Καινούριος βραχίονας - Προτάσεις

Ο Γερμανος λεει ενα σωρο στην περιγραφη, αλλα δεν προσπαθησα να τα μεταφρασω. Λεει καπου οτι δεν στελνει εκτος Γερμανιας; Του εστειλα μηνυμα παντως για να ειμαι σιγουρος.

λέει κάτω από την τιμή
Griechenland nicht angegeben....

μπορεί βέβαια με ένα e-mail να αλλάξει όντως γνώμη.

"Επ! Ο Βαγγέλης έχει δίκιο! Η Pearl δεν ταιριάζει με βραχίονες χαμηλής μάζας, γιατί έχει πολύ χαμηλή ενδοτικότητα (15mm/N), με χαμηλή υποθέτω συνολική μάζα. Άρα, κατά πάσα πιθανότητα δεν ταιριάζει ούτε στον TP16 που φορά τώρα το Thorens!

Σωτήρη θέλεις είτε βραχίονα μεγάλης μάζας (rega, κάποιον παλιό SME 3009, ή Alphason αν βρεις), ή άλλη κεφαλή."

Νομίζω πως η επιλογή της pearl είναι πολύ καλή από πλευράς συντονισμού (8-9hz συχν. συντονισμού για 6gr κεφαλή). Τουλάχιστον αυτό δείχνουν και τα δύο τεστάκια του www.theanalogdept.com και του www.cartridgedb.com
Ο tp16 mkI έχει ενεργή μάζα 16,5, υψηλότερη ακόμη και από το 11.5 του Rega RB300. Το τεστάκι που έτρεξα, ώστε να επιλέξω κεφάλή για ένα Thorens TD160 I με βραχίονες τους tp16 και tp11, σε πολλούς συνδιασμούς μου έδειχνε ως πλεον ταιριαστές τις οικονομικές Sumiko και αρκετές από τις Ortofon. (Τελικά επέλεξα μια Denon 110, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.)
Νομίζω πως ο βραχίονας έχει ακόμη αρκετό ψωμί μέσα του. Ίσως να πρέπει να δοκιμάσεις μια αλλαγή κεφαλής να δείς τι θα σου δώσει παραπάνω.

Σωτήρη, τη δική μου άποψη πάντως την ξέρεις.

Μάζεψε λίγα λεφτά ακόμα και πάρε ένα καλύτερο πλατώ...

Πάντως για την ιστορία, ο Παναγιωτίδης έχει στο 160 του SME και ο Ντέμιαν Moerch.
SME φτηνό βρίσκεις, Morch ούτε με σφαίρες...

Aκριβώς...ο βραχίονας του 145mkII ειναι ο TP16 MKII με 7.5 γραμμάρια ενεργή μάζα.

Γκάημπρας, την άποψή σου την ξέρω, γι αυτό άνοιξα thread :rifle:
Δεν έχεις άδικο βεβαια, απλά δεν θέλω ακόμα να μπώ στα έξοδα για πικάπ.
Αν μπώ σε μεγάλα έξοδα θα αναβαθμίσω άλλο κομμάτι της αλυσιδας, που έχει προτεραιότητα.

Τα τελευταια νέα λένε οτι ο Γερμανός στέλνει ευχαρίστως Ελλάδα. Αρα στο παιχνίδι είναι και ο Excel. Δαμιανέ και Δημήτρη, οι SME ειναι κοσμήματα και οι δυο, αλλά έχουν ξεφύγει ψηλά. Εχω εναν SME υπο παρακολούθηση που κρατιέται ακόμα στα πλαίσια του budget μου. Όχι σπάνια, κλείνουν στις 100 περίπου λίρες. Προς το παρον, αισθητικά μου άρεσε περισσότερο ο Mission!...κι ας μην μου αρεσουν τα ηχεια τους:smash:

Αναμένουμε λοιπόν... :popcorn:

"Στον πολύ κατατοπιστικό πίνακα του the analog dept αναγράφεται πως ο βραχίονας του TD-145 ΜκΙΙ είναι ο TP16 II με 7,5 gr ενεργή μάζα και όχι ο I με 16,5."
"Aκριβώς...ο βραχίονας του 145mkII ειναι ο TP16 MKII με 7.5 γραμμάρια ενεργή μάζα."

Κύριοι έχετε απόλυτο δίκιο, είχα στο μυαλό μου τον tp16mkI.

...Κι εκεί που παρακολουθούσα τους βραχίονες, να 'σου ο Γερμανός με το fidelity research σε τιμη λιώμα και κοντα στο κλείσιμο. Με λίγο ψάξιμο στο google και στο vinylengine, δεν βρισκω ουτε το μοντέλο του πλατώ ούτε του βραχίονα... Αναρωτιέμαι λοιπόν αν πρόκειται για απομίμηση, ή για "πατάτα" εντελώς. Γνωρίζει κανεις;

Δημοπρασίες τέλος! O παρακάτω βραχίονας απεκτήθη προς εκατόν είκοσι ευρώ, περίπου :)

album_pic.php

Eυχαριστώ Χρήστο... Eιναι ο Grace G707 Guybrush, closeup του οποίου υπάρχει και σε προηγουμενο ποστ.

Edit: Γιατί εξαφανίστηκε η φωτογραφία στο #30;