Καινούριος βραχίονας - Προτάσεις

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Αθήνα - Χολαργός
Ο πρωταγωνιστής ειναι ενα Thorens TD-145 mkII, πλατώ με ανάρτηση και τον βραχίονα που έδινε η μαμα εταιρεία, TP16-mkII. Eπειδή θέλω να παω ενα βημα πιο πέρα σκέφτομαι την αλλαγή βραχίονα. Και ξεκινούν οι ερωτήσεις,

1) να διαλέξω ίδιας μαζας με τον παλιό ή και βαρύτερο και πόσο; Με απασχολεί στο βαθμό που κάποιος βαρύς βραχίονας θα επηρεάσει την λειτουργία της αναρτησης.

2) τι ταιριάζει καλύτερα; Βλεπω οτι πολλοι προτιμούν SME...Άλλες προτάσεις;

Το budget κινείται χαμηλά, γυρω στα 150 Ευρώ με διαθεση να ξεφυγουμε λιγο αν πρόκειται για κατι καλο. Κυρίως ψαχνω σε μεταχειρισμενα, οπότε μην διστάσετε να προτείνετε και παλιούς βραχίονες.

Προσωπικη γνωμη. Σε τετοιες τιμες δεν θα ακουσεις διαφορες απο τον βραχιονα και αν ακουσεις θα ειναι ελαχιστρς. Δεν ξερω τι κεφαλη εχεις αλλα μια επενδυση σε αυτη θα επιφερει πολυ μεγαλυτερες διαφορες στο συστημα.

Re: Απάντηση: Καινούριος βραχίονας - Προτάσεις

Προσωπικη γνωμη. Σε τετοιες τιμες δεν θα ακουσεις διαφορες απο τον βραχιονα και αν ακουσεις θα ειναι ελαχιστρς. Δεν ξερω τι κεφαλη εχεις αλλα μια επενδυση σε αυτη θα επιφερει πολυ μεγαλυτερες διαφορες στο συστημα.

Ευχαριστώ! Εχεις πειραματιστεί ή απλά είναι εκτίμησή σου; H κεφαλή ειναι η Sumiko Pearl. Oι TP16 βραχίονες της Thorens θεωρούνται, με βάση όσα διαβάζω, ο αδύναμος κρίκος των παλιών της μοντέλων.

Re: Απάντηση: Καινούριος βραχίονας - Προτάσεις

Ευχαριστώ! Εχεις πειραματιστεί ή απλά είναι εκτίμησή σου; H κεφαλή ειναι η Sumiko Pearl. Oι TP16 βραχίονες της Thorens θεωρούνται, με βάση όσα διαβάζω, ο αδύναμος κρίκος των παλιών της μοντέλων.

Για το δικό μου το 125 πήρα πέρσι από αγγελίες του Ηχου τον RB250 με αλλαγμένα την καλωδίωση και το βάρος, στα 200 εουρα. Είμαι ευχαριστημένος και λέω να μην το ψειρίσω άλλο. Παίζω με grado platinum.

Εφοσον δεν αλλαζεις κεφαλη τοτε πρεπει οπωσδηποτε να ταιριαζει ο βραχιονας με την κεφαλη για την συχνοτητα συντονισμου του συστηματος. Βεβαια παλι μπαινουμε σε δυσκολα χωραφια, διοτι εφοσον ταιριαζει ο βραχιονας με την κεφαλη ηλεκτρικα και μηχανικα δεν πρεπει να ακουγεται. Πραγμα ομως που δεν συμβαινει. Σημαντικη ευκολια επισης ο βραχιονας να ρυθμιζει vta. Eπισης η pearl αν δεν κανω λαθος ταιριαζει με βραχιονες μεγαλης μαζας στελεχους (rb300, project ανθρακονηματα κλπ) και οχι χαμηλης μαζας π.χ morch.
Να και ενα χρησιμο εργαλειο
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=27961
Αποψη μου ειναι μαζεψε καποια χρηματα και αγορασε ενα σωστο βραχιονα για συνεργασια με την κεφαλη και το πικαπ σου.

