Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

Απάντηση: Re: Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

Δόξασι Κύριε...

Προφανώς τη γλίτωσες την αγγελία... :grandpa:

Θα σου φέρω όπως είπαμε και τον μικρό NAD 326 να δούμε τι ρουφάνε τα άτιμα και μετά βουρ...
Σαρώνεις τις δέκα πρώτες σελίδες στα μεταχειρισμένα σε όλα τα forum για ολοκληρωμένο 100W (more or less), προσπαθείς να τον πάρεις για ακρόαση σπίτι σου και αποφασίζεις...

Ζελατίνα στο 500άρικο απλά το ξεχνάς (τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι κάτι)

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει την ζελατίνα....πολλά τα λεφτά Άρη για να χρησιμοποιήσω και μια ατάκα του Ελληνικού κινηματογράφου

Εντάξει συμφωνώ, εξάλλου δε βλέπω να γίνεται όπως γράφω.

όταν γράφω "γλίτωσες την αγγελία", εννοώ ότι δεν θα χρειαστεί να πουλήσει τα Jamo, εφόσον ο χώρος του δεν είναι ακατάλληλος για τα συγκεκριμένα.

:ernaehrung004:

Παιδιά,το ρίχνω δαγκωτό μεταχειρισμένο!!:grinning-smiley-043

Kι εγω εκει κλινω ρε πατριδα. Το θεμα ειναι να βρεθει και τιποτις.
Ηδη το ψαχνω παντως. Αν πετυχει κανεις, καποιο ποιοτικο μεταχειρισμενο στα specs που
ψαχνω κερδιζει την πρωτη ακροαση του με τα ηχεια μολις αποκτηθει.
Να πω επισης κατι σημαντικο για μενα στο πλαισιο των συμβιβασμων για τους οποιους μιλησα.
Αναμεσα σε εναν ενισχυτη που θα μου εδινε την ισχυ που θελουν τα ηχεια με ενα μετριο
μουσικο αποτελεσμα και σε εναν που θα εδινε λιγοτερα σε θεμα ισχυος αλλα ποιοτικοτερο αποτελεσμα
θα προτιμουσα σαφως τον δευτερο. Προτιμω δηλαδη 120 ή 100w με μουσικη που θα ευχαριστιεμαι.
Και σε αυτη τη βαση, το search εχει αρχισει.

Ενημερωσέ μας για το αποτέλεσμα της έρευνα σου

Eννοειται, αν και την βλεπω να τραβαει σε μακρος.
Οτι ενδιαφερον πετυχαινω, πουλιεται μεχρι να προλαβω να επικοινωνησω:bang:

Εγώ πάντως προτείνω να τα ξεσυνδεσεις από τον ενισχυτή που έχεις γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει καμία φορά το χέρι με την ένταση ή να έχει κάποιο αποτομο peak η μουσική κ να παρεις κανένα tweeter στο χέρι....

Ας μιλήσω, μιας που άκουσα τι παίζει.
Είναι τόσο ακουστό το όριο του samsung που δεν αφήνει περιθώρια να ξεγελαστεί κάποιος.
Βρίσκεται ψηλότερα απο εκεί που ακούει ο φίλος μας και η μουσική του δεν έχει χαώδη ups and downs.
Το θέμα είναι πως ο ήχος είναι συνολικά ελλειματικός αλλά αυτό ΔΕΝ είναι θέμα ασφάλειας.
Είπαμε και κάποια πραγματάκια και δεν υπάρχει περίπτωση λάθους από μέρους του.
Ίσα ίσα που, αν έχει έστω μια προσωρινή λύση για να ακούει, η επιλογή του δεν θα είναι βεβιασμένη αλλά πιο ψαγμένη και ώριμη.
Δοκιμάσαμε δε κάποιες λύσεις και ξέρει πλέον καλά τι θέλει και τι όχι.

Σημειωτέον ότι θέλει γερό ρεύμα για σώμα/μέτωπο στα χαμηλά, ανεξαρτήτως έντασης ακρόασης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

Το πόσο πολύ δεν μπορώ να το αξιολογήσω αλλά, γενικά, τη βαρβατίλα του την θέλει.
Αν ο ενισχυτής είναι και λίγο εμφατικός χαμηλά, ισιρροπεί ακόμα καλύτερα.

Last edited:
Χθες ακούσαμε τα ηχεία και με τον ΝΑD 326 (Γιώργη ευχαριστούμε για την φιλοξενία!)

