καλά ηχεία για υπολογιστή

dante14023

New member
16 December 2008
11
Αθήνα
Γειά σας παιδιά. μολις γραφτηκα στο Forum και θα ηθελα να ζητησω τη γνωμη σας για καλα ηχεια για τον υπολογιστη. ξερω οτι υπαρχουν αρκετα threads στο φορουμ με ηχεια για Pc αλλα επειδη εχω ελαχιστες εως μηδαμινες γνωσεις πανω στα ηχεια, ενισχυτες κτλ δεν μπορω να καταλαβω ποια ακριβως θα ηταν η καλυτερη αγορα για εμενα... εχω μια καρτα ηχου asus xonar d2dm (τη θεωρω μια καλη μη-επαγγελματικη λυση για το Pc μου) και θα ηθελα να αγορασω καποια καλα ηχεια, κατι ποιοτικοτερο απο Logitech, altec κλπ που ειναι καθαρα Pc ηχεια... που θα τα συνδεσω στη καρτα ηχου χωρις ενισχυτη. η μουσικη που ακουω ειναι κυριως rock-metal σε mp3 και aac. το budget μου ειναι γυρω στα 300-400 ευρω. το δωματιο που θα μπουν τα ηχεια ειναι γυρω στα 5-6 τετραγωνικα. ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

Μια λύση θα μπορούσαν να είναι και μια σειρά από ενεργά mini Monitor διαφόρων εταιριών. Με την έννοια ενεργά εννοούμε ότι έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή.

Εφόσον έχεις τη διάθεση μπορείς να κάνεις μια βόλτα από το κέντρο της Αθήνας και να ζητήσεις να ακούσεις κάποια από αυτά.

Καλός Ήρθες!

Ας δούμε και τι άλλο έχουν να προτείνουν οι υπόλοιποι της παρέας.

tmjuju εννοεις σαν τα m-audio ετσι? αυτο που με ανησυχει ειναι η λεξη αχρωματιστος ηχος που λενε στα review. χρησιμοποιωντας καποιο equalizer, ειτε της καρτας ηχου, ειτε του Player που θα παιζει τη μουσικη, ο ηχος θα ακουγεται νορμαλ? δηλαδη οπως σε οποιοδηποτε αλλο ηχειο? ξερω πως καλυτερα θα ηταν να παω να κουσω καποιο ηχειο αλλα θα ηθελα λιγες παραπανω Info πριν αρχισω να ρωταω στα μαγαζια αν δεν ειναι κοπος...

Κοίτα άσχετα με το εννοεί ο καθένας με τον όρο monitor, η πραγματικότητα είναι ότι σε σχέση με υλοποιήσεις Logitech 2.1 θα έχεις πολύ μεγαλύτερη ανάλυση. Αυτό θα το καταλάβεις αμέσως.
Το μόνο θέμα εδώ είναι το όποιο μπάσο. Δεν ξέρω τι θέλει καθείς σε αυτό τον τομέα.

Προσθέτω και άλλες επιλογές fostex, dynaudio, tannoy … λ.χ. ρίξε και μια ματιά εδώ που έχει ποικιλία http://www.thomann.de/gr/cat_PG_4.html?gf=active_nearfield_monitors&oa=pra

Λόγω χώρου και διαστάσεων (να φανταστώ 2x3 μέτρα ;) πριν αγοράσεις άκουσέ τα οπωσδήποτε στο χώρο σου. Μιλάω εκ πείρας.

οντως, αυτες ειναι οι διαστασεις... ειναι μικρο δωματιο και εχω περιορισμενο χωρο για να βαλω ενα καλο 2.1 ειδικα για το γουφερ δεν εχω καθολου χωρο... εχω εδω και χρονια ενα σετ 2.1, το soundstation της Logic3 που ειχαν βγει για το playstation2 και ειχα βολευτει με αυτα. τωρα ομως που εβαλα και καρτα ηχου ειπα να τα αλλαξω. απότι φαινεται οπως λετε η καλυτερη λυση ειναι μια βολτα απο μαγαζια και να ακουσω ποια μου κανουν καλυτερα... απο μαγαζια, αυτα που εχουν ειπωθει και σε αλλα threads ετσι? για αθηνα παντα μιλαμε.

Όμορφα! το αποφάσισες να κάνεις βόλτα!
Πήγαινε να δεις και να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς. Πάρε μαζί σου και δική σου μουσική – ότι αγαπάς.
Και ρώτα τους εάν υπάρχει δυνατότητα για ακρόαση στο χώρο σου, όπως προτείνει και ο tonal.

οκ λοιπον. θα κανω τη βολτα μου αυτες τις μερες και θα σας ενημερωσω με το τι βρηκα. εννοειται και αλλες αποψεις ειναι καλοδεχουμενες:a0210: thanks!

Απορώ που δεν έχουν αναφερθεί ακόμα: Klipsch ProMedia GMX A (2.1).

Απίστευτος ήχος.

Ξεχνάς ότι ακούς από υπολογιστή…

prod_bdb_AR_190892.html

http://www.thomann.de/gb/fostex_pm04.htm

Last edited:
Dante, αρχικά ρίξε μια ματιά στο link που έδωσε ο tmjuju στο post 3, πάρε ιδέες και μετά προσπάθησε να τις ακούσεις στη βόλτα που θα κάνεις. Προσωπικά, θα ήμουν περίεργος να ακούσω τα μονιτορς της Adam λόγω των tweeter ταινίας που φορουν.

για τα Klipsch ProMedia GMX A (2.1) εχω ακουσει και εγω καλα λογια και μαλιστα ημουν ετοιμος να τα αγορασω αλλα διαβασα σε κατι reviews οτι οταν ειναι κλειστα κανουν εναν συνεχομενο βομβο. αυτο αν ισχυει θα ειναι προβλημα γιατι το κρεβατι μου ειναι ακριβως διπλα!:shot: αν τα εχει κανεις μπορει να το επιβεβαιωσει αυτο?

Απάντηση: Re: καλά ηχεία για υπολογιστή

για τα Klipsch ProMedia GMX A (2.1) εχω ακουσει και εγω καλα λογια και μαλιστα ημουν ετοιμος να τα αγορασω αλλα διαβασα σε κατι reviews οτι οταν ειναι κλειστα κανουν εναν συνεχομενο βομβο. αυτο αν ισχυει θα ειναι προβλημα γιατι το κρεβατι μου ειναι ακριβως διπλα!:shot: αν τα εχει κανεις μπορει να το επιβεβαιωσει αυτο?

Δυστυχώς ισχύει αυτό για το βόμβο που επισημαίνει εύστοχα το review.

Στην ουσία όμως δεν είναι τίποτα καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύμπριζο με διακόπτη, τον οποίο θα έχεις στο off όταν δεν τα χρησιμοποιείς (κατά τη γνώμη σ'όλες τις συσκευές θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε τέτοια πολύμπριζα, αφού έτσι μπορούμε να κόβουμε το ενεργοβόρο stand-by δεκάδων συσκευών με μία μόνο κίνηση).

Επειδή χρειάζομαι κι εγω ηχεία καλά για desktop, αυτές τι μέρες θα αγοράσω τα M-AUDIO AV40. Τα έχω ακούσει και είναι super για την τιμή τους (αναμένονται στο Πλ..ο με τιμή 145 )
Αν σε ενδιαφέρει ψάξε να τα βρείς και να τα ακούσεις...παίζουν καλά-bye-