Καινούριο Πικαπ

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την καλή σου εντύπωση απο το DUAL φίλε μου και το Clearaudio Performance που χρησιμοποιώ ένα κομματι ξύλο είναι με μια πρόχειρη ματιά για όποιον δεν έχει την διάθεση η την παρατηρητικότητα να δεί παραπέρα όμως το πώς παίζει συνήθως προκαλεί άμεσα το ενδιαφέρον που αποκαλύπτει πολλά περισσότερα.

Αυτό που θέλω να πώ είναι παραπλανητικό να γενικεύουμε με τέτοιου είδους απλοποιήσεις άσχετο βέβαια με το οτι εσένα το DUAL σου φάνηκε πολύ καλύτερο
Είμαι πραγματικά περίεργος αφου ποτέ δεν κατάφερε τέτοιο πικάπ να με συγκινήσει και μην νομίζεις οτι αρχικά έχα κακή προδιάθεση, το αντίθετο θα έλεγα.

Δεν μπορώ να κρίνω το clearaudio, αφού δεν το έχω ακούσει, για το dual όμως, μόνο θετικά δεν ήμουν προκατειλημένος όταν το άκουσα. Την εταιρεία την αντιπαθούσα, χωρίς κανένα συγκεκριμένο λόγο.... Απλά το άκουσα και άλλαξα εντελώς γνώμη.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον...

Παναγιώτη δεν νομίζω οτι θα πάρω πικαπ απο ebay... ειναι νομίζω κάτι πολύ ευαίσθητο για να το πάρω χωρις να το δω απο κοντά. Επίσης φοβάμαι την αποστολή...
Ναι το καταλαβαινω αυτο.Πηρα κατα καιρους μερικα κυριως για εξαρτηματα.Καποιοι ειχαν κανει αψογο πακεταρισμα,αλλοι ομολογουμενως οχι.

Σε γενικές γραμμές θα υπέθετα (βασισμένος και στην πολύ μικρή μου εμπειρία) ότι αν πάρεις από έμπορο (και ειδικά αν έχει καλή φήμη, κάτι που πιθανά να μπορείς να τσεκάρεις), και ασφαλίσεις και το πακέτο, είσαι ΟΚ. Από ιδιώτη, το ρίσκο είναι σίγουρα μεγαλύτερο.

Βέβαια, πρέπει η ευκαιρία να αξίζει τον κόπο. Αλλιώς στηρίζουμε τους δικούς μας, για προφανείς λόγους!

Καλημερα σε ολους τους φιλους,

Φιλε DomieMic65 το προβλημα που αναφερεις οτι παρουσιαζει ο βραχιονας
του 621 99% διορθωνεται με ρυθμιση των ρουλεμαν οριζοντιας και κατακορυφης στηριξης.
Το μηχανικο προβλημα του αυτοματου συστηματος start/stop του βραχιονα
εαν δεν ειναι θεμα ανταλλακτικων διορθωνεται με καθαρισμο και λιπανση.
Βελονα για την κεφαλη DMS 240 E βρισκεις στο INTERNET.

Στους βραχιονες ULM ALLOY 300 των DUAL μπορουν να μπουν οι εξης κεφαλες;
AudioTechnica - AT 440 MLA

AudioTechnica - AT 95E
AudioTechnica - AT 120 E
Grado - Prestige Blue
Grado - Prestige Red
Grado - Prestige Silver1
Grado - Prestige Gold1
Ortofon - 2M Blue
Ortofon - 2M Red
Ortofon - 2M Bronze
Οrtofon - OM 10 Super
Ortofon - OM 20 Super
Ortofon - OM 30 Super
Ortofon - OM 40 Super
Shure - M97xE
Goldring - G1006

Και γενικα κεφαλες
με Compιliance (µm/mN) απο 15 και ανω.

Mε εκτιμηση

Τασος Παπαγεωργιου.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.

Φιλε μου τα dual ήταν καλά στην εποχή τους στην οποία είχαν και την φήμη τότε του "καλου-φτηνού πικάπ" που τα έβαλε σε τόσα σπίτια.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και τα πικάπ (ναι και τα προσιτά πικάπ) έχουν εξελιχθεί απίστευτα απο τότε.
Καλά τσ Dual αλλα μακράν ξεπερασμένα και επουδενί αντάξια της τιμής που πουλιούνται και καινούρια τώρα που ξαναάνοιξε η εταιρία αφού ουσιαστικά είναι τα ίδια με τότε και σε λόγο τιμής προς απόδωση του τότε...

Όταν βάλαμε το Xpression III να παίξει σε σπίτι φίλης οπού της δόθηκε ως δώρο γάμου η διαφορά σε σχέση με το dual των τέλων 80 που αντικατέστησε ήταν αστρονομική!! πράγμα που διαπίστωσε με ανοικτό το στόμα και το φιλικό ζευγάρι οι οποίοι δεν έχουν καμια σχέση με το άθλημα..

Άσε που συγκρτικά σαν κατασκευή έκανε το dual να μοιάζει με αγιοβασιλιάτικο παιχνίδι.

Αν τα pro-ject που τώρα σνομπάρουμε πουλιόντουσαν 25 χρόνια πρίν θα ήταν εξωτικά αντικείμενα του πόθου και ήδη θρύλοι απο όλους τους παλιούς που τότε θα ξεροστσλιάζανε ως άφραγοι νεανίες!

