνει σήμερα με κάποιο λογικό κόστος, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο ΔΕΝ παράγεται πλέον.

Yπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά για Dual και στα μεταχειρισμένα γιατί έχουν πουλήσει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια.

Last edited:
Nα κάνω εγώ μια απλούστατη ερώτηση;Γιατί δεν αφήνουμε να απαντήσει ο κατεξοχήν αρμόδιος,ο κύριος Παπαγεωργίου,για το αν υπάρχουν ανταλλακτικά,αν γίνεται το σέρβις και πόσο θα κοστίσει;Μπορεί τελικά να τον συμφέρει τον άνθρωπο μπορεί και όχι.

Εχω και μια πρόταση για ένα Thorens TD2001 αν τελικά τα βρούμε στην τιμή με τον φίλο που το δίνει
Σοβαρη περιπτωση.Επισης κυκλοφοπουν πολλα TD160 & TD160 SUPER.Mε ενα καλο βραχιωνα οπως Linn LVX η BASIK PLUS ο συνδιασμος ειναι πολυ καλος.

Last edited:

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την καλή σου εντύπωση απο το DUAL φίλε μου και το Clearaudio Performance που χρησιμοποιώ ένα κομματι ξύλο είναι με μια πρόχειρη ματιά για όποιον δεν έχει την διάθεση η την παρατηρητικότητα να δεί παραπέρα όμως το πώς παίζει συνήθως προκαλεί άμεσα το ενδιαφέρον που αποκαλύπτει πολλά περισσότερα.

Αυτό που θέλω να πώ είναι παραπλανητικό να γενικεύουμε με τέτοιου είδους απλοποιήσεις άσχετο βέβαια με το οτι εσένα το DUAL σου φάνηκε πολύ καλύτερο
Είμαι πραγματικά περίεργος αφου ποτέ δεν κατάφερε τέτοιο πικάπ να με συγκινήσει και μην νομίζεις οτι αρχικά έχα κακή προδιάθεση, το αντίθετο θα έλεγα.

Last edited:
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον...

Παναγιώτη δεν νομίζω οτι θα πάρω πικαπ απο ebay... ειναι νομίζω κάτι πολύ ευαίσθητο για να το πάρω χωρις να το δω απο κοντά. Επίσης φοβάμαι την αποστολή...