Κακοκαιρία...ο εχθρός των δορυφορικών

Αντε...καλορίζικο το νέο πιάτο!
Η μόνη παρατήρηση που έχω και προκύπτει απο τα γραφόμενά σου είναι ότι αφού τελικά έχει εμπόδια πέρα απο τις 33 δυτικά, μπορούσες να βαλεις το μοτέρ απο την άλλη μεριά, οπότε και πάλι θα έφτανες πιστεύω δυτικά στις 33 μοίρες, ενω ανατολικά θα πήγαινες τουλάχιστον ως τις 85

Φίλιππε, όπως έγραψα και πριν, το πιάτο ανατολικά πέρα από τις 42.0° δεν γυρίζει σχεδόν ποτέ, οπότε και με την μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με τα δορυφορικά αποφάσισα να μην πάω άλλο προς ανατολή. Ίσως να μπορούσα να το πάω και να έχουμε και καμιά δέσμη αναφοράς, αφού το σπίτι μου βρίσκεται ανατολικά της Ρόδου και βλέπει θάλασσα (μπορεί να είχα καμιά τύχη προς AsiaSat). Αλλά κι έτσι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθειά σου :worshippy:

Για να βοηθήσουμε κι άλλους φίλους που μπορεί να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον, για να κάνετε reset το positioner VBOX II, υπάρχουν 2 τρόποι:
1ος: Έχετε πατημένο το κουμπί RESET από το τηλεκοντρόλ μέχρι το positioner να ξεκινήσει να κάνει αντίστροφη μέτρηση από το 10 στο 1 στην οθόνη του. Μετά θα δείξει 3 μηδενικά (000) και μετά 3 παύλες (---). Το positioner έτσι έχει γίνει reset.
2ος: Με πατημένο το πλήκτρο POWER από το positionet βγάζετε την πρίζα από το ρεύμα κι έχοντας πατημένο το POWER ξαναβάζετε την πρίζα. Θα ξεκινήσει η αντίστοιχη αντίστροφη μέτρηση όπως και στην άλλη μέθοδο και το positioner σας θα έχει επανέλθει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Last edited:
Ορίστε και 3 φωτογραφίες που τραβήξαμε κατά τη διάρκεια της νέας εγκατάστασης:

Στην 1η φωτογραφία βλέπετε τη βίδα που σας ανέφερα ότι είχε πρόβλημα και την φτιάξαμε μετά.

Στην 3η φωτογραφία οι 2 αυτές βίδες κάνουν την μικρομετρική ρύθμιση του πιάτου. Για την ανύψωση, υπάρχουν άλλες 2 παρόμοιες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πιάτου.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC02631.jpg
    DSC02631.jpg
    163.5 KB · Views: 157
  • DSC02632.jpg
    DSC02632.jpg
    96.4 KB · Views: 152
  • DSC02633.jpg
    DSC02633.jpg
    140.6 KB · Views: 151
Μπραβο Πανο, επεσες σε πραγματικο μαστορα απ οτι βλεπω !!

Και οι αναφορες σου περι 33Ε Spot C (απιστευτο !!!) και 28.2Ε BBC HD το απεδειξαν και με το παραπανω. Να περιμενεις και αλλα θαυματακια απο δω και περα. Λιγο κριμα βεβαια για το τοξο αλλα καλυτερα λιγοτερα και πιο σταθερα.

Πανο μπορεις να τσεκαρεις λιγο την κατασταση στις 19.2Ε ?

Αναρωτιεμαι εαν εχεις πληρη ληψη του Astra 1H ολο το 24ωρο αφου ειναι αρκετες οι συχνοτητες που εχουν γειτονικη καποια πολυ πιο ισχυρη του 1L. Μια απ αυτες ειναι η 12692Η με τα ORF που ηδη αναφερθηκες πως βγαινει.

Επισης λαμβανεις μηπως την 11362Η με το arte HD τωρα ?

Θα βοηθησεις παρα πολλους απ' ολο το Νοτιο Αιγαιο.

Eγω παντως αν δεν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα θα ηθελα να μαθω ποσο κοστισε η ρυθμιση.....

Χρήστο, τώρα δεν μπορώ, θα το κοιτάξω αύριο και θα σου πω. Πάντως τα ORF όποτε και να το τσέκαρα κατεβαίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Για το Arte θα το τσεκάρω, γιατί νομίζω ότι δεν το είδα καν!!! :)

Φίλε giannikos, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου, αλλά στην τιμή δεν ήταν μόνο η ρύθμιση του μεγάλου πιάτου, αλλά και του μικρού με τα 3 lnb καθώς και κάτι διορθώσεις που μου έκανε σε κάτι καλώδια μέσα στο σπίτι, επειδή μπήκε νερό και οξειδώθηκαν. Όπως επίσης και 1 νέο disecq 3 σε 1 καθώς κι ένας διαχωριστής/διακλαδωτήρας (αν το λέω σωστά) που πέρνει το επίγειο και το δορυφορικό και το περνάει μέσα από ένα καλώδιο. Όλα αυτά μου κόστισαν 150 που το θεωρώ πολύ φθηνά σε σχέση με την πολύ καλή δουλειά που μου έκανε. Και 250-300 να μου έλεγε, να σου πω την αλήθεια πάλι δεν θα είχα πρόβλημα. Αυτό που ήθελα ήταν να γίνει η δουλειά σωστά, τα άλλα είναι λεπτομέρειες για εμένα.

