Καινούριος AVR ???

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,688
Αθήνα
Πρίν λίγα χρόνια μπήκα στο ΑvClub επειδή αποφάσισα να δώ τι γίνεται με το home cinema στο σαλόνι.
Υπάρχει TV και προβολέας και ηχητικό σύστημα 5.1 (δεν χωράνε παραπάνω ηχεία στο χώρο).
Τα L+R είναι Β&W DM-602, το κεντρικό Klipsch KV-1, τα πλαϊνά Mirage FΧ και το subwoofer ένα Sunfire D8.
Ο AVR είναι ένας Pioneer VSX-916 πoυ οδηγεί μόνο τα surround. Η μπροστινή τριάδα οδηγείται από ένα 5-κάναλο τελικό AMC-25100.
O χώρος δεν επιτρέπει άλλα (μεγαλύτερα) ηχεία.
Από πηγές υπάρχει ένα Panasonic DMP-BD80 Bluray player, ένα ΗΤPC, ένα DVD recorder Philips και ένας δορυφορικός δέκτης Edision IP Combo.
Υπάρχει και ένα HDMI switch (4 σε 2) που παίρνει σήμα από τις πηγές και το στέλνει στην TV και τον προβολέα.

Σκέφτηκα την αγορά καινούριου AVR. Αυτά που χρειάζομαι είναι:
1. Διαχείριση 5.1 καναλιών. Παραπάνω κανάλια ή Ζone 2 μου είναι άχρηστα.
2. Δυνατότητα αποκωδικοποίησης των καινούριων ηχητικών φορμα (ΗD) ήχου των ταινιών (προς το παρόν βολεύομαι με την είσοδο 5.1 του Pioneer).
3. Ευελιξία στις πηγές (Internet Radio, DNLA, USB κλπ). Δεν χρειάζομαι ασύρματη δικτύωση, ούτε Blutooth. Επίσης δεν χρειάζομαι σύνδεση με Ipod, Iphone κλπ, γιατί δεν έχω τέτοια (και δεν θα πάρω).
4. Μου αρκεί μία είσοδος και μία έξοδος HDMI (οι άλλες είναι άχρηστες λόγω HDMI switch - έτσι κι αλλιώς χρειάζομαι 2 εξόδους). O AVR θα παίρνει σήμα HDMI από την μία έξοδο του switch και θα την στέλνει στον προβολέα. Η άλλη έξοδος του switch πάει κατ´ευθείαν στην TV.
5. Καλό σύστημα ρύθμισης με μικρόφωνο (MCAAC, Audyssey?)
6. Αρκετή ισχύ και ποιότητα οδήγησης (καλός ήχος) των παραπάνω ηχείων ή έξοδο 5.1 για να χρησιμοποιώ τον τελικό ΑΜC.
7. Ο AVR να είναι ρηχός. Δεν με παίρνει βάθος πάνω από 35-36 εκατοστά στο ράφι και η βιβλιοθήκη δεν αλλάζει!!!

Το βάρος πέφτει στην μουσική και στην ηχητική ποιότητα του AVR. Το home cinema καλοδεχούμενο αλλά βλέπω πολύ λίγες ταινίες (και συνήθως είναι της δεκαετίας του 60!)

Έχετε καμμιά ιδέα για τέτοιον AVR;
(δεκτές και προτάσεις για αγορά, αν εσείς θέλετε AVR τελευταίας τεχνολογίας και έχετε προτελευταίας!)

Με την ευκαιρία έχω 2 ερωτήσεις:
1. Τι νόημα έχει ο χειρισμός εικονοσήματος από τον AVR? Μια χαρά δεν πάει η εικόνα από τις πηγές στην TV και τον προβολέα μέσω του HDMI Switch?
2. Δεν με ενδιαφέρει η τρισδιάστατη εικόνα, αλλά αναρωτιέμαι τι είναι ο τρισδιάστατος (3D) ήχος?

Last edited:
Με την τεχνολογία έτσι που τρέχει, όχι πολλά. Ας πούμε κάτω από 500 ευρώ.

