Κακοκαιρία...ο εχθρός των δορυφορικών

Σαν να μου λεει οτι εισαι αρκετα πιο πανω απο το οριο αλλα επειδη αυτα τα καταρραμενα % δεν μπορουμε να τα μεταφρασουμε σε dB C/N η σε BER και η σκαλα του καθε δεκτη ειναι περισσοτερο η λιγοτερο γραμμικη ειμαι επιφυλακτικος. Υπαρχουν μεγαλες περιοδικες διακυμανσεις αναλογα την ωρα ληψης ? Αν ναι ποτε ειναι το maximum και minimum και χανεις ποτε την ληψη ?

Απάντηση: Re: Κακοκαιρία...ο εχθρός των δορυφορικών

Σαν να μου λεει οτι εισαι αρκετα πιο πανω απο το οριο αλλα επειδη αυτα τα καταρραμενα % δεν μπορουμε να τα μεταφρασουμε σε dB C/N η σε BER και η σκαλα του καθε δεκτη ειναι περισσοτερο η λιγοτερο γραμμικη ειμαι επιφυλακτικος. Υπαρχουν μεγαλες περιοδικες διακυμανσεις αναλογα την ωρα ληψης ? Αν ναι ποτε ειναι το maximum και minimum και χανεις ποτε την ληψη ?

Δεν εχω διακυμανσεις ποτε.

Μαλλον δεν στις δειχνει ο δεκτης γιατι στα DVB-S2 το αναφερουν μερικοι οτι παραμενει σταθερη η ενδειξη σε καποια %. Δε θελω να σε κουρασω αφου δεν βγαζουμε ακρη χωρις BER η C/N. Σημασια εχει που βλεπεις συνεχεια χωρις διακοπες και αυτο ειναι που μετραει. Να σαι καλα για την χρησημη αναφορα φιλε.

συμφωνω με το φιλο θωδορη.εχω και γω πιατο 1,40 στη ταρατσα ,κεντρικη σωληνα με αντιριδες και πιστευω πρωτα κουναει το σπιτι απο τον αερα και μετα αυτο.ολα ειναι θεμα τεχνικου..

Απάντηση: Re: Κακοκαιρία...ο εχθρός των δορυφορικών

Μαλλον δεν στις δειχνει ο δεκτης γιατι στα DVB-S2 το αναφερουν μερικοι οτι παραμενει σταθερη η ενδειξη σε καποια %. Δε θελω να σε κουρασω αφου δεν βγαζουμε ακρη χωρις BER η C/N. Σημασια εχει που βλεπεις συνεχεια χωρις διακοπες και αυτο ειναι που μετραει. Να σαι καλα για την χρησημη αναφορα φιλε.

Φανταζομαι για τις προυποθεσεις που θετεις μας χρειαζεται ενας Dreambox HD για να δουμε τα BER, τουλαχιστον.Απ οτι βλεπω εδω, υπαρχουν πολλοι που τον εχουν οποτε ας μας κανουν μια αναφορα......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κακοκαιρία...ο εχθρός των δορυφορικών

Θέλεις ρύθμιση. Με 1.80 έπρεπε να έχεις καμπάνα σήμα.

Ζητείται μάστορας να το κάνει σαν του Πάνου..:grandpa:

Αυτό είναι σίγουρο. Κοίτα μη μπλέξεις γιατί "οι μάστορες" συνήθως είναι βιαστικοί.
Οπως αντιλαμβάνεσαι έχεις επιδόσεις πιάτου 1μ.

Καλημερα και απο μενα Πανο!
Μεγειες και καλες πραγματικες ληψης απο εδω και περα φιλε μου!
Το μονο που θα πρεπει να προσεξεις με τον καιρο ειναι οι βιδες εκει στην φωτο με το μαυρο πλαστικο που καποια στιγμη θα χρειαστουν αλλαγη για να ειναι σταθερο το πιατο σου!
Φιλικα gab

gab, καλημέρα -bye-

Πού είναι αυτό το πλαστικό που λες? Αναφέρεσαι μήπως σε εκείνο που κρατάει το LNB?

synistatai kathe 5-6 mines na ginetai elegxos olon ton bidon giati me tosous aerides olo kai kati tha laksarei einai sigouro.

Πανο εκει στην πρωτη φωτο που βιδωνει ο τεχνικος στα αριστερα εχει μια βιδα με μαυρη πλαστικη ροδελα οπως και απο τη αλλη πλευρα!Αυτη προσεχε την γιατι κραταει ολη την ισορροπια του πιατου και καποια στιγμη θελει αλλαγη!Και φυσικα συχνο ελεγχο μην λασκαρει!
gab

Το πήρα κι εγώ απόφαση. Τετάρτη θα φέρω τον Ευρυπίδη για να κάνω το aris να περιστρέφεται. Μόνο ξενέρωμα ότι πρέπει να κατεβάσω καλώδιο απο actuator κάτω στο σπίτι και δεν με ξετρελαίνει καθόλου η ιδέα. Αλήθεια ο hispasat βγαίνει στη Ρόδο με 2.40 πιάτο;

Το πήρα κι εγώ απόφαση. Τετάρτη θα φέρω τον Ευρυπίδη για να κάνω το aris να περιστρέφεται. Μόνο ξενέρωμα ότι πρέπει να κατεβάσω καλώδιο απο actuator κάτω στο σπίτι και δεν με ξετρελαίνει καθόλου η ιδέα. Αλήθεια ο hispasat βγαίνει στη Ρόδο με 2.40 πιάτο;

Με τετοιο πιάτο βγαινει συνολικά (ο 1D ειναι πιο δύσκολος στα ΝΑ)

Απο sky sports Πάνο βγάζεις hd1,hd2;Με χίλια ζόρια βγάζω το hd3.

Last edited:
Για την 11362 Η DVB-S2 του Astra και για Αθηνα, μιας και η δικια μου μετρηση δεν ειναι ακριβης, θα εχουμε καποια αναφορα σε BER, με Dreambox HD, μιας και αυτος εχει τετοιες ενδειξεις?