Χρήστο, τώρα δεν μπορώ, θα το κοιτάξω αύριο και θα σου πω. Πάντως τα ORF όποτε και να το τσέκαρα κατεβαίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Για το Arte θα το τσεκάρω, γιατί νομίζω ότι δεν το είδα καν!!! :)

Φίλε giannikos, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου, αλλά στην τιμή δεν ήταν μόνο η ρύθμιση του μεγάλου πιάτου, αλλά και του μικρού με τα 3 lnb καθώς και κάτι διορθώσεις που μου έκανε σε κάτι καλώδια μέσα στο σπίτι, επειδή μπήκε νερό και οξειδώθηκαν. Όπως επίσης και 1 νέο disecq 3 σε 1 καθώς κι ένας διαχωριστής/διακλαδωτήρας (αν το λέω σωστά) που πέρνει το επίγειο και το δορυφορικό και το περνάει μέσα από ένα καλώδιο. Όλα αυτά μου κόστισαν 150 που το θεωρώ πολύ φθηνά σε σχέση με την πολύ καλή δουλειά που μου έκανε. Και 250-300 να μου έλεγε, να σου πω την αλήθεια πάλι δεν θα είχα πρόβλημα. Αυτό που ήθελα ήταν να γίνει η δουλειά σωστά, τα άλλα είναι λεπτομέρειες για εμένα.

Πραγματι πολυ καλη τιμη.Αν και δεν ξερω πως ερμηνευτηκε η ερωτηση μου δεν σε ρωτησα για να κρινω.Ηθελα απλως να ενημερωθω γιατι το πιατο ηταν πολυ μεγαλο και μπορεις να σκεφτεις διαφορες τιμες.Σ' ευχαριστω για την απαντηση.

Φιλε Πανο επειδη τα μεγαλα πιατα πρεπει τελικα να νε το παθος μας εδω και επειδη εγω προσωπικα δεν εχω δει κανενα ανεβαζεις καμια ακομα foto με το μοτερ και τετοια ξερεις εσυ!!!!

!!!!!Αν φυσικα δεν ειναι κοπος!!!!!
-bye--bye-

Φιλε Πανο επειδη τα μεγαλα πιατα πρεπει τελικα να νε το παθος μας εδω και επειδη εγω προσωπικα δεν εχω δει κανενα ανεβαζεις καμια ακομα foto με το μοτερ και τετοια ξερεις εσυ!!!!

!!!!!Αν φυσικα δεν ειναι κοπος!!!!!
-bye--bye-

Κοίτα στο θέμα εδώ που έχω πολλές φωτογραφίες όταν τα τοποθετούσα.
-bye-

@deepbluesky

Χρήστο, τελικά η 11362 δεν κατεβαίνει με τίποτα, δυστυχώς...

Τα ORF παίζουν κανονικά όλη την ημέρα, με διακυμάνσεις του σήματος (εξασθενεί λίγο αν θυμάμαι καλά προς το βράδυ, αλλά χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λήψη του σήματος).

Παιδιά, βγαίνει η 11362 έστω από Αθήνα?
Έχω τουλάχιστον ενα μήνα που δεν υπάρχει σήμα καν... πριν ψιλοέβγαινε κάπως.

σόρυ για το :offtopic:

p.s. Πάνο μεγειές και καλές θεάσεις!

Last edited:
Απάντηση: Re: Κακοκαιρία...ο εχθρός των δορυφορικών

Τι διάμετρο έχει το κάτοπτρό σου;

Re: Απάντηση: Κακοκαιρία...ο εχθρός των δορυφορικών

@deepbluesky

Χρήστο, τελικά η 11362 δεν κατεβαίνει με τίποτα, δυστυχώς...

Τα ORF παίζουν κανονικά όλη την ημέρα, με διακυμάνσεις του σήματος (εξασθενεί λίγο αν θυμάμαι καλά προς το βράδυ, αλλά χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λήψη του σήματος).

Πανο, για να μαστε σιγουροι, στην 11362Η επελεξες DVB-S2 και οχι DVB-S στον δεκτη σου, ετσι ? Καμια φορα βιαζομαστε και το παραβλεπουμε. Ειδα πως εγραψες αλλου για χειροκινητο γυρισμα της κεραιας. Πως το εννοεις αυτο ? Οι υπολοιπες του Astra 1H δε μου λες βγαινουν ολες ?

p.s. Πάνο μεγειές και καλές θεάσεις!

Ειχα διαβασει οτι απο 1.20μ ξεκινα να βγαινει που και που στην Αθηνα αλλα μαλλον για να ειναι σταθερη θελει 1.50μ και ανω. Ας το επιβεβαιωσει κανεις.

Απ το κεντρο της Αθηνας κατεβαινει με 65% με Τecatel 1,25χ1,45μ. με Darkbox HD PVR.