Επ! Ο Βαγγέλης έχει δίκιο! Η Pearl δεν ταιριάζει με βραχίονες χαμηλής μάζας, γιατί έχει πολύ χαμηλή ενδοτικότητα (15mm/N), με χαμηλή υποθέτω συνολική μάζα. Άρα, κατά πάσα πιθανότητα δεν ταιριάζει ούτε στον TP16 που φορά τώρα το Thorens! :bang:

Σωτήρη θέλεις είτε βραχίονα μεγάλης μάζας (rega, κάποιον παλιό SME 3009, ή Alphason αν βρεις), ή άλλη κεφαλή.

Δαμιανέ και Βαγγέλη...η Pearl είναι όντως στα όρια του ταιριάσματος με τον TP16. Eίχα υπολογίσει τη συχνότητα συντονισμού πριν καιρό με ενα excelόφυλο που βρήκα στο web και την πήρα εν γνωσει μου και με διάθεση πειραματισμού. Έλα ομως που παίζει καλύτερα απο την προηγούμενή AT110E, η οποία θεωρείται πολύ καλή ανάμεσα στις φθηνες...(και ταιριάζει με ελαφρείς βραχίονες)

Όπως και να 'χει, δεν θέλω να αγοράσω βραχίονα με βάση την κεφαλή που έχω τώρα(άλλωστε εχω και την AT110 για ελαφρυ βραχίονα), αλλά με βάση το τι είναι καλό για το πλατώ στο budget που διαθετω. Άλλωστε κεφαλή θα αλλάξω οπωσδήποτε κάποια στιγμή. Οπότε, κρατώ ως κριτήριο, από το post του Βαγγέλη, την ευκολία ρύθμισης VTA(με τον TP16 μου 'χει βγει η ψυχή...). Άλλο ενα θέμα ειναι η ύπαρξη antiskate... Μερικοί βραχίονες μου φαίνεται οτι δεν έχουν όπως ο Grace G707 της εικόνας... Μπορεί να κάνω και λάθος, συγχωράτε :blush:

Τελος, αν πιστευετε οτι πρεπει να ανεβάσω το budget, δεκτό κι αυτο.

a33f_12.JPG

θα τα καταφερεις να βρεις βραχιονα ιδιο με το thorens που να ταιριαζει στην αποσταση απο το κεντρο του πλατω ?
Βλεπω οτι η βαση του βραχιονα στο πλατω ειναι περιορισμενων διαστασεων.

Οι sme κάθονται μιά χαρά.
Βέβαια θέλει ελαφριά μοντίφα, και υποθέτουμε ότι τα χέρια πιάνουν

Σιγουρα...Δεν περιμένω να ειναι plug 'n' play :)
Για μοντίφες ειμαι διατεθειμμένος. Ηδη το έχω κάνει κομμάτια και το έστησα ξανα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σωτήρη δε δοκιμάζεις με τον Excel που σου σύστημα προηγούμενα; Φαίνεται ενδιαφέρον (και φθηνός προς το παρόν) και στη βάση του υπάρχει μια βίδα που ίσως είναι για VTA. Ρώτα το γερμανό αν ρυθμίζει το VTA και αν το στέλνει και στην Ελλάδα.

αν έχω χρόνο ίσως ανεβάσω μιά φωτό της μοντίφας μου, που αν και είναι στο φτερό (ήγουν προσωρινή, αλλά...ουδέν μονιμότερον) από τότε που την έφτιαξα δεν λέω να την πειράξω δηλαδή να την τελειοποιήσω.

και να προσθέσω, ο sme στο thorens ΕΙΝΑΙ σχεδόν Plug n play...

Δαμιανέ ευχαριστω! Ο Grace, φωτο του οποίου υπάρχει πιο πανω, ειναι ο επικρατέστερος μια και τελειωνει μονο σε 3 μέρες. Και έχει ρυθμιση VTA αφου ειναι βιδωτος στη βαση. Υπο παρακολούθηση και ο Μισιον και ο Εξελ, κι όποιος νικήσει :)

ο excel δυστυχώς δεν πάει Ελλάδα.

Ο Γερμανος λεει ενα σωρο στην περιγραφη, αλλα δεν προσπαθησα να τα μεταφρασω. Λεει καπου οτι δεν στελνει εκτος Γερμανιας; Του εστειλα μηνυμα παντως για να ειμαι σιγουρος.

Αν και φαινετε οτι το εχεις παρει αποφαση SME με Τhorens ειναι συνδυασμος που σκοτωνει...πολυ καλο συστημα, δεν θυμαμαι κεφαλες που το έχω ακουσει για να σου πω....