Όπως είπαμε και απο κοντά, θα συμφωνήσω με τον asvestos, δεν υπάρχει θέμα ζημιάς όσο το volume του samsung δεν ξεπερνά το 20 ;-)
Για την ποιότητα ακρόασης με τον samsung δεν θα αναφερθώ, τα είπαμε απο κοντά και ήταν αναμενόμενο.
Ώσπου να καταλήξεις σε κάτι καλύτερο, βάλε και το sub να γεμίσει λίγο το χώρο, αλλά σε χαμηλή ένταση γιατί παραμορφώνει έντονα. Δεν επηρεάζει τα ηχεία αυτό αλλά αυτό που θα ακούς.

Kαι δυό λόγια για την ακρόαση.
Πρώτα από όλα ο χώρος είναι ασύμμετρος και σχετικά άδειος απο έπιπλα κορνίζες κτλ οπότε επιδεινώνει αισθητά την απόδοση του ηχείου.
Υπάρχει και εύκολα ανιχνεύσιμο μπουμάρισμα στη γωνία του τζακιού δίπλα απο το αριστερό ηχείο.

Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε λίγο την κατάσταση απομακρύνοντας το αριστερό ηχείο καμια 70αριά πόντους απο τζάκι και πίσω τοίχο, επιτυχώς θα έλεγα, αλλά σηκώνει κι άλλη βελτίωση με φροντίδα του χώρου. Επίσης έπαιξαν καλύτερα όταν τα συγκλίναμε προς τον ακροατή, παρά πιο ανοικτά.

Ο ΝΑD έδωσε στα ηχεία πάνω απο τις επιθυμητές εντάσεις με το volume του γύρω στο 11-12 χωρίς ίχνος παραμόρφωσης όπως επίσης η στερεοφωνία ήταν διακριτή έξω απο το τρίγωνο ακρόασης πράγματα που δεν παραπέμπουν σε υποοδήγηση, αλλά σίγουρα το ηχείο θα είχε όφελος απο 20-30 παραπάνω (ναντίσια) βατ στα χαμηλά παιξίματά του.
Προσωπικά θα ζούσα και έτσι με τα συγκεκριμένα είδη μουσικής που ακούει ο Γιώργος καθώς και τις επιθυμητές από αυτόν εντάσεις).

Τα στοιχεία που με προβλημάτισαν είναι:
(1) το πλαδαρό μπάσο - πιστεύω λόγω βατ του ΝΑD, αλλά και το ηχείο συντελεί σε αυτό.
(2) το πέπλο / κράτημα στις υψηλές εντάσεις ο ΝΑD είναι γενικά μαλακός αλλά όχι και έτσι.
(3) οι αδιάφορες, άνευρες μεσαίες.

Υποθέτω ότι και τα τρία παραπάνω θα βελτιωθούν πάρα πολύ
(α) μετά το στρώσιμο των ηχείων
(β) με 20-30 παραπάνω Ναντίσια Watt όπως προείπα
(γ) την χρήση αισθητά καλύτερης πηγής (περισσότερη πληροφορία θα αμβλύνει τα πρόβλήματα που ακούσαμε σε όλο το φάσμα
(δ) επιλογής καλωδίων (ηχείων + ic) που θα συντείνουν σε πιο στακάτες χαμηλές και ανοιχτές υψηλές συχνότητες.
(ε) στοιχειώδη φροντίδα του χώρου, ειδικά στη πλευρά του τζακιού

Τα ηχεία γενικά, κάτω απο τις προϋποθέσεις που τα ακούσαμε δεν με εντυπωσίασαν, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουν να δώσουν πολύ περισσότερα με τις κινήσεις που προανέφερα.
Θα τα θεωρούσα δε επιτυχημένη επιλογή για το είδος της μουσικής που ακούσει ο Γιώργης.

Γιώργο και πάλι καλοτάξιδα και σε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε είμαστε εδώ.

:ernaehrung004:

Last edited:
OK αλλά βρίσκονται στην κατοχή του και αν πάσα στιγμή θα μπορούσε να τα βγάλει στον τάκο και να τα αλλάξει.

αυτό που λέω είναι ότι αξίζει να προσπαθήσει να τα αξιοποιήσει, κάνοντας τις κινήσεις που προανέφερα.
Δεν είμαι σίγουρος με λίγα λόγια ότι στα χρήματα που θα πάρει απο πώλησή τους θα βρει κάτι αισθητά καλύτερο για αυτό που τα θέλει στο συγκεκριμένο χώρο.

Οπότε Θανάση μου είναι σαφώς επιλογή του, εφόσον τα κρατήσει. ;-)

Νίκο τα περί χώρου και πηγής έπονται, τα είπαμε με τον Γιώργο. Σιγά σιγά όλα θα γίνουν, ας μην τον μπριζώνουμε και σιχτιρίσει την ώρα που τα κέρδισε.:flipout:

τα ψηλά πως ήτανε? μαζεμένα και μαλακά? θα σήκωνε τον xtz λες?
Χώρια απ' όλα τ' άλλα κι ένα XTZ δεν θα του έπεφτε άσχημα.

