Καιρός για Root

Re: Καιρός για root

ερώτηση....
εδώ
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=336629
που ουσιαστικά λινκάρει συνέχεια το xda λέει αρχικά να κατέβουν και οι usb drivers του κινητού.
Ενώ στο xda δεν το αναφέρει καν...

υπάρχει κάποια διευκρίνηση?

Απάντηση: Καιρός για root

Αν θα δεις στην όλη διαδικασία που περιγράφει,ναι μεν λέει να κατεβάσεις το kies μέσα στο οποίο υπάρχουν οι drivers του κινητού σου,στην πορεία για το root όμως,δεν αναφέρει καμία σύνδεση με το kies.Προφανώς γιατί κατά τη σύνδεση με το pc,θα πρέπει τα windows να μπορουν να αναγνωρίσουν το τηλέφωνο.

Last edited:

λογικό
αλλά εγώ σύνδεσα το κινητό μου από την πρώτη μέρα χωρίς kies, το οποίο εγκατέστησα μετά από ενα μήνα περίπου.
Και το αναγνώριζε.
Επίσης στον άλλο υπολογιστή στο σπίτι δεν έχω καν kies και συνδέομαι κανονικά.
Μεταξύ μας το kies το βρίσκω εξαιρετικά ηλίθιο πρόγραμμα και μόνο μια δυό φορές άνοιξα να δώ τι κάνει και πως και το παράτησα.

Με κούφανες τώρα γιατί σε υπολογιστή που είχα XP και 7άρια,έπρεπε να κατεβάσω ή τους drivers ή το kies για να μπορέσω να συνδεθώ.Σε υπολογιστή που έχω 8άρια,με το που σύνδεσα το καλώδιο,συνδέθηκα αμέσως.Ίσως με το που συνδέεις το τηλέφωνο ανεξάρτητα με το λειτουργικό του υπολογιστή,τα windows ψάχνουν αυτόματα και βρίσκουν τους drivers.
Ενημερωτικά,εγώ root έκανα σε υπολογιστή που δεν είχε kies.

τα xp θεωρούνται η πιό σταθερή πλατφόρμα που έβγαλε η microsoft.
Εχω και 95 σε ένα pc στο γραφείο για λόγους συμβατότητας.
Φοράει και 5.25 floppy και zip drive.

Απάντηση: Re: Καιρός για root

λογικό
αλλά εγώ σύνδεσα το κινητό μου από την πρώτη μέρα χωρίς kies, το οποίο εγκατέστησα μετά από ενα μήνα περίπου.
Και το αναγνώριζε.
Μεταξύ μας το kies το βρίσκω εξαιρετικά ηλίθιο πρόγραμμα και μόνο μια δυό φορές άνοιξα να δώ τι κάνει και πως και το παράτησα.

Οι drivers χρειάζονται για να μπορεί να συνδεθεί το Odin ( η το kies ) με την συσκευή ώστε να μπορείς να φλασαρεις.
Γενικότερα χωρίς drivers μπορείς να συνδεθείς σε seven και Vista για μεταφορά αρχείων αν αυτό εννοείς αρχικά.
Θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αν εννοούσες πως μπόρεσες να φλασαρεις χωρίς να μπουν οι drivers.

Πως να φλασαρω...
Εδω δεν ξέρω καν τι είναι

Μεσα σε ολα ηρθε και η 4.3....
Ας δούμε τι κάνει λίγο κσι προχωράμε. ..

Ερώτηση
Αν έχεις ξεφορτωθεί από το κινητό πχ 10 εφαρμογές.
Και θες να το ξερουταρεις για να μην φανεί στο σέρβις.
Πως επαναφέρεις τις κ@λοεφαρμογες που θεωρητικά δεν σβήνονται και οφείλουν να βρίσκονται στο κινητό
Όπως απάντησε και ο άλλος φίλος, θα πρέπει να ξαναπεράσεις πάλι την official rom. Αλλά γενικά από ότι είδα στο S3 το unroot γίνεται μέσω του ODIN. Και στην ουσία το ODIN αυτό το πράγμα κάνει. Ξαναπερνάει την official rom, οπότε εγκαθίστανται πάλι όλες οι εφαρμογές.
Αλλά γενικά προτείνω να μην αφαιρέσεις τίποτα. Απλά να παγώσεις. Έτσι και εξαφανίζεται η άχρηστη εφαρμογή που δεν θα καταναλώνει πόρους, και θα αποφευχθεί η περίπτωση να αφαιρέσεις κάτι που είναι χρήσιμο και που μπορεί να αποσταθεροποιήσει το σύστημα. Ακόμα και αν αρχικά δεν δείχνει τίποτα, μπορεί να δεις κάποια συγκεκριμένα κολλήματα που να εμφανίζονται σε συγκεκριμένες συνθήκες. Οπότε ξεπαγώνεις και επαναφέρεις ότι είχες παγώσει τελευταία για να λυθεί το τυχόν πρόβλημα.

λογικό
Και το αναγνώριζε.
Και εγώ XP χρησιμοποιώ, και χωρίς το KIES δεν αναγνωρίζει το κινητό. Όντως το KIES είναι πολύ αργό και άχρηστο πρόγραμμα. Κάποιους συγχρονισμούς που μπορώ να κάνω και αλλιώς, και μόνο για ενημέρωση του λογισμικού χρειάζεται, αν δεν μπορεί κάποιος να την κάνει ασύρματα. Έτσι και εγώ είπα να το απεγκαταστήσω αφού δεν το χρησιμοποιώ. Αλλά μετά τα XP μου δεν αναγνωρίζουν το κινητό! Έτσι το ξαναεγκατέστησα μόνο και μόνο για να το αναγνωρίζει ο υπολογιστής και να μπορώ μετά να μεταφέρω τα αρχεία που θέλω μέσω του Explorer των Windows. Χωρίς το KIES δεν εμφανίζεται το κινητό στον Explorer. Το ίδιο και στα παλιότερα κινητά που είχα. Έτσι αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τα χρησιμοποιώ ακόμα (το ένα για φωτογραφική μηχανή, ένα άλλο σαν mp3 player) έχω ακόμα εγκαταστημένα τα προγράμματα της Sony Ericsson, της Nokia, της LG.
Προτείνω να υπάρχει το KIES γιατί γενικά σε όλες τις διαδικασίες ρουταρίσματος βλέπω ότι γράφουν ότι πρέπει να υπάρχει το πρόγραμμα της εταιρίας του κινητού, εφόσον το root γίνεται μέσω ODIN.

Last edited:

Αφού κατέβασες την 4.3,ίσως πρέπει να το σκεφθείς πλέον για το αν θα το rootάρεις,αφού μετά χάνεις την εγγύηση.

Τι να σκεφτώ?
Αφού ούτως ή άλλως τη χάνω.
Αν ρουταρω θα με ξαναπάει σε παλιά έκδοση?

Οχι βρε συ.Θα εχεις την 4.3 με root τηλεφωνο.
Μεχρι την 4.1.2 μπορουσες μετα το root να μηδενισεις τον μετρητη και να μην φαινεται .Με την 4.3 ο μετρητης δεν σβυνει.

Αν εχεις 4.1.2 μπορείς να κανεις root και unroot με πολύ Κάλο πρόγραμμα KINGO ROOT. ;) με ενα κλικ μονο.
Δεν δουλεύει με 4.3 !