Είδα τον Pioneer VSX-1021 και, αν και δεν δίνω βάση στην εμφάνιση, δεν βλέπεται από πλαστικούρα...
Τι λέει ο ONKYO 608/609? Κάτι έχω ακούσει ότι γενικά ο ήχος τους είναι υποδεέστερος σε ποιότητα.
Η Denon ήταν μια εταιρεία που μου άρεσε πάντα ο ήχος της αλλά έχω την εντύπωση ότι τώρα τελευταία έχει σκαρτέψει...

Με την τεχνολογία έτσι που τρέχει, όχι πολλά. Ας πούμε κάτω από 500 ευρώ.

Είδα τον Pioneer VSX-1021 και, αν και δεν δίνω βάση στην εμφάνιση, δεν βλέπεται από πλαστικούρα...
Τι λέει ο ONKYO 608/609? Κάτι έχω ακούσει ότι γενικά ο ήχος τους είναι υποδεέστερος σε ποιότητα.
Η Denon ήταν μια εταιρεία που μου άρεσε πάντα ο ήχος της αλλά έχω την εντύπωση ότι τώρα τελευταία έχει σκαρτέψει...

γενικως-για χαρη της μειωσης κοστους-ολοι στην πλαστικουρα το εχουνε ριξει,ειδικα στις χαμηλες κατηγοριες.
κοντα στο 500αρικο και γι`αυτα που ζητας,μαλλον σε pioneer πας.
ο αδερφος μου πηρε προχθες τον 826 στα 350 κατοσταρικα.
γκαζια και ποιοτητα εχει.αρκετα καλουδια και ρυθμισεις εχει,κατασκευη μετρια πραγματα.
εαν θελεις και lan,πας στον 921(γυρω στα 450)και μενεις κατω απο το οριο προυπολογισμου σου.
διαφορετικα ανεβαινεις λιγο σε χρημα και πας στον yamaha 771 ή στον denon 1912 ,οι οποιοι απ`οσο διαβαζω,παιρνουν πολυ καλα σχολια.
onkyo και harman kardon δεν εχω ακουσει καθολου τελευταια.

Ίσως αν πήγαινες σε κάτι παραπάνω, ας πούμε YAMAHA RX-V 771, http://www.skroutz.gr/s/343238/Yamaha-RX-V771.html ο οποίος και έξοδο να τον χρησιμοποιήσεις σαν προενισχυτή έχει και 2 εξόδους HDMI (θα γλυτώσεις και το switcer) και δεν ξεφεύγει πολύ από το μπάτζετ σου. Άκουσέ τον κιόλας, αλλά νομίζω ότι κάνει με το παραπάνω αυτά που λέει.

Re: Απάντηση: Καινούριος AVR ???

.......................................
εαν θελεις και lan,πας στον 921(γυρω στα 450)και μενεις κατω απο το οριο προυπολογισμου σου.
διαφορετικα ανεβαινεις λιγο σε χρημα και πας στον yamaha 771 ή στον denon 1912 ,οι οποιοι απ`οσο διαβαζω,παιρνουν πολυ καλα σχολια.
onkyo και harman kardon δεν εχω ακουσει καθολου τελευταια.

Και ο φίλος Δημήτρης περίπου τα ίδια έγραφε.

Χμμμ φαίνεται καλή αυτή η σειρά της Υamaha και ο 771 έχει αυτά που χρειάζομαι (και δυστυχώς και πολύ περισσότερα που θα πληρώσω αλλά δεν θα χρησιμοποιήσω). Θα τον κυττάξω και ελπίζω το κάπως αυξημένο βάθος του να χωράει στη βιβλιοθήκη...
Nομίζω ότι στους Υamaha το σήμα HDMI περνάει και όταν είναι stand-by, πράγμα που δεν συμβαίνει με τον Pioneer 921. Θα το τσεκάρω.
Ελπίζω επίσης από ήχο να είναι τουλάχιστον ισοδύναμος με τον τωρινό μου συνδυασμό Pioneer VSX-916 + τελικός ΑMC 25100.

Ευχαριστώ

Μην το ψαχνεις ειναι μονοδρομος ο 771 (εκτος αν θες φωτιζομενο remote - που δεν ξερω ποιος σε αυτη την κατηγορια τιμης εχει φωτιζομενο). Να τα γιατι :

1. Σε standby περναει το σημα HDMI και με καταναλωση 2Watts μονο, ενω πχ οι ONKYO (609-709 κλπ) τρωνε 40 ολοκληρα watts μονο για να περασουν το σημα σε standby. Οχι απλα το περναει αλλα επιλεγεις με ενα πατημα (με σβυστο τον ενισχυτη) ποιο απο τα 6 HDMI θα περασει στις εξοδους.