Έχε λοιπόν και αυτά υπόψιν σου

Αν και σήμερα τα Project είχαν τις τιμές που έχουν ''κάποια άλλα'', δεν θα τα σνομπάριζε κανείς! Δυστυχώς στο μυαλό μας ό,τι είναι φθηνό, δεν μετράει και για καλό!!!

Αν και σήμερα τα Project είχαν τις τιμές που έχουν ''κάποια άλλα'', δεν θα τα σνομπάριζε κανείς! Δυστυχώς στο μυαλό μας ό,τι είναι φθηνό, δεν μετράει και για καλό!!!
Και αυτο Νοτη,δεν ισχυει μονο στα πικαπ αλλα σε ολα τα μηχανηματα,αλλα και εκτος audio.......Ειναι η "ανικητη" ψυχολογικη πλευρα του θεματος.Ευτυχισμενοι αυτοι που την ξεπερνουν εστω και σε καποιο βαθμο.:smile:

Φιλε σε ευχαριστώ για την πρόταση αλλά πάλι πίσω πήγε η αγορά πικαπ... ατιμο computer audio ... πέτυχα ευκαιρία ομως που δεν μπορουσα να αγνοήσω... προς ωρας θα κανω ενα σερβις το dualακι

Φιλε σε ευχαριστώ για την πρόταση αλλά πάλι πίσω πήγε η αγορά πικαπ... ατιμο computer audio ... πέτυχα ευκαιρία ομως που δεν μπορουσα να αγνοήσω... προς ωρας θα κανω ενα σερβις το dualακι

Νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή αν αντέχεις οικονομικά άλλαξε του και τα καλώδια με καλύτερα.

Καθόλου κακή ιδέα... θα το ρωτήσω!!!

Μια ιδέα είναι να ψωνίσεις τα καλώδια από τον Πουτού ή τον Ρίτσο ή τον Κοσμά και να τα δώσεις στο μάστορα να τα περάσει επάνω.

ΟΚ... αλλά μάλλον πρέπει να το δει πτώτα ο μαστορας για να μου πει τι μπορεί να μπει επάνω ίσως να μην κάνουν-χωράνε όλα... για το i/c του πικαπ μιλάμε ναι;
Για αλλάγή των καλωδίων του βραχίωνα δεν το βλέπω και τόσο ευκολο... άσε που δεν ξερω αν αξιζει το εξοδο!!

Μιά από τις πιό αποδοτικές μετατροπές που μπορείς να κάνες σε πικάπ είναι η ανακαλωδίωση του βραχίονα. Αν μπορείς να το κάνεις έτσι ώστε το καλώδιο να είναι μονοκόμματο από τα πιράκια όπου συνδέεται η κεφαλή μέχρι τα βύσματα RCA...τότε είσαι αρχηγός.

Ναι Κώστα το ξέρω αλλά για το εν λόγω πικάπ δεν ξέρω αν αξίζει το κοστος αυτής της μετατροπής.
Απο οτι διαβάζω αυτές οι μετατροπές εχουν πολύ λεπτοδουλεια και το κόστος αυξάνεται... με δεδομένο βεβαια οτι φτιάχνουν όλα τα υπόλοιπα ετσι;

Δεν μιλάμε για τίποτα υπερβολές με Cardas σαν αυτό θα ακούσεις διαφορά.

Πολυ καλο.Εχω ανακαλωδιωσει πολλους βραχιωνες με αυτο μονοκοματο απο το κελυφος μεχρι τα rca με εξαιρετα αποτελεσματα.To μονο αρνητικο ειναι οτι οι αγωγοι ειναι λιγο πιο χοντροι και δυσκαμπτοι(λογω teflon) απο οτι συνηθως,κατα τα αλλα ολα ειναι οκ.

Δεν νομίζω να χωράνε μεσα στον βρχιωνα του dual...
Δεν νομιζω να μην χωρανε.Εκεινο που θα με ανησυχουσε λιγο ειναι το γεγονος οτι ειναι καπως σκληρα/δυσκαμπτα σε σχεση με τα υφισταμενα, πιο λεπτα PVC.Σε ενα low mass βραχιωνα οπως ο Dual,η ελευθερια των ρουλεμαν ειναι ισως πιο σημαντικη απο το εσωτερικο καλωδιο.Θα μπορουσες αν αποφασιζες να τα αλλαξεις με κατι παρομοιο,περισσοτερο για λογους ανανεωσης μετα απο τοσα χρονια,οπως και ενα καλο οχι πολυ ακριβο εξωτερικο καλωδιο.

Δεν νομιζω να μην χωρανε.Εκεινο που θα με ανησυχουσε λιγο ειναι το γεγονος οτι ειναι καπως σκληρα/δυσκαμπτα σε σχεση με τα υφισταμενα, πιο λεπτα PVC.Σε ενα low mass βραχιωνα οπως ο Dual,η ελευθερια των ρουλεμαν ειναι ισως πιο σημαντικη απο το εσωτερικο καλωδιο.Θα μπορουσες αν αποφασιζες να τα αλλαξεις με κατι παρομοιο,περισσοτερο για λογους ανανεωσης μετα απο τοσα χρονια,οπως και ενα καλο οχι πολυ ακριβο εξωτερικο καλωδιο.

Βεβαια είναι και αυτό... υπάρχει κάποιο τέτοιο μαλακό καλώδιο να μου προτείνετε;
Για εξωτερικό; Προτάσεις; Απο την γκάμα των i/c της Belden θα κάνει κάποιο λετε;

Αλλά δεν ειπαμε να ειναι μονοκόματο απο την κεφαλή μέχρι το phono;