2012-yamaha-xtz660-eu-competition-white-studio-002.jpg

Aς μπει στα βαθιά απευθείας! Είναι έξυπνο παιδί και το κυριότερο "ακούει" και δοκιμάζει.
Δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο και δεν ακολουθεί τις νόρμες των άλλων αλλά αυτό που του αρέσει.

Είμαι σίγουρος ότι θα την βρεί την άκρη και τα ηχεία αξίζουν μια προσπάθεια.

+++
Σύμφωνα με αυτό που άκουσα πιστεύω ότι και ο ΧΤΖ Α100 D3 θα τα οδηγήσει άνετα, είτε σε Α είτε σε ΑΒ.

Το γεγονός ότι τα κρίνω ώς "μαλακά" στις υψηλές είναι βάση του στησίματος που έγινε χτες. Οπότε δεν το λέω με απόλυτη σιγουριά
Με ΝΑD 326, άστρωτα τα ηχεία, πηγή για να κάνουμε τη δουλειά μας (σαφέστατη έλλειψη πληροφορίας) δεν κρίνεις ηχείο

Αν έπρεπε πάντως να ποντάρω σε κάτι θα έλεγα ότι ο XTZ θα τα ωφελούσε.
Όμως είναι στα 750Ε περίπου (αν θυμάμαι καλά) και θα χρειαστεί οπωσδήποτε καλώδια ηχείων και μια οπτική πάμε στα 8-9 κατοστάρικα...
Δεν θα χρειαστεί και DAC βέβαια.

ε καλά επιλογή δεν τα λές :smash:

Πως δεν τα λες βρε? Αφου επελεξα να παρω μερος στην κληρωση.:rofl:

Χώρια απ' όλα τ' άλλα κι ένα XTZ δεν θα του έπεφτε άσχημα.

2012-yamaha-xtz660-eu-competition-white-studio-002.jpg

αχαχαχαχααααα
καλα κλαιω... φουριοζοι ξυπνησατε σημερα.
Λες αυτο που προτεινεις να το βρω μεταχειρισμενο μεχρι 500?:flipout:
Θελω να ευχαριστησω πολυ θερμα τους φιλους που αφησαν την οικογενειακη θαλπωρη
μεσα στο ΠΣΚ και ταλαιπωρηθηκαν να κουβαλανε για παρτη μου.
Η αληθεια ειναι οτι εμαθα πολλα πραγματα.

Να ευχαριστήσω τον Γιώργο για τη φιλοξενία. Σχόλια δεν μπορώ να κάνω, δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία να κρίνω και φυσικά δεν μπορώ να προτείνω κάτι.

Γιώργο κατά την ταπεινή μου γνώμη, το ταξίδι της αναζήτησης αξίζει πολλές φορές πολύ περισσότερο από τον τελικό προορισμό που είναι η αγορά. Έχω την εντύπωση ότι το ευχαριστιέσαι και αυτό μετράει πάνω από όλα.

Να ευχαριστήσω τον Γιώργο για τη φιλοξενία. Σχόλια δεν μπορώ να κάνω, δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία να κρίνω και φυσικά δεν μπορώ να προτείνω κάτι.

Γιώργο κατά την ταπεινή μου γνώμη, το ταξίδι της αναζήτησης αξίζει πολλές φορές πολύ περισσότερο από τον τελικό προορισμό που είναι η αγορά. Έχω την εντύπωση ότι το ευχαριστιέσαι και αυτό μετράει πάνω από όλα.

:ernaehrung004:Εχεις απολυτο δικιο για το ταξιδι.
Ισως υποσυνειδητα γι'αυτο δεν πολυβιαζομαι να καταληξω.

((Κανονιστε σημερα να μην εχει κανενα περιεργο αποτελεσμα η ομαδα
γιατι θα εχουμε βρει καινουριους γκαντεμηδες να ξεμπροστιασουμε στο σχετικο νημα:flipout:-bye-))

Αυτος ο xtz φαινεται οντως καλος απο αυτα που διαβαζω και εχει και το
πλεονεκτημα της ψηφιακης εισοδου που μονο στον 1000αρη της yamaha ειχα δει.
Αλλα στο skroutz δεν υπαρχει καθολου και ουτε σε μτχ τον βρισκω.
Μπαινει παντως στα σοβαρα υπ'οψιν, αν τον βρω και στο πλαισιο των τιμων που ψαχνω.