2. Εχει 2 εξοδους HDMI (αν εχεις TV και προβολεα απαραιτητο εκτος αν σκοπευεις να παρεις αλλον ενισχυτη του χρονου πχ), η επομενη επιλογη με 2 εξοδους ειναι στα 700-800 ευρω.

3. Εχει προενισχυτη (εισοδο) για πικαπ, κατι που για μενα ηταν προυποθεση.

4. Πολυ ανωτερη ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με την κατηγορια τιμης (προσοψη αλουμινιου κλπ)

5. Ακομα δεν εχει παιξει revιew του 771 σε site που κανει μετρησεις αλλα σε αυτες τις κατηγοριες τιμης ειναι η yamaha σχεδον η μονη (μαζι με καποιους ονκυο) που εχει τιμες min THD κατω απο 0.01% (0.002-0.005%). Οι αλλοι (πx o 1021 pioneer http://www.hometheater.com/content/pioneer-vsx-1021-av-receiver-ht-labs-measures) παιζουν στα 0.025 μεχρι και 0.05%.

6. Τον πηρα ακριβως 500 ευρω! Μπορεις επομενως και εσυ να τον παρεις τοσο. Δε θα γραψω δημοσια το που, αλλα το εχω ηδη "ψιλο"γραψει... Κοιτα.

Εκανα μετρησεις για το θεμα σου με την βιβλιοθηκη. Το βαθος του (απο τις μπορνες μεχρι και τα μεγαλα στρογγυλα κουμπια) ειναι 36 cm. Για να πατησει απλα ολοκληρο το μπροστα ποδι υπολογισε -4.5cm. Υπολογισε βεβαια και το επιπλεον που μπορει να σου βγαλουν πισω τα καλωδια HDMI (+2cm απο τις μπορνες βγαινουν τα δικα μου μαζι με την καμψη του καλωδιου) η αν εχεις μπανανες στα ηχεια.

Τον AMC 25100 δεν τον εχω ακουσει/δοκιμασει οποτε δεν μπορω να σου πω αν θα εχεις το ιδιο/καλυτερο/χειροτερο αποτελεσμα ως τελικο ενισχυτη. Λογικα κανενας ολοκληρωμενος δεν αποδιδει σαν εναν τελικο (ιδιας κατηγοριας τιμης παντα). Αλλα πιστευω οτι σε θεμα ηχου δεν εχει να φοβηθει ο 771 κανεναν AVR απο τον ανταγωνισμο στην κατηγορια τιμης, το αντιθετο μαλλον.

... ειναι μονοδρομος ο 771 (εκτος αν θες φωτιζομενο remote - που δεν ξερω ποιος σε αυτη την κατηγορια τιμης εχει φωτιζομενο).

Να συμπληρώσω εδώ ότι το android app (υπάρχει και για apple) κάνει το τηλεκοντρόλ σχεδόν αχρείαστο... Και είναι σούπερ!!!
Μπορεί να υπάρξει και web based διαχείριση μέσω browser από υπολογιστή, αλλά ούτε πολλές λειτουργίες έχει από εκεί, και υπολογιστή χρειάζεται, και άσχημο είναι σαν περιβάλλον..

Φωτό και παρουσίαση για 771 υπάρχει εδώ:
http://www.areadvd.de/hardware/2011/yamaha_rx_v771.shtml

Last edited:
Και γιά εμάν ο 771, είναι απο τις καλύτερες, εαν όχι η καλύτερη επιλογή ,που μπορεί να κάνει κάποιος αυτη την εποχή, σε σχέση πάντα με το τι προσφέρει στον χρήστη και με το κόστος αγοράς.
Ισως μερικές δυνατότητες που "φοράει"εκ πρώτης όψεος να φαίνονται ότι δεν χρειάζονται, όμως η πράξη πολλές φορές έχει δείξει το αντίθετο.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Ιδιαίτερα τον blaroko για τo ιδιαίτερα στοχευμένο post. Μού λέει ακριβώς ό,τι χρειάζεται να λάβω υπ´